un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum arată noul magazin IKEA Pallady

25 Jun 2019  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

39 comentarii

IKEA numărul doi s-a deschis ieri în Bd Theodor Pallady 57, la doi pași de ieșirea din București pe autostrada A2 spre Constanța. IKEA Pallady are program 10-22, iar restaurantul 9-21, ca și cel din Băneasa.

Abonează-te: http://bit.ly/2RBcHBg

Iată și un timewarp făcut cu GoPro, un tur prin întreg magazinul:

Abonează-te: http://bit.ly/2RBcHBg

Magazinul este mult mai mare (30% în plus față de Băneasa, este cel mai mare din Europa de Sud-Est), ceea ce înseamnă culoare mai largi pentru vizitatori, mult mai multă marfă bine expusă și mult mai multe camere deja aranjate, ca să prinzi idei de design.

Restaurantul are 550 de locuri și este cel mai mare din București (posibil România). Au și o zonă de cafenea, cu espressor Rancilo clasic, prăjituri și sandvișuri, pentru cei care vor doar ceva de băut și poate o gustare, dar fără a sta la marea coadă din zona principală.

Magazinul este construit pe piloni, apropo. La nivelul solului, “sub” magazin, este o parcare mare. Magazinul are etajele 1 și 2, cum ar veni. Există o parcare foarte mare în fața magazinului, cea comună cu Auchan și restul magazinelor de acolo. Intrarea este bine făcută, dinspre A2 se intră pe două benzi, în parcare sunt chiar trei benzi pentru fluidizarea traficului.

Culmea este că eu, din Tineretului, am ajuns acolo în 26 de minute la ora dimineții. Waze m-a scos pe centură și m-a băgat imediat înapoi în oraș direct pe Pallady. La întoarcerea acasă, m-a băgat pe strada Nicolae Teclu și am ieșit înapoi în Splaiul Unirii. Cu alte cuvinte, ajung și revin de acolo imediat.

IKEA deux are și stație de metrou în apropiere, Anghel Saligny. Am întrebat dacă pot beneficia de garanție sau pot returna în Pallady ceva cumpărat din IKEA și mi s-a confirmat că da, plus viceversa.

Un bonus mișto: au patru case self-service, unde scanezi singur și plătești cu cardul. Cum oamenii de obicei se tem de așa ceva ca de diavol, înseamnă că vor fi mai mereu libere. Soft-ul lor este asemănător cu cele din Carrefour-uri, eu acolo am plătit ieri.

Ceva ciudat: zona de bistro mi s-a părut mică. Mă așteptam să facă spațiu triplu pentru luat hot-dogs.

Un produs interesant: cortul acesta pentru copii costă vreo 80 de lei. Când eram mic cred că m-aș fi jucat acolo non-stop. Eu îmi improvizam ceva așa sub birou.

    39 comentarii

  1. Eu ma intreb cine este retardul care a decis deschiderea luni, cand nu poate sa vina nimeni, in loc sa o faca sambata cand am fi putut merge toti. Probabil acelasi personaj care nu a facut nici o oferta speciala de deschidere.

    Dupa ce ca au asteptat si intarziat deschiderea magazinului, idiotii se asteapta sa ne bucuram ca in fine ne acorda privilegiul sa le bagam si mai multi bani in buzunar.

      (Citează)

    • Nici dumneata nu intelegi capitalismul, este? Patronii sunt aici ca sa ne dea ieftin si bun, eventual sa faca si ei un profit de 1% (dar nu mai mult) din care sa doneze 3 sferturi…

        (Citează)

    • Cu gandirea asta este tara asta unde este acum. Poate a fost o strategie sa nu se super aglomereze si oricum va fi deschis zilnic si te poti duce cand vrei tu.
      De ce oferte la deschidere? Ca sa se inghesuie taranii la tigai ieftine sau la lucruri care nu le trebuiesc?

        (Citează)

    • Pentru că e riscant sa deschizi in plina aglomerație, când se bulucește toată lumea la hotdogi sâmbătă și duminica, când ai un magazin cu case/sisteme informatice/angajați noi, pe care nu ai testat un flux atât de mare de clienți.
      La fel ca și cu o mașină nouă pe care o conduci prima dată, nu mergi blană cu ea din prima, să ajungi in primul șanț.
      De-asta.

        (Citează)

    • @Gaelex, cel care a decis data de deschidere a magazinului este retartad fiindca nu a creat conditiile ideale sa se calce lumea in picioare ?

      De ce trebuia sa fie deschiderea in weekend ? Daca te uiti pe filmarea postata de Radu este destul de aglomerat si asa, fiind o zi din timpul saptamanii.

        (Citează)

    • @Gaelex Da, da, si nici tigai nu au dat. Nesimtiti! Sa-i sabotam! Sa cumparam mai mult de la ceilalti!

        (Citează)

    • Pentru ca nu au un magazin deja in care sa faca training-ul angajatilor noi pentru magazinul din Pallady, nu? Prea complicat sa te gandesti sa ii pui pe oamenii aia sa faca niste practica si pregatire in magazinul deja existent, sa vada cum este. Doamne fereste sa puna din angajatii cu experienta in magazinul nou, sunt legati de glie ca serbii si cetluiti in Baneasa.

      Se lauda ca e cel mai mare magazin din Europa de Est, mai mare decat cel vechi din Baneasa si tu iti faci griji ca nu fac fata la putina aglomeratie de sambata.

        (Citează)

    • Eu tot nu inteleg de ce este relevant daca deschiderea s-a facut in weekend sau in timpul saptamanii.
      Daca poti si ai timp te duci la deschidere, daca nu, astepti weekend-ul.

      Nu este ca si cum ar fi un concert sau nu spectacol care se desfasoara o singura data si daca nu il vezi, ai ratat totul.
      Magazinul va ramane acolo pentru multi ani si, fiind vorba de IKEA, sunt sigur ca stocurile de produse vor fi suficiente si pentru weekend (nu se termina nimic din ce ai vrea tu sa cumperi).

      Sau poate ar trebui sa mergem pe idee ta si mai departe…
      Cine este retardul care a decis deschiderea in timpul verii, cand oamenii sunt plecati in concedii si nu au cum sa ajunga ?
      Nu mai bine asteptau ei sa il deschida cu 1-2 zile inainte de Craciun cand toata lumea este la cumparaturi prin oras si le era mai usor sa se inghesuie in magazin?

        (Citează)

    • Gaelex: Eu ma intreb cine este retardul care a decis deschiderea luni, cand nu poate sa vina nimeni, in loc sa o faca sambata cand am fi putut merge toti. Probabil acelasi personaj care nu a facut nici o oferta speciala de deschidere.

      Este cea mai bună strategie de deschidere. Vrei ca angajații să-și intre treptat în ritm, așa că nu deschizi în ceea ce va fi cea mai aglomerată zi a săptămânii, ci mai înainte, ca să o iei treptat.

      Este un fel de soft launch https://en.wikipedia.org/wiki/Soft_launch

      Chiar și așa, 19.000 de oameni au vizitat magazinul în prima zi, spune un comunicat. Din rapoarte primite de la prieteni/cititori, la ora 15 era plin și restaurantul.

        (Citează)

  2. Da, si tigaile… unde sunt tigaile? Adica a stat atat la coada si nici o tigaie? Doooh

      (Citează)

  3. Au pus un film scurt pe instagram cu deschiderea, evident full de pensionauti intre clientii lor.

      (Citează)

  4. hehe, se vede ca inca nu ai copii, eu am deja o colectie de corturi ca ala.

      (Citează)

  5. Vad ca tu ai intrat dinspre centura, dar daca vii dinspre 1 Decembrie, intrarea se face tot pe breteaua aia anemica? Sa vezi buluceala acolo in weekend.

      (Citează)

    • Nimeni nu te opreste sa mai mergi si sa intorci la primul giratoriu.

        (Citează)

    • Care nu e tocmai giratoriu că ai cedează trecerea pentru toți ăia care vin dinspre A2 (absolut logic să fie prioritizată intrarea în oraș). Deci tot breteaua aia anemică rămâne singura variantă decentă.

        (Citează)

    • Am văzut că este un fel de bretea cu semafor. Eu aș merge până la giratoriu, sincer să fiu. Nu vin așa mulți pe A2.

        (Citează)

  6. Ciudat filmeaza camera aia. M-a luat ameteala la primul clip.

      (Citează)

  7. De fapt are logica deschiderea luni. A fost aglomerat dar la modul decent iar fiecare client primea o sacosa mare albastra și un bec economic marca IKEA. Cred că asta se da in loc de tigăi acolo de unde vin ei.
    Oricum, pentru nemulțumiții că nu au apucat marea deschidere. Ikea nu se muta de acolo…e prea mare.
    @Radu să știi că e mișto cortul dar după ce se plictisește cel mic de el, e cam nasol cu depozitarea.

      (Citează)

  8. Foarte misto Așezat, numai bun când te întorci din vacanța sa mai cumperi cate ceva :)

      (Citează)

  9. Nici macar pungile n-au reusit sa le incriptioneze corect! Au scris pe ele “asaza”, in loc de “aseaza”.

      (Citează)

  10. @Radu să știi că e mișto cortul dar după ce se plictisește cel mic de el, e cam nasol cu depozitarea.

    Nu. Se aduna/pliaza foarte eficient si are sac de depozitare. Il poti pune usor in dulap, pe margine sau sub pat.

      (Citează)

  11. Mai repede ajung la Budapesta… De ce nu deschid ikea ala promis la Timisoara sau Cluj?

      (Citează)

    • S-au facut studii si nu ar avea vanzarea pe care o au in Bucuresti. Oamenii cu bani sunt in IF sau Bucuresti, doar e motorul economic al tarii. In Provincie, un asemenea magazin nu ar avea succes. Am auzit ca pregatesc un al treilea in vestul Bucurestiului, poate dupa asta ajung si in zonele ‘defavorizate’.

        (Citează)

    • cred ca un magazin in cluj ar putea atrage clienti la nivelul unuia din bucuresti dupa ce se construiec toate autostrazile din jurul clujului.

        (Citează)

    • Personal cred că următorul va fi în Timișoara sau Cluj, știu că erau în căutare de terenuri.

      În Cluj văd că au deschis un punct de proiectare bucătării. Bănuiesc că proiectezi acolo, îți vine apoi marfa prin curier.

      N-am link pentru asta, site-ul IKEA este prost, am văzut un banner rotativ de reclamă pe acolo.

        (Citează)

  12. degeaba te crezi important in Cluj sau Timisoara, un ikea nu ar avea sens in orasele astea MICI, comparate cu bucale.

    realitatea trista, sper ca primul ikea din baneasa sa dea faliment, pt ca toata lumea o sa mearga la asta nou mai mare.

    si sa il dea afara pe idiotul de la ikea care a zis ca asta e o idee buna.

    Marius:
    Mai repede ajung la Budapesta… De ce nu deschid ikea ala promis la Timisoara sau Cluj?

      (Citează)

    • N-o sa dea, stai linistit. Eu o sa ma duc tot la cel din Baneasa, e mai aproape decat cel din Pallady, dar sper intr-adevar sa fie mai gol si sa pot merge si in weekend acum. Pana acum mergeam doar in timpul saptamanii dupa ora 7. In weekend era crima acolo.

        (Citează)

    • Mihai: sper ca primul ikea din baneasa sa dea faliment

      Eu cred că vânzările din România se vor dubla pentru că au două magazine. Cel din Pallady accesează destul de mulți clienți noi din zona aceea și orașele de pe A2.

        (Citează)

  13. Sa speram ca, desi mai mic cu 30%, cel din Baneasa va fi mai aerisit acum (stiu ca oamenii cu bani sunt in nord, dar densitatea populatiei e totusi mult mai mare in sud)

      (Citează)

    • Si eu cred ca cele 2 magazine nu isi fac concurenta.
      Mai mult se completeaza pentru a oferi o acoperire mai mare si acces mai facil pentru clienti.

        (Citează)

  14. Ce se mai aude de jaluzelele alea smart de la IKEA?

      (Citează)

    • Ultima știre este că prin august-septembrie vor fi lansate și nu știu dacă și în România. De obicei n-am fost în primul val pentru produse smart.

        (Citează)

  15. IKEA din Baneasa a fost si este foarte prost gandit, este foarte greu de ajuns acolo. Si cu masina este greu de ajuns, trebuie sa treci prin jumatate de Bucuresti si sa iesi din el ca sa ajungi la magazin.

    In Pallady macar as ajunge repede cu metroul, daca am ceva mic de luat pe care il pot transporta personal.

      (Citează)

    • Centrul comercial din Baneasa (inclusiv IKEA) este unul dintre cele mai aglomerate din tara.
      Daca sunt oameni care nu ajung usor acolo, nu inseamna neaparat ca este prost gandit, doar ca acele persoane locuiesc departe.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus