un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Turul de sushi: la Kanpai

28 Mar 2019  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

7 comentarii

Kanpai este în top 3 restaurante de sushi din București, în opinia mea, preparatele lor fiind foarte gustoase. Anul acesta vreau să închei turul de sushi, mai ales că văd că aceste restaurante sunt tot mai populare, așa că să trecem la treabă.

La supe, am luat ceea ce iau aproape mereu, adică una ramen cu porc. Este bună la Kanpai, dar a fost și mai pe gustul meu la Edo Garden sau Zen Sushi, unde parcă este mai puțin grasă.

Sushi-ul maki (adică rolele) sunt însă excelente. Peștele este gustos, iar gustul este potențat de faptul că se folosește parcă mai puțin orez decât în alte părți, ceea ce scoate mai bine în evidență gustul peștelui, legumelor și sosurilor utilizate. Dacă vă gândiți să încercați sushi pentru prima oară, la Kanpai poate fi un loc bun de intrare în acest tip de preparat.


Tempura (cele pane, să zicem) nu este la fel de fină precum la Zen Sushi, dar în schimb este gustoasă. De obicei Matilda ia așa ceva, dar acum am mâncat și eu cu plăcere. Vedeți că toate rolele lor sunt destul de mari în diametru, așa că nu vă luați multe dacă mergeți acolo, că s-ar aduna multă mâncare.

Am luat de poftă și o porție de frigărui de rață făcute la grătar în stil Yakitori, adică niște frigărui de dimensiuni reduse, făcute din diverse tipuri de cărnuri, în alegerea mea rață. Au fost destul de banale și cu carnea mai tare decât mă așteptam. Se dovedește că, doar pentru că și japonezii fac grătar, nu este musai mai bun decât al nostru.

Am fost la Kanpai și vara trecută, când aveau în meniu niște role speciale de sezon. Au fost foarte bine, destul de complexe, sper să le introducă din nou în meniu și în această vară. Am luat și un Lobster Roll din categoria “maki gourmet style”, care a venit decorat cu o coadă de homar în jurul său, iar rolele conțineau, după cum zice numele, carne de homar.

Problema la Kanpai este că mesele sunt destul de înghesuite, iar o parte dintre ele sunt stil bar, cu scaune înalte, unde eu de obicei nu stau confortabil, dar este un inconvenient minor. Vara au și o terasă afară, dar cu puține mese. Și prețurile sunt peste media sushi-ului, unele maki sunt 26 de lei, dar altele mai complexe sau cu ingrediente mai scumpe ajung la 40-50 de lei, o supă ramen este 25 de lei, apa plată de 0,75 litri costă 16 lei, o bere mică 10 lei.

Kanpai Bistro se află pe strada George Călinescu 49, în zona Dorobanți. Au site oficial kanpai.ro unde găsiți și meniul, orarul este L—D 12:30—23, parcare găsiți în weekend destulă pe străduțele din jur.

    7 comentarii

  1. la sushi ko in parklake era ceva la 18 lei o bere de 0.33, un sapporo. un miso simplu, 20 si un pic. asa ca se poate si mai scump si mai prost.

      (Citează)

  2. Si mincarea japoneza e tot cu condimente chinezesti din Dragonul Rosu, ca la Tokyo Rikiya, presupun… Ca n-am vazut pe nicaieri importuri d-astea…

      (Citează)

  3. La Kanpai au cea mai buna supa Tom Yum din Bucuresti, incercati!

      (Citează)

  4. Dumnezeule, 16 lei o sticla de apa plata!

    Altfel, ce sa zic, supa aia din prima poza arata bine, rondelele ale mari de carne sau rasol (sau ce-or fi) par gustoase. Insa la 45 de lei portia, parca nu-ti vine sa te inghesui…

      (Citează)

  5. eu nu inteleg cum s-a ajuns in romania la preturile astea in restaurante.
    adica la fiecare x luni se mai adauga 2-3 lei pe linie la toate chestiile din meniu.

    cum sa dai ba in rahatul de romania 3-4 eur pe o cafea, 4 eur pe o apa samd??

    adica tot melteanu injura psd ca a scumpit benzina, ca aoleo cea mai scumpa benzina in europa e in romania.
    dupa care merge si dea 50 lei pe un burger, 16 lei pe o apa, samd.

      (Citează)

    • Eu nu mă consider meltean și nu știu exact ce te-a făcut să mă numești așa, dar nu apreciez.

        (Citează)

    • @Mihai, mancarea prezentata de Radu este vanduta de un agent privat, care isi stabileste singur preturile (ma rog, influentat sa zicem si de piata). Sushi-ul nu face parte din alimentele de baza supravieturii omului, corect? Este alegerea oricarui dintre noi sa mergem/sau nu la un restaurant privat si sa cheltuim o suma de bani. Poti sa traiesti lejer, in conditii excelente, fara sa mananci sushi. In legatura cu exemplu scumpirii benzinei, statul are o influenta asupra pretului destul de mare, prin taxele de 50 la %. Cand vorbim de enervat din prisma pretului benzinei, injuraturile ar trebui impartite jumate jumate, intre stat si oligopolul format din companiile de pe piata. Pretul benzinei/motorinei pot sa influenteze negativ piata de distributie a marfurilor, in general chiar economia. Teoretic, nu are neaparat sens sa te plangi ca un simplu individ de pretul benzinei, fiindca nu esti obligat si nu e un drept din nastere sa ai o masina (din pacate, in conditiile transportului in comun actual, nu ai cum sa te desurci fara o masina). Are in schimb, mult sens, sa te plangi de pretul benzinei prin influenta sa asupra multe ramuri ale economiei. Pe cand pretul sushi-ului nu influenteaza cu nimic pe nimeni. Sunt bunuri cu impact economic si bunuri pe care alegi tu sa le consumi/detii.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus