un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

România devine țara în care statul vrea să fure bani de la copii bolnavi de cancer

29 Oct 2019  ·

GÂNDURI  ·

35 comentarii

Două femei au strâns prin Asociația Dăruiește Viață, în câțiva ani, 26 de milioane de euro cu scopul de a construi un spital oncologic pentru copii. 26 de milioane de euro! Peste 260.000 de persoane fizice și peste 1.700 de companii au donat pentru asta (inclusiv eu dau câte 2 euro/lună prin SMS).

Statul român, însă, vrea să pună mâna pe acești bani, deși, culmea-culmilor, spitalul oricum ar urma să fie donat statului român, la cheie, după finalizarea construcției.

Primarul Firea a demonstrat încă o dată de ce ar trebui să dispară cât mai rapid din viața politică a orașului, dând share pe Facebook unui mesaj scris de o proastă în care atacă acea campanie de donații și planul de a construi un spital pentru copiii ce suferă de cancer. Să o mai zic o dată: Firea îi atacă pe cei care vor să construiască primul spital destinat copiilor cu cancer!

Da, pare a fi contul ei personal de Facebook, făcut acum vreo 7-8 ani. Originalul e aici. Asta e Gabriela Firea în acțiune, primarul care n-a reușit să construiască nimic în afara unui sistem mafiot de companii municipale, dar râde de alții care încearcă să facă ceva mai bun decât poate ea.

Și nu-i tot. Universul.net are un articol despre cum ministrul Sănătății a declarat că această campanie de construcție a unui spital este ilegală, iar banii strânși ar trebui transferați statului român acum, ca bani, nu după construcție, ca spital.

Că na, statul român are nevoie de bani pentru diverse pomeni electorale, dă-i în mă-sa pe copiii bolnavi de cancer; ăia nu votează.

Acum câteva zile am văzut și un interviu mai amplu pe aceeași temă, la Digi24, dar nu-l găsesc pe site. De la o vreme Digi24 pune tot mai puține materiale online. Cele două au vorbit și despre presiunile făcute de statul român pentru a pune mâna pe bani și acuzații despre cum achizițiile se fac fără licitații, dar și despre cum sunt gestionați acești bani, cum achizițiile se fac prin cereri de oferte în prezență unor avocați șamd. Doar statul român e obligat să facă proceduri standard de “licitații”. În meniul privat se poate face orice, iar dacă cei din Asociația Dăruiește Viață aplică oricum o procedură auditată, bravo lor.

Diverse informații despre cum pune contre statul român găsiți și aici.

Cam asta-i România lui Firea, Pintea și a celorlalți din PSD: una în care statul fură banii de la copii bolnavi de cancer. Arătați-le și altora materialele de mai sus, ca să știe în ce țară suntem.

Update: Firea vorbește despre terenul de 1 milion de euro pe care se va construi acest spital de parcă îl dă ea din averea ei personală și vorbește despre contribuția ei la acest proiect, dar în realitate este un teren al orașului pe care primarul doar aprobă construcția. Să-i fim recunoscători lui Firea că aprobă construirea acestui spital, că poate-l interzicea, cine știe!

De asemenea, îi acuză pe cei care construiesc spitalul oncologic pentru copii că de fapt vor doar capital electoral. Atât a putut.

    35 comentarii

  1. Remember Uratenia Pamantului? Toate donatiile s-au dus la stat.

      (Citează)

    • Pai acolo mi se pare o diferenta uriasa: donatia a fost organizata tot de stat, recte de guvern. Aici sunt entitati private care au organizat, deci mi se pare de 1000 de ori mai periculos precedentul.
      Nici la cumintenia pamantului nu e deloc in regula ce s-a intamplat, banii ne mai servind scopului cu care a fost organizata donatia.

        (Citează)

    • Astia sunt in state sa fure tot ce prind.

        (Citează)

  2. Dar stai, cine a votat-o pe Gabriela Firea ? Nu cred ca au ales-o cei din Ardeal sau Moldova. Daca PNL și USR+ nu vor avea candidat unic atunci se va ajunge la aceeași situație mai ales dacă va candida și Nicusor Dan.

      (Citează)

    • Nici aia din alte regiuni ale tarii nu sunt chiar etalon al istetimii, ba din contra. Sa ne gandim ca la Timisoara este Robu, trubadurul public, la Cluj este Boc, omul care face cate un metrou pe an si inaugureaza tomberoane, la Iasi este smecherul ala care isi trecea casele pe numele copiilor, etc.

        (Citează)

    • Da, doar că nici pe Dragneaand Co,nu i-a votat “cei din Ardeal sau din Modova”.

        (Citează)

    • Aproape toata harta era rosie la utlimele parlametnare. Aia din judetele care nu erau rosii au votat in mai mare masura pesedeul pe verde. Stai linistit, nu a fost pe nicaieri vreo lumina.

        (Citează)

  3. Bine bah, fie, n-o mai votez pe Firea.

      (Citează)

  4. Și cine a votat-o pe Firea primar?
    Cine o să o voteze iar?
    Cine sunt cei mai proști din curtea școlii și râd de teleormăneni că sunt idioți.
    Aha, nu eu.
    Aș nivela București și apoi aș face jumate gazon, jumătate sere.
    Aș muta capitala la Cluj sau Oradea.
    Ăia sunt mai capabili.

      (Citează)

    • Ah, da, la Oradea unde Primaria expropriaza si dărâmă casele oamenilor ca să facă parcări…

        (Citează)

  5. Nimic neobișnuit, doar că “copii bolnavi de cancer” sună foarte trist.
    Dar de cancer nu mor doar copii, ci și adulți. Căutați să vedeți cum arată o sală de așteptare la radioterapie când nu funcționează decât un aparat în tot Bucureștiul. Sau cum primesc pacienții vestea că singurul medic radiolog e în concediu, doar e și el om.
    Și nu doar de cancer, ci și din alte cauze legate direct de inacțiunea autorităților.

      (Citează)

    • E un singur aparat de radioterapie functional in Bucuresti, la stat (Fundeni cumva?), pentru ca niste smecheri si-au facut clinica privata in Otopeni si deconteaza tot ce misca de la casa de asigurari. Radioterapie, internari fictive (procedura in sine dureaza 10 minute si se face in ambulator), psiholog, nutritionist, analize, totul platit din asigurare. Normal ca nu mai raman bani pentru investitii in echimpamente in spitalele de stat, si ce bani mai raman se fura.

        (Citează)

  6. de ce spitalul respectiv nu poate ramane la respectiva asociatie? de ce trebuie donat statului ?

      (Citează)

    • Probabil ca sa angajeze medici, sa se ocupe de alte cheltuieli, de utilitati etc. Femeile au strans bani de un spital. Statul, dupa ce il primeste cadou, poate, eventual, sa se ocupe in continuare de administrare, daca tot a primit o cladire si un teren.
      Parca vad ca televiziunile de partid vor revarsa tone de rahat in capul celor doua femei, se vor plange cu lacrimi de crocodil ca nu e bine construita cladirea, ca toate sunt gresite, si cine stie ce alte aberatii

        (Citează)

    • Pentru că este construit pe domeniul public al primăriei.

        (Citează)

  7. Kopa_Kopan:
    Nici aia din alte regiuni ale tarii nu sunt chiar etalon al istetimii, ba din contra. Sa ne gandim ca la Timisoara este Robu, trubadurul public, la Cluj este Boc, omul care face cate un metrou pe an si inaugureaza tomberoane, la Iasi este smecherul ala care isi trecea casele pe numele copiilor, etc.

    Clujul chiar s-a dezvoltat mai bine decat bucurestiul, Boc chiar a facut treaba acolo.

      (Citează)

  8. Kopa_Kopan:
    Nici aia din alte regiuni ale tarii nu sunt chiar etalon al istetimii, ba din contra. Sa ne gandim ca la Timisoara este Robu, trubadurul public, la Cluj este Boc, omul care face cate un metrou pe an si inaugureaza tomberoane, la Iasi este smecherul ala care isi trecea casele pe numele copiilor, etc.

      (Citează)

  9. Kopa_Kopan:
    Nici aia din alte regiuni ale tarii nu sunt chiar etalon al istetimii, ba din contra. Sa ne gandim ca la Timisoara este Robu, trubadurul public, la Cluj este Boc, omul care face cate un metrou pe an si inaugureaza tomberoane, la Iasi este smecherul ala care isi trecea casele pe numele copiilor, etc.

    N-as vrea sa ma gandesc cu cine-ai votat tu.

      (Citează)

  10. Nu e chiar așa (voi presupune că nu e singura gălușcă): https://twitter.com/victorciutacu/status/1021873703561441281

    Pe urmă, când OMV au zis că au donat 10 milioane (m€l€oane), și-au recuperat imediat banii & nu s-a scandalizat nimeni de țeapa acoperită cu batista (altminteri, exact ca-n cazul Metallica și băncile de recent): https://www.digi24.ro/stiri/economie/transporturi/pretul-carburantilor-fara-taxe-in-romania-a-ajuns-din-nou-mai-mare-decat-media-europeana-1086878

    Deci… Hopa trop! 🙂

      (Citează)

  11. Madam firea tocmai a recunoscut la Digi ca ea a sharuit postarea. Nu a avut nicio urma de parere de rau, ba mai mult a incercat sa se victimizeze. Cica meritele ei nu sunt recunoscute si de vina este Vlad Voiculescu.
    Cat venin si cata ura poate sa zaca intr-o fiinta umana, mare credincioasa de altfel.

      (Citează)

  12. Totuși, acolo se construiește o CLĂDIRE, nicidecum un spital. Finanțarea acoperă lucrările de șantier pentru a ridica o CLĂDIRE pe un teren donat de primărie. Nu există nimic concret in proiect legat de infrastructura și dotarea medicală a acelei clădiri, până a o aduce in stadiul de spital.

    Hai să nu mai rostogolim știri cu “mor copiii că se fură banii”. Mă așteptam la mai multă verticalitatea din partea ta. Cum a rămas cu principiul “verifică din 3 surse”?

      (Citează)

    • Exista legaturi clare, desi nu mereu directe, intre coruptie si moarte prematura. “mor copiii că se fură banii” e o afirmatie adevarata in general.

        (Citează)

    • Vladescu:
      Totuși, acolo se construiește o CLĂDIRE, nicidecum un spital.

      Da, boss, se face o vila cu etaje plus mansarda. Poti sa iti instiintezi sefa ca ne-ai convins de asta. A si donat de la ea din Primaria lu mă-sa. Traiască!

        (Citează)

  13. Fuie Mirea! Cum sa distribuie astfel de mesaj?! Atat o duce mintea..

      (Citează)

  14. Vladescu:
    Totuși, acolo se construiește o CLĂDIRE, nicidecum un spital. Finanțarea acoperă lucrările de șantier pentru a ridica o CLĂDIRE pe un teren donat de primărie. Nu există nimic concret in proiect legat de infrastructura și dotarea medicală a acelei clădiri, până a o aduce in stadiul de spital.

    Hai să nu mai rostogolim știri cu “mor copiii că se fură banii”. Mă așteptam la mai multă verticalitatea din partea ta. Cum a rămas cu principiul “verifică din 3 surse”?

    Fie si doar “o cladire” cu doar 26 milioane, pe cind besedeul (in diferitele lui forme) nu a ridicat NIMIC in 30 de ani, ci doar un studiu de fezabilitate cu…20 milioane euro. Si DA, copiii si adultii mor pe capete pentru ca nu-i ajunge rindul la timp la radioterapie din cauza aglomeratiei si a SISTEMULUI DE SPAGA. Da, surorii mele i s-a batut apropo de “ungerea” necesara a osiei medicale, altfel ajunge la RT peste 8-9 luni. Asta insemna putin dupa parastas.

      (Citează)

    • Cladirea este doar 16 milioane. In acest moment 10 milioane sunt bugetate pentru echipamente medicale. Este scris in link-ul din textul de mai sus care descrie proiectul.

        (Citează)

  15. Deși sunt un anti PSD-ist convins, nu cred ca ea a postat chestia aia. E mult peste nivelul ăla de ortografie.

      (Citează)

  16. Vladescu:
    rămâi pe subiect, amice. Sau ți-e greu cu argumentele?

    Nu era in articol faptul ca firea a distribuit acel mesaj?..sau ti se pare ca “duamna Firea” a facut prea multe pentru orasul asta?..amice..

      (Citează)

  17. Nu exista aparat rmn pentru copii nici la Marie Curie, nici la Fundeni în condițiile în care RMN-ul este esențial în detectarea tumorilor. Poți sa faci RMN la copii la aprox 5 clinici private cu timp de așteptare de o luna minim iar timpul asta te ucide, la propriu . Tratamentele avansate de cancer la copii nu se fac în România pentru ca nu avem aparate și evident specialisti. Se decontează tratamentul în alte tari dar trebuie sa ai vreo 10000 de euro pentru cheltuieli, o familie modesta are suma asta? Sunt condamnați acei copii la moarte sau la o viata mai scurta?
    Sa pui piedici unui proiect asa de important pentru copii mi se pare o ticalosenie maxima. Eu nu cred versiunea PSD-ului în acest subiect, altcineva e de vina mereu pentru incompetenta lor. E proasta legea achizițiilor? Cine poate s-o repare? Cei de la guvernare? Cine-i la guvernare?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus