un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Bigstep are oferte de Black Friday la servere dedicate performante

25 Nov 2019  ·

TEHNOLOGIE  ·

10 comentarii

Blogul meu este hostat din 2012 la Bigstep, un furnizor de soluții bare metal – adică servere dedicate fără virtualizare, în care resursele unui server nu sunt împărțite între mai multi clienți, ci fiecare are mașina sa fizică, reală, în data center. Asta înseamnă servicii mai performante, că acele virtualizări și mașini virtuale de obicei sunt mai lente decât mașinile fizice.

Și Bigstep duce treaba asta un pic mai departe, putând lega mașinile fizice într-o infrastructură de tip cloud, adică clienții cu nevoi variabile au posibilitatea de a adăuga și elimina oricând servere dedicate din pachetul lor. Am și vizitat o dată data center-ul lor din Pipera, vă invit să citiți acel articol dacă vreți să vedeți cum arată, ce backup-uri au la conexiuni și alimentare, ce sistem de securitate șamd.

Eu sunt foarte mulțumit de serviciile lor, sunt printre puținii pe care-i recomand fără nici o reținere. Serverul este performant, timpul mediu de încărcare este sub o secundă pe tools.pingdom.net și cam 1,3 secunde pe GTmetrix/Londra, deși dacă aș elimina un plugin care-mi place aș putea scădea și în acel test sub 0,7 secunde, că am testat cândva și asta. Nu țin minte vreun moment în care să fi avut probleme, iar downtime-ul în acești ani cred că a fost, cumulat, de maxim 10 minute. Suportul lor tehnic este excelent și super-respectuos și disponibil la orice oră.

Practic nu-i tocmai o soluție pentru blogging. Ce-mi oferă ei într-un pachet de 60 de euro (plus niște taxe pentru interfețe de administrare) ar putea ține probabil încă 10 bloguri ca acesta simultan, iar în puținele momente când am zis pe blog vreo chestie atât de interesantă încât traficul a sărit într-un spike de 20-30 de ori față de normal (sau mai degrabă mi-a dat share vreo mare vedetă), nici nu l-am simțit gâfâind. Trăiesc însă cu optimismul că într-o zi mă vor citi 50.000 de români în fiecare zi și deci am un pachet pe măsură!

Dacă aveți însă zeci de site-uri (că tot se plângeau diverși afiliați de faptul că le-au picat site-urile de Black Friday), magazine online, site-uri ce oferă diverse servicii web clienților, site-uri pentru companii de orice dimensiune sau diverse alte scenarii în care aveți nevoie de servicii performante și scalabile din 3 clickuri, plus suport tehnic excelent, apelați la Bigstep. Pe 29 noiembrie au o ofertă de Black Friday cu 50% reducere la servere dedicate performante în primele luni de contract, plus migrare și setup gratuite.

Site-ul ofertei este acesta, dar deși puteți cumpăra online de pe site, acesta este genul de serviciu în care mai bine îi contactați și discutați direct ce nevoi aveți și vedeți cum vi le poate rezolva Bigstep. Ține doar o zi, 29 noiembrie.

Sunt specializați pe ecommerce, iar pe site-ul lor puteți vedea că eMAG este unul dintre clienți, Carrefour altul. Poate vor și magazinele care au picat de BF să beneficieze de o soluție mult mai bună decât cea din prezent. Dacă vă uitați pe acest studiu, puteți vedea cum timpul de încărcare a paginii are impact direct asupra ratei de conversiei, iar o estimare este că Amazon ar pierde 1,6 miliarde de dolari în vânzări anuale dacă pagina ar dura o secundă în plus la încărcare.

Nu confundați Bigstep.com – site-ul providerului cu bigstep.ro – site-ul unui magazin de încălțăminte cu nume similar. Iar în ce privește blogul meu, în decembrie voi face niște schimbări în structura permalinks (URL-urilor) și e posibil ca unele linkuri să dea 404 în primele zile, deși eu sper să nu apară niciuna.

    10 comentarii

  1. eu m-am uitat si acum si mai demult la ofertele lor si nu am gasit nimic la 60 de euro, vad ca cel mai ieftin este 122 pe luna la care se mai adauga storage etc, deci probabil mai jos de 150 de euro nu are cum sa fie

    as vrea si eu hosting de la ei la 60 de euro, poti sa ma lamuresti cum sa fac?

    am trimis acum niste luni si o cerere sa vorbesc cu cineva, dar nu m-a mai contactat nimeni

    merci

    PS nu ma intereseaza oferta, ca e doar pentru 3 luni, eu vreau sa stiu cat o sa platesc

      (Citează)

    • Eu am rămas cu un pachet vechi, că am mai puține nuclee și RAM decât în cea mai ieftină a lor. Dacă vrei ceva mai mic decât e afișat pe acolo, trimite-le o cerere de ofertă pe tema asta.

        (Citează)

    • Eh, e mai greu sa zic ce vreau pt ca nu ma pricep, adica nu stiu ce vreau, dar o sa incerc, merci.

        (Citează)

    • @Marean, am rezerve ca Radu plateste vreun leu pentru hosting tinand cont ca, atat prin acest articol cat si in footer-ul site-ului, promoveaza bigstep. Un discount cu siguranta primeste.

        (Citează)

  2. :) important e ca vrei, nu conteaza: tigai, ssd, lingouri de aur, gazduire

    “e mai greu sa zic ce vreau pt ca nu ma pricep, adica nu stiu ce vreau, dar o sa incerc”

    noaptea neagra a mintii!

      (Citează)

    • nu inteleg care e problema.
      tu cum ai aborda situatia daca ai avea nevoie de hosting dar nu te-ai pricepe?
      ai face mai intai o facultate de profil sau cum?

        (Citează)

  3. E de citit contractul, au servere HP, printre cele mai proaste, mai ales gen9. Probabil se angajeaza ca sa-ti repare un server undeva intre 6-8 ore, timp in care daca nu ai solutie proprie nativa HA esti in pom. La virtualizare te ajuta HA-ul virtualizarii.

      (Citează)

  4. E si Vodafone pe lista de clienti, si aia au fost picati de Black Friday in prima jumatate de zi, ca sa nu mai zic ca le merge ca porcul in viata de zi cu zi. Evident, vina e a minunatilor programatori Vodafone, din rahat nu poate face nici Bigstep bici.

      (Citează)

  5. Ca tot sustii utilizarea serverelor fizice in locul unei infrastructuri de masini virtuale..
    1. Ce se intampla daca se strica placa de baza a serverului tau fizic?
    2. Ce se intampla daca se compromite RAID-ul disk-urilor?
    3. Cum faci upgrade la, sa zicem, memoria RAM fara a opri site-ul?

    Pe scurt, cum este asigurata redundanta serviciului in cazul unui hardware failure?

      (Citează)

    • Serverul are redundanta pe surse si disk-uri si retea, orice alta componenta defecta necesita:
      diagnosticare, extragere loguri iLo, upload pe ftp HP, programare interventie cu tehnician HP, interventia de inlocuire a componentei defecte. Cumulat duce la un dowtime de vre-o 8 ore. Serverele baremetal pot fi stoarse bine daca se folosesc aplicatii containerizate cu un orchestrator gen Kubernetes. Layerul de virtualizare aduce HA dar are si multe dezavantaje.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus