un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Rise of Skywalker trebuia să se numească Return of the Emperor

16 Apr 2019  ·

GÂNDURI  ·

16 comentarii

Probabil că ați văzut deja teaserul pentru viitorul film Star Wars episodul 9, care se va numi Rise of Skywalker. Dacă nu, l-am pus la final.

Nu eram foarte interesat de film pentru că perioada aceasta este cu Game of Thrones și Avengers și altele, dar teaserul a reușit să mă entuziasmeze. Responsabile au fost acele cuvinte de la secunda 37, “every generation has a legend”, când dintr-o dată mi-am adus aminte că generația mea a crescut cu Star Wars și acum povestea se va încheia de tot (sper).

Era o altă generație în SUA. Primul film a apărut în 1977, dar majoritatea celor din România le-au văzut odată cu venirea casetelor video și apoi a remake-urilor cu efecte speciale îmbunătățite, iar asta a fost generația mea. Și mi-am adus aminte și ce-am scris după ce am văzut Episodul 8 despre cum Luke Skywalker a fost primul meu erou din copilărie, cel mai vechi, după ce am văzut primul film când aveam doar 5 ani. Iar acum este mort, așa că aștept Episodul 9 ca să văd binele triumfând și pe Luke Skywalker răzbunat.

Sunt curios de la ce vine numele, însă. Rise of Skywalker… dar care Skywalker? Singurul din familie este Kylo Ren, fiul lui Han și al lui Leia, care este personaj negativ. Personal nu cred că filmul îl va reabilita cumva, s-a dus prea departe pentru a mai fi salvat. Ni se va dezvălui că Rey este tot un Skywalker, mai ales că părinții ei încă sunt învăluiți în mister?

Sau poate, cum am auzit într-o teorie bună, Skywalker va deveni un fel de titlu. Jedi nu mai sunt, dar poate vor fi Skywalkeri în viitor, un nou ordin crescut și antrenat după cum a văzut Luke Forța în ultimii săi ani?

Vom vedea. O noutate pe care mă mir că au păstrat-o pentru ultimul film este revenirea împăratului Palpatine, că i se aude râsul emblematic la final, fără imagini. Cumva a supraviețuit, într-o formă sau alta, și probabil că de aceea Rey și compania sunt arătați în fața ruinelor ultimului Death Star.

În caz că nu credeți că era împăratul Palpatine, uitați-vă la clipul de mai jos. Este de la conferința Star Wars Celebration, unde a fost prezentat teaserul pentru prima oară, iar panelul din clip este prezentat de Stephen Colbert și îi include pe actorii principali și secundari, inclusiv Chewbacca și C3PO.

La final, când se aprind luminile, Ian McDiarmid este prezent pe scenă. Actorul l-a jucat pe Palpatine nu doar în trilogia nouă în Episoadele 1-3, ci și în Episodul 6, cel filmat în 1983, iar acum își va relua rolul interpretat pentru prima oară acum vreo 39 de ani. În clipul de mai jos, după ce apare pe scenă în aplauzele tuturor celor din sală, McDiarmid zice cu vocea lui Palpatine “roll it again”, un moment super mișto, iar teaserul este pus a doua oară publicului.

Interviul cu McDiarmid:

Tot acolo la conferință s-au dat detalii și despre serialul The Mandalorian, ce va fi lansat în noiembrie odată cu platforma de streaming Disney+.

Și trailerul pentru Rise of Skywalker. Găsiți alte clipuri de la conferință pe canalul oficial Star Wars:

    16 comentarii

  1. Asta e intrebarea, CARE Skywalker? Pentru ca nu prea au mai ramas.

    Poate a avut Luke un fiu, cum a avut in carti / comic book-uri.

      (Citează)

  2. deja a devenit mai usor sa urmaresti firul epic de la Piratii din Caraibe, decat la asta.

      (Citează)

  3. Cea mai scumpa reclama la Viagra.

      (Citează)

  4. Vezi ca s-a anuntat si jocul, Jedi Fallen Order, care fiind totusi la EA, e sp si fara tranzactii .. :))

      (Citează)

  5. Sau sa se numeasca The Emperor Strikes Back. Sau A New Emperor. In orice caz, important e sa nu le copieze pe alea originale, sa faca ceva nou. Dar nu chiar nou, sa fie totusi fidel povestii si feeling-ului general. Dar nu prea fidel.

      (Citează)

  6. Mi-ar face placere sa fac un binging cu Star Wars, dar sunt atat de nestiutor incat vreau sa va intreb… Cum sa le iau la rand ca sa le vad cronologic? Sa le iau dupa nume “Episode 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 si 9” sau e o alta ordine? Va rog, fiti intelegatori cu un n00b. Stiu ca pot sa caut pe net, dar daca tot s-a vorbit de subiect… K; 10ks!

      (Citează)

    • După nume, da, începând cu episodul 1 și cu ceva îngăduință pentru faptul că episoadele 4, 5 și 6 au fost făcute acum 40 de ani.

      Personal cred că le poți vedea și în ordinea 4, 5, 6, 1, 2, 3 și apoi cele recente. În felul acesta vezi povestea clasică, apoi te uiți la episoadele care-ți arată cum s-a ajuns acolo. E bine orice ai alege.

        (Citează)

  7. O parte din generația noastră a văzut primul StarWars la cinematograf. În România.
    Și pe al doilea.

      (Citează)

  8. New hope si Empire strikes back, le-am vazut la cinema inainte de revolutie. In 1987 mai precis. La fel si una din partile din planeta maimutelor. Nu stiu cum au gresit de au rulat filmele astea la vremea respectiva. Tin minte insa ca sala era full. Nu aveai loc sa arunci un ac. Pe scaune, pe scari, pe culoare….erau peste tot oameni.

      (Citează)

  9. Produsele cinema din prezent nu mai sunt deloc “chinuite” de un scenariu. Baza e marketingul… un pic de bubuiala asa zis dolby.. maxim 3 efecte speciale memorabile.. si in concluzie esti păcălit ca la Bollywood. Cei care va veti duce la mizeria asta de film, dupa ce strabateti holul de intoarcere la finalul filmului, inspre casa de bilete sa recapitulati posterele filmelor.. Veti observa drama ca nu aveați ce alege. Asa am patit la Shazam(un Abracadabra a lui Rilea la propriu). Toate produsele sunt pentru segmentul 10..16 ani. E ca si cum v-ar placea power rangers.. Cultura voastră nu mai conteaza.

      (Citează)

    • Dragged Across Concrete, The Curse of Llorona, Hotel Mumbai, US nu prea sunt de 10-16 ani. Le-ai incercat?

      Am vrut sa vad The House That Jack build la cinema, dar nu a stat decat 2 zile, imi facusem plan de luni sa il vad miercuri.. eroare, nu mai era in program.
      Oare de ce? Lipsa de public.

      Asa ca publicul decide ce sa vada, cinematografia livreaza.

        (Citează)

    • gabi:
      Dragged Across Concrete

      UNDE l-ai vazut tu?

      Ca eu mi-s resemnat sa il astept pe DVD.

        (Citează)

  10. In teaser Luke spune explicit “No one is ever really gone”… ceea ce inseamna ca nu numai “aia buni” raman undeva printre noi, dar si “aia rai”… urmat de rasul lui Palpatine.

      (Citează)

  11. Cred ca Rey si Ren sunt frati , in ciuda perdelelor de fum aruncate in filme. Avand in vedere la cat s-au inspirat din filmele anterioare, nu vad de ce s-ar abate si aici.
    Si astfel se justifica si titlul filmului.

      (Citează)

  12. http://www.hmultiplex.ro/filme/de-cealalta-parte-a-justiei-4k-18005118/

    mac gregor: UNDE l-ai vazut tu?

    Ca eu mi-s resemnat sa il astept pe DVD.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus