un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cadou: dau un router TP-Link Archer C6

26 Apr 2019  ·

TEHNOLOGIE  ·

183 comentarii

Update: am tras la sorți, câștigătorul este “cineva”, acel comentariu legat de openwrt. Îi scriu eu un email în care-i cer datele pentru livrare. Mulțumesc tuturor pentru participare.

Am de dat un nou router TP-Link Archer C6 cadou. Review-ul îl puteți citi pe blog. Pe scurt, este un router de apartament cu rating AC1200, dual-band, capacitate totală 867 Mbps pe 802.11ac și 300 Mbps pe 802.11b/g/n. Are beamforming și MU-MIMO 2×2, plus un QoS incipient.

În testele mele, a obținut 917 Mbps pe cablu și 538 Mbps pe wireless, care-i un rezultat foarte bun pentru segmentul său, iar acoperirea wireless mi s-a părut peste media segmentului său de preț.

Pentru a vă înscrie la concurs:

  1. scrieți într-un comentariu mai jos ce funcție utilizați sau vreți de la un router. Aș vrea să știu dacă sau cât de important este pentru fiecare un beamforming, QoS, rețea guest și alte funcții pe care le au de obicei routerele dincolo de cea de bază (“să dea net”).
  2. dați un like paginii de Facebook sau contului de Instagram TP-Link, după dorință, că așa este frumos când cineva dă cadouri.

Trag la sorți un câștigător după Paști. Comentați cu o adresă de email validă, ca să vă pot contacta pentru a vă cere adresa de livrare.

 

    183 comentarii

  1. Cred ca cel mai important aspect la un router este sa nu se blocheze, sa nu fii nevoit sa-l restartezi mereu.

      (Citează)

  2. Nu sunt atat de priceput incat sa spun ca as vrea ceva anume de la un router. Poate sa stie port forwarding, dar cred ca stiu cam toate azi. Sa suporte viteze mari, dar si asta cred ca stiu cam toate azi. L-as vrea in ideea in care vreau sa schimb abonamentul la net si cred ca e peste ceea ce am eu.

    Like pe FB cu aceeasi adresa de mail ca si aici!

      (Citează)

  3. Salut, sunt fan tp link si am avut destule. acum am un c5 si sincer mor de oftica ca nu am verificat daca are suport de openwrt/ddwrt .
    Consider ca soft-ul e cel mai important aspect. Degeaba are 7 antene daca in dormitor nu am semnal…. cu openwrt aveam semnal si in parcare (et 7) (aici cred ca era si din cauza ca trecea peste normele care sunt impuse si obligati producatorii sa le respecte iar wrt-ul le cam sare).

    Inainte si tp-link te lasa sa fentezi un pic treaba asta cand te intreba zona. alegeai zimbabwe de exemplu si nu avea limita de putere la emitere/receptie. acum nu mai poti ele vin direct facute special pentru europa/sua/etc

    Nu ma intereseaza sa castig! Noroc tuturor!

      (Citează)

  4. Stand la casa pe un lot dreptunghiular am ajuns sa vad cat de important e beamforwarding in folosirea de zi cu zi. Vechiul meu router nu ajungea in capatul indepartat al curtii, la aprox 40 m distanta de router. Router-ul meu cu beamforwarding nu doar ca imi da inca 1 linie si pot asculta spotify de pe telefon, dar am observat ca isi chiar intareste semnalul la nevoie. Genial.

      (Citează)

  5. Am un NAS legat pe usb la router si functioneaza ca media player in toata casa. Nu as mai lua alt router fara aceasta functie.

      (Citează)

  6. As zice ca update-uri de securitate la zi. Cel mai simplu mod de rezolvare e sa suporte openwrt :)

    Acum am un Asus de care sunt foarte mulțumit, are update-uri frecvente, îl folosesc ca VPN server, dar ma scoate din sărite ca nu știe sa importe un amarat de certificat SSL.

      (Citează)

  7. Cred ca cel mai important este sa aiba acoperire destul de mare, sa il poti folosi fara probleme intr-un apartament de 2-3 camere, fara a mai fi nevoie de range extender. Si bineinteles, sa “dea net” 👍

      (Citează)

  8. Funcția de NAS e cel mai important pentru mine.

      (Citează)

  9. Vai cum mi s-ar potrivi. Am mutat routerul asus in alt apartament și chiar căutam alt router. Ce folosesc, acoperire cat mai mare pt 5g și să suporte download direct pe hdd atașat prin usb

      (Citează)

  10. Eu imi doresc acest router pentru a face fata cererii sa zic asa de Internet, aici ma refer la: folosirea Internetului pe PC, telefon, consola si televizor, concomitent !

    Actualul FiberHome de la Digi nu face fata, intradevar, detin abonamentul de 300mb, cel mare de 500mb sau 1000, nu are rost sa il activez pana nu intra pe stoc un router gigabit la cei de la RDS (din martie 2018 astept)

      (Citează)

  11. “să dea net” plus:
    Port forwarding & dyndns integration.

    Guest&etc … Nah.

      (Citează)

  12. Cel mai important e sa aiba acoperire buna si viteza mare de download/upload pe wireless. Din cate observ, ar fi ce trebuie :D

      (Citează)

  13. Marius Costescu

    26/04/2019 la 11:51 AM

    Vreau stabilitate și ar fi f utila o aplicație cu care sa controlez routerul, interfata web din browser pe telefonul nu e tocmai ce trebuie

      (Citează)

  14. Acoperire cât mai mare :D

      (Citează)

  15. Să “știe” openwrt/ddwrt.

      (Citează)

  16. Pentru viteza foarte mare . Nu am mai citit de viteZe asa mari

      (Citează)

  17. Suntem atât de săraci încât mai există oameni care împart abonamentul de net / tv la 2-3 apartamente. Și asta in tara cu cel mai ieftin net din Europa.

      (Citează)

  18. Cel mai important este să știe să facă beamforming. Folositor mai ales în apartamentele din beton armat.

      (Citează)

  19. Eu cand am luat actualul router nu credeam ca o sa ii folosesc functiile asa mult.
    De ex nici nu stiam ce e o retea guest, iar acum am patru vecini carora le dau guest cu limitari individuale. I-am bagat un ssd in portul usb3 si am cloudul meu simplu. Mai folosesc profiluri de salvari in perioade temporale ciclice. Alte chestii evidente si obligatorii sunt dns, portfwd, stabilitate sau acces rapid in setarile interne de oriunde.
    Singura chestie care imi lipseste si va fi probabil motivul pentru care voi face un upgrade e ca nu am un traffic management per device. M-ar ajuta ca sa setez QoS-ul mai eficient.

      (Citează)

  20. Abel Francisc

    26/04/2019 la 1:30 PM

    Actualul meu router nu mai face fata cererii de net din casa. Chiar planuiam sa-l schimb. Mi-ar pica bine TP Link-ul. Beamforwarding este pentru mine o functie foarte utila ca si reteaua guest.

      (Citează)

  21. In principiu sa dea net mai bine ca routerul actual :D

      (Citează)

  22. support vpn
    + dragut ca ofera 3 ani garantie

      (Citează)

  23. Consider ca orice router nou cumparat trebuie sa tina acum un media player. Cand avem acum cu totii smart tv-uri si tablete in casa, device-ul unic de networking din majoritatea caselor trebuie sa ajute si la consumul de content. Daca poate tine un server de Plex doar cu Direct Play si sa nu coste mai mult de $200 cred ca primesti o valoare foarte buna.

      (Citează)

  24. L as folosi ca extender, bafta!

      (Citează)

  25. Razvan Voiculas

    26/04/2019 la 2:09 PM

    Clar semnalul si viteza conteaza cu WIFI BEAMFORMING 802.11AC , guest network si port USB pentru a conecta un dispozitiv.

      (Citează)

  26. Enache Bogdan

    26/04/2019 la 2:14 PM

    Am legate de routerul actual un alt router, doua NAS-uri, smart-TV-ul, becuri si prize smart, o Alexa, telefoane mobile, tableta si ultimul pe lista, cu voia dumneavoastra, PC-ul. Merge bine de ani de zile dar mi-ar trebui ceva mai actual.

      (Citează)

  27. Pentru mine e important sa aibă acoperire mare și sa nu se simta o pierdere de viteza atunci când sunt multe dispozitive conectate.

      (Citează)

  28. Acoperire cat mai buna, preferabil si beamforming.

      (Citează)

  29. Popescu Mihai

    26/04/2019 la 3:00 PM

    Sa dea o viteza buna pe torenti decat actualul Tplink, desi am internet de 1000 mb..

      (Citează)

  30. Pentru mine cel mai important pentru un router este sa aiba conexuu e stabila, range wifi bun si sa nu se blocheze la load mare

      (Citează)

  31. Conexiune stabila si NAS all the way

      (Citează)

  32. Ce vreau de la un router?

    1. Sa fie stabil. Nu vrea nimeni reconfigurari si restart-uri saptamanale
    2. Sa aiba interfata intuitiva. TPLINK are interfata cam ciudata(port forwarding e la virtual servers?!)
    3. Sa permita retele si pe 2.4 si pe 5 Ghz.
    4. Sa permita retele guest.

    Asta in mare. Pentru home usage, la abonamente mari de internet(300-1000 mbps) nu e atat de important QOS. Pentru un small office te mai intereseaza si altele, dar noh

      (Citează)

  33. Dumitru Diaconescu

    26/04/2019 la 3:55 PM

    Funcții sine qua non :
    Open Vpn Client și Server
    Virtual networks
    Guest network
    User DDNS
    Tx Power control
    Bridge network
    USB 3.0 cu aplicații integrate de tip Samba și Server Printer
    3G/4G Internet Backup cu Sim integrat
    Cel puțin 1900 Gb(combinat)
    2.5 și 5 Ghz
    Firewall
    Configurabil de pe Smart
    Antene detasabile
    Power Over Ethernet pt. LAN
    Întrare Fibra Optica WLan
    Preț excepțional… 😂

      (Citează)

  34. As cauta un QoS avansat + port USB 3.0

      (Citează)

  35. As vrea sa aibe port forwarding, sa aibe antene performante pentru o acoperire cat mai buna si de ce nu un pret decent.

      (Citează)

  36. Hmm, mi-ar prinde bine un router nou ca sa cresc acoperirea…

      (Citează)

  37. Cea mai importanta functie pentru mine ar fi openvpn, un gram de anonimicitate online nu mi-ar strica.

    Recent vechiul Dir615 a inceput sa faca figuri si nu m-ar deranja un upgrade :D

      (Citează)

  38. De la un router as vrea sa stie de toate. Concret sa inventeze astia ceva sa nu mai stau cu 3 aparate in priza la un abonament digi:
    1. ala in care intra fibra si iese fibra+coaxial tv,
    2. ala de intra fibra si da net dar care e varza ca viteza si acoperire pe wireless,
    3. plus routerul meu sa acopar limitarile de la 2..
    Macar sa cumulez 2+3 adica intrare fibra la modelele astea misto pe care le tot lauzi, are vreunul asa sa mai elimin din ele?

      (Citează)

  39. Si acum sa curga palmile intinse la mocaciune.
    La alte articole nu ar fi bataie la comentarii

    NU este un comentariu de inscriere. :)

      (Citează)

  40. sa-i pot face port forward rapid si usor
    sa nu se blocheze cand are el chef si sa stau sa-i dau restart
    sa aiba acoperire buna
    sa aiba port usb (preferabil 3.0)

      (Citează)

  41. Acoperire mare, soft stabil.

      (Citează)

  42. Sa aibă un qos bun.

      (Citează)

  43. Sa fie stabila conexiunea si routerul sa faca fata la peste 10 device-uri conectate. QoS e foarte important de altfel.

      (Citează)

  44. Sebastian Tecsi

    26/04/2019 la 7:23 PM

    Support vpn

      (Citează)

  45. Salutare. Clar beamforwarding, mi se pare cea mai utila functie.

      (Citează)

  46. Connect box de la UPC. Cel mai sculă rutăr avut până acum. La 15 metri și 2 pereți de beton, prind 250 de mbps, fără intreruperi sau lipsă de stabilitate. Merge netflixu boboc.
    Ar fi bun și router ca ăsta, să-l pun în cascadă sau să fac o rețea paralelă pentru semnal.

      (Citează)

  47. Eu folosesc funcția de port lan1 pentru pc si wi fi pentru smartphone ,laptop 😁, particip la concurs

      (Citează)

  48. Mie mi-ar plăcea in locul actualului rutier (de la digi) prin care Wi-Fi ul e destul de slab după ce trece prin 3 pereți.

      (Citează)

  49. Pentru mine cel mai important lucru de la un router este sa aibă acoperite mare, prin toată casa. In momentul actual routerul pe care îl avem nu prinde și in Bucătărie, e slăbuț. Vreau unul bun sa am net și in Bucătărie când ma uit pe stories la cate o reteta pe care vreau sa o încerc si eu.

      (Citează)

  50. Aș vrea să aibă funcția sa dea singur un lume la paginile alea că mie mie lene.

      (Citează)

  51. Sunt n00b…Vreau doar sa aibe up-time bun.

      (Citează)

  52. Cea mai importanta functie : Wifi pe wan.

      (Citează)

  53. Ma interesează sa aibă wifi pe 5Ghz, wifi on/off schedule si sa aiba port usb 3.0.

      (Citează)

  54. Cea mai importanta functie e sa suporte Openwrt si sa aiba port USB sa pot conecta statia meteo, statia radio(printr-un TNC), nu doar un SSD, modem 4G.

      (Citează)

  55. Cel mai mult mă afectează la routerele pe care am lucrat faptul că, periodic, din varii motive, dădeau rateuri. Uneori nu funcționa ceva, se oprea netul, trebuia restartat.

    Asta mi-ar plăcea cel mai mult – odată pus în priză, să nu solicite resetare.

    Altfel, eu folosesc în principal Internetul prin cablu, iar pentru mobil viteza este foarte puțin relevantă.

      (Citează)

  56. As folosi rețeaua guest, fiindca nu vreau sa aibă access la rețeaua unde îmi țin dispozitivele.

    Sa vedem dacă am noroc, chiar as avea nevoie de un router mai nou, am avut doar tp linkuri până acum și nu m-au dezamăgit.

    De modelul ăsta știu de la tine și pare chiar ok raport calitate preț

      (Citează)

  57. Ma interesează viteza si sa aiba dual band

      (Citează)

  58. Acoperire cât mai mare… sa am semnal si in curte daca se poate

      (Citează)

  59. Mi-ar plăcea ca router-ul să ofere întreaga lățime de bandă pe o rețea wireless fără parolă atunci când nu este conectat un dispozitiv setat de mine (telefonul de exemplu). Când ajung acasă și conectez telefonul, să închidă automat rețeaua free.

      (Citează)

  60. Cred ca un router ar trebui să nu se restaureze.

      (Citează)

  61. cele mai importante lucruri la un Router sunt, stabilitatea acestuia, raza mare de acoperire wifi , 2 bezni de fecvente , respectiv 2.4 si 5 ghz cu functie de ac .

      (Citează)

  62. Mu – mimo, este routerul pe care îl recomant clienților, lucrez ca tehnician in telecomunicații.

      (Citează)

  63. Sa aiba semnal puternic, frecventa pe 2.4 si 5 GHz si viteza buna de download/upload. Alte functii nu prea utilizez, doar pe cele de baza.

      (Citează)

  64. Eu voi folosi reteaua de tip AC, ca routerul meu actual nu stie asa ceva.

      (Citează)

  65. Raza de acoperire / sa treaca prin pereti cu succes

      (Citează)

  66. De apreciat sunt acoperirea, calitatea semnalului wifi si functia dual band. S-ar potrivi perfect cu nevoile din acest moment.

      (Citează)

  67. Acoperire buna, viteza mare, nr de conexiuni si, mai nou, guest network cu ceva setari de limitare la viteza si la durata conexiunii.

      (Citează)

  68. Link Aggregation

      (Citează)

  69. Posibilitatea conectarii unui HDD in retea

      (Citează)

  70. Sa aiba acoperire buna pe 5Ghz si sa se poata instala OpenWrt .

      (Citează)

  71. Am vrut să-l cumpăr acum vreo 6 luni dar prețul m-a făcut să mă răzgândesc! Am luat un Te?da dual band la 100 ron dar sunt dezamăgit total. Banda de 2.4 pică la greu iar cea de 5 … bate 6 metri!

      (Citează)

  72. Sa aibe acoperire mare….stabilitate dual band obligatoriu si viteze cat mai mari

      (Citează)

  73. Pentru că nu schimbăm router-ele că pe telefoane :) apreciez la un router,că poate fi folosit cu 3rd party firmware, în special dd-wrt. AC și MIMO 2X2 sigur ajută.

      (Citează)

  74. Singura funcționalitate pe lângă “datul netului” pe care am folosit-o la routerele pe care le-am tot avut acasă a fost wps-ul.

      (Citează)

  75. Guest sa fie.

      (Citează)

  76. Pentru FTP in retea ca USB este 3.0.. de ce sa nu ai cloud-ul la tine acasa..
    Pentru chestii micuțe necesare copiilor (teme, benzi desenate, povesti etc)..

      (Citează)

  77. Dupa ce am cumparat un router Linksys am inteles ce important este QoS si reteaua guest. Cu greu m-as mai putea intoarce la o alta marca, dar cum numai boul este consecvent, as putea incerca.

      (Citează)

  78. intrucat am un aparat mai vechi tot TP-link care nici macar nu e dual-band.si cu unele probleme in a disipa semnalul.beamforming și MU-MIMO,QoS.retea guest cred ca sunt notiuni pe care putini le stapanesc,dar pot fi invatate.

      (Citează)

  79. Particip, eu folosesc la un router portul lan 1 pentru pc si wi fi pentru laptop, smartphone :)

      (Citează)

  80. Funcția de NAS – pot accesa de pe orice device din retea, fisierele necesare
    Permiterea retelelor guest
    Beamforwarding este o functie pe care mi o doresc la un router

      (Citează)

  81. Am un TP-LINK TL-WR941ND cumpărat în 2011, care funcționează de atunci absolut neîntrerupt. NICIODATĂ nu am avut nici un fel de problemă cu el. A funcționat, non-stop, ireproșabil.

    Când va fi să fie… în locul lui va sta tot un TP-LINK.

    Ca să răspund și la întrebarea pentru concurs: Nu știu ce să zic. Eu l-am configurat în 2 min și merge treaba de atâția ani. Asta vreau de la un router, să se instaleze simplu și bine și să nu mai îmi aduc aminte de el ani de zile. Am văzut că TP-Link Archer C6 este eligibil pentru mai mult decât atât. O să descopăr ce oferă pe parcurs… ;)

      (Citează)

  82. In afara de o acoperire buna, guest network si posibilitatea conectarii unui HDD in retea.

      (Citează)

  83. Acoperirea e sfanta

      (Citează)

  84. Suleacov Luminita

    27/04/2019 la 12:34 PM

    1- Functia de stocare NAS (Network Attached Storage) presupune conectarea unui hard disk extern prin intermediul unui port USB al routerului pentru stocarea de date in afara laptopului, tabletei, telefonului etc.
    2- Stocare in Cloud Privat
    Cloud-ul privat este de departe cea mai speciala functie a unui router wireless performant. Te ajuta sa iti pastrezi datele cat mai in siguranta si nu iti vei mai face probleme legate de capacitatea maxima de stocare cum este la Dropbox sau Google Drive.
    3-Print server este o alta functie speciala. Conectezi imprimanta la router prin USB sau wireless si poti printa documente direct de pe telefonul mobil cu care este conectat la router.

      (Citează)

  85. Am un router TP Link, din 2011, care a mers non-stop fara nici o eroare sau oprire. Când va fi să fie, tot un TP Link o să susțină internetul pentru toată casa mea.

    Ca să răspund și la întrebarea de concurs (like si folow am dat), eu vreau de la un router ce mi-a dat cel pe care il am de 8 ani: să se instaleze simplu și rapid și să uit de el, de bun și fără probleme ce este. Înțeleg că TP-Link Archer C6 este eligibil de mult mai multe lucruri. Atunci e bine…

      (Citează)

  86. Acoperirea este mai buna si posibilitatea conectarii in retea a unui hard care poate fi folosit ca si cloud.

      (Citează)

  87. Acoperire foarte buna si retea guest.

      (Citează)

  88. Cand am trecut de la un router cu beamforming la unil fara am constatat diferenta. Desi nivelul semnalului in “fundul” casei e cam la fel, viteza a scazut simtitor, pana la punctul la care a trebuit sa iau un range extender

      (Citează)

  89. Are 4 antene, vreau sa il pun in garaj si l-as putea conecta cu cel din casa astfel semnalul sa fie mai puternic in garaj si curte mai ales ca suporta ac.

      (Citează)

  90. Eu am nevoie sa fie AC si 5ghz, fara astea cablul e baza pe desktop.

      (Citează)

  91. De la un router vreau stabilitate, instalare ușoară, guest network și să nu scoată sunete ciudate cum am pățit cu un model tp-link mai vechi.

      (Citează)

  92. Chiar dacă s-a mai scris, funcționarea lui fluentă, fără “sughițuri” este cea mai importantă. Apoi suport dual band (chiar dacă acum au majoritatea routerelor).
    De asemenea, o interfață bună de configurare.
    Ce îmi doream și nu am acum e suport pentru guest network.
    Beamforming sună bine pe hârtie, de văzut in realitate dacă sunt îmbunătățiri, așa că nu l-aș lua în calcul la alegerea unui router.

      (Citează)

  93. Vreau doar sa aibe un semnal suficient de puternic sa treaca prin 2-3 pereti de beton si sa ramana cu cel putin o liniuta de semnal. Nu conteaza viteza, numai sa ajunga unde trebuie .

      (Citează)

  94. GRIGORE ION VIOREL

    27/04/2019 la 2:06 PM

    Adelin:
    cele mai importante lucruri la un Router sunt, stabilitatea acestuia, raza mare de acoperire wifi , 2 bezni de fecvente , respectiv 2.4 si 5 ghz cu functie de ac .

      (Citează)

  95. Claudiu Vecerdea

    27/04/2019 la 2:07 PM

    La un router aș vrea să pot să-l programez să pornească și să se oprească singur. De exemplu aș vrea să se oprească singur noaptea între anumite ore: 23.00-05.00.

      (Citează)

  96. Sa aiba raza de acoperire mai mare ,al meu daca intru an allta camera si anchid usa e mort!

      (Citează)

  97. Andrei Tornea

    27/04/2019 la 4:08 PM

    Ma intereseaza sa acopere o raza cat mai mare din locuinta

      (Citează)

  98. Georgiu Darius

    27/04/2019 la 4:10 PM

    Utilizez foarte mult wireless-ul pe 2.4 GHz si imi doresc sa aiba o raza cat mai mare de acoperire pe acesta frecveta, daca are si 5 GHz nu ma supar 🙂

      (Citează)

  99. sa se impace cu un macbook mid 20012 care cu un c2 are un maxim de 150 mb pe N, adica sa se duca-n 300. archer c2 ul meu face 300 in N prin 80Mhz dar lui apple nu-i place treaba asta si-l tine la 150 mb:(

      (Citează)

  100. Sa aiba o arie de acoperire buna si semnal stabil.

      (Citează)

  101. ionut din berceni

    27/04/2019 la 6:19 PM

    stabilitate si AC

      (Citează)

  102. Acoperire buna, semnal puternic și stabil, AC dual band.

      (Citează)

  103. stabilitate si semnal puternic

      (Citează)

  104. Pentru mine cel mai important este sa am semnal puternic pe 5 GHz si posibilitatea de a conecta un HDD in retea.

      (Citează)

  105. Cele mai importante caracteristici la un router sunt stabilitatea, acoperirea și viteza.

      (Citează)

  106. Sa fie stabil si posibilitatea de conectare a unui HDD

      (Citează)

  107. Acoperire buna,stabilitate!!!

      (Citează)

  108. Un router bun trebuie sa aiba: NAT, acoperire buna, guest network, buton wireless ON/OFF si stabilitate (fara deconectari, blocaje). Cred ca acestea sunt cele mai importante.

      (Citează)

  109. Sa pot stabili o DMZ.

      (Citează)

  110. Roșcăneanu Alexandru

    28/04/2019 la 12:14 PM

    Dual band și portul USB.

      (Citează)

  111. DEMETER SANDOR

    28/04/2019 la 12:54 PM

    Pentru mine cel mai important ar fi viteza si aria de acoperire mare.

      (Citează)

  112. beamforming pentru semnal bun in toate colturile casei

      (Citează)

  113. In primul rand sa fie un router full gigabit, sa poata face guest network, vpn server, wifi puternic, si desigr, un soft stabil.

      (Citează)

  114. Alexandru Patru

    28/04/2019 la 10:46 PM

    Sa dea net fara sa sa se “sugrume” la mai mult de doi utilizatori wireless concomitent :D ca asta pe care il am acum.

      (Citează)

  115. sa suporte un numar mare de device-uri conectate simultan + sa poti lega la el un hdd extern pentru backup

      (Citează)

  116. Aria de acoperire e importanta,dar si retele guest deoarece lucrez mult cu ,,oamenii’ si nu vreau sa aiba acces tot cartierul la netul meu

      (Citează)

  117. Folosesc in mod special functia QoS dar si pentru a extinde semnalul in alte zone, chiar si-n afara casei sau in beci.

      (Citează)

  118. Cele mai importante cerințe sunt viteza de transfer si stabilitatea retelei.

      (Citează)

  119. Ma intereseaza o acoperire cat mai mare si stabila, AC dual band si retea guest.

      (Citează)

  120. Aria de acoperire sa fie mare,sa fie dual band si viteza cat mai mare.

      (Citează)

  121. la un router am nevoie de un port lan pentru pc-ul meu si inca unul cand mai instalez windowsu pe alt pc si in rest sa fie stabil wi-fi pe ambele benzi, nu am nevoie de cine sti ce functii, o setare care o fac e sa pun dns-ul de la google, am observat ca merge mai bine. Am mai lasat 2 comentarii si nu apar, sper sa nu apara 3 comentarii, nu le-am lasat la 5 minute unul dupa altul, daca nici comentul asta nu apare nu mai las comentarii la concursul asta, daca apar toate 3 nu ma deranjeaza daca sunt sterse ultimile 2 sau cum vrea adminul

      (Citează)

  122. Stabiliate, viteza, acoperire

      (Citează)

  123. Acoperire buna, semnal puternic și stabil, interfata ok, dual band cu ac si guest mode.

      (Citează)

  124. Baldea Gabriela

    29/04/2019 la 6:56 PM

    O acoperire cât mai mare, stabila

      (Citează)

  125. Acoperire mare, banda mare 5Ghz

      (Citează)

  126. Stabilitate, acoperire.

      (Citează)

  127. Tot tplink am, din 2009 același. Mi-ar plăcea să am funcția de guest si sa aiba o acoperire mare, ca începe să meargă greu cel pe care îl am acum.

      (Citează)

  128. Vreau un router bun care sa nu ceara resetare și sa țină mai mult, sa nu se strice.

      (Citează)

  129. Edwin Petrut Aldea Udrescu

    30/04/2019 la 8:43 AM

    Ce ma intereseaza la un router: stabilitatea acestuia, raza mare de acoperire wifi , 2 benzide fercvente, respectiv 2.4 si 5 ghz cu functie de ac .

      (Citează)

  130. Un router ar trebui sa aiba acoperire buna si stabila si instalare usoara.

      (Citează)

  131. Folosesc cam toate functiile unui router, in ultima vreme cu precadere guest mode, QoS, beamforming, dual band.

      (Citează)

  132. Pentru mine important este sa aiba semnal puternic, mai ales pe banda de 5 GHz. Si poate partea de QoS, daca este bine implementata (de multe ori se poate sa influenteze negativ performantele).

      (Citează)

  133. QoS folosesc si ma intereseaza sa am un router stabil. Cel pe care il folosesc trebuie restartat cam in fiecare zi. Ar fi frumos ca un router sa recunoasca dispozitivele care se conecteaza constant iar pt cele noi sa puna o limita de timp (automat) .

      (Citează)

  134. Murarasu Oana Nicoleta

    30/04/2019 la 2:50 PM

    Eu as vrea functia de stocare NAS. Aceasta este prescurtare de la Nework Attached Storage. Aceasta presupune conectarea unui hard disk extern prin intermediul unui port USB al routerului pentru stocarea de date in afara laptopului. Si functia de stocare in Cloud Privat. Aceasta functie a unui router perfomant m-ar ajuta sa imi pastrez datele cat mai in siguranta si nu imi voi face probleme legate de capacitatea maxima de stocare cum este Dropbox sau Google Drive. Datele stocate in clou-ul privat pot fi accesata printr-o aplicatie.

      (Citează)

  135. Custura claudiu florin

    30/04/2019 la 3:26 PM

    Sa aiba semnal puternic, frecventa pe 2.4 si 5 GHz si viteza buna de download/upload. Alte functii nu prea utilizez, doar pe cele de baza.

      (Citează)

  136. Olaru Olivian

    30/04/2019 la 4:16 PM

    Pentru mine e important ca sa aiba functie AC si sa aiba raza mare de acoperire. Routerul meu actual nu are wireless pe AC si se simte la viteza.

      (Citează)

  137. Mehedintu Dorin

    30/04/2019 la 4:25 PM

    cel mai important este sa am semnal puternic pe 5 GHz si posibilitatea de a conecta mai multe dispozitive .

      (Citează)

  138. Mircea Nedelea

    30/04/2019 la 4:50 PM

    Neaparat 5GHz AC, pentru ca la bloc banda de 2.4 este suprasaturata. :)

      (Citează)

  139. Oance Marius Sorin

    30/04/2019 la 6:05 PM

    Cu siguranță este fenomenal pe 5 ghz,iar cele 5 antene oferă o acoperire suficienta…

      (Citează)

  140. Eduard Visinescu

    30/04/2019 la 7:20 PM

    Apreciez beamforming-ul deoarece nu se risipeste puterea in toate partile ci este concentrata toata acolo unde este nevoie de ea.

      (Citează)

  141. Zugravu Rodica

    30/04/2019 la 8:18 PM

    Folosesc deja un router tplink și sunt foarte mulțumita de el.fiind în zona rurala are o acoperire foarte bună. .

      (Citează)

  142. In primul rand cred ca beamforming m-ar atrage cel mai tare, plus partea de QoS.

    In plus as pune cutia aia alba pe care UPC o numeste Connect Box sa faca numai media-conversion pe EuroDocsis 3 si sa ma lase pe mine sa ma ocup de NAT, Port Forwarding etc.

      (Citează)

  143. Pentru mine conteaza acoperirea sa fie cat mai mare, iar beamforming-ul ajuta la acest lucru

      (Citează)

  144. Georgeta Oprea

    30/04/2019 la 9:43 PM

    Sa aiba semnal stabil si puternic, raza mare de acoperire wifi, lungime de banda mare si mai multe iesiri si sa nu se blocheze fiindca cel mai mult ma enerveaza cand trebuie sa il restartez

      (Citează)

  145. Am un router TP-Link de cativa ani de zile(TL-MR 3220 varianta veche cu max 150Mbps). Nu m-a dezamagit si nici nu m-a lasat. De vreo jumatate de an, tot stau si ma gandesc ca ar trebui sa-l pensionez si sa trec la unul cu o viteza mai mare (avantaj RDS), dar nu am nici un motiv. Tot astept sa crape, dar miselul se tine tare. :)

      (Citează)

  146. Imi place la un router sa poti ascunde retelele de 2.4 si 5ghz si sa lasi doar una guest pentru invitati, precum si stabilitatea si raza de actiune cat mai mare.

      (Citează)

  147. Imi place la un router sa ascunda retelele principale de 2.4 si 5ghz si sa lasi doar o retea guest pentru invitati, precum si stabilitatea si raza de actiune cat mai mare.

      (Citează)

  148. Pentru mine cele mai importante la un router wireless sunt semnalul si stabilitatea (sa nu trebuiasca restartat des). Apoi viteza de navigare si conexiunea mai multor dispozitive smart home.

      (Citează)

  149. Bercea Daniel

    01/05/2019 la 7:15 AM

    Salut . Important la un router trebuie să fie instalarea , cît mai ușoară , să nu-ți prinzi urechile dacă nu le ai cu ” calculatorul” , acoperire și semnal foarte bun ,dual band . Iar testul de funcții sunt binevenite ! Navigare ușoară !

      (Citează)

  150. burlacu marius

    01/05/2019 la 8:26 AM

    semnal puternic 5 GHz si viteza buna de download/upload

      (Citează)

  151. Ma intereseaza acoperirea,puterea semnalului….si-atat!! Daca merge laptopul,telefoanele si netflix pe tv sunt foarte multumit.Tot tp-link am si acum,dar e slabut la acoperire

      (Citează)

  152. Cojocaru Marian

    01/05/2019 la 9:42 AM

    In primul rand ma interesează să aibe o raza mare de acoperire, sa aibe 2 bezni de fecvente.

      (Citează)

  153. Stabilitate și viteză. Să pot face streaming prin chromecast la un full hd, să pot crea rețea guest și să aibă qos bun.

      (Citează)

  154. Cele mai importante caracteristici sunt viteza mare și stabilitatea semnalului

      (Citează)

  155. Am ales întotdeauna un router după câteva criterii : viteza, raza semnalului, conectivitate și ușurință de folosire(configurare). Tp-link este cel mai bun.

      (Citează)

  156. Am ales întotdeauna un router după câteva criterii : viteza, raza semnalului, conectivitate și ușurință de folosire(configurare). Tp-link este cel mai bun.

      (Citează)

  157. O acoperire cât mai mare, stabila emnal puternic pe 5 GHz si posibilitatea de a conecta mai multe dispozitive .

      (Citează)

  158. Monoranu Marian

    01/05/2019 la 11:10 AM

    Posibilitatea să pot folosi un hdd extern în rețea, pentru a conecta un tv la el

      (Citează)

  159. Murarasu Elisabeta Claudia

    01/05/2019 la 1:45 PM

    Functia de cloud privat as dori sa aiba routerul deoarece vreau sa acces datele indiferent de unde ma aflu si nu vreau sa aplez la serviciile publice de Google Drive, Microsoft One Drive, Dropbox din motive de spatiu limitat sau de securitate, Aceasta functie include si prezneta functia NAS.
    Datele salvate in cloud privat le pot accesa printr-o aplicatie dedicate.
    As vrea sa aiba si functia Wireless repeater (range extender) functie ce mi-ar permite utilizarea routerului wireless ca un repetor de semnal, adica extinde raza de actiune a retelei wirelss create de alt router.

      (Citează)

  160. Murarasu Neculai

    01/05/2019 la 1:49 PM

    Functia print server sa aiba routerul deoarece cu ajutorul acestei functii mi-ar permite sa partajez o imprimanta obisnuita prin intermediul routerului la toate sistemele din retea. Imprimanta se poate conecta prin cablu la retea, wireless sau USB.
    Functia Firewall – functia de protectie a calculatorelor din retea impotriva virusilor, atacurilor de tip DoS – Deny of service samd.

      (Citează)

  161. Murarasu Paraschiva

    01/05/2019 la 1:56 PM

    Functia Qos as dori sa aiba routerul (Quality of Service) modalitate prin care as putea prioritiza traficul in functie de destinatii (web, ftp, video streaming, P2P) astfel incat sa nu fie incetinita de aplicatiile care care transferma pachete mari de date.
    Modem 3G sau 4G este o functie prin care putem conecta un modem 3G/4G sau o cartela SIM de la o retea mobila pentru a furniza conexiunea la internet. Functia mi-ar fi utila ca backup, cand conexiunea principala pe fir nu functioneaza.

      (Citează)

  162. Murarasu Neculai

    01/05/2019 la 2:00 PM

    Mi-ar place ca routerul sa aiba functiile: Print server si Firewall.

      (Citează)

  163. Pt mine e important sa mai aibe (pe langa “by default-ul sa dea net”):
    – Posibilitatea de a filtra/exclude orice device conectat la retea: daca au copii acces la o tableta, spre ex, sa limitez accesul lor la internet
    – filtrare siteuri
    – un firewall bun
    – routerul sa primeasca updateuri constant si sa accepte custom firmware (asta tine de producator)
    – retea guest folosesc, basic, ca sa nu dau oricui vine in casa si are nevoie de net, parola de la reteaua personala.
    – usb 3.0 si functie atasare hdd extern (pt media). Daca se ataseaza un hdd extern pt filme, muzica,etc.
    Cam asta este minimul,pt mine, cel putin.

      (Citează)

  164. Acoperirea wireless trebuie sa fie cat mai mare. Viteza superioara gigabit atat pe fir cat si pe wireless.

      (Citează)

  165. Range range range. Avand incalzire in pardoseala (apa) intre etaje rangeul e o mare problema.

      (Citează)

  166. Eu nu folosesc functiile enumerate mai sus, pt mine cel mai important este ca router-ul sa nu se blocheze si sa suporte cat mai multi useri!

      (Citează)

  167. Stabilitate & acoperire.

      (Citează)

  168. Acoperire,stabilitate si dual band

      (Citează)

  169. Grecu Andrei Victor

    02/05/2019 la 12:32 AM

    Posibilitatea conectarii unui HDD.

      (Citează)

  170. Am un router TP Link, din 2013 a inceput sa faca figura se opreste uneori.Am ales întotdeauna un router după câteva criterii viteza, raza semnalului, conectivitate și ușurință de folosire(configurare). Tp-link este cel mai bun

      (Citează)

  171. In blocul in care stau s-au inmultit routerele digi, care sunt pe 2.4GHz. Vreau demult sa iau un router pe 5GHz sa evit aglomeratia. Daca are beamforming este super ok.

      (Citează)

  172. hossu claudia

    02/05/2019 la 8:29 AM

    Sa aiba semnal puternic, frecventa pe 2.4 si 5 GHz si viteza buna de download/upload. Sa nu se opreasca netul cind tie lumea mai draga .

      (Citează)

  173. Acoperire foarte buna și guest

      (Citează)

  174. Badescu Fanel

    02/05/2019 la 9:28 AM

    Am un televizor smart , 3 telefoane , 2 laptopuri , 3 tablete si necesitatea unui router performant este vitala.Asteptarile mele de la un router bun sunt : performanțe foarte bune pe cablu, viteze wireless mari, capacitatea de a susține conexiuni de la zeci de dispozitive.

      (Citează)

  175. Buna, pt mine cele mai importante lucruri la un Router sunt:
    – stabilitatea acestuia, sa nu fie nevoie sa il resetez zilnic ca “nu mai merge netu'” :)
    – raza mare de acoperire, sa “bata” si prin mai multi pereti
    – 2 bezni de fecvente (2.4 si 5 ghz)
    – guest network, sa se bucure si vecinu; :)

      (Citează)

  176. Sa permita conectarea la o imprimanta, un fel de network printing mai ieftin

      (Citează)

  177. Ai uitat de tragerea la sorti? :)

      (Citează)

  178. Am tras la sorți, câștigătorul este “cineva”, acel comentariu legat de openwrt. Îi scriu eu un email în care-i cer datele pentru livrare. Mulțumesc tuturor pentru participare.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus