un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Revolut își distruge brandul permițând o mulțime de pagini false

13 Aug 2019  ·

TEHNOLOGIE  ·

15 comentarii

Revolut are o campanie interesantă de atras noi clienți: dacă cineva își face cont prin intermediul linkului tău de afiliere, persoana aceea primește 50 de lei și primești și tu 50 de lei. Un bonus mare, iar Revolut chiar aruncă cu banii când cheltuie 100 de lei pentru un client nou.

Problema este că-și distrug prezența online. Afilierea asta cu lead-uri ar trebui în teorie făcută curat: “primiți 50 de lei dacă vă faceți cont prin linkul acesta. Asta e tot.” Goana după 50 de lei s-a dus însă departe. O căutare pe Facebook după Revolut găsește numai pagini false de brand, făcute doar pentru a duce oameni către linkul fiecărui proprietar.

Toate paginile de mai jos încearcă să se dea drept cea oficială în fața celor care caută informații mai multe despre această promoție:

A fost chiar dificil să găsesc pagina oficială a Revolut pentru că cea în engleză nu redirecționează automat la o versiune în română. În cele din urmă, am intrat pe site-ul oficial și în footer am găsit linkurile lor către social media. Cea oficială are URL-ul facebook.com/RevolutRO, în caz că vă întrebați, și un logo mai închis la culoare.

Acest tip de haos este de obicei caracteristic pe Facebook. Căutați pagina oficială a Poliției și veți găsi alte zeci de pagini făcute la mișto. Căutați un artist și veți găsi o mulțime de pagini cu același nume. În locul companiilor, eu aș lua măsuri concrete pentru a-mi proteja brandul.

Update: cei de la Revolut mi-au scris următoarele într-un email, reprezentând poziția lor oficială.

Revolut nu permite sub nicio formă crearea de pagini false și publicitate înșelătoare în contextul diferitelor campanii. Din păcate însă este ceva ce nu putem controla, dar raportăm activ către Facebook toate aceste pagini.
Foarte bine.

  15 comentarii

 1. La revolut se pare ca e sefu cu biciu pe angajati, asa ca nu le mai pasa decat de KPI-uri si adus clienti noi: https://www.slashgear.com/delete-revolut-right-now-because-of-this-guy-06586346/

    (Citează)

 2. Eu încă n-am primit oferta asta…era bună, am un prieten care vrea să-și facă. O trimit random unor persoane, așa mi s-a spus pe chat-ul lor.

  Și da, e plin Instagram-ul de reclame plătite de diferiți ca să li se folosească codul. E o mișcare inteligentă din partea Revolut dacă te gândești.

    (Citează)

 3. Am vazut chiar si reclama platita pe Facebook de la pagina “Revolut Oferta”, pagina cu 32 de like-uri.

    (Citează)

 4. Alin Militaru

  13/08/2019 la 3:16 PM

  Pentru cine vrea sa împuște cei 50 de lei: https://revolut.com/referral/alinge9cc!G10D21 :)

    (Citează)

 5. Revolut era brand? De cand?!

  Adica sa ne intelegem.

  Revolut aia care iti vor poza dupa act si dupa fata erau brand?

  Acelasi Revolut care sunt de origine Rusia suspect de KGB ca nici spionii din romane nu au nume asa de evidente ca directorii fondatori?

  Nu e coincidenta de nume cu acei Revolut la care directorii dadeau mail-uri ca trebuie sa muncesti si in weekend ca sa faci target-urile, nu? Si ca cine nu le face va fi concediat fara discutii.

    (Citează)

  • ba da ei sunt, comisioanele zero se mentin cu sacrificii, nimic nu e gratis in aceasta lume…capitalista

     (Citează)

 6. Mai oameni buni, are cineva rabdare sa-mi explice si mie in cateva cuvinte de ce mi-ar face cont, card revolut? Ce imi ofera fata de ING sau alt card?( Nu 50 de lei din ăștia, ca nu ma intereseaza) .Concret, de ce ? Pentru ce?
  Multumesc.
  P.S Eu am ING, nu am niciun comision la retragere de la orice bancomat.

    (Citează)

  • Salut. Încearcă să plătești în euro cu cardul ING și vei vedea beneficiul revolut… La o plată de 100 EUR diferența acum este de 17 lei, evident in defavoarea ING

     (Citează)

  • Ok. Am inteles. Dar eu nu plătesc in euro cu cardul. Niciodată. Si va dau un sfat. În orice țară călătoriți, cumpărați bani cash inainte de plecare. Da, de la casa de schimb. Este cel mai avantajos posibil. Calculat, verificat. Da, stiu, azi sa plătești cash e demodat. Dar 17 lei aia raman la mine. La 100 de euro, la mai mult…..

     (Citează)

  • @Adi – sa intele ca ai gasit tu o casa de schimb care-ti ofera cursul de schimb aproximativ cursul BNR? Zi-ne si noua unde e…

     (Citează)

 7. Ce sa discuti cu un CEO rus? Astia iubesc metodele lui Naftly Frenkel.

    (Citează)

 8. Interesanta logica, presupun ca esti bugetar sau ceva habotnic financiar old school. Poate iti fura cineva portofelul cu cash si sa te tii distractie.
  Avantajul cardului Revolut este strict cursul de schimb apropiat BNR. Faptul ca l-am folosit anul asta in co ca si card principal de manevra mi-a adus o economie de cel putin 1000 de lei (nu am calculat exact), bani ce s-au dus pe distractii.
  Ca nu am control pe datele personale, prea tarziu, asta e lumea moderna, no privacy.

    (Citează)

 9. Pff, era pentru Adi comentariul! Scuze, sunt praf la reply-uri.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus