un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ghost Recon: Breakpoint, produs și în România, se lansează astăzi

4 Oct 2019  ·

TEHNOLOGIE  ·

7 comentarii

Noul Ghost Recon: Breakpoint se lansează oficial astăzi. Jocul, un titlu AAA de la Ubisoft, a fost produs în mare măsură și la București, unde peste 200 de dezvoltatori au lucrat la el. A apărut pentru PC și console, îl găsiți la eMAG, PC Garage, Altex și pe Uplay. Pentru PC se vinde doar digital.

Breakpoint nu mai are loc în Bolivia, precum cel anterior, ci în națiunea fictivă Auroa, un arhipelag de insule ce a permis, practic, celor de la Ubisoft să creeze toate formele de relief, de la plaje și jungle până la deșerturi și zone muntoase. Jumătate din hartă, apropo, a fost făcută de români, plus toate misiunile secundare.

Sistemul de joc este același. O echipă super-șmecheră de luptători este trimisă în Auroa pentru a investiga și restabili ordinea. Insula, sediul unei companii high-tech militare, este acum condusă de un grup de foști “ghosts”, boșii din joc să zicem, iar șeful cel mare este jucat de Jon Bernthal, cel care a jucat rolul Frank Castle / Punisher în serialul cu același nume de pe Netflix. Bună alegere, omul ăla chiar pare criminal de profesie.

Gameplay-ul este unul 3rd person. Controlezi un soldat, ataci diverse tabere direct sau mai pe stealth, te lupți cu inamici de diverse tipuri, mașini, elicoptere și drone. Lumea din Auroa arată mișto, o combinație de toate tipurile de natură cu niște clădiri futuristice și poți intra și prin ele, desigur. Campania ține vreo 40 de ore.

Pe lângă world building și misiuni, în România s-a lucrat și la modelarea tuturor armelor și la zona Gunsmith, unde jucătorul își poate modifica și particulariza toate armele din joc. Dezvoltatorii au dus destul de departe implicarea în design-ul armelor, au tras și la poligon cu cele din joc, le-au dezasamblat șamd, ca să știe cum să le modeleze în joc (și sunt vreo 50 plus variațiuni). Apa a fost și ea modelată aici în București, fiind acum cea mai arătoasă dintr-un joc Ubisoft, ceea ce nu-i ușor de zis după ce mările din Assassin’s Creed Oddyssey oricum mi se părea perfecte.

Eu am avut ocazia să joc și un PVP de 4-vs-4 și acolo Breakpoint devine foarte bun. Sunt două tipuri de multiplayer, unul stil Counter-Strike în care o echipă apară două puncte și alții trebuie să le bombardeze și un mod de eliminare pură stil “PUBG în două echipe”. Bineînțeles că, pe o hartă variată ca aici și cu 4 clase pentru soldați, jocurile sunt foarte diferite și animate față de cele două numite, în special dacă te poți coordona cu coechipierii prin voce, exact ca o echipă reală.

Există tot felul de gadgeturi pe care le poți folosi, precum drone și senzori. A fost implementată și o mecanică stil PUBG, adică un coechipier nu moare de tot, ci poate fi “vindecat” cu vreo treime din viață dacă poți ajunge la el, iar asta modifică suplimentar tactica din jocuri. După câteva jocuri, când începi să știi mecanica de joc și acești coechipieri (iar dacă îi știi din prima, cu atât mai bine!), PVP-ul din Breakpoint devine foarte bun, foarte palpitant.

Desigur, poți juca și campania principală în multiplayer cooperativ cu sistem jump in and out. Dacă prietenul tău intră online, se poate alătura direct jocului tău. Când iese, coechipierul va fi controlat de AI, ca în restul timpului. Pare interesant și acest mod.

    7 comentarii

  1. Eram chiar foarte tentat sa il cumpar, dar momentan dupa primele recenzii, jocul e la categoria deep deep sale, buguri, grafica, etc. Mai astept

      (Citează)

  2. Mi-am placut foarte mult Wildlands (am aproape 100% completion) si il asteptam cu interes, dar se pare ca e, cel putin deocamdata, dezastru. Are foarte multe probleme tehnice, in schimb magazinul de microtranzactii merge snur. Se vede ca ala a fost focusul, pentru ca au modificat elemente de gameplay ca sa te impinga inspre cumpararea de avantaje.

      (Citează)

  3. inca un money grab :))
    microtranzactii peste tot .. fmm

      (Citează)

  4. Cand naiba a ajuns 100 Euro+ un joc de consola? Astia sper ca dau doua PS4 gratis la un joc vandut

      (Citează)

  5. ipo:
    Cand naiba a ajuns 100 Euro+ un joc de consola? Astia sper ca dau doua PS4 gratis la un joc vandut

    Editia standard e 60, cea Ultimate e 100. Culmea ca nici daca o cumperi pe aia nu ai toate optiunile de customizare, ci tot trebuie sa le cumperi cu amanuntul, prin microtranzactii.

      (Citează)

  6. Cele Ultimate sunt pentru marii fani.

    Sper să fac si eu rost de niște coduri pentru un concurs.

      (Citează)

  7. Il precomandasem. Ultimate edition, 509 lei – Wildlands fiind un joc pe care l-am terminat pe doua conturi diferite, luat toate trofeele – platinat – si jucat peste 1200 de ore in PvP. Am renuntat la precomandă după ce am jucat BETA, deoarece consider că Breakpoint nu un urmaș al Ghost Recon, ci un alt cover shioter, un fel de Division 3 cu o poveste plecată de la unul dintre personajele din Wildlands si a cărui existență a rămas destul de neclară în urma unei operațiuni din Wildlands (extra-campanie).

    Altfel, spui că în PVP “a fost implementată și o mecanică stil PUBG, adică un coechipier nu moare de tot, ci poate fi “vindecat” cu vreo treime din viață dacă poți ajunge la el, iar asta modifică suplimentar tactica din jocuri.” Unde nu era așa? Atat campania din Wildlands cât și Ghost War permit revive.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus