un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Un titlu mai bun pentru filmul de la Colectiv

30 Oct 2019  ·

GÂNDURI  ·

9 comentarii

M-am uitat din nou la clipul filmat de ISU la Colectiv și mă gândeam că un titlu bun pentru întreaga intervenție poate fi “dacă mori din incompetența și corupția din ISU și din Primărie, îți vom căra cadavrul afară cu un palet de lemn găsit aruncat pe acolo”.

Cam despre asta este filmul, care, repet, arată o dezorganizare cam mare din partea celor ce-au făcut intervenția, că nu pare normal ca oamenii ce gem de durere pe jos să fie ignorați. Iar la 4 ani după acele evenimente, putem vedea și cum procesele tărăgănează și audiază și poate peste 20 de ani se ajunge la o decizie. Dacă Dosarul Revoluției este încă activ, la 30 de ani după evenimente, de ce n-ar fi la fel și Colectiv, nu?

Ce-a avut de zis lumea despre film? Numai chestiuni neimportante. Dar de ce a apărut filmul chiar acum? Cine are interes să-l dea înainte de alegeri? Dacă nu pica guvernul Dăncilă ar mai fi apărut? Nu cumva este pentru că Ponta urcă din nou pe scena politică și trebuie să ni se reamintească că Bănicioiu era ministru al Sănătătii în timpul Colectiv și bun prieten cu Ponta și deci e un atac împotriva lui Ponta? Cine are interes să pice Arafat? Cum l-a obținut Tolontan? De unde știm că n-a fost filmat de servicii? (pentru că “serviciile” au pus de fapt focul și de asta cameramanul lor a putut fi acolo încă din prima clipă, desigur).

Toate cele de mai sus nu contează. Sau contează doar pentru politicieni, pentru cei angrenați în jocul politic, săpat inter-instituțional și câștigat voturi.

Pentru toți ceilalți ar trebui să conteze doar dacă incompetența și corupția vor face în continuare victime. Ar trebui să conteze dacă dezorganizarea din acel clip este în continuare prezentă sau s-a schimbat ceva (mici șanse, cu Arafat “n-am văzut clipul dar țineam prezentări powerpoint pe baza lui” la butoane). Ar trebui să știm dacă, în cazul unei alte tragedii de amploare, un incendiu, un cutremur, putem spera la o intervenție mai bună sau comandăm de acum câțiva mii de paleți de lemn.

Între timp, statul român face spitale ca și până acum. Secția de Arși a Spitalului din Iași a fost inaugurată în prezența ministrului Sănătății, Sorina Pintea, iar după fotografii și ceremonie a fost închisă la loc. Nu este dezinfectată, nu are personal angajat. Este de 8 ani în construcție.

Diseară este un marș, începe din Piața Unirii și la ora 19:30 se pleacă spre Colectiv, cam 1 km de mers pe jos (detalii). Dacă aveți timp, mergeți acolo și nu pentru că aveți vreo legătură directă sau indirectă cu evenimentele de la Colectiv, ci pentru că este nevoie ca un număr cât mai mare de oameni să arate statului român că vor să trăiască mai bine și mai sigur.

    9 comentarii

  1. “dacă mori din incompetența și corupția din ISU și din Primărie, îți vom căra cadavrul afară cu un palet de lemn găsit aruncat pe acolo”-Asta e din ciclu’ “de ce s-au facut resuscitări pe caldarîm (poate pt. că și acasă masajul cardiac se face cu victima pe covor și nu în pat ) sau de ce nu s-a ridicat un spital de campanie (un cort intre cinci spitale de urgență aflate la 15 min. distanță )
    La Colectiv în primele ore s-au raportat 25 de morți si 90 de răniți grav. Autospecialele de stingere au cîte o singură targă în dotare așa că paleții au fost o soluție bună pt. a scoate victimele spre zona unde s-au putut apropia ambulanțele.
    Tolontan ne-a oferit 20 de minute montate artistic , terminate cu un telefon care sună in gol. Din acelasi material filmat de cameramanul ISU cred că se pot monta 10-15 min. in care pompierii să dea bine.
    Să nu uit : aia cu pompierul care a înjurat morții e din același ciclu.

      (Citează)

  2. Arafat este un om care s-a evidentiat (in afara de SMURD) prin faptul ca a devenit sluga cu foarte mare usurinta. Ultima lui isprava a fost cand a sarit sa dospeasca prostia aia cu cartele pe baza de buletin, de parca asta ar fi rezolvat ceva… ce mai conta ca deja era neconstitutionala, nu se impiedica el de d’astea.

    Se agata de scaun si are discursul tipic psdist: el nu este vina, altii sunt de vina. Este vanat, este hartuit, etc.

      (Citează)

  3. Pentru ca suntem cu totii specialisti in situatii de urgenta si am mai vazut sute de astfel de interventii in alte tari. Imediat ce explodeaza ceva undeva apar instant sute de targi teleportate de undeva. Sau ranitii/mortii sunt lasati unde sunt pana apar targile regulamentare.
    E funny cum va dati cu parerea habar ne avand ce e posibil in mod normal in astfel de situatii si ce nu e. Nu cum ar fi ideal, ci cum e posibil in realitate si cum se intampla oriunde in lume. Ideal e sa apara la locul dezastrului 100 de salvari in prima secunda pline cu zeci de medici care sa inceapa instant sa ofere ajutor. In realitate e imposibil asa ceva. Dar nah…datul cu parerea si indignarea e gratis.

      (Citează)

    • Nu știu dacă ai observat, dar realitatea asta se poate schimba.
      În realitate clubul ăla funcționa, dar asta se putea schimba foarte ușor. În realitate cineva nu și-a făcut treaba. Asta iar se poate schimba.
      În realitate nu facem nimic decât să îi plătim pe unii să nu își facă treaba, dar putem schimba și asta.
      Poate nici nu era nevoie de ambulanțe dacă unii n-ar fi fost lepre, în realitate.

        (Citează)

    • Vin alegerile, e momentul in care sunt scoase de la sertar inregistrari. Doar nu ai vrea dezbatere intre candidati? mai ales ca l-ar incurca pe actualul presedinte.

        (Citează)

    • Cei care veniti cu teoriile ca l-ar incurca pe actualul presedinte ati stat macar sa cugetati o secunda inainte sa transcrieti aceste mizerii?

      Johanis intra in turul doi fluierand. Cu ce-l ajuta filmarea asta pe el? Cu nimic.
      Cel mai incomod contracanditat al lui Johanis este Dan Barna. Ii scad sansele ca sa intre in turul doi cu aceasta filmare? Nicidecum.

      Ba chiar ii sporesc avand in vedere ca filmarea ne reaminteste de jegurile umane: Ponta, Banicioiu, Arafat etc.

      Discutia insa era despre incompetenta de sus pana jos a serviciilor medicale de urgenta. Servicii de urgenta gestionate si de catre Arafat. Ala e subiectul, nu daca-l ajuta sau nu pe Johanis.

      Plus, repet, filmarea l-ar ajuta pe cel mai incomod dintre contracandidati. L-ati vazut vreodata pe Johanis sa-si bage singur bete in roate?

      Dar mno, e greu sa ganditi…

        (Citează)

  4. https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/update-clinica-a-marele-arsa-functionala-de-azi-au-fost-emotii-incape-sau-nu-targa-pe-usa–234564.html
    Idiotii nu sunt in stare sa faca o usa de intrare mai mare. Auzi, sa ai emotii daca intra targa pe usa.

      (Citează)

  5. pe mine nu filmul m-a convins, ci atitudinea jenanta a celor din jur.

    Inclusiv in ceasul 12 se gasesc viermi, oameni cu instinct de sluga sa dea explicatii din ciclul “Patasti”, inclusiv aici intre comentarii. nu vorbim de pareristi spargatori de seminte, audienta blogului asta e mai finuta, aia de vor o romanie mai buna.

    Babaieti nici daca ati castiga la loto o romanie mai buna nu ati sti ce sa faceti cu ea.

    cat de bine a surpins eftimie asta cu: “Deci, oricâtă gargară se dă la televizor și pe internet, am impresia că s-a luat deja decizia și s-a votat: ce s-a întâmplat acolo, la Colectiv, intră în categoria „Pățăști”

      (Citează)

  6. macar trierea de aici cu bratari colorate daca o faceau … se putea mult mai bine interveni decit s,a facut (asta pentru aia care le iau apararea; am vazut interventii smurd la noi si nu m,a dat pe spate deloc)

    https://m.digi24.ro/stiri/actualitate/ce-spun-salvatorii-italieni-despre-imaginile-de-la-colectiv-le-lipseste-ce-este-cel-mai-important-organizarea-1206797

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus