un blog de Radu Dumitru

Uitați-vă și pe canalul meu de YouTube, dați un Subscribe dacă vă place.

Cum a devenit o sârmă un obiect science-fiction

9 May 2019  ·

GÂNDURI  ·

30 comentarii

Nu știu dacă ați aflat, dar medicii i-au găsit Gabrielei Firea o sârmă în colon și a fost operată de mai multe ori pentru a rezolva această problemă. Nu se știe cum a ajuns sârma acolo, dar variante sunt destule, de la a mâncat-o în vreun sandviș și până la… pe partea cealaltă.

Firea, însă, a declarat că nu poate exclude ipoteza unei mâini criminale în toată această întâmplare nefericită. Înțeleg că nu vrea să spună că a mâncat o sârmă din greșeală, că oricărui om i-ar cam fi rușine să declare așa o neatenție, dar să inventezi o “mână criminală” doar ca să obții niște capital politic este o acțiune urâtă, iar povestea în sine este mai trasă de păr decât cea a asasinilor lui Dragnea.

Iată ce zice primarul:

Nu mănânc repede, nu mănânc pe nemestecate, e foarte ciudat cum puteam să înghit așa ceva. Sunt persoane care spun că tipul acesta de aliaj, în anumite condiții, căldură, se poate transforma în sârmă foarte mică, încât să poată fi introdusă în mâncare. Nu pot să acuz pe nimeni, nu am nici cea mai mică idee cum a ajuns acolo, medicii nu au explicații.

Poate vom rămâne toată viaţa cu această întrebare dacă a fost o întâmplare sau dacă a fost o mână criminală. (…) Eu sunt un om precaut, nu aș fi mâncat cu înghițituri așa încât să nu simt un aliaj. E de câteva luni.

Nu vreau să fac un păcat, dar cred că nimeni nu ar exclude nicio variantă, cea a unei întâmplari, dar și să se fi introdus acea mică sârmă sub formă rotundă într-un aliment. Ea, în colon, era identificată desfășurată, nu strânsă”, a mai spus ea, întrebată dacă consideră că este un atentat la viața sa. (link)

Aliaj care, în anumite condiții, se poate transforma într-o sârmă foarte mică și care apoi se întinde din nou în burta omului? Bă dă-o în mă-sa de treabă! Ce-i aici, scenariu de James Bond?

De ce zic că este o manevră politică urâtă? Pentru că nu vorbim pe presupuneri. I-au scos sârma aia din burtă! Hai să o vedem cu toții, să vedem dacă-i o capsă scăpată din greșeală într-o merdenea sau un aliaj secret de adamantium îndoit cu vibranium și un pic de particule Pym!

Să declari, când ai sârma în mână (bănuiesc că medicii n-au aruncat-o la coș după operație), că ar putea fi un material SF dintr-un complot criminal — asta e o mizerie.

Și apropo, să omori pe cineva cu vreo agrafă de birou ascunsă în mâncare trebuie să fie cel mai prost plan criminal văzut vreodată. Mai prost decât acesta ar fi doar planul de a ucide pe cineva ținându-l în curent până răcește grav de tot, așa că tot deschizi ferestre și uși prin jurul său, doar-doar l-or lua șalele…

Firea putea să iasă mai bine din toată problema asta. Putea să spună “bă, în ***** mă-sii, am mâncat o sârmă! Probabil că m-am grăbit, că-i mult de muncă la primărie și n-am timp de sorbit cu atenție mâncarea, dar nu-i normal să găsești sârme în ea oricum. Hai să facem controale pe la diverse fabrici și restaurante, să vedem cum se respectă normele de siguranță alimentară, pentru ca alți bucureșteni să nu treacă prin același chin”.

Și ieșea din problema medicală ca un erou care ia măsuri, nu ca un ciudat care crede în conspirații oculte. Faptul că a ales calea teoriei conspirației arată de fapt pe ce tip de public mizează.

Nu știu dacă ați fost vreodată într-o fabrică de pâine, de exemplu, dar pe acolo se folosesc mixere de aluat cu capacitate între 300 și 600 de kilograme la o singură tranșă. Dacă arunci acolo o sârmă, n-o mai găsește nimeni, ci direct în pâinea cuiva ajunge. 

  30 comentarii

 1. Când ai scris acest articol nu apăruse știrea ca s-a găsit în Doina Pană mercur.

    (Citează)

 2. Avea Pandele pe ciocan intr-o seara un dosar cu sina prins cu o sarma. Si, a “servit-o” pe Firea prin dos.

    (Citează)

 3. ionut din berceni

  09/05/2019 la 7:34 AM

  eu cred ca este o bucata din buretele de sarma pentru spalat vase…

    (Citează)

 4. Sunt anumite riscuri când te măriți cu Robocop…

  Bine ca nu cu Pinocchio ca găsea o așchie.

    (Citează)

 5. asta e nimic. ma duc mai demult sa beau o ciocolata calda la un bistro. imi aduce fata cana cu cioco la masa, pleaca, dupa care revine in fuga cu o lingurita si incepe sa imi mestece agitat prin cana. si scoate ditamai cutitul de la mixer din cana mea.
  na, se mai intampla…sau am suparat pe cineva?

    (Citează)

 6. O fi de când a încercat Dragnea să-i pună belgiug, și o fi tras-o pe nas.
  Pe de alta parte mie mi-au găsit un scaun în colon.

    (Citează)

 7. Mi-a plăcut exagerat de tare faza cu asasinarea prin exces dă “corent” la șale!!!
  E absolut fabuloasă!

  Pe de altă parte… Mă, ia stai așa!
  Dacă sârma-i la fel de adevărată ca asasinii tovarășului Dragnea?
  Adică nu-i? Că eu, în Pandelică și Firicica am încredere cam cât în cățelușu` ăla, cu păru creț, care se jură dar o avea-n gură…
  Părerea mea!

    (Citează)

 8. Că să facă cum ai sugerat tu trebuie sa ii duca și capul și la altceva decât la cum sa mai obțină un “comision”.

  P.s. nu te-ai trezit niciodată după o noapte de beție și să te întrebi ce am făcut aseară și de ce mă doare burta?

    (Citează)

 9. O mentiune pt fabricile de paine: acel mix de aluat de sute de kg trece inainte printr-un detector de metale (asa se intampla la How it’s made, sper ca e valabil si pt Romania).
  Cat despre Firea, eu nu mai am pretentii de la ea de ceva timp, e la fel de inteligenta ca Viorica.

    (Citează)

  • bine nu e vorba de metale neaparat, eu am gasit intr-o punga de orez Scotti o ditamai bucata de sapun industrial.

     (Citează)

 10. eu cred ca e vorba de una din cele 2 sarme de la chestia aia alba cu care se sigileaza pungile de paine – si-a facut un sandwich cu sarma, na, se mai intampla.

  referitor la mana criminala, am vazut aseara pe FB un doctor (Vasi Radulescu) care zicea ca exista 2 cai de acces in colon, pe la extremitatile lui, si ca nici o mana de om nu e atat de lunga incat sa poata planta o sarma in colon prin gura…
  e o ipoteza foarte plauzibila si asta, ce-i drept.

  n-ai ce sa zici la asa ceva decat glume de rahat, ca sa zic asa, asta-i tara.

    (Citează)

  • chiar ieri discutam de tanti firea cu doua doamne doctor, la care una dintre ele zice: ” e clar, a alunecat inelul inauntru” :/

     (Citează)

  • Giovani:
   chiar ieri discutam de tanti firea cu doua doamne doctor, la care una dintre ele zice: ” e clar, a alunecat inelul inauntru” :/

   Fiecare cu experiența lui, nu?

     (Citează)

 11. Sper ca sarma aia va ajunge intr-un muzeu mare al tarii. Sa vezi atunci turism.

  “Sarma extrasa din colonul Primarului General al Municipiului Bucuresti – 2019 A.D”

    (Citează)

 12. amalgamul criminal ductil

    (Citează)

 13. Eu era sa imi rup dintii intr-o piatra ajunsa intr-o farfurie cu legume mexicane (la restaurant).

    (Citează)

  • Am găsit pietricele în punga de cafea. M-am prins de asta când a început râșnița să facă zgomot ciudat, că erau dure și nu le putea măcina. Dacă ar fi fost moi, le și gustam.

     (Citează)

 14. E sarma lu’ Soros ca l-am vazut eu umbland cu agrafe.

    (Citează)

 15. Cine stie ce căpăstru si ce bile o avea Pandelica pe măciucă de au rămas prin dansa…😁

    (Citează)

 16. Lui Carmen Dan i-au băgat sarma în perete. La Firea s-a trecut la next level.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea.

sus