blog demisec cu note fine de tehnologie

Robotesc și la canalul meu de YouTube. Aruncați un ochi aici.

Știri despre tehnologie – 6 februarie 2019

6 Feb 2019  ·

ȘTIRI  ·

13 comentarii

  13 comentarii

 1. 2019 vine cu 230 de noi emoji
  Înțeleg că ești ironic când zici că e cea mai importantă știre a zilei, dar emoji face parte din conversațiile zilnice mai mult decât credem sau ne dorim și poate că e un lucru bun diversificarea lor.
  Comunicarea evoluează (știu, sună a involuție faptul că se renunță la cuvinte și se trece la iconițe) și sunt multe cuvinte basic precum casă, copac, mașină care pot fi cu ușurință înlocuite de către pictograme în conversațiile din chat.

    (Citează)

 2. Pantofi? De purtat la nunta sau?

    (Citează)

 3. Releaseul de win din aprilie conține niste chestii foarte importante mai ales pentru integratorii de software(gen case sensitivity si altele de securitate), chestie care a fost amânată din octombrie pt că nu era timp.

    (Citează)

 4. La stirea zilei merge si faptul ca acum trebuie sa platesti 5/luna pentru Digi4k. Ca prea i-ai laudat.

    (Citează)

 5. Probabil ca extensia Google Password Checkup foloseste serviciul Have I Been Pwned sau ceva foarte similar (nu am gasit detalii dar nici nu am cautat asa de mult). Pentru detalii despre cum functioneaza si cum poate verifica o parola fara sa o stie: https://www.troyhunt.com/ive-just-launched-pwned-passwords-version-2/

    (Citează)

 6. Radu:
  eu văd rapiditatea ca fiind cuvântul cheie, voi vedeți involuție
  e ok. se întâmplă fie că vrem noi sau nu

  Ok, nu folosesc emoji, deci nu inteleg cum poate fi mai rapid. Vrei sa scrii “copac”, tastezi “co” si iti apare emojiul de copac?
  Si daca vrei sa scrii “ne-au taiat copacul din fata casei”, in emoji ar fi “ne-au taiat /copac/ din fata /casa/”? Merita sa suni a retardat pentru o fractiune de secunda in plus?

  M-am uitat acum pe conversatiile mele de pe whatsapp. Sa mor daca imi dau seama ce cuvinte as putea substitui cu emoji.

  Si din cate mi-am dat eu seama, emojiurile se folosesc mai degraba ca…nu stiu, ca sa subliniezi anumite cuvinte pe care le scrii.

  Una peste alta, emojiurile sunt retardate.

    (Citează)

  • Nu înțeleg cum pari retardat scriind
   Mi-au tăiat 🌳 din fața 🏠
   Dar dacă tu nu folosești tastatura de pe telefon la capabilitățile maxime, nu e vina noastră.

     (Citează)

 7. Nu înțeleg știrea despre noua funcție de șters mesaje din messenger, am android și pot șterge mesaje de când mă știu, țin apăsat pe orice mesaj și am opțiunea delete, chiar și a doua zi. Deci, care e noutatea?

    (Citează)

 8. FlorinM:
  Nu înțeleg știrea despre noua funcție de șters mesaje din messenger, am android și pot șterge mesaje de când mă știu, țin apăsat pe orice mesaj și am opțiunea delete, chiar și a doua zi. Deci, care e noutatea?

  Noutatea e ca atunci cand stergi mesajul ai optiunea sa il stergi si de la cealalta persoana.

    (Citează)

 9. Andrei: Facebook Messenger adaugă opțiunea de a șterge mesaje.

  Ar fi mai corect spus “unsend”. Oricum, clasicul caz în care omul citește doar titlul și își dă cu părerea.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verifică ce-ai scris. Dacă vrei să mai adaugi ceva, lasă un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pentru a le prelua doar pe acelea.

sus