blog demisec cu note fine de tehnologie

Robotesc și la canalul meu de YouTube. Aruncați un ochi aici.

A apărut o stație de încărcare a mașinilor electrice la benzinăria MOL din cartier

8 Apr 2019  ·

AUTO  ·

10 comentarii

Benzinăria MOL de la Timpuri Noi a montat o stație de încărcare a vehiculelor electrice. Este o stație Raption 50 fabricată de Circontrol, care parcă țin minte că este o companie spaniolă, are trei posturi de încărcare, unul CCS și altul CHAdeMO pe curent continuu, putere 50  kW, și unul pe curent alternativ, dar nu știu puterea (Circontrol fabrică mai multe variante).

Mă bucur că au luat varianta mai puternică pentru că există și un Raption 22 de maxim 22 kW. Nu m-am uitat și nici n-am întrebat de costuri, dar bănuiesc că poți încărca mașina acolo în timp ce stai la o cafea sau mănânci ceva în interior.

V-am arătat anterior și stația montată de Primăria Capitalei în parcarea de lângă Parcul Tineretului și încă aștept să văd stațiile publice din proiectul Enel X.

  10 comentarii

 1. Interesant, ma bucur sa vad ca se depun eforturi pentru a stimula vanzarea de vehicule nonpoluante.

    (Citează)

  • Raluca:
   Interesant, ma bucur sa vad ca se depun eforturi pentru a stimula vanzarea de vehicule nonpoluante.

   Nu polueaza in oras, polueaza cu toate celalalte in afara orasului.

     (Citează)

  • Polueaza mult mai putin decat celelalte in afara orasului, cu potential sa polueze si mai putin in viitor. Si e in afara orasului. Trebuie sa fii retardat sa nu consideri asta o imbunatatire.

     (Citează)

 2. Normal sa ia variante puternice. Interesul lor e sa ocupi cat mai putin statia si sa scuipi bani cat mai multi.

    (Citează)

  • E si in interesul soferului. Nu cred ca vrea nimeni sa stea 100 de ani, sa i se incarce masina, mai ales ca nu-i chiar in fata blocului.
   Apoi, cine isi permite electrica, isi permite si costurile de incarcare mai rapida.
   Zic si eu…

   Ma gandesc ca in viitor, cand se vor inmulti statiile de incarcare, se vor mai regla si costurile cu incarcatul.
   Pana atunci, tot ce e nou si inovator, costa mai mult.

     (Citează)

 3. Nici nu cred ca sunt teribil de interesante costurile in momentul asta. Cine isi ia acum masina electrica isi asuma din start costuri mai mari cu cateva zeci de mii de euro, nu cred ca se va uita la pretul curentului, ci se va interesa mai degraba de disponibilitatea si viteza statiilor de incarcare.
  E bine ca macar in Bucuresti apar alternative, pentru o familie cu venituri peste medie, care locuieste la casa in “suburbii” si are spatiu si buget sa tina 2 masini, este sau va deveni curand o varianta buna sa-si ia una din ele electrica. Te mai opresti seara la un supermarket, mai incarci 30 min, poti sa mai intri 10 min la benzinarie sa bei o cafea daca ai uitat sa bagi masina in priza aseara cand te-ai intors acasa (sau ti-a picat curentul, ca doar stai in Ilfov).
  Cealalta masina poate ramane SUV-ul de 3l cu care te duci in vacanta / la soacra sa cari porcul, fara sa mai poluezi aiurea luni-vineri in oras doar ca sa ajungi la birou.

    (Citează)

 4. Hai ba ma lăsați cu fanteziile astea ca stai la o cafea pana se încarcă masina?
  Eu vreau sa ajung undeva sa fac ceva, nu sa stau ca prostu la curent.
  Dar prostia se plătește.

    (Citează)

  • Da, vei fi nevoit sa iti planifici din timp incarcarea, asa cum vei fi nevoit sa iti planifici din timp cumparaturile de weekend. Voi n-ati iesit din tara fratilor, spre vest?
   Poate e un motiv pentru care noi suntem dezordonati si nemtii nu. Mare greutate ce-o fi sa-ti planifici o juma de ora de incarcare pentru vineri seara de exemplu. Da, nu te mai duci ca ghertoiul sa bagi rapid de 50 de lei si sa o freci in trafic apoi cu orele. Poate ca-i mai bine.

     (Citează)

 5. BGDN:
  Da, vei fi nevoit sa iti planifici din timp incarcarea, asa cum vei fi nevoit sa iti planifici din timp cumparaturile de weekend. Voi n-ati iesit din tara fratilor, spre vest?
  Poate e un motiv pentru care noi suntem dezordonati si nemtii nu. Mare greutate ce-o fi sa-ti planifici o juma de ora de incarcare pentru vineri seara de exemplu. Da, nu te mai duci ca ghertoiul sa bagi rapid de 50 de lei si sa o freci in trafic apoi cu orele. Poate ca-i mai bine.

  Prietene, poate timpul tau nu costa bani, iti place sa stai si tai frunza la caini cate o ora-doua cat se incarca electrica. Al altora inseamna bani sau inseamna sa-l petrec cu familia, nu aiurea in benzinarii mancand gogosi. De ce dracu sa pierd o ora din timpul meu sa incarc electrica cand…as putea sa nu? Uita-te la Buhnici cu noul lui ‘Buhnicimobil’. Povesteste cu atata bucurie de ea, ceea ce e de inteles, dar mereu mai scapa cate un “ne-am oprit o ora-doua la Kaufland sa mai bagam niste curent” pe drum spre (Insert location here). E foarte bine pentru cine are de pierdut o ora-doua sa stea la Kaufland la priza, pentru cine nu are timp de asta asteptam baterii mai mari si chargere mult mai rapide.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verifică ce-ai scris. Dacă vrei să mai adaugi ceva, lasă un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pentru a le prelua doar pe acelea.

sus