un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Discuția săptămânală cu Matilda – ep 27 / medici falși, piața de fast-food, bacșiș cu cardul și altele

13 Feb 2019  ·

GÂNDURI  ·

43 comentarii

O emisiune cu mai multe subiecte, adică:

  • medicul italian fals și cum de și-a ales chirurgia ca domeniu în care să înșele lumea, în loc de ceva mai greu măsurabil;
  • mai este loc pe piață de fast-food, având în vedere că vor să revină Gregory’s și Burger King?
  • cum am lăsat bacșiș cu cardul la un restaurant din București;
  • vizita lui Dragnea în SUA, anulată fără motiv clar, dar bănuiala este că a avut legătură cu FBI-ul;
  • faptul că E. Warren a intrat în cursa prezidențială din SUA pentru 2020;
  • Instant Hotel.

Abonează-te: http://bit.ly/2RBcHBg. Un subscribe pe YouTube ajută mult, că strâng pentru activarea unor funcții în platformă.

Puteți asculta doar sunetul prin Podbean, de unde puteți descărca și un fișier mp3.

Emisiunea este hostată și pe Anchor.fm

O găsiți și în Spotify, iTunes, Google Podcasts și alte servicii.

    43 comentarii

  1. Am dat bacsis cu cardul la Aubergine. Ospatarul de acolo se lauda ca ar fi singurul restaurant din Bucuresti unde poti face asta. Iata ca mai e cel putin inca unul.

      (Citează)

  2. Am observat ca Radu nu mai răspunde la comentariile din articole, pur si simplu după ce scrie un articol nu pare interesat de reacția cititorilor. De exemplu, la articolul anterior avem 30 de comentarii si nicio reacție din partea nwradu.

      (Citează)

    • Asta e motivul principal pentru care nu mai sunt atasat de blogul lui. Bine, si lipsa de documentare la multe chestii aruncate doar de dragul umpluturii. Dar, in principal, lipsa de feedback pe care o are (ca rezultat aparand si lipsa noastra de feedback).
      Si e pacat, pentru ca uneori subiectele abordate sunt bune si muncite, si care pot fi dezvoltate prin comentarii inteligente.

        (Citează)

    • Subscriu la partea cu raspunsul in comentarii

        (Citează)

    • Lipsa de documentare e de ani de zile.

        (Citează)

    • asa, asa, ziceti si voi, sa nu para ca am eu ceva cu el :))

      ca nu reactioneaza e suficient de neplacut, dar pe mine ma irita ca dupa ce ca comentariile intra aleator in moderare, nici nu se uita pe ele decat la Pastele Cailor sau cand deja nu mai conteaza.

        (Citează)

    • Aveți dreptate.
      Articolele acestea nu apar din senin, așa că între scrierea lor și diverse alte lucruri pe care le fac, sunt zile când nu apuc să răspund la comentarii. De exemplu, în acest moment sunt în ora 3 de scris la un review și altceva nu fac. De obicei recuperez după un timp și răspund din urmă, chiar dacă asta rupe discuția.

      Din păcate, nu am găsit o soluție bună pentru managementul comentariilor. APlicația de telefon WordPress este varză, uneori când răspunzi la un comentariu îi șterge ireversibil conținutul, îl face ca un comentariu gol. Treaba asta pare să se întâmple destul de des, așa că evit să răspund de acolo.

      Trebuie să găsesc o disciplină mai bună de răspuns. Sunt conștient de asta, este una dintre preocupările mele, nu ignor problema.

        (Citează)

    • pro-tip:
      nu mai folosi aplicatia de wordpress, ci pur si simplu google chrome – merge garantat fara probleme sa raspunzi, vezi si comentariile intrate in moderare etc

        (Citează)

    • N-auzi ca e sarac fara RAMi?

        (Citează)

    • eu ziceam sa foloseasca chrome de pe telefon, nu de pe computer.
      sau nici la telefon nu sta bine cu ramii? nts nts

        (Citează)

    • Așa fac de obicei, dar aceea nu dă notificări de comentarii noi și nu le văd din prima pe cele intrate în moderare.

        (Citează)

    • Există un program numit Ditto Clipboard Manager, care face o chestie care mi se pare foarte tare – salvează ultimele n mesaje pentru care ai dat copy (n = standard 500, poate fi modificat numărul).

      Și dacă îl instalezi, poți scrie comentariul, dai ctrl + a, ctrl + c, și dai Trimite comentariu. Dacă cumva nu apare, e cu siguranță salvat în clipboard, chiar și mai târziu.

      Da, te poți descurca și fără Ditto dacă dai imediat Ctrl + V.

        (Citează)

  3. Doamne-ajuta cu Warren in America! Cumva trebuia sa ajunga Trump sa castige si in 2020.

      (Citează)

    • SIncer, sper si eu sa castige Trump in 2020. Si apoi cineva similar in 2024. Vreo 20 de ani de presedinti republicani ar rearanja bine de tot ierarhia globala.

        (Citează)

    • voi glumiti sau care e faza?
      ar rearanja bine de tot ierarhia globala, de acord, procesul asta deja a inceput, insa intrebarea e daca in bine sau in rau.

        (Citează)

    • Important e pentru EU sa inteleaga ca US nu e un aliat pe care te poti baza si ca trebuie sa fie mai pragmatica si mai agresiva cand vine vorba de aparare, diplomatie si economie. Incepe sa inteleaga asta dar, daca in 2020 vine un presedinte normal care depune eforturi sa repare relatiile, atunci lectia nu va fi complet absorbita. Mai bine sa dureze mai mult.

        (Citează)

    • nu prea inteleg.
      EU s-a putut baza pe US pana sa vina gibonul de Trump cu abordarea lui izolationista si tranzactionala, deci e rezonabil sa credem ca daca Trump pleaca si vine unul cu creier, se va putea baza din nou.
      sau vrei sa spui ca un Trump era inevitabil in America, mai devreme sau mai tarziu? daca da, asta e foarte discutabil

        (Citează)

    • Vreau sa spun ca EU a crezut ca se poate baza pe US pana la Trump, nu ca se poate baza. Trump doar a demontat ideea ca ar fi vreo legatura bazata pe idealuri, cultura si civilizatie intre EU si US si a aratat ca absolut toate relatiile sunt pragmatice atunci cand the shit hits the fan.
      Cred ca Trump reprezinta modul de gandire al americanilor in general. El vede Europa si EU in lumina in care le vad majoritatea americanilor. Nu stiu daca era inevitabil, dar stiu ca exista. Si nu am motive sa cred ca americanii au invatat ceva din asta si ca nu va mai putea exista vreunul la fel.

        (Citează)

    • “Trump doar a demontat ideea ca ar fi vreo legatura bazata pe idealuri, cultura si civilizatie intre EU si US”

      Come on, man, nu sunt eu specialist in geo politica dar afirmatia asta este evident falsa, daca luam in considerare perioada de dupa al doilea razboi pana la Trump. Si nici macar in era Trump nu e adevarata afirmatia asta.

        (Citează)

    • Nici eu nu sunt specialist in geopolitica dar nu sunt sigur ca afirmatia e falsa. Poate imediat dupa ww2, ok. Dar recent, stau sa ma gandesc la vreo actiune a US care nu a fost strict in interesul ei. Don’t get me wrong, daca exista as fi bucuros sa le aud.

        (Citează)

    • din ce am mai citit eu, actiunile lui Trump nu sunt nici macar in interesul SUA si este in general acceptat ca au dus la o diminuare tot mai accentuala a influentei pe care o are SUA in politica globala (soft power) + bineinteles world chaos.

      http://fortune.com/2018/07/13/us-soft-power-ranking-fourth-place/

      adica omul e pur si simplu cretin, asta-i tot.

      as mai zice doar ca avand in vedere ca si in Europa se vede un shift tot mai pronuntat inspre nationalism/ izolationasim, populism + autoritarism, se poate spune ca suntem in continuare aliniati cu SUA dpdv “idealuri, cultura si civilizatie” :))))

        (Citează)

    • cu alte cuvinte, presa americana e disperata ca nu a iesit cum vrea ea si spune orice.

        (Citează)

    • aham, “presa americana”

      “According to an annual global ranking of nations’ soft power by London-based Portland Communications and USC’s Center on Public Diplomacy, the U.S. has dropped three places since Trump became president.”

