un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Idee simplă și ieftină de promovare turistică prin fotografii (și exemple din Cascais)

20 Mar 2019  ·

TURISM  ·

20 comentarii

Am văzut o idee excelentă pentru promovarea turismului în anumite zone. Excelentă, banal de simplă de implementat și foarte ieftină. Eu, dacă aș fi în administrație, aș pune-o imediat în practică.

Pe scurt, în Cascais, lângă Lisabona în Portugalia, au montat niște mici stâlpi unde îți poți pune telefonul mobil ca să faci o fotografie perfect încadrată a unei zone frumoase. Îți arată ei, cum ar fi, unghiul cel mai bun și te ajută să obții și cea mai bună fotografie prin acel suport drept și stabil.

În particular pentru Cascais, de fapt, proiectul este unul de monitorizare a coastei. Îți recomandă să faci o fotografie și să o dai pe net cu un anumit hashtag, ca să strângă o mulțime de fotografii ale coastei în diverse momente ale zilei și anului. Unghiul, însă, este foarte bun.

Asta e tot, o țeavă pătrată înfiptă în pământ, cu un suport de telefoane în vârf și instrucțiuni ce să faci. Nu că ar merge și prin București așa ceva? Unii fac lucruri mai complexe, de exemplu anumite hoteluri de top plătesc tot felul de fotografi sau influenceri pentru a fotografia zona și a face o hartă a celor mai “instagramabile” locuri, oferind-o apoi turiștilor pentru ca aceștia să plece din vacanță cu fotografii bune și partajate în social media.

Dar nu că-i mai simplu cu un stâlp înfipt în pământ?

Iată diverse fotografii făcute de mine prin Cascais și Cabo da Roca într-o oră de plimbare. Am prins un apus de soare senzațional la Cabo da Roca, cel mai vestic punct al Europei, am trecut în 5 minute de la portocaliu la mov. Pentru mai multe informații, articolul vechi despre ce să vizitați în Lisabona și împrejurimi este încă de actualitate.

  20 comentarii

 1. In Romania va rezista putina vreme un astfel de stalp, inainte de a fi taiat pentru dus la fier vechi sau folosit la caruta, va fi mazgalit/scris cu spray/dedicatii/ indoit/scrijelit/… Nu suntem civilizati mai deloc.

    (Citează)

 2. Nici o poza de la boca do inferno?

    (Citează)

 3. De ce ai vrea sa vezi 100 de fotografii la fel? Unde mai este creativitatea?

    (Citează)

 4. Jeanvaljean:
  In Romania va rezista putina vreme un astfel de stalp, inainte de a fi taiat pentru dus la fier vechi sau folosit la caruta, va fi mazgalit/scris cu spray/dedicatii/ indoit/scrijelit/… Nu suntem civilizati mai deloc.

  Toata Lisabona e plina de grafitti, in zona centrala e jale. Inclusiv in Cascais, Sintra, Estoril… pline-ochi de dedicatii cu spray.

    (Citează)

 5. Si totusi in Estoril, am intrat in biroul de informare turistica nimeni, dar absolut nimeni din cele doua cucoane, nu borbea engleza sau vreo limba straina. SI nici macar o idee de pliant cu puncte de interes nu aveau. Ce sa zic, dragut.
  Dar sa revenim anul asta sa vedem din nou zona.

    (Citează)

 6. GabrielG:
  În particular pentru Cascais, de fapt, proiectul este unul de monitorizare a coastei.

  Cat de greu e, in plm, sa citesti.

  Din punctul lor de vedere l-au amplasat pentru monitorizare, dar ia in considerare ca ei sunt dependeti de cei care trec prin zona. Tocmai de asta spunea ca, tu, ca turist nu ai vrea sa faci o poza la fel ca altele 100. Sau te-am supraestimat si chiar asta iti doresti, sa fii o copie chinezeasca fidela? Sper ca esti multumit acum de raspuns.

  Nu că ar merge și prin București așa ceva?

  Si ca sa iti faci o idee, imagineaza-ti stalpul din fotografie in fata la Ateneu. Superb, nu?

    (Citează)

  • iMars.ro: Nu că ar merge și prin București așa ceva?

   Si ca sa iti faci o idee, imagineaza-ti stalpul din fotografie in fata la Ateneu. Superb, nu?

   daca in unele locuri sunt utile pentru monitorizarea coastei..
   in bucuresti ar fi sigur utile pentru monitorizarea traficului.

     (Citează)

 7. Exceptional Cabo da Roca, cel mai bun moment e la apus.

    (Citează)

 8. Pai ar trebui sa te duci si la Sulina, cel mai estic oras al UE , bagi o tzeava in pamant si astepti sa ti-o fure astia sa o dea la fer vechi :)))

    (Citează)

 9. Am văzut că Vlad Eftenie a început să pună niște stickere în locurile din București considerate de el bune de fotografiat.

    (Citează)

 10. Superb apus la Cabo da Roca .

    (Citează)

 11. Deci Radu a trebuit sa mearga pana in Portugalia ca sa testeze cum face poze S10.
  Ce-i drept superbe. Mai ales apusul.

    (Citează)

 12. Ca sa foloseasca cineva stilpii aceia, inseamna ca mai intai trebuie sa vina turistii. Aici e problema, cum îi aduci? Cum îi atragi? Pentru asta trebuie clipuri de promovare (dar facute cu capul nu cu curul) si eventual cu linkuri.

    (Citează)

 13. Numai bălării de poze pe instagram cu #-ul ăla.

    (Citează)

 14. parca tu povesteai de fotografii cliche.
  o fi instagramabile pentru acasa, atunci. Sau, nu!

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus