un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Waze vorbește acum și româna

24 Jul 2019  ·

AUTO, TEHNOLOGIE  ·

19 comentarii

O notificare de la Waze spune că au adăugat un nou set de voce, Română – Simona, care pronunță și numele străzilor, adică spune “virează la dreapta pe bulevardul Cantemir”, nu doar “virează la dreapta”.

Asta cu pronunția străzilor este de mare ajutor când știi zona, că nu te mai uiți la fel de des pe ecran, sau când vezi rapid numele străzilor pe plăcuțe.

Mi-ar plăcea să văd introdusă posibilitatea de a da comenzi vocale aplicației, ca să poți raporta ceva folosind vocea, nu apăsând de 5 ori pe ecran în timp ce conduci cu viteză. Pentru funcția aia aș trece înapoi pe engleză.

    19 comentarii

  1. Ultima oară când am folosit în limba română se oprea când zicea “intrați în sensul giratoriu și” în loc să continue cu nr ieșirii. De obicei când trebuia să ies cumva încât să mă întorc se zăpăcea.

      (Citează)

  2. Astazi a aparut notificarea pe telefoane. Simona, cea care stie strazile, este de peste o luna in optiunile de voce

      (Citează)

  3. Nush cum va vin voua toate notificarile astea ca la mine nu vine niciodata nimic :)))

      (Citează)

  4. Varianta de iPhone are voice commands. Just sayin’

      (Citează)

    • Are si aia de Android. E OK.

        (Citează)

    • Eu citisem pe google că merg comenzi vocale doar în niște țări, nu și RO (în RO merge doar search vocal). Din păcate dacă dau pe microfon să testez imi zice ‘Something went wrong. Try again’ așa că nu pot testa nici căutare nici comenzi (și am setat English la voice typing input language). O fi ceva la mine, dacă voi ziceți că merge.

        (Citează)

    • Am zis ca are, nu ca merge. : )

        (Citează)

    • Acum mi-am adus aminte ca functioneaza cel putin prin Android Auto. Daca ii zic masinii “Ok Google, navigate home” imi raspunde “Handing over to waze” si porneste navigatia spre casa.

      Bine, cred ca ar fi mers mai bine “Computer, navigate home”. Pare mai SF.

        (Citează)

  5. Stie cineva cum pot sa fac si Google Maps sa-mi spuna numele strazilor ?
    Am vazut la cineva care avea telefonul in limba romana, am incercat si eu sa il setez pe romana, dar tot nu merge.

      (Citează)

  6. Simona are vocea artificială, o prefer pe Gabriela, fie și fără numele străzilor. Care, sincer, nu văd cu ce m-ar ajuta…

      (Citează)

  7. Stie cineva daca exista optiune de “nu ma baga pe toate strazile inguste si blocate de rable, vreau sa merg pe bulevarde si strazi cu macar o banda pe sens, chit ca se estimeaza un traseu mai lent” ?

      (Citează)

  8. Bravo, Simona!

      (Citează)

  9. Mai util decât citirea numelor străzilor e că acum îți spune și ce tip de pericol e raportat de-a lungul drumului, nu doar “atenție, pericol raportat în față” cum era până acum, iar tu trebuia să te chiorăști la ecran să vezi dacă e groapă, mașină oprită pe banda de urgențe sau alt obstacol.

      (Citează)

  10. nashu_mare:
    Am zis ca are, nu ca merge. : )

    Aşa e la Android, multe opţiuni, puţine merg. Cel puţin pe Samsung-ul meu.

      (Citează)

  11. Get an iPhone!!

    Claudiu: Aşa e la Android, multe opţiuni, puţine merg. Cel puţin pe Samsung-ul meu.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus