blog demisec cu note fine de tehnologie

Căutați o trotinetă electrică? Citiți review-ul de la Ninebot ES2. Urmăriți-mă și pe Instagram și YouTube.

Câteva articole interesante de citit astăzi – 7 aprilie 2019

7 Apr 2019  ·

GÂNDURI  ·

15 comentarii

Cum a convins Disney adulții să cumpere produse cu Mickey Mouse. Inclusiv poșete Gucci de 4.500 de dolari făcute în forma capului domnului Mouse.

Un român a devenit pilot la 51 de ani. Acesta este doar sfârșitul poveștii. Mie mi-a plăcut viața omului: a fugit din România pe vremea comunismului înotând pe Mureș, a vândut tablouri în stradă, a lucrat la fast-food, a fost soldat în armata austriacă, a fost șofer, iar în ultimii ani a făcut treptat cursurile de pilot și acum pilotează avioane de linie.

Rusia a ordonat asasinarea unui electrician ucrainian. O crimă aparent fără rost, dar se pare că ucrainianul i-a învățat cândva pe cei din Georgia să folosească arme anti-aeriene și acum rușii s-au răzbunat.

Au început filmările la noul film Dune. Nu-mi fac mari speranțe. Citiți cărțile, sunt extraordinare, iar distracția începe de fapt din a doua.

În Polonia se deschide cea mai adâncă piscină din lume. 45 de metri adâncime, poți învăța să faci scufundări acolo, ceea ce nu pare o idee rea.

Istoria unui asasinat. Cum Regimentul 10 Grăniceri a împușcat peste 100 de persoane în august-septembrie 1947, inclusiv copii. Mai multe detalii despre acele lucruri puteți citi și aici.

Povestea unei neveste ISIS. O fată din Germania a fugit la 15 ani de acasă, a ajuns în teritoriul ISIS și s-a căsătorit acolo, devenind una dintre soțiile unui militant ISIS. Acum are 19 ani, doi copii și nu se știe dacă poate reveni în Germania.

Tudorel Toader a fost un membru PCR conștiincios. Nu mă mir, că și acum se vede cum urmează ordinele partidului fără remușcări.

RoStar își făcea reclamă cu portretul lui Hitler. Idei proaste sunt multe, dar aici e amuzant ce s-a întâmplat după începerea scandalului. Firma de PR a brandului de biscuiți amenință ziarul care a semnalat asta și spune că postările au fost puse direct de cei de la RoStar. Într-un interviu la Digi24, un șef RoStar spune că postările au aparținut firmei de PR. Firma de PR spune că angajații ei sunt tineri și nu știu exact cine este Hitler și de ce a fost rău.

Rămășițele unui pilot american doborât în al doilea război mondial au fost identificate și retrimise acasă. Așa este războiul. Omul ăla a murit chiar la prima misiune la care lua parte. 74 de ani mai târziu, încă se întorc cadavre acasă de la război. Măcar i-au făcut o ceremonie frumoasă.

Cărți SF și fantasy care apar în aprilie.

20 de ani de la masacrul de la Columbine.

20 de ani și de la serialul Farscape. Un serial SF bun, dar bizar, cu o poveste interesantă începând cu sezonul 2.

  15 comentarii

 1. Încă citesc cărți in română, dar nu găsesc nici o sursa despre ce se publica periodic la noi. Pe site-urile editurilor sunt doar informații vagi sau deloc

    (Citează)

 2. 20 de ani de la lansarea filmului Matrix

    (Citează)

 3. 20 de ani de cand am facut primul milion. Peste celelalte milioane.

    (Citează)

 4. Ma tot chinui cu Farscape, intr-adevar sezonul 1 a fost slab rau. Dar daca zici ca e mai interesant de la sezonul 2 (la care am ajuns), ii dau prioritate mai mare

    (Citează)

  • Depinde si de gusturi. Da, sezonul 1 a fost mai slab, insa apoi s-a ridicat frumos.
   E unul din serialele preferate. As putea vorbi mult de ce este atat de bun, dar ma tem ca exista limita la cat se poate scrie pe aici.
   Unul din episoade e singurul film vazut vreodata care m-a intristat o saptamana de nu stiam ce e cu mine.

     (Citează)

 5. Nu am reusit sa trec de a 4 a carte Dune. Ma chinui de vreun an. Comparativ cu primele 3, i pistol cu apa, asta ca sa ma exprim eufemistic. :))

    (Citează)

 6. Lazăr dă ceață lui Tudorel… Și cu ce a făcut înainte de ’89 și cu flit actualului (încă) ministru al justiției..

    (Citează)

 7. Farscape , Australian , credeam ca si Firefly are 20 ani dar e mai nou.

    (Citează)

 8. Eu nu inteleg un lucru…ai 15 ani, vrei sa faci ceva nebunesc, de ce ai vrea sa faci parte dintr-o organizatie teroristă care ucide oameni?
  Si apoi vii si plangi pe la geamuri ca e nasol…ok…faci nebunii, dar atunci sa iti si asumi consecințele..
  Pun pariu ca nush cati ii plang de mila…dar câți plâng de mila la ăia ucisi de ISIS?
  Eu inteleg ideea de reabilitare, dar zi-mi cum reabilitezi arabii?Cum ajungi sa iti dai seama ca peste 5 10 ani nu vor avea idei de bombe prin orase?

    (Citează)

  • E omenesc să încerci experiențele pe cont propriu… Dar dacă nu te duce bibilica, trebuie să suporți consecințele..

     (Citează)

  • Din femelele alea trebuie facut un exemplu. Ca aparent unele n-au inteles ca traiesc intr-o era cu drepturi, obligatii si consecinte. Marea majoritate a europenilor vestici tineri nici nu stiu cine e prim ministru in tara lor si ce politica sprijina, aparent acum nici nu stiu ce e aia organizatie terorista.

     (Citează)

  • Stia că musulmanii o au belită gata si nu mai pierde timpul ca sa-si faca cale ferata dubla si electrificata din stîlpi de casă…

     (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verifică ce-ai scris. Dacă vrei să mai adaugi ceva, lasă un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pentru a le prelua doar pe acelea.

sus