un blog de Radu Dumitru

Uitați-vă și pe canalul meu de YouTube.

Monumentul Revoluției este imaginea supremă a paraginii din România

21 Aug 2019  ·

GÂNDURI  ·

11 comentarii

Anul acesta se împlinesc 30 de ani de la Revoluția din 1989. O cifră rotundă pentru un moment atât de important din istoria țării noastre. S-au înregistrat oficial 1104 morți (1.290 după Institutul Revoluției Române) și 3321 de răniți, mai multe jumătate dintre ei în București.

Monumentul Renașterii, cel din Piața Revoluției, arată ca mai jos. Și nu de ieri, ci de câțiva ani de zile:

Cât costă ștergerea acelor mâzgălituri? Cât costă niște marmură nouă pe la colțuri sau o echipă de oameni care să spele lunar monumentul? Cât costă niște bolarzi sau un pavaj de piatră cubică pentru a împiedica skaterii să mai distrugă monumentul?

Oare mai mult decât concertul pentru aniversarea STB? Mai mult decât seria de MacBook Pro și iPhone-uri de top cumpărate de diversele companii înființate de Primărie, companii care n-ar fi putut lucra fără hardware de top?

Oare când va lua primăria o măsură pentru a nu distruge și mai mult memoria unor oameni care au murit în 1989 pentru întreaga țară? Chit că măsura ar însemna sa trimită un om cu o găleată de apă și săpun până acolo?

Serios, cum poți fi Firea și să treci pe lângă acest monument, să ridici din umeri și să pleci mai departe de parcă nu ai fi primarul orașului?

  11 comentarii

 1. Pentru că nu e încă în sarcina primăriei:
  “Mai exact, potrivit Primariei Capitalei, Guvernul a dat deja o hotarare prin care ii transfera monumentul in administrare. Aceasta hotarare s-a publicat in Monitorul Oficial pe 15 iulie si prevede un termen de 60 de zile pentru tranferul monumentului. Iar asta inseamna ca Primaria Capitalei va prelua monumentul abia la jumatatea lunii septembrie.”

    (Citează)

 2. Mie mi se pare monumentul în sine o insultă la adresa celor căzuţi atunci. Dar poate greşesc eu, e chestie de gusturi.

    (Citează)

 3. Ultima data când PMB a spălat clădirile de pe Victoriei s-au trezit cu amenzi, nu poți interveni asupra unui monument fără aprobări.

    (Citează)

 4. eu nu stiu cum au putut bucurestenii, care practic sunt acesti elvetieni ai Romaniei, sa isi aleaga asemenea conducatori.

    (Citează)

  • Eu nu stiu cum au putut bucurestenii sa distruga un momument. Ce este in capul unuia ca mazgaleste cu spray-ul un monument, dar in acelasi timp il injura pe Dragnea ?

     (Citează)

  • Tu crezi ca adolescentii care mananca cipsuri cu energizant si mai trag cate ceva pe nas, stiu cine e Dragnea?

     (Citează)

 5. Pare ca in Berlin pe acolo, nu inteleg atatea plangeri :D

    (Citează)

 6. Gabi Firea a ajuns primar datorita schimbarilor majore de dupa 1989, pentru care unii au platit cu viata.
  Daca avea un consilier bun facea ceva pentru monumentul asta chiar daca incalca legea si in plus putea castiga ceva capital politic, dar…

    (Citează)

 7. Revin, dupa ce am privit poza cu poza ceea ce a postat Radu, adaugand un titlu extraordinar de sugestiv.
  Sunt revoltat la maxim. Se vede ce munca de mantuiala a fost facuta acolo!
  Ce criminali!
  Primarii Bucurestiului fac cele mai inutile investitii, de cea mai proasta calitate, fara o minima supraveghere a lucrarilor. Si in plus ii mai aud pe unii “da, dar Negoita a mai facut”. Prietene, uita-te bine la ceea ce se face, e cea mai de mantuiala treaba posibila!

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea.

sus