        (Citează)

    • Mi se pare ciudat sa vezi clar cum US face numai pasi gresiti in diplomatie – retragandu-se din acorduri aprobate anterior, insultand si atacand aliatii, creand o platforma pentru NK in schimbul a nimic – si sa zici ca e doar in imaginatia presei.

        (Citează)

    • eh, si mie mi s-a parut ciudat cand Obama a primit premiul Nobel pentru Pace pentru… nimic, cand abia era ales.

        (Citează)

    • Si mie dar nu vad ce legatura are asta cu subiectul, in afara faptului ca e un red herring.

        (Citează)

    • I-am raspuns lui Marean.

      “aham, “presa americana”

      “According to an annual global ranking of nations’ soft power by London-based Portland Communications and USC’s Center on Public Diplomacy, ”

      Am zis doar presa americana, dar e adevarat, nu doar presa americana l-a tinut in brate pe Obama si a sarit pe Trump, ci si o intreaga serie de asociatii de stanga internationale.

      Printre care organizatia care acorda Nobel si nu m-ar mira absolut de loc ca si chestia asta mentionata de Marean sa fie in aceeasi oala.

      oricum, presa americana (&asociatii) si-au pierdut total respectul meu. Plangeau astia la CNN in studio, exact ca la Antena 3 cand a castigat Johannis.

        (Citează)

    • sunt sigur ca nici un articol critic la adresa lui Trump nu a aparut vreodata intr-o mass media pe care s-o respecti tu (las la o parte ca eu am dat un clasament facut de un think tank si preluat de Fortune, nu un articol de presa)

      (ultimul lucru pe care am de gand sa-l fac anul asta e sa incerc sa-i demonstrez unui trumpist ca trump e varza cu muci)

        (Citează)

    • Pai stai asa, presa nu are voie sa aiba simpatii? I-ai zis asta si lui Hannity sau colegilor lui? Sau Breitbart, National Enquirer, Drudge report etc?
      In alta ordine de idei, nu e nevoie sa vezi ce zice presa (americana sau nu. chit ca aia de care zicea Marean numai presa nu erau) ca sa iti faci o parere. E suficient sa observi evenimentele si sa le procesezi. Si daca tu zici ca influenta US in lume a crescut, arata si niste rapoarte care sa iti sustina pozitia.

        (Citează)

    • daca ma platesti tu sa scriu sau sa caut rapoartele alea, sigur. :)

      ma bazez pe faptul ca Obama ajunsese ultima gluma la nivel de credibilitate internationala, dar era acoperit de mass media de stanga.

      Cine il ia in serios pe Trump? pai China. Ai idee cum era tratat Obama in China? N-ai idee. Din clipa cand si-au dat seama ca e un manechin, si ca nu poate recita niciodata decat un discurs pre-stabilit, ca pe un manechin l-au tratat, pe care il poti arunca de colo colo si nu se plange.

      nu, presa nu poate fi partizana peste o anumita limita, fara sa devina o gluma proasta.

        (Citează)

    • Nu am nevoie sa le cauti. Un om ti-a adus ca argument un raport. Tu ai atacat credibilitatea organizatiei care a scris raportul si ai facut o afirmatie contrara, fara sa aduci nimic in sprijinul ei.
      “Obama ajunsese ultima gluma la nivel de credibilitate internationala”, “Cine il ia in serios pe Trump? pai China” si “ca pe un manechin l-au tratat, pe care il poti arunca de colo colo si nu se plange” sunt afirmatii pe care tu le consideri fapte, dar intai trebuie demonstrate. Eu nu am motiv sa le consider fapte, iar pe prima o pot considera clar, argumentat, falsa.
      In rest sunt de acord cu ultima afirmatie a lui Marean.

        (Citează)

    • Last comment, ca nici io nu vreau sa pierd timpul.

      Toata lumea stia in SUA ca trebuie renegociata relatia comerciala cu China, dar nimeni n-a avut curajul s-o faca, pana la trump.

      Un standing international pe care ti-e frica sa-l folosesti ca strici aparenta de putere e… “tigru de hartie” cred ca zic chinezii.

      Sa fii capabili sa te certi cu China pe termeni comerciali e o crestere a standingului international real cam cu vreo 30%. Desigur obama arata mai bine in poza, dar doar acolo.

      O zi buna, pa.

        (Citează)

    • orice prost se poate certa cu “ciana” atat timp cat nu are nici o strategie si nu obtine nimic in afara de un razboi comercial care ii afecteaza chiar pe americanii pe care se presupune ca vrea sa-i ajute

      “The majority of U.S. firms polled by the American Chamber of Commerce in Shanghai reported that the trade war has hurt their profits and that non-trade barriers have increased. The policies, if anything, have supported more offshoring: 31 percent of the respondents said they were looking to assemble or source components outside the U.S.”

      again, paragraful de mai sus sunt doar facts, da? nu opinii.
      https://www.bloomberg.com/opinion/articles/2018-12-31/trump-s-strategy-on-china-trade-isn-t-working

      nu o sa mai raspund aici, am scris doar pt ca inca sunt mirat cum poate cineva sa creada ca Trump joaca sah in sase dimensiuni cand el de fapt habar n-are ce face, tot ce-l stie e sa-si masoare in continuu p*u*l*a cu altii (vezi si rocket man etc)

        (Citează)

  4. voiam sa zic ca s-a descoperit medic fals si la un spital public, in caz ca ati ratat stirea; are tot 8 clase, la fel ca si italianul

    am zis la articolul respectiv ca nu exista nici un motiv sa credem ca asemenea cazuri se pot intampla doar la privat si iata ca avem acum confirmarea.

      (Citează)

  5. Marean:
    voi glumiti sau care e faza?
    ar rearanja bine de tot ierarhia globala, de acord, procesul asta deja a inceput, insa intrebarea e daca in bine sau in rau.

    Las asta aici:

    https://www.foxnews.com/opinion/elizabeth-warren-is-a-fraud-her-lies-about-being-native-american-disqualify-her-from-presidency-senate

    Si ea vrea sa fie presedinte? Glumim, ne jucam insa hai sa ne pastram putina demnitate umana.

      (Citează)

    • Oho, daca minciunile ar descalifica oameni de la presedentie, ar fi bine sa il urmaresti pe un anumit om pe twitter.

        (Citează)

    • Cred că ce fel de sânge aveau bunicii ei sau dacă este sau nu de origine amerindiană contează extrem de puțin pentru întreaga planetă. Important este ce-ar putea face în domeniile esențiale pentru societatea de astăzi.

      Nouă, aici în România, președintele SUA ne poate influența viața foarte ușor, dar nu prin culoarea pielii sau sângele său.

        (Citează)

    • “hai sa ne pastram putina demnitate umana” – pe asta nu o vazusem. Spusa in timpul mandatului lui Trump. Funny.

        (Citează)

  6. nwradu:
    Aveți dreptate.
    Articolele acestea nu apar din senin, așa că între scrierea lor și diverse alte lucruri pe care le fac, sunt zile când nu apuc să răspund la comentarii. De exemplu, în acest moment sunt în ora 3 de scris la un review și altceva nu fac. De obicei recuperez după un timp și răspund din urmă, chiar dacă asta rupe discuția.

    Din păcate, nu am găsit o soluție bună pentru managementul comentariilor. APlicația de telefon WordPress este varză, uneori când răspunzi la un comentariu îi șterge ireversibil conținutul, îl face ca un comentariu gol. Treaba asta pare să se întâmple destul de des, așa că evit să răspund de acolo.

    Trebuie să găsesc o disciplină mai bună de răspuns. Sunt conștient de asta, este una dintre preocupările mele, nu ignor problema.

    Folosește tehnica fumătorului, pauza de țigară. La fiecare x ore, 10 minute libere, în care verifici comentarii într-un tab de browser şi reacționezi.

      (Citează)

    • Folosesc asta pentru a bea apă, da mâncare la pisici, mâncare mie însumi șamd. De obicei, când mă ridic de la PC pentru pauza, chiar nu mai vreau PC.

        (Citează)

  7. nashu_mare:
    N-auzi ca e sarac fara RAMi?

    Dacă n-a participat la Giveaway-ul lui Zoso ..

      (Citează)

    • Cica nu e pentru concursomani.
      Si acolo e unu care castiga tot, cateodata ia si 2 telefoane pe zi. Pură întâmplare.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus