un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

O săptămână foarte obositoare

2 Mar 2019  ·

GÂNDURI  ·

45 comentarii

Săptămâna care tocmai s-a încheiat cred că a fost cea mai obositoare de până acum. Din toată viața, adică.

După socoteala mea, am petrecut 19 ore în zbor, în aer. Dacă adun timpul petrecut și în aeroporturi la plecare/sosire și escale, ies în total 28 de ore, mai mult de o zi întreagă, petrecută doar în aeroporturi și aeronave.

Adăugați la asta faptul că spre aeroport am plecat la 6 și respectiv la 4 dimineața, de am fost zombie jumătate de zi, iar la revenirea spre casă un avion a avut întârziere, așa că la escală am alergat tot drumul dintr-un terminal în altul ca să prind conexiunea. A fost pe principiul “hei, ai avut două zile grele, cu trezire la 4 dimineața, zboruri și acțiune intensă? Știi ce-ar merge acum la ora 22? O fugă prin aeroport, cu bagaj de 10 kg în spate!”

Și întreg programul, deși aparent normal, a avut doar elemente obositoare. Târgul MWC este un zumzet continuu care epuizează pe oricine, cu lumini puternice, aglomerație, goana după a filma cât mai multe, schimbat trepied, montat cameră, tras duble șamd, iar apoi seara-noaptea am scris articole și editat de acolo câte clipuri video am putut. Apoi alte zboruri, condus 300 de kilometri, vânt, învârtit aparate foto și video.

Trackerul meu arată 60.000 de pași făcuți. Weekendul acesta, singura mea fantezie este să dorm bine.

    45 comentarii

  1. Fara suparare dar stii ca majoritatea celor care citesc blogul asta sunt la serviciu cam 10 ore/zi cel putin 5 zile/saptamana. Priveste in felul asta lucrurile si ai sa vezi ce viata frumoasa ai.
    Asteptam articolele de la MWV.

      (Citează)

    • Alte articole vroiam sa spun. LG G8?

        (Citează)

    • Doru: Fara suparare dar stii ca majoritatea celor care citesc blogul asta sunt la serviciu cam 10 ore/zi cel putin 5 zile/saptamana. Priveste in felul asta lucrurile si ai sa vezi ce viata frumoasa ai.

      Știu, că doar am lucrat și eu cu același program mulți ani. Ba chiar apoi mai lucram și pe la blog câte ceva.
      Doar că unele zile sunt foarte obositoare. Iar când ai 5 la rând, se simte.

        (Citează)

    • Doru: LG G8?

      Da, voi scrie și despre el. Mai am LG și Sony la telefoane, câteva alte subiecte micuțe pe lângă ele.

        (Citează)

    • :)).. e o munca si asta dar.. avem si altele si mai epuizante . In fiecare zi .. aprox . 22 de zile sau mai mult.
      * oricum … apreciez calatoria la bcn
      inseamna ca vin postarile de calitate.

        (Citează)

    • Doru:
      Fara suparare dar stii ca majoritatea celor care citesc blogul asta suntla serviciu cam 10 ore/zi cel putin 5 zile/saptamana.

      …și își iau salariul la timp. lună de lună.

        (Citează)

  2. Pe principiul : hai sa ne plangem … mai bine stateai acasa 🤭

      (Citează)

    • Dacă nici pe blogul tău personal nu te poți plânge, atunci unde? Plus că știi cum se întâmplă: dacă totul ar fi fost bine, sigur mă plătea cineva să zic asta.

        (Citează)

    • Am cam sesizat și eu asta de-a lungul timpului. Personal am găsit că îmi revin mai ușor dacă beau apă multă, mănânc ceva ușor, dar plăcut, și dacă mă plimb, dar acum nu prea permite temperatura o plimbare plăcută.

        (Citează)

  3. Putine sanse sa gasim pe aici niste Guest Author atunci :-)

      (Citează)

  4. problema mea nu este ca ai prea mult “timp liber”,ci ca nu ai mai gatit sparanghel de cativa ani. :))))

      (Citează)

    • Sparanghel? De ce? Am mai făcut de acasă, dar a fost de puține ori la ofertă vara asta și nu dau 27 de lei pe o legătură, că nu-s chiar atât de bogat.

        (Citează)

  5. du-te la biserica!!

      (Citează)

  6. Pe bune? Pisicuțo ce ai făcut tu acolo pentru unii e excursie! Iar chestia cu aeroportul e de-a dreptul patetică

      (Citează)

    • Bineînțeles, nu se compară nimeni cu reușitele tale!

        (Citează)

    • Unde m-am plâns/laudat eu cu activitatea mea? Doar cunosc o grămadă de cazuri si vorbesc de români cărora ăsta e stilul de muncă 365 zile pe an. Avion la 6-8 pentru a fi la munca la 10-10:30. Evident nu le convine dar nu l-am văzut pe unul care să se plângă. E simplu vrei banul, tragi la jug. Tu miorlăi ca o pisică după un somn de după amiază, îi e foame și e un puc supi că a uitat stăpânul să-i boabe!
      De ce e patetic, da patetic, chestia cu trezitul la 4? Dacă nu știai la ora aia sunt cursele de legătură către cam toate destinațiile intercontinentale. Așa ca ghinion, trebuie să pleci un pic mai devreme ca asa-i în tenis. Mai mult alea nu sunt distanțe si timpi de care să te plângi in zilele noastre. aveai compasiunea mea daca zburai la Prince Rupert, Canada de exemplu. Sau băgai un Off Port Limits Cape Town, adică si o excursie cu elicopterul. Cand îmi zic oamenii de astfel de destinații mi se ridică părul pe spate. Lor sa le mulțumești de accesul foarte facil la un Lounge în zilele noastre căci dacă nu era cerere generată de ei nu pupai așa ceva!
      Nu în ultimul rând ai fost plecat că ai vrut tu fără a fi condiționat, ai lucrat în ritmul tău si ce ai vrut tu. Are rost sa scriu un vs cu te duci acolo unde vrem noi si faci ce ți se spune in intervalul x de timp? Din cauza asta m-ai bine te-ai concentra strict pe articolele pentru care ai fost acolo, experiențe inedite și nu smiorcăială de adolescentă.

        (Citează)

  7. Doru Vlad:
    Pe bune? Pisicuțo ce ai făcut tu acolo pentru unii e excursie! Iar chestia cu aeroportul e de-a dreptul patetică

    Patetic are legătură cu patosul. Pathetic cel englezesc are treabă cu penibilul cel românesc. Zic și eu așa, căci e bine să nu mai cădem în capcana asta pe viitor.

      (Citează)

  8.   (Citează)

    • Mauritius cu escală în Londra. A fost buc Londra, escală 8 ore cu schimbat de aeroport, apoi 12 ore zborul. Aia a fost ok, am intrat la lounge, plus că la destinație ești în vacanță, te relaxezi imediat.

      Acum am fost luni-miercuri buc-bcn-buc și joi-vineri buc-Paris-Lisabona și apoi Lisabona-Amsterdam-București.

        (Citează)

  9. Atât de obosit ai fost, încât ai mai stat să mai scrii și un articol despre cât de obosit ai fost. :D

      (Citează)

  10. Cred ca ce vor ceilalti sa spuna si ii sustin intr-o anumita masura este ca articolele s-au cam schimbat…si se simte ceva acolo. Prin comentarii etc. Iar articolul asta nu cred ca isi avea rostu. Sunt multi care si-ar fi dorit sa fie acolo dar nu au avut posibilitati iar ca efort oricum il fac zilnic :)

      (Citează)

  11. Ok, am înțeles, a fost obositor, dar nu e ca și cum nu te așteptai sa fie așa. Mai exact sunt nemulțumit ca MWC-ul ăsta ne ucide știrile zilei:)

      (Citează)

  12.   (Citează)

  13. Unii conduc peste 20 de ore incontinuu, doar cu mici pauze si nu se mai plang… esti prea sensibilos :))

    Am facut Paris-> Craiova dintr-o bucata si dupa 8 ore de somn, o data ajuns la destinatie, eram ca nou…

    Plangacioasa mica ce esti :))

      (Citează)

  14. MWC nu a fost la Barcelona? Is 3 ore de zbor din Bucuresti direct. Sau ai venit din alta parte?

      (Citează)

  15. S-ar putea zice ca te-ai molesit, noi cei care avem loc de munca cu program fix si 10 ore pe zi ce sa mai zicem?

    Contorul meu de pasi se duce peste 45.000 pe saptamana destul de des in ultima vreme. Deh, plimbarile romantice contribuie mult :)

      (Citează)

  16. vali: …și își iau salariul la timp. lună de lună.

    Vali garantezi tu că se iau banii lună de lună si practic nu doar teoretic? Toți și la timp?

      (Citează)

  17. Doru:
    Fara suparare dar stii ca majoritatea celor care citesc blogul asta suntla serviciu cam 10 ore/zi cel putin 5 zile/saptamana. Priveste in felul asta lucrurile si ai sa vezi ce viata frumoasa ai.
    Asteptam articolele de la MWV.

    Si cum masori nivelul de dificultate al fiecarei munci?! Doar dupa nr de ore petrecut la birou + trafic? Mi se pare o prostie.

      (Citează)

  18. lasati bre omul in pace, si-a spus si el oful o data si ati sarit ca hienele.

    doar voi aveti dreptul sa va plangeti de oboseala, ca doar sapati santuri cu tarnacopul 10ore pe zi.

      (Citează)

  19. vali: …și își iau salariul la timp. lună de lună.

    Au ce ne mai plângem noi de milă. Cultura plânsului la români sau cum cu să îți plângi de milă singur și sa te bați pe spate.

      (Citează)

  20. Nici eu nu sunt de acord cu acest articol. Vad totusi ca ai destul de multe calatorii si concedii in decursul unui an, care se fac cu multi bani, implicit munca. Daca iti place ce faci, arata doar rezultatul muncii, nu te mai plange. Cred ca multi si-ar dori sa calatoreasca macar o data in afara granitelor. Si dormi mai mult ca ai nevoie de “calitate buna” pentru bebe.

      (Citează)

  21. Mie mi se pare nedrept că (unii) îl judecați altfel pe Radu pentru simplul fapt că la un moment dat ați aflat că nu are un loc de muncă (în afara blogului). Dacă ar fi să judecăm articolele le judecăm după conținutul lor, nu după ce ni se pare că ar trebui să fie dacă investești mai mult timp în ele.

    Ce zice mai sus Doru Vlad e pur și simplu de rahat, e chestia asta românească de a exemplifica tot timpul cu un caz extrem. Dar mă rog, fiecare are dreptul (cică) la exprimare. Cine a călătorit 24h știe cât de obositor e, indiferent de lounge-uri sau mâncare și băutură. Unii s-au mai obișnuit cu asta, da, eu unul am fost praf după aproape 24h de drum.

    Mie personal nu-mi plac relatările astea de la evenimente, în frunte cu CES ăla de la americani la care se înghesuie tot YT să filmeze și să posteze de 5 ori pe zi, dar asta nu înseamnă că trebuie să fii lipsit de respect. Era aiurea dacă scotea ochii oamenilor cum e obosit din cauză că a muncit PENTRU NOI și ar trebui NOI SĂ FACEM CEVA, dar așa nu văd care e problema.

      (Citează)

    • Mulțumesc pentru că-mi iei apărarea, dar opiniile de mai sus nu m-au deranjat. Adică mi se părea la mintea cocoșului că lucrurile nu pot fi comparate, că același tip de muncă este resimțit altfel în funcție de detalii, condiții și cine îl face (eu aș obosi după o oră de tocat ceapă, un bucătar profesionist poate face asta toată ziua).

      Chiar mi se pare uimitor că unii oameni au impresia că multe pot fi ușor comparate. Pe de altă parte, mi-a plăcut să văd și atitudinea “lasă, că tu ai vrut să faci asta” sau “muncești pentru bani”, ceea ce mi se pare o atitudine sănătoasă.

        (Citează)

  22. Pare o idee buna atunci sa faci si tu la fel. Te angajezi, iei salariul la timp. :)

    vali: …și își iau salariul la timp. lună de lună.

      (Citează)

  23. Din cate vad ai primit destul de multe comentarii in care esti criticat pentru articol.
    Cred ca oboseala din ultima saptamana se vede in calitatea articolului tau.

    Ceea ce pare ca voiai sa spui e ca ai avut o saptamana solicitanta la munca, in care pentru a produce continut a trebuit sa petrezi o zi in tranzit si nu prea ai avut clipe de respiro. Dar ce a ce a iesit suna ceva de genul “Vai ce greu mi-e mie sa merg la Barcelona si sa ma joc cu cele mai noi gadget-uri”.

    Legat de plans, uneori ma plang dupa o saptamana de vacanta, cu trezit la prima ora si vizitat (deci distractie pentru ca vreau). Si nu ca nu sunt recunoscator pentru acest privilegiu, dar te mai dor si picioarele din cand in cand si simti nevoia sa impartasesti cu cineva. Dar de… asa e pe la noi.

    Felicitari pentru treaba si asteptam articole dupa ce iti faci somnul :))

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus