un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Lucrări de calitate pe Calea Victoriei

19 Mar 2019  ·

GÂNDURI  ·

14 comentarii

În fața hotelului Radisson de pe Calea Victoriei, bolarzii de piatră ce protejează trotuarul au fost înfrumusețați cu câte un ornament metalic.

N-am văzut niciodată ceva mai reprezentativ pentru proverbul “putting lipstick on a pig”. Adică uitați-vă în imaginea de mai jos cum arată pavajul din zonă, cât de spart este și cât de murdar este, că sunt plăci poroase și s-au murdărit foarte rapid după instalare.

De tichie de metal aveau nevoie.

Și, ca să fie imaginea perfectă, tichiile de metal sunt unele foarte prost realizate, prost galvanizate încât au ruginit imediat. Uitați un detaliu cu una:

Muncitorul ăla de a montat-o pe asta nu o fi avut nici un pic de jenă, de rușine, când a lăsat-o așa? I s-a părut că și-a meritat salariul sau tot așteaptă să-i fie crescut înainte ca el să muncească?

    14 comentarii

  1. Cred ca nu-i vina placilor ca sunt poroase cat a faptului ca dupa ce sunt puse numai ploaia le mai uda (n-am folosit cuvantul spala).

    Cand umblu prin alte locuri ori mereu sunt foarte des oameni ce umbla cu masini ce fac polish sau mai nou am vazut un fel de aspiratoare mobile cu trompa.

    Ma uitam saptamana trecuta la un angajat Romprest pe Magheru ce matura de zor la mucuri de tigari ba chiar dupa foarte multe se apleca sa le ia cu mana pentru ca lopata era varza. O facea cu foarte mult simt de raspundere (si aici nu sunt ironic, chiar l-am apreciat pe om si eram cumva suprins).

    Ei bine, langa mine era un tip ce n-arata chiar ca cel mai fericit din lume, ba as putea spune ca dupa cum arata avea probabil un job mai nasol decat a celui de la Romprest, care fuma ceva chestii puturoase si ghici ce… desi era un cos de gunoi la 1.5 m de el si asta se apleca dupa fiecare muc de tigara, el tot pe jos l-a aruncat.

    Si in momentul ala m-am gandit cat de usor i-ar fi fost astuia ce probabil n-avea nici el o viata usoara sa-i faca macar celui de la Romprest viata mai buna aruncand mucul ala la gunoi nu pe jos. E drept ca am auzit cel putin si sute de corporatisti ce dupa ce aruncau pe jos spuneau ca nu-i nici o problema ca e o doamna ce vine de 3-4 ori si matura… dar o faceau cu foarte multa naturalete. Practic prin gesturi mici poti sa-i faci unui om viata mai usoara sau nu.

    Revenind, la noi nu exista notiunea de mentenanta, se considera ca dupa ce e o lucrare terminata aia o sa danuie in timp si sa arate ca noua fara ca nimeni sa mai faca ceva. E ca la blocuri, daca statul le-a dat in 90 pe nimic, atunci tot statul sa le repare.

    Si acum pe bune, aia de la Radisson ce pazesc? O baga si ei pe aia cu primaria nu-si face treaba?

      (Citează)

  2. Pai nu e gata lucrearea, nu vezi ca nici suruburile nu sunt stranse? /s

      (Citează)

  3. Trotuarul din spărturi de la Piața Unirii e o rușine mai mare. Oare așa are gresia acasă primarul? Când plouă e un Minesweeper pentru că apa murdară de sub dale este împroșcată la distanță pe cei din jurul cărora le calcă. Măcar de ar marca acele plăci desprinse cu bile model “Radisson” ca să îmbine practicul cu “esteticul”.

      (Citează)

  4. „Mobila publică” (așa am înțeles că i se spune, că așa ar fi termenul tehnic) nu mă enervează pe atât de tare cum o fac academiile & colegiile, scoase la ordinul bocancului, să aibă unii cu epoleți fantezia de (psuedo-)doctori docenți.

      (Citează)

  5. Eu încă nu pot sa trec peste cum arata Cartoful. Zici ca ești la capătul Pantelimonului, nu în centru

      (Citează)

  6. Sunt curios daca cu inceperea campaniei electorale incep sa faca ceva. O vopsea, asfalt, dar daca le fac asa in dorul lelii mai bine pas, MI se par bani fix aruncat de pomana

      (Citează)

  7. Poate fi „defensive design”, dar n-aș pune un pariu pe asta.
    Dtalii https://youtu.be/WeyLEe1T0yo

      (Citează)

  8. Sunt curios cat a costat bucata?
    Eu licitez 1000 euro/buc

      (Citează)

  9. Bordurile deja au fost chimbate de mai multe ori in ultimii ani… asa ca au recurs la “balls and the walls” .

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus