un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum arată hotelul Hilton Garden Inn din interiorul aeroportului Otopeni

19 Oct 2019  ·

TURISM  ·

23 comentarii

În aeroportul Otopeni s-a deschis un hotel Hilton Garden Inn și m-am dus și eu la deschidere, că eram curios unde anume în interiorul aeroportului au putut construi așa ceva. Hotelul se află după terminalul Plecări, la vreo 100 de metri de acesta, în dreptul celui de-al doilea rond mare din aeroport. Uite că au avut loc.

Hilton Garden Inn are 218 camere împărțite între clasele Standard (cu două paturi sau cu unul matrimonial) și Superior, care are în plus și o canapea ce poate deveni al treilea pat, plus un espressor cu capsule. Toate camerele au seif, frigider, uscător de păr și fier de călcat. Dacă vrei să-ți speli haine, poți apela la serviciile hotelului sau o poți face în regim do-it-yourself, că au o cameră cu două mașini de spălat și două uscătoare pentru care se pot cumpăra jetoane.

Restauratul, numit Wright Flyer, este deschis toată ziua. Hotelul are și parcare de 90 de locuri, costă 10 euro/zi. Pentru întâlniri rapide de business gen fly-in și fly-out, are 5 săli de conferințe de diverse dimensiuni.

Se adresează călătorilor cu escală lungă în Otopeni, care vor să se odihnească și să mănânce bine între zboruri, dar și călătorilor de business ce vin în România pentru o ședință pe care o țin chiar în hotel și trei ore mai târziu pleacă spre altă țară, cu alt avion. Bănuiesc că este util și românilor, mai ales celor ce vin întâi în București pentru a decola apoi spre vreo altă destinație.

Am filmat hotelul așa cum am văzut pe alții că fac pe YouTube și am pus text în engleză, că bănuiesc că mai degrabă străinii vor fi interesați de acesta:

Abonează-te: http://bit.ly/2RBcHBg

    23 comentarii

  1. Radu, poate ar trebui să pui și o avertizare pentru ATM-ul ăla Euronet … asta este o companie cam shady … la ei comisioanele totale per tranzacție pot ajunge la 35% din suma retrasă iar interfața lor este proiectată să te facă să retragi sume cât mai mari.

    https://www.youtube.com/watch?v=v1Hh8kY_hOY

      (Citează)

    • Ai încercat ATM-urile respective sau vorbești doar din ce ai văzut in videoul din Praga? Ca eu am folosit ATM-urile respective si sunt ok daca stii sa citești. La fel de atent trebuie sa fi si la plata cu cardul la anumite POS-uri care iti ofera posibilitatea sa plătești in moneda țării de origine a cardului. Sa nu mai zic de amazon si PayPal toată lumea încercă sa faca bani de pe urma neatenției.

        (Citează)

    • Eu am retras în Bulgaria de doua ori, de pe Revolut ce-i drept și nu am avut niciun comision.

        (Citează)

    • Tom:
      Ai încercat ATM-urile respective sau vorbești doar din ce ai văzut in videoul din Praga? Ca eu am folosit ATM-urile respective si sunt ok daca stii sa citești. La fel de atent trebuie sa fi si la plata cu cardul la anumite POS-uri care iti ofera posibilitatea sa plătești in moneda țării de origine a cardului. Sa nu mai zic de amazon si PayPal toată lumea încercă sa faca bani de pe urma neatenției.

      Dan:
      Motivația existenței acestui hotel este ceva mai complicată decât e descrisă aici în articol. Ideea este de a oferi “servicii standardizate” compatibile cu lumea globalizată a anului 2019, adică omul de afaceri care doarme 3 luni pe an în hoteluri și a venit 2 zile la București și are zbor dimineața la 7, să găsească un mediul familiar, să plătească o rată negociată (corporate) și să bifeze puncte pe cardul de fidelitate.

      Stiam ca sunt dubiosi astia de la Euronet dar avand in vedere ca in .ro nu mi-au luat comision cand am scos de pe Revolut am zis ca sunt safe. In Viena m-au curatat de 4euro pt 20-30euro scosi.

        (Citează)

  2. Cine face escală pe Otopeni? Fără a fi sarcastic, sunt doar curios.

      (Citează)

    • Stewardesa

        (Citează)

    • Pe site-ul INS zice ca in primul semestru din 2019 au fost 8123 de pasageri in tranzit. Deci in medie, vreo 45 pe zi.

      La care se adaugă probabil pilotii si ospataritele de avion care aterizează azi si pleaca maine.

        (Citează)

    • De fapt sunt mult mai multi, dar cum transferul in Otopeni este jalnic unii nu apar ca pasageri de tranzit. Eu de exemplu am fost anul asta de 2 ori dus intors prin OTP, din IAS dar biletele erau separate, chiar daca am zburat cu aceeasi companie.

      Pretul la Rin e de 55-65€ in mod normal, prefer sa merg cu shuttle-ul pentru 5 minute decat sa dau 40€ in plus.

        (Citează)

  3. E langa aeroport, nu in aeroport. P.s. Mai sunt si alte hoteluri in zona, la care poti ajunge pe jos.

      (Citează)

  4. Am stat la hotel la o saptamana de la deschidere. Lasand la o parte faptul ca receptionerul parea sa aiba intelect liminar deoarece nu intelegea cum se poate ca o familie de 2 adulti sa vina cu un copil de 5 ani, camera oferita nu avea apa curenta decat la dus. Racorurile de la chiuveta nu erau legate la coloana de apa, iar scurgerea de la dus era infundata, astfel s-a format un mic lac in baie care se revarsa in camera. In rest totul a fost bine.

      (Citează)

  5. Vor avea succes daca au si contracte cu companiile aeriene sa le cazeze echipajele intre zboruri. Le trebuie si stewardeselor un loc unde sa isi faca de cap cu pilotii.

    Pentru sedinte este bineinteles o idee stupida, e la mama dracu’ de orice si incomod de ajuns. Dureaza 2 ore spre 3 doar drumul dus-intors.

      (Citează)

    • Deci vedeți cu cine zburați că sunt niște curvari piloții sau ceva.

        (Citează)

    • Trec peste prima ta afirmatie, stiu ca esti un frustrat.

      Iti dai seama ca cine tine o sedinta acolo si pleaca in alt oras sau inapoi acasa nu e un terchea berchea dintr-o multinationala, si nu il intereseaza ca subordonatii fac cateva ore pana in Otopeni. Important pentru el e sa nu piarda el acel timp. Pentru el si pentru companie, ca o ora platita unuia din upper management face cat orele tuturor la un loc. Dar deh, o zis unu pe un blog, sigur nu vor fi inchiriate salile alea niciodata.

        (Citează)

    • Realizezi cat il vor injura aia pe upper managementul care le pierde timpul? Vor pleca plini de draci si sedinta va avea efect exact contrar.

        (Citează)

  6. A murit Inna Coffeina, Andreea Cosma o sa devina consul general al Romaniei, Șică Mandolina aproape ca e premier….. si voi vorbiti de hoteluri.

      (Citează)

  7. Cand am vazut ATM-ul ala Euronet m-am lecuit…ala ar fi trebuit sa fie trecut ca minus, nu ca si un plus..nu puteau pune si ei un ATM normal ?

      (Citează)

  8. Hotelul va avea succes și pentru toate zborurile care mai aterizează la OTP cu varii probleme și pot vinde cazare rapidă pentru pasagerii debarcați. Plus contracte pentru echipaje de la varii companii aeriene. Sunt sigur că există cerere bună la prețurile pe care le-am văzut.

      (Citează)

  9. Ma asteptam sa vad in video traseul din aeroport la hotel, un taxi nu te va duce ca este prea aproape, daca ploua mergi prin ploaie sau exista tunel si iesi direct la hotel ?

      (Citează)

  10. Motivația existenței acestui hotel este ceva mai complicată decât e descrisă aici în articol. Ideea este de a oferi “servicii standardizate” compatibile cu lumea globalizată a anului 2019, adică omul de afaceri care doarme 3 luni pe an în hoteluri și a venit 2 zile la București și are zbor dimineața la 7, să găsească un mediul familiar, să plătească o rată negociată (corporate) și să bifeze puncte pe cardul de fidelitate.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus