un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce am mâncat pe TAROM, Air France, Joon și KLM

21 Mar 2019  ·

TURISM  ·

19 comentarii

N-am mai scris de mult despre serviciul la bordul avioanelor, așa că iată încă un articol din acea serie. TAROM nu mai dă mic dejun cald pe zborurile lor și-mi pare rău să văd asta, că era unul dintre avantajele acestei companii. Cred că l-au eliminat de mai mult de un an.

Pe zborul către Barcelona am primit un sandviș cu telemea și roșie. Bun la gust, dar ciudată combinația. Eu aș fi mers pe ceva mai clasic, nu pe cremă de telemea. Am primit și acea Milka Choco Wafer. Cafeaua tot ness este, am băut ceai.

Am nimerit, apropo, celebrul scaun cu șezut rupt de care se plâng mulți că este așa de multă vreme. Nu m-a deranjat, abia la final am observat că nu-i bine prins, dar nu a afectat calitatea zborului. Dacă zburați cu YR-BGG, uitați-vă dacă locul 5D este tot așa.

La întoarcere, zbor la prânz, am primit o porție de pui cu orez, mazăre și sos de tomate, plus ciocolata. Preparatul acesta a fost chiar gustos și hrănitor, mi-a plăcut.

Am zburat apoi București-Paris-Lisabona cu Air France și Joon, care-i tot o companie a grupului Air France KLM, un fel de operator low-cost al lor. Pe Air France am primit un mic dejun clasic, dar mai “greu” și caloric decât mă așteptam, cu omletă, ciuperci și cartof pane (hashbrown, cred că i-ar zice alții), plus chifle, unt, dulceață și un suc de portocale. Desigur că apoi echipajul umblă cu barul de băuturi, dacă mai vrei ceva.

Pe Joon a fost mai trist. Zbor de 2,5 ore, am primit… 3 biscuiți. Stewardeza a părut ușor șocată când am cerut apă și cafea.

Tot pe Joon am avut loc între două familii cu bebeluși. Asta n-ar fi fost o problemă, am căști bune cu anulare de zgomot ambiental, dar bărbatul de lângă mine, asiatic, era răcit cobză și horcăia foarte des (de două ori pe minut) fără să pună mână la gură. Așa o fi moda la chinezi, nu știu, dar am simțit cum fac pe loc gripă. I-am spus stewardului că vreau alt loc și mi-a găsit altul.

La întoarcere (Lisabona-Amsterdam-București) am zburat doar KLM. Am plătit de acasă vreo 10 euro în plus (imediat ce-am avut biletul, nu la check-in, că atunci de obicei sunt date toate) pentru a lua unul dintre locurile mai mari din zona Exit (la KLM se plătesc) și spațiul chiar este mult mai mare.

Ca mâncare, am primit o chestie ciudată, un fel de orez cu omletă și mazăre ce nu mi-a plăcut. Pe al doilea zbor era același lucru și l-am refuzat. Vinul alb a fost bun.

    19 comentarii

  1. Ce căști sunt alea?

      (Citează)

  2. Tot cu Tarom pe 23.02 Buc-Madrid cu retur la inceput de martie. Am avut fix acelasi tip de mancare … la dus am fost cam socat vazand minichifla aia (ma asteptam la mai mult). La retur am gustat din mancarea aia cu orez (cu boabe cat o samanta de susan asisderea si mazarea) si am azvarlit-o la gunoi … ODIOASA ! Bine ca mai servesc apa, vin, cafea, ceai, sucuri. Au fost 2 tipuri diferite de avioane … la dus banuiesc ca era unul din cele 2 inchiriate si care nu au posibilitate de incalzit mancare. La intors a fost un Boeing vechi-vechi dar cu scaune foarte confortabile si cu distanta suficienta pentru genunchi.

      (Citează)

  3. Salut,

    Joon se desființează, a fost un eșec de la început, echipajele și avioanele vor fi integrate în AirFrance. Fusese gândită ca o companie pentru tineri, dar cu prețuri mari și servicii slabe.

      (Citează)

  4. Mache:
    Ce căști sunt alea?

    Conteaza mai putin, e blog culinar aici :)

    P.s. Probabil Bose qc…

      (Citează)

  5. Dap, Joon e deja mort, nu cred că a înțeles nimeni la ce le trebuia asta, când au deja în grup Hop și Transavia

      (Citează)

  6. Chinezii sunt in general mizerabili si nesimtiti. Am cunoscut personal chinezi expati, platiti ff bine in RO, carora li se parea absolut normal sa arunce gunoiul pe unde apuca. Unul mi-a povestit ca asa se procedeaza in China, a ramas perplex cand i-am atras atentia, cat se poate de civilizat, ca in Europa nu se procedeaza asa.

      (Citează)

    • Nu vad nici o legatura intre ‘platiti ff bine’ si civilizatie. Civilizatia tine mai mult de educatie, de cei sapte ani de acasa.

        (Citează)

    • Deea:
      Chinezii sunt in general mizerabili si nesimtiti. Am cunoscut personal chinezi expati, platiti ff bine in RO, carora li se parea absolut normal sa arunce gunoiul pe unde apuca. Unul mi-a povestit ca asa se procedeaza in China, a ramas perplex cand i-am atras atentia, cat se poate de civilizat, ca in Europa nu se procedeaza asa.

      Daca te-ai plimbat mult prin Asia (cum e cazul meu) o sa intelegi de ce chinezii sunt porecliti Tiganii Asiei. Si nu de un singur popor ci de mai toate in care exista un numar mare de turisti chinezi.

      In ceea ce priveste mancarea de pe liniile aeriene nu stiu daca se compara careva cu Turkish Airlines (evident , la aceeasi categorie de pret)

      Pe de alta pare , la United cred ca am mancat cel mai prost meniu ever.

        (Citează)

  7. pt ca joon suna frumi pt hipsteri, ce nu intelegi.
    vezi un hipster de 20 ani cu barba masluita care sa zboare cu TRANSAVIA?? :))

    dar in concluzie desigur, orice duma pt hipsters e sortita esecului.

    Stefan:
    Dap, Joon e deja mort, nu cred că a înțeles nimeni la ce le trebuia asta, când au deja în grup Hop și Transavia

      (Citează)

  8. Tarom sunt asa de multa vreme, nu se schimba nimic in meniul lor, zbor de multi ani cu ei, nu tin minte cand am primit meniu vald dimineata, in schimb ma surprinde ce spui de klm, am zburat cu ei multa vreme in zona golfului(nu era alta optiune mai buna) si au fost super ok, in privinta bauturilor puteai sa te faci prastie pana la aterizare, lufthansa la fel, in ultima vreme folosesc cel mai mult turkish si tarom, sunt cele mai bune legaturi pt cluj, turkish am observat ca se intinde mai mult decat poate, merg mai mult in jos cu, calitatea serviciilor decat in sus

      (Citează)

  9. La Austrian se plateste si mai mult locul pe scaun de la iesirea de urgenta: 25 de euro.

      (Citează)

  10. Mai nou, Tarom a scos alcoolul de pe zborurile interne…

      (Citează)

  11. Cine alege meniuri de genul : orez cu oua si cu mazare? Poate o fi tot ceva de inspiratie asiatica.

      (Citează)

  12. La TAROM, zbor spre Barcelona am primit sandviș cu cașcaval și cașcaval afumat. Da, așa scria pe etichetă. :))

      (Citează)

  13. Cristian Raduca

    21/03/2019 la 11:08 PM

    Asiaticii considera rușinos sa suflii nasul, sau, in general, să scoți orice lichid din tine. De aia și japonezii își trag nasul in draci pe autobuze. E cultura lor.

      (Citează)

    • Am invatat ceva nou azi, ca japonezii merg pe autobuz. Trebuie sa fie bine pentru turisti… mai mult loc in autobuz.

        (Citează)

    • Cred că au o scară ce duce pe autobuz ca să poți să tragi mucii pe nas liniștit. Un fel de ieșit la țigară la ei.

        (Citează)

  14. orezul cu omleta si mazare cred ca e fried rice. exista multe variatii dar e o mancare gustoasa daca e facuta cum trebuie

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus