un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

asus s5507

Întrebare: ce afacere v-ați deschide dacă ați avea bani?

30 Apr 2019  ·

GÂNDURI  ·

105 comentarii

V-ați gândit ce afacere ați vrea să aveți, considerând că un aveți deja una?

Adică, să zicem, dacă aveți 50.000 sau 100.000 de euro, ce v-ați deschide? Ce ați încerca să faceți pe cont propriu? Covrigărie? Firmă de marketing? Transport expres România-Grecia?

Spuneți în comentarii.

Mie mi se pare că, indiferent ce idee aș avea, găsesc rapid două motive de a mă demoraliza:

  1. s-a mai făcut deja, este deja concurență în piață
  2. este al naibii de greu, depinzi inclusiv de noroc sau factori greu de controlat

Chiar și așa, acum cred că m-aș orienta spre o spălătorie auto do-it-yourself. Am două în cartier, la Lukoil și Speli-singur, și sunt mereu full (chiar full-full!). Lumea vrea să-și spele singură mașina, probabil pentru că-i mai ieftin (eu dau 7,5 lei pe exterior) sau pentru că sunt sictiriți de cele clasice. În total nu știu dacă sunt vreo 10 în București.

Nu cred că este o afacere chiar ușoară. Ai nevoie de un teren destul de mare, e cu autorizații de mediu, filtre de zeci de mii de litri de apă per lună… în fine, este de muncă, dar pare unul dintre puținele afaceri la care mă pot gândi acum ce vor crește în viitor și de care va fi nevoie mereu.

Mi se pare că unii se mai îmbogățesc și închiriind mașini pentru servicii precum Uber/Bolt. Aud de la unii șoferi că au închiriat mașina de la cineva și îi dau 500 de lei per săptămână, iar “proprietarul” are o flotă de 20-30 de astfel de mașini închiriate. De unde? Le iei SH, una câte una.

Nu pare rea ideea, dar momentan este riscantă pentru că nu există un cadru legislativ clar și stabil.

Citiți și alte articole din seria întrebări.

asus s5507

    105 comentarii

  1. Mihaela Grigoras

    30/04/2019 la 7:14 AM

    Eu as deschide o pensiune micuta si primitoare, dotata special pentru familii cu copii mici.

      (Citează)

    • Geme tara de pensiuni, s-a dus bula asta. Ca si cele cu cresterea cangurilor, a viperelor, strutilor, etc

        (Citează)

    • un studio de videochat, apartament am, nevasta am, corpuri atletice avem … oricum facem dragoste ca nebunii pe gratis :)

        (Citează)

    • @Mihai, pentru o afacere in familie de videochat nu ai nevoie de prea multi bani.

        (Citează)

    • @Andrei eu zic ca se cheltuiesc rapid 100k pe echipamente audio-video (camere 4K, microfoane, antifonare locatie ca te dau vecinii afara), recuzita, publicitate online, sala si alimentatie corecta, inchirieri locatii speciale :)

        (Citează)

    • Pentru ca multi credeau ca faci cladirea, o utilezi si gata afacerea. E vorba de mult mai mult.

        (Citează)

  2. O afacere cu kokoreci.

      (Citează)

  3. Unul din lucrurile pe care le urăsc cel mai mult, e să-mi spăl masina.

      (Citează)

  4. Astia nu sunt bani de o afacere. Nu poti face o spalatorie auto cu asa bani, aia te costa cam in jur de 300k minim. La genul asta de bani ? Trebuie uitat spre servicii: curatenie acasa, prajituri acasa, bisnita gen cumparat de pe Alibaba si revandut pe emag si altii cu riscurile aferente: haine, slapi, cratite, etc.

      (Citează)

    • Super afacere, prajituri acasa. Te rogi de cunoscuti sa cumpere cateva prajituri amarate, mai bagi pe gat amicilor, mai dai pe la rude o perioada, mai cumpara unii de jena. Si dupa perioada in care lumea te ajuta, ce faci? stai sa vinzi o tava de prajituri la 5 zile. Super business.

        (Citează)

    • Kopa, n-o sa-ti vina sa crezi, dar eu cunosc vreo 2 familii care fac asta si nu-si vad capul de treaba. Au avut inclusiv comenzi de la nunti de cateva sute de persoane. In fine, daca-ti faci treaba bine si nu scazi calitatea o poti duce mai bine ca o firma. Acum, de Paste, a avut de facut cel putin 100 de cozonaci (paine dulce, cum ar zice unii) si cateva zeci de tavi cu prajituri diverse plus saratele.

      Ce mi-as deschide eu?!? Un local cu terasa si loc de joaca exterior si interior pentru copii. In Oradea ar fi o oportunitate ca e lipsa de asa ceva, mai ales ca locul sa fie in exterior.

        (Citează)

  5. 2-3 apartamente in mici localitati, aproape de mare, pe langa Valencia sau Alicante.

    le-as inchiria la nordici, pe saptamana, luna.
    as sta si eu in unul, iarna, 3-4 luni pe an.

      (Citează)

  6. La spalatoria de pe cutitul de argint chiar iese ok-ish masina. Mai e una self service la Baicului pe care nu o recomand nimanui. Am luat 4 fise (spuma, clatirex2) si nici nu s-a luat praful ala saharian de pe masina, atat de proasta e spuma aia. M-am enervat si am oprit la 20m mai incolo unde cu 10 lei mi-au lustruit-o aia boboc. Ca sa spal masina cat de cat la o spalatorie din asta ar trebui sa dau vreo 20-25 de lei si sa pierd juma de ora frecand la ea… Nu o sa fac asta niciodata cand am splatorii unde dau 20 de lei(cu tot cu spaga) pentru interior-exterior.

    O alta problema,pentru mine, e ca mi se pare insuficient timpul de 2 minute per program, abia apuc sa iau spuma cat de cat de pe masina.

    Ca idee de afaceri mi-as face o “omletarie”de tip fastfood pentru a inlocui covrigii,merdenelele si alte chestii cu aluat. Sunt posibilitati infinite de a prepara omleta (ingrediente si forma)

      (Citează)

    • Exista eggsmania la universitate, dar o omletă pleacă de la 8lei, un covrig e 1 leu.

        (Citează)

    • Nu stiam de ei (nu m-am mai plimbat de ceva vreme pe acolo). Au preturi decente insa nu e ce mi-am imaginat eu ca si concept… Vad ca in mare parte au sandvis-uri cu ou…nu omlete, nu zdrete de ou in lipie, nu…multe.

      E clar ca produsele nu vor fi la nivelul covrig: 2-3 oua fac deja 1,5 lei..mai pui bacon, piept de pui, salata, cascaval…si aia e. Hai sa nu zic ca inlocuiesc covrigul…e gresit…poti inlocui 2 covridogi din aia de la luca(6lei)

        (Citează)

  7. Dupa o vacanta in Italia, acum 7-8 ani am vrut si eu sa vad cam cat costa o spalatorie self service. Doar daca ai terenul te poti descurca cu 100k pentru a deschide una cu cateva locuri. Din pacate nu am avut bani atunci sau curaj sa merg la banci ( se putea obtine chiar si finantare UE). In acel moment nu era nici una in Iasi, acum sunt cel putin 10.

      (Citează)

  8. carrera:
    nu ti ar ajunde 100k nici macar pt o garsoniera pe malul bălții.

    pe fuga: https://www.idealista.com/inmueble/82984175/

    acum 6 luni-1 an gasisem ceva mai mic la 30-35k. de ai rabdare, stii limba, te misti, iei cel putin 2 bucati la 100k

      (Citează)

    • Vezi ca apartamentul ala e la 30km de Valencia. Nu stiu cati turisti sunt dispusi sa isi ia apartament intr-un orasel de langa Valencia.

        (Citează)

  9. Adica tu ai niste bani stransi si nu stii ce sa faci cu ei… :)

    O alta idee pentru a-ti pune banii la treaba, in afara de afacere, ar fi si investitia lor in actiuni, fonduri, forex etc. Investitiile cu risc minim, sa zicem in actiuni la cele mai importante 10 companii listate (BET) sunt aproape ca un fel de cont de economii cu procent mai bun.

      (Citează)

  10. Biznis cinstit in romania = bani pierduti si nervi distrusi.

      (Citează)

  11. Un pub mic cu nano berarie in spate. Bere craft proaspata la draft direct din fabrica in tap. Habar n-am daca se incadreaza la 100k :)

      (Citează)

  12. Ca tot ziceai de concurenta, sunt mult mai mult de 10 spălătorii self service în București, dar poti avea succes având un detergent bun (Kimi car Bragadiru e ză best și după mi se pare ca OMV – unde cu 10 lei/2 fise cureți bine masina).
    Eu as lua un apartament și l-aș închiria (venit mic, treptat) sau as deschide o firma de închiriat moto. (nu se devalorizează asa rapid ca o mașină. 1/3 din suma în 2-3 ani, ulterior aproape ca stagnează)

      (Citează)

  13. Canal pe YouTube in limba engleza, cu invitați români, banii ii investești in aparatura decenta si pe reclame.

      (Citează)

  14. Spălătoriile self service de la noi sunt o mizerie din 3 motive :
    spuma e de fapt aproape apă chioară cu câteva picături de soluție de spălat, nici vorbă de spumă activă care sa curețe bine;
    cele mai multe au o presiuni pe lance de zici că se da cu parfum, nu soluție sau apă;
    nici vorba ca programul ăla sa dureze 2 minute

      (Citează)

  15. De 100k un apartament de 2 camere cu suprafata utila 58.04 mp si terasa cu vedere la mare de 7.36 mp in Mamaia Nord si inca un studio tot aici, inchiriate, un business foarte bun.
    Sau, 3-4 camere escape room de la producatorul din Sankt Petersburg, aici sm experienta, avand deja una, merge treaba foarte bine.
    Sau cantina fara fite in Buc Nord, zona de porcusori corporatisti.

      (Citează)

    • E fix perioada de cumparat apartamente. Mai stai putin sa se mai umfle bula si mai bine

        (Citează)

    • @alex: Suna ok afacerea cu escape room; m-ar interesa mai multe detalii de la cineva cu experienta in domeniu. Crezi ca ne putem pune in legatura? Ceva site de prezentare a ceea ce ai acum se poate vedea? Sau o prezentare, ceva?

        (Citează)

  16. Nu stiu cat de legal este si fezabil dar cred ca o afacere cu fete ar merge foarte bine. Le culegi de prin satele si orasele mici ale provinciei, aduse la capitala, putina logistica si merge.

      (Citează)

    • foarte legal si fezabil. recomand.

        (Citează)

    • Daca le duci intr-o tara unde prostitutia este legala si le faci contracte + asigurari acolo, treaba e legala. Dar s-ar putea sa descoperi ca taxele de obtinere a licentei de operare, plus amenajare stabiliment, s-ar putea sa depășească bugetul pus la dispoziție.

        (Citează)

    • Nu trebuie neaparat sa fie vorba de prostitutie, video chatul e legal si la noi.
      Cauti niste fete mai aranjate, mai plinute, le pui cate o canapea mica si webcam, si mai departe stiu ele ce sa faca, ca sa ia banul clientului.

      Asta da, ar putea fi o afacere pentru Radu, le ia cu vrajeala, le mai aduce cate un burger la locu’ de munca, sa vedeti ce randament or sa aiba fetele.

        (Citează)

    • Tot ce e legal e putin profitabil. Daca lucrezi ptr lj sau yp nu se cheama ca ai afacerea ta… aia cu taxiurile inchiriate e fumata de anul trecut (e deja plina piata de anunturi).

        (Citează)

  17. Radu vrea sa va fure ideile, e ca agentia aia care voia studenti de la actorie sau ce naiba erau sa lucreze pentru ei, iar in schimb le dadeau voie sa-si treaca treaba asta in cv.

      (Citează)

  18. Ca om crescut la țară și care a ajuns de nevoie între betoane, dacă aș putea da timpul înapoi aș face Facultatea de Agronomie și aș înființa o fermă cu produse organice.

      (Citează)

  19. Macelarie cu carne buna si scumpa. Iti faci clientii tai, n-ai treaba.
    Sau cuptor de paine, unde faci totul proaspat, fara aditivi. Un cozonac bun costa de la 25 de lei in sus.

      (Citează)

  20. Radu acum “colectaza” frumușel și gratuit ideile voastre de business. Bum.

      (Citează)

  21. O afacere in Thailanda, probabil pe mancare turistica. Kürtőskalács de exemplu :))

      (Citează)

  22. La cat de competente si bineintentionate sunt autoritatiile in prezent, nu mi-as risca banii pe vreo afacere in momentul asta. Ca idee, poate un hotel de caini/pisici. Cred ca merge de luat banii la cei care cheltuiesc oricum enorm cu animalele de casa si nu stiu ce sa faca cu ele cand pleaca in concedii.

      (Citează)

    • Primul client pentru hotelul de catei ar fi Sprinky, catelul meu (daca ar fi hotelul prin Militari, pe la Gorjului).
      E pretentios ca un print arab si ma costa o multime de bani, dar ii dau cu placere.

        (Citează)

  23. Nu e chiar o idee de afacere, dar eu unul dacă as avea timp și bani mi-as deschide un blog/site mai premium pe zona “adult”. Lipsește asa ceva în limba română. Cu un forum moderat, women friendly, fără giboni, etc.
    Cred ca e o nișă neexploatata.

      (Citează)

  24. Sala de squash in militari. Chiar nu este niciuna. :)

      (Citează)

  25. speedy.gonzales

    30/04/2019 la 2:17 PM

    ce faci Radule, cauti o solutie de backup ptr cand nu o mai merge blog-ul?

      (Citează)

  26. fura ideile , se stie ca ideea e 99% din afacere ,

      (Citează)

  27. Cica e berea artizanala pe val. Oare cat o fi o instalatie?

      (Citează)

    • De la 20.000 euro in sus, depinde cata bere vrei sa produci. Daca vrei pe modelul ground zero(mai putina la inceput, bagi cam 100000). Numai ca la o fabrica de bere nu intra numa’ instalatia :))

        (Citează)

  28. As face afaceri cu statul: n-ai nevoie de bani, n-ai nevoie de teren sau sediu, n-ai nevoie de angajati, n-ai nevoie nici de cifra de afaceri. Tot ceea ce-ti trebuie sunt contractele de la cel cu dinti innamoliti (sa nu-i mentionam numele… ptiu ptiu ptiu).

      (Citează)

  29. Un bucatar la qzine ca tot zicea cineva aici de porcii din pipera te costa 1800euro/luna ghereta sa faci hamburgerii 10k. Mita nu stiu. Parcarea nu stiu. Dar nu cred ca iti ajung 100k :)

      (Citează)

  30. Mâncare, bautură, speculă, exploatare și pentru ăia care nici să gândească nu pot, teoria conspirației. Foarte puțini cu o idee productivă. Până la urmă asta e și diferența între tările care au succes și restul. Primii sunt antreprenori, ceilalți așteaptă să le dea guvernul de lucru.
    Acum nici eu nu sunt mai breaz, doar un nenorocit de amploaiat. Doar constat realitatea.

      (Citează)

  31. Andrei G:
    @Mihai, pentru o afacere in familie de videochat nu ai nevoie de prea multi bani.

    ehe se cheltuiesc rapid 100k pe echipamente audio-video (camere 4K, microfoane, antifonare locatie ca te dau vecinii afara), recuzita, publicitate online, sala si alimentatie, inchirieri locatii speciale :)

      (Citează)

  32. Dacă aș avea 50.000 mi-aș cumpăra o Tesla Model 3.

      (Citează)

    • Dacă aș avea 100k mi-aș cumpăra o Tesla Model S. Nu merită să ai afaceri în România, cel puțin nu acum și nici în următorii 5-10 ani.

        (Citează)

  33. Spalatorie self-service costa cam 5000 euro 1 boxa….doar echipamentul , deci fara teren si constructia metalica a boxei.

      (Citează)

    • Merge și cu fonduri europene sau kickstarter. Am un prieten care o să dea drumul în curând. În Timișoara și Dumbrăvița de exemplu merge foarte bine, iar investiția se ridică undeva la 35-40k euro.

        (Citează)

  34. Popescu Marian

    30/04/2019 la 8:32 PM

    Investit intr-o aplicatie sau website care are in spate o idee foarte buna.

      (Citează)

    • @marian stii cat costa un programator? Cred ca dintre toate ideile de aici asta e ce-a mai rapida metoda de a arde 100k :) un programator costa 5k in medie/luna (fara spatiu, macuri etc…)

        (Citează)

    • 👆

      Am citit cu ingrijorare comentariile de aici pana sa dau de Marian. Nu inteleg de ce nu intuiesc mai multi romani ca trebuie sa ai leverage intr-un business. Altfel in cel mai bun case e lifestyle business, daca reusesti sa il ridici de pe pamant si sa muncesti cele 16 ore necesare.

      Nu intru in detalii, dar Naval are cateva episoade bune si scurte despre asta: https://twitter.com/@naval. In general Media si Tech sunt la indemana oricui, si oricum in urmatorii ani fiecare business cu cap va fi un business softweare cu o componenta offline.

        (Citează)

    • @Andu
      Deci acum nu mai esti ingrijorat, da?
      Eu nu am inteles nimic din comentariul tau (de undr iau levier?!) dar sper ca nu mai esti ingrijorat.

        (Citează)

  35. Ia de aci idee: un restaurant mic (20 locuri), rustic, numai cu mancaruri din ciuperci. S-ar numi “Ciupercuța” si ar avea cea mai buna supa-crema de galbiori si o ciulama de champinioane cu bacon crocant criminala. sa nu uit si de ciupercile umplute si facute la gratar.

      (Citează)

  36. 62 de comentarii și Radu nu a spus nimic. Probabil a plecat la Casino să pună toți banii pe roșu.

      (Citează)

  37. Madalin:
    Vezi ca apartamentul ala e la 30km de Valencia. Nu stiu cati turisti sunt dispusi sa isi ia apartament intr-un orasel de langa Valencia.

    Multi, prietene… Daca nu cunoști zona și piata, ți-aș recomanda sa te abții de la comentarii. Acum 3 ani am cumpărat un apartament de 80 de metri pătrați în Alicante cu 39 de mii. De atunci îl am închiriat. Acum vreau sa cumpăr altul tot pe coastă. Doar pentru închiriere. Preturile sunt ok. Trebuie doar sa gândești dincolo de vârful nasului.

    Apropo de întrebare, as extinde afacerea actuala. Și anume o școală particulară de limbi străine. Specialitate engleză și chineză. Până la punctul in care as crea o franciză. Dar nu în România.

      (Citează)

  38. Firma specializata pe QA pe nisa liniilor aeriene. Lord knows cata nevoie au

      (Citează)

  39. Fabrica de hârtie igienică cu fața lui Dragnea.

      (Citează)

  40. Iti spun ce sa nu faci:

    1. Nimic cu alimente, prelucrare/desfacere/alimentatie publica – te ingropi in hartii, autorizatii si esti calcat de ANPC sau de diverse institutii care fie te amendeaza, fie vor spaga. Iar pe tot ce tine de alimente amenzile sunt mari si se dau f usor.

    2. fara afaceri cu statul. Iti primesti banii greu, ai multe hartii de facut. Evident, daca esti dispus, atunci poate merita.

    Iti spun ce sa faci:

    1. O afacere care sa-ti aduca venit pasiv. Nu sa muncesti 10 ore pe zi, ci sa ai chestii care sa iti aduca bani si cand dormi.

    2. Consultanta sau servicii / produse pe care le faci o data si le vinzi de mai multe ori.

    3. Poti sa incepi prin a urmari canale de YT de pe afara sau de pe la noi. Cristian Onetiu are clipuri in care vine si cu idei de afaceri f interesante.

    Iti spun de ce nu o sa primesti aici o idee foarte buna: pentru ca ideile bune nu sunt postate de cineva in comentarii pe blog, ci puse in aplicare. O idee nepusa in aplicare e doar o idee.

    Eu am avut 2 idei bune si pe ambele le-am pus in aplicare.

    Mai am inca una, dar pentru aia imi mai trebuie niste bani. Cam 100 – 150k pentru inceput :) O voi face si pe asta peste 5 ani pentru ca atunci termin cheltuielile cu primele doua si ma pot dezvolta cu a treia.

      (Citează)

    • Pai nu vrei investitori? Cea mai buna afacere pt noi toti astia de pe aici ar fi sa ne strangem si sa investim in cea de-a 3-a idee a ta😎

        (Citează)

  41. ionică:
    Dacă aș avea 100k mi-aș cumpăra o Tesla Model S. Nu merită să ai afaceri în România, cel puțin nu acum și nici în următorii 5-10 ani.

    Ajunge 67.000 EUR, deci iei doar 1 M3 Performance, pentru ca nu vrei SR+

      (Citează)

  42. Cici:
    @marian stii cat costa un programator?Cred ca dintre toate ideile de aici asta e ce-a mai rapida metoda de a arde 100k :) un programator costa 5k in medie/luna (fara spatiu, macuri etc…)

    Cine a zis ceva de programator? Pana la a livra cod, ai de identificat problema, si apoi client, market si strategie de go-to-market. Iar produsul poate fi un prototip MVP, construit cu unelte simple de tip no-code. Daca ideea produsului e buna, si validezi cele mentionate mai sus, ar trebui sa poti “sa vinzi”, fara a avea produsul.

    Ulterior cu acest clienti confirmati, si datele de mai sus, mergi si iei seed. Si abia cu seed angajezi programatori care sa construiasca acel MVP.

    Asta e flow-ul corect, si nu este intuitiv. Nu este intuitiv daca nu ai 10 ani la activ ca antreprenor in IT. ;-)

      (Citează)

  43. as cumpara doua apartamente in austria. ar fi inchiriate tot timpul.

      (Citează)

  44. Interesant cum mulți se gândesc la afacerile cu (curve) domnișoare libere de prejudecăți. Ca și cum n-ar fi deja plină piața

      (Citează)

    • Nu cred ca se va satura vreodata piata de astfel de afaceri cu “domnisoare”. Video chatul e la mare cautare, doar ca la romani e mai greu, ne-am invatat cu gratuitate. In adolescenta intram pe LiveJasmine si atarnam cat era free, pe urma mai dadeam un refresh, mai schimbam milfa, mai prindeam cate un numar gratis de la vreo dama generoasa…

        (Citează)

    • asta ar fi chiar apogeul prostiei pentru mine…sa-i dau in cap lui Mutu , pe bani.

        (Citează)

  45. Eu am avut 2 idei bune si pe ambele le-am pus in aplicare.

    Mai am inca una, dar pentru aia imi mai trebuie niste bani. Cam 100 – 150k pentru inceput :) O voi face si pe asta peste 5 ani pentru ca atunci termin cheltuielile cu primele doua si ma pot dezvolta cu a treia.

    Pai tu ti-ai facut “afaceri” doar de dragul afacerii si ca sa zici ca este patron si stai ingropat in cheltuieli 5-10-15 ani?

      (Citează)

    • Dar tu cam in cat timp crezi ca se amortizeaza o investitie mai serioasa? Numai dintr-un butic care iti genereaza venituri cat un salariu lunar iti scoti banii in cateva luni, pentru o afacere mai banoasa e nevoie de cativa ani sa scoti investitia initiala, dar si veniturile sunt pe masura (si in general, mai de durata).

        (Citează)

  46. O firma de educat “haiduci “. Sa ia de la cei care fura si sa redistribuie catre cei care produc. Va creste nivelul de trai instant. In lipsa lor, plecati fratilor din tara asta.

      (Citează)

  47. poti sa incepi sa trimiti facturi pe la firmele mari. cu cat mai multe, cu atat mai bine.

      (Citează)

  48. Vlad:
    Activ squash in SEMA parc

    Aia nu este sala de squash.

      (Citează)

  49. Nu am experienta in domeniu, dar din ceea ce vad din afara fenomenului: afacerile in Romania inseamna foarta multa birocratie, amenzi, spaga. Nu cred ca merita investit in ceva!

      (Citează)

  50. Nicio afacere. Deschizi un business pentru că ai nevoie de bani. Dacă ai bani trăiești liniștit, întrebandu-i pe aia care se chinuie cu business-uri dacă nu le trebuie ceva capital să își crească afacerea.

      (Citează)

  51. Trainer de traineri.

    Apoi înveți pe alți oameni să fie traineri de traineri.

    Cursuri despre vândut cursuri.

    Dacă e funny să știți că toate astea există, inclusiv în .ro, vedeam reclame zilnic :))

      (Citează)

  52. As cumpara o bucatica de pamant la Magurele, as cumpara o masina CNC si m-as apuca sa fac piese pentru institut (IFIN-HH). Pun pariu ca au nevoie de diverse piese metalice

      (Citează)

  53. era la viata satului cu un nenea care a deschis o ferma de capre cu 100k, dupa 7 ani era pe plus. dar trebuie sa-ti placa caprele…

      (Citează)

  54. As cumpara bodega in care m-am facut manga azi. E buna

      (Citează)

  55. Marean:
    @Andu
    Deci acum nu mai esti ingrijorat, da?
    Eu nu am inteles nimic din comentariul tau (de undr iau levier?!) dar sper ca nu mai esti ingrijorat.

    La caterinca merge mintea la romani. Nu se pupa cu strategia de produs și research-ul, între noi fie vorba.

      (Citează)

  56. As crea o platforma pentru vânzare autovehicule și băuturi vechi, iar parola de acces sa fie ziua/luna/anul de naștere a viitorului client.
    În baza acesteia clienții vor primii recomandări de autovehicule care au fost fabricate în același an sau zi/luna sau zi/luna/an cu clientul. Aceeași teorie aplicându-se și băuturilor.
    Ce cadou mai bun, decât o mașina și o sticlă de vin care este de o seama cu clientul sau cel putin își sărbătorește ziua de fabricație în aceeași zi cu clientul.

      (Citează)

  57. Radu-Mihai:
    @alex: Suna ok afacerea cu escape room; m-ar interesa mai multe detalii de la cineva cu experienta in domeniu. Crezi ca ne putem pune in legatura? Ceva site de prezentare a ceea ce ai acum se poate vedea? Sau o prezentare, ceva?

    nope. e scump, e dificil

      (Citează)

  58. Produse cosmetice sau confecții textile pentru femei.

      (Citează)

  59. conspicuous:
    fura ideile , se stie ca ideea e 99% din afacere ,

    Nu prea…..in realitate ideea este 1% iar 99% este cum executi planul de afacere.

      (Citează)

  60. Dar tu cam in cat timp crezi ca se amortizeaza o investitie mai serioasa? Numai dintr-un butic care iti genereaza venituri cat un salariu lunar iti scoti banii in cateva luni, pentru o afacere mai banoasa e nevoie de cativa ani sa scoti investitia initiala, dar si veniturile sunt pe masura (si in general, mai de durata).

      (Citează)

  61. Nu vreau să apară acest comentariu pe site, dar dacă ai timp liber şi te pasionează puţin foto+ domeniul imobiliar (nu sunt agent imobiliar) mă poţi contacta pe mail, eu practic şi mă descurs ok din asta.

      (Citează)

  62. Andu Potorac: leverage

    sincer nu am inteles nimic din comentariul tau. cand ne vom opri din folosit romgleza ?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus