un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 9 aprilie 2019

9 Apr 2019  ·

ȘTIRI  ·

13 comentarii

    13 comentarii

  1. M-am speriat, am citit prima oara “Ikea si Soros” :)

      (Citează)

  2. Eu n-am dat Safely Remove niciodată. Nu s-a întâmplat nimic rău.

      (Citează)

    • Acu’ o luna am belit un hard ca s-a tras putin cablul din USB si am scanat si transferat date vreo 2 zile. Si uite asa m-am facut cu 2 harduri, ca n-aveam unde sa stochez pe desktop.

        (Citează)

  3. 330km. Ce fail de dimensiuni astronomice. Avand in vedere si acceleratia…..
    Noroc ca la interior arata mai bine, ca alfel vindeau 6 masini.

      (Citează)

  4. Și până acum chiar trebuia dat safley remove la stickul USB? Eu nu am făcut asta niciodată și nu îmi amintesc sa fi avut vreo problemă.

      (Citează)

  5. Deci Audi are tehnologie inferioara Tesla? Cine ar fi crezut?
    Ma amuza idiotii care ignora realitatea pentru ca nu le place de Musk, dar treaba asta chiar va fi o problema pe termen lung. Daca constructorii europeni nu isi scot capul din cur o sa fie trist pe aici. Si e pacat, aici e cel mai fain loc de trait din cate am vazut.

      (Citează)

    • nu cred ca se pune asa problema. constructorii europeni se concentreaza doar o fractiune din totalul a ceea ce fac, pe electrice, pe cand Tesla e suta la suta pe asta. in plus, constructorii germani au in momentul de fata tehnologii mult prea bune si avansate pe motoarele termice, pentru a renunta la ele in favoarea electricelor. trebuie sa dea cu taraita, ca sa nu isi canibalizeze propriile modele clasice. e un inceput bun. ma amuza unii care credeau ca E-tron va avea autonomie o mie km sau ceva de genul. daca se pun serios pe treaba, in 5-10 ani germanii vor avea nave spatiale in domeniul electricelor, deci sa nu cadem in depresie :)

        (Citează)

    • 10 ani e o viata de om in domeniul asta. Acum 10 ani nici nu exista Model S iar vanzarile de electrice erau inexistente. Daca nemtii se apuca abia acum, in 10 ani vor gasi o Tesla cu baterii de capacitate dubla, 4-5 fabrici si o retea de superchargere care le va oferi un avantaj enorm. Si dupa cum arata Audi-ul ala, se pare ca se apuca abia acum.
      Canibalizarea produselor proprii e o strategie folosita cu succes de multe companii. In perioade de genul asta, e o strategie destul de importanta pentru supravietuire, mai ales ca germanii au bani sa sustina ceva de genul asta. Problema nu e asta ci faptul ca au recunoscut tarziu ca electricele sunt viitorul.

        (Citează)

    • Cand au aparut primele bancomate in Romania, Banc Post le avea peste tot. Unde sunt azi?
      Dupa cum spuneai, 10 ani inseamna mult in domeniul asta. Se pot intampla multe. Tesla poate sa ajunga ca Apple…sau ca Nokia.

        (Citează)

    • Comparatia e irelevanta. Industrie diferita, salt tehnologic diferit etc. Ca sa nu mai spun ca, daca vrei sa compari chestiile astea diferite, ar trebui sa te uiti la producatorii de bancomate nu la clienti.
      Da, oricine poate sa dea faliment. Dar e vorba si de cum se misca firma. Nokia a cazut pentru ca nu a recunoscut viitorul iar Tesla nu cred ca e in pericol sa faca asta acum. Problema e daca ajunge ca Apple si, la fel ca Apple, restul producatorilor se nimeresc tot in Asia.

        (Citează)

    • Tesla e in fruntea tehnologiei, problemele lor sunt insa altele: managementul, atragerea de capital, cheltuirea banilor, livrare la timp etc.

        (Citează)

  6. chestia aia de la Regina Maria n-are nici o noimă, eu la majoritatea întrbărilor nu numai că nu știu răspunsul dar nu înțeleg nici întrebarea (evident nu sînt doctor). Deci alea NU sînt situații în care pacienții să se trateze singuri.

    Însă, situatiile pacienților care se tratează “de pe internet” în loc să meargă la doctor sînt generate TOT DE DOCTORI și anume de nenumăratele cazuri cînd te duci și fie îți zice că ești sănătos deși tu ai o problemă (pe care nu ți-o poate rezolva), fie îți pune diagnostic greșit, fie recunoaște că nu știe ce ai și te plimbă din analize în analize pînă te plicitisești sau (dacă ai noroc) te vindeci singur.

    Ce să mai vorbim de celelalte probleme: ne-decontarea analizelor la stat, timpi de așteptare foarte lungi pînă te programează, etc etc

      (Citează)

  7. Am trimis testul ala de la Regina Maria unui prieten zidar( Puliti ii zicem noi) si a facut 20 din 20 . Maine se duce la interviu.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus