un blog de Radu Dumitru

Robotesc și la canalul meu de YouTube, dați un Subscribe dacă vă place.

După ce a distrus justiția, Dăncilă spune că pedepsele nu sunt suficient de dure

29 Jul 2019  ·

GÂNDURI  ·

14 comentarii

Dintre toate știrile din acest weekend, cumva dorința Vioricăi Dăncilă de a face un referendum pentru înăsprirea pedepselor pentru crimă, viol și pedofilie este cea care m-a umplut de silă.

Motivul este pur politic. Dăncilă are nevoie de voturi în campania prezidențială și vrea să se poziționeze ca fiind cea care le aduce românilor ceea ce își doreau de mult timp, adică pedepse drastice pentru aceste infracțiuni.

Atâta doar că:

Unu: nu-i nevoie de referendum, că nu-i vreo chestiune cu bune și rele și trebuie lăsat poporul să decidă. Un referendum ar fi o cheltuială inutilă, iar rezultatul ar fi 99% DA. În plus, cum zice Eftimie aici, nu e ca și cum te riști la un viol când pedeapsa este de 5 ani, dar dacă-i 7 ani, nu o mai faci.

Doi: Dăncilă a fost marioneta guvernului care a modificat în rău legile justiției, totul pentru a-l ajuta pe tătucul ei Dragnea și pe alți baroni locali PSD-ALDE să scape de pușcărie.

Toate acele modificări au limitat puterile investigatorilor și au favorizat infractorii pe întreg lanțul justiției, de la adunarea probelor la judecarea cazului și apoi la eliberarea condiționată. Semnătura lui Dăncilă este pe diversele ordonanțe ce au modificat în rău siguranța fiecărui român, iar colegii ei de partid le-au făcut pe toate, sub mandatul ei.

Recursul compensatoriu a eliberat până acum 1.834 de criminali și 762 de violatori, în perioada 19 oct 2017 — 15 mar 2019, zice Adevărul. Furt și tâlhărie? 5.928 eliberați în numele lui Dragnea, cu semnătura lui Dăncilă pe ordonanțe.

Și acum Dăncilă vrea înăsprirea unor pedepse? Ba chiar cu referendum? De ce, cu ordonanță de urgență nu se mai poate, eventual una gândită noaptea ca hoții și publicată în timp record în Monitorul Oficial?

Băi, serios, vezi acest caz de la Caracal și toată incompetență și corupția oamenilor din subordinea ta ce-au fost complice la uciderea a două fete, vezi că prima fată era dispărută de două luni, iar Poliția nu avea nici o idee ce să facă, și răspunsul tău este “avem nevoie de un referendum pentru pedepse mai mari și castrare chimică?” Acesta este singurul element care ți se pare că a lipsit din acest caz? Mi se pare mindblowing că cineva poate gândi așa sau, considerând că o face strict pentru capitalul electoral, că face asta cu nonșalanță.

Uite unde era marele erou al neamului nostru: la Palatul Victoria, de veghe la siguranță cetățeanului! Toți nesimțiții, toate caracterele infecte par a se fi adunat în PSD-ALDE și din când în când trăsăturile le refulează în astfel de declarații.

 

  14 comentarii

 1. Cu mentiunea ca, de fapt, castrarea chimica nu e vreo pedeapsa medievala de tipul taiatului madularului si datul acestuia la rațe ci este o metodă prin care, pentru a i se reduce pedeapsa, vinovatul este de acord sa ia un tratament care creeaza limitarea impulsurilor pe perioada acestuia, deci cu efect temporar.

    (Citează)

 2. mai ai multe articole de genu asta? nu de alta dar sa stiu sa nu te mai citesc o perioada.

  mi se pare cam brusca trecerea de la tesle si inginerie la politica.

    (Citează)

  • Mai ai multe comentarii de genul asta ?
   Tu din articolul asta ai ramas numai cu partea politica ? Partea cu lipsa bunului simt ti-a trecut pe langa ureche ?

     (Citează)

  • Mai suge-o, că te tot caci pe tine pe aici de ceva vreme.
   Ce-i cu bășinile ăstea de parcă tu îi plătești facturile lui Radu și ar trebui să fie la comanda ta?
   Nu mai intra pe aici și te chemăm noi când e nevoie de tine.

     (Citează)

  • Gura pacatosului adevar graieste. Practic recunosti ca astea sunt articole comandate si platite.

   Teniescu:
   Ce-i cu bășinile ăstea de parcă tu îi plătești facturile lui Radu și ar trebui să fie la comanda ta?
   Nu mai intra pe aici și te chemăm noi când e nevoie de tine.

     (Citează)

  • Nu și posta comentarii după o anumită oră dacă nu îți poți atinge nasul cu arătătorul! Te faci de râs

     (Citează)

 3. bunul simt si politica nu pot exista impreuna.
  de asta nu suntem in politica.

  Andrei G:
  Mai ai multe comentarii de genul asta ?
  Tu din articolul asta ai ramas numai cu partea politica ? Partea cu lipsa bunului simt ti-a trecut pe langa ureche ?

    (Citează)

 4. In afara de PSD a zis cineva vreodata de pedepse mai mici pentru infractori? Vreodata? Oriunde? NU!

  Pedepsele sunt degeaba, cei care vor comite crime si infractiuni le comit oricum. Infractiunile din trafic sunt cel mai clar exemplu ca pedepsele nu functioneaza. Am zis deja caer este solutia pentru ele, acolo pedeapsa trebuie sa fie unica: confiscat masina.

  Sistemele medievale erau mult mai eficiente, nu mai viola pentru ca nu mai avea cu ce, nu mai omora pentru ca fusese executat.

  Sistemele asiatice cu toata familia care isi pierdea casa, averi, proprietati titluri era si mai misto. Consecintele nu erau doar pentru infractor, erau si pentru familia lui. Si daca ala nu statea potolit, il tinea familia potolit ca sa nu sufere toti din cauza unuia.

    (Citează)

  • In trafic mi se pare ca situatia este diferita, “infractorii” din trafic nu sunt cei dezaxati, care incalca legea in mod patologic, de dragul de a o incalca si fara sa se gandeasca la consecinte. Nu, cei care incalca regulile in trafic o fac pentru ca stiu ca sunt sanse mici sa fie prinsi. Exista Waze care te atentioneaa cand este radar sau echipaj de politie, prin urmare soferii se simt increzatori sa depaseasca viteza pentru ca stiu ca, cel mai probabil, nu vor primi amenda. Vad la oamenii din jurul meu, acum 10-15 ani cand nu existau tool-uri de genul asta, ci maximum un detector de radar, care oricum dadea rateuri, prietenii mei conduceau mult mai prudent, de teama amenzilor. Era suficient sa se friga de 2-3 ori, ca apoi incepeau sa respecte limitele de viteza, spre exemplu. Acum, aceleasi personaje, dar dotate cu Waze de data asta, depasesc viteza in mod constant (“macar” cu 15-20km/h) si, gratie aplicatiilor inteligente, n-au mai primit amenzi de cativa ani.

   Pe scurt, ce incerc sa zic este ca amenzile si alte pedepse ii sperie pe oamenii obisnuiti suficient cat sa nu mai incalce legea, cu conditia ca acestea sa se si aplice. Nu stiu daca din punct de vedere legal este posibil, dar am sustinut intotdeauna ca ar trebui scoasa in afara legii optiunea din Waze de a marca politisti si radare pe harta.Cat despre ceilalti oameni, fie ca sunt bolnavi psihic sau au ajuns in situatii disperate incat accepta orice consecinte, acestia intr-adevar nu vor fi descurajati prin inasprirea pedepselor. Se pot imbunatatii, insa, procesele pentru ca acestia sa fie prinsi la timp, inainte de a comite vreo tragedie, prin imbunatatirea timpului de reactie, implementarea de sisteme de localizare, instruirea personalului cu privire la modul de reactie in diferite situatii, integrarea diverselor baze de date, obligarea operatorilor de telecom sa ofere orice informatii necesare, la solicitarea politiei, reducerea birocratiei, in functie de gravitatea faptei, etc.

     (Citează)

 5. Tipul a omorat-o pe prima fata si nu l-a intrebat nimeni de sanatate timp de 3 luni sau cat a trecut.

  Putea sa fie pedeapsa si pe viata, cu nulitatile astea tot la fel de mult nu-l intreba nimeni nimic 3 luni.

    (Citează)

 6. De tudorel nu zice nimeni nik?

    (Citează)

 7. Asta-i politica! O imensa scarba. Am realizat si eu cand vorbeam pe Fb cu primarul de sector despre copaci si el imi raspundea balarii. Eu ziceam una, el raspundea cu totul si cu totul altceva.
  Nu-s de acord cu castrarea chimica pentru ca mai sunt si erori sau razbunari( caz recent in Cipru-tipa acuza de viol niste israelieni si dupa ce i-a tinut pe aia inchisi s-a dovedit ca fata mintea).
  Sunt total impotriva cartelei telefonice cu buletinul( pt simplu fapt ca datele se fura- am patit-o personal)
  Sunt pentru inchisoarea pe viata.

  Eu nu cred ca a omorat doar fetele astea doua. E bizar_

    (Citează)

 8. Mi-ar placea sa joc oina cu capatana Dancilei

    (Citează)

 9. Poate te joci cu o amenda pt astfel de urări.

  kilroy:
  Mi-ar placea sa joc oina cu capatana Dancilei

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea.

sus