un blog de Radu Dumitru

Uitați-vă și pe canalul meu de YouTube.

Câteva metode prin care să protejați vinul de oxidare

6 Feb 2019  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

13 comentarii

Cum se păstrează mai bine o sticlă de vin desfăcută pentru a mai bea din ea și mâine sau peste două zile?

Dușmanul vinului este oxigenul, care oxidează băutura. Dacă ați gustat vreodată dintr-un vin deschis anterior și ați descoperit că are un alt gust, unul mai neplăcut, oxidarea este de vină. Un vin bun trebuie să respire, dar nu foarte mult. Mai jos vedeți un clip cu diverse metode de a proteja vinul pentru câteva zile.

 

View this post on Instagram

 

Do any of those wine-preserving gadgets actually work? Executive Wine Editor Ray Isle puts a few of the most popular ones to the test.

A post shared by Food & Wine (@foodandwine) on

Și apropo de vinuri, iată din nou clipul meu din Drumul Vinului, unde am fost pe final de octombrie 2018:

  13 comentarii

 1. Eu voiam sa cumpar din China asa ceva, nu sunt foarte scumpe si am vazut ca au review-uri bune.

    (Citează)

 2. Un connoisseur adevarat de vin desface sticla si arunca dopul pe geam.

    (Citează)

 3. Am gasit asta…http://www.winemag.ro/en/cumpara/aparat-de-vidare-cu-baterii-si-display-2509 . Sunt genul care bea o sticla de vin in cateva zile. De obicei o tin la frigider, dar se simte ca isi pierde din arome.

    (Citează)

 4. Băieții care știe și poate cumpără Coravin ;)
  Pentru everyday use ai VacuVin.

    (Citează)

 5. mi-a placut dispozitivul ala care baga argon in sticla, presupun ca exista si varianta high end care in loc de argon baga krypton (cel mai rar gaz inert din lume), asta ar fi intr-adevar opulenta!

  asteptam si alte articole cu solutii la first world problems, de exemplu pe mine ma intereseaza foarte mult o solutie after market sa nu se mai faca condens pe oglinda de la baie cand fac dus.

  zic after market pentru ca solutia normala mi-a zis-o o data un inginer de instalatii, el isi pusese acasa incalzire in oglinda practic, dar am verificat si e cam greu sa trag teava de cupru prin dulapiorul de la Ikea, asa ca ma intreb daca nu exista vreun ceva cu wi-fi care face asta.

    (Citează)

 6. Folosesc doar dop+frigider, dar se simte ca nu e suficient.
  Desi pot sa spun ca am dat si peste vinuri rosii la care aerarea suplimentara le-a facut bine.
  Dincolo de aspectul ridicol, balonul ala mi se pare cea mai buna varianta, e simplu, probabil ieftin, si refolosibil la infinit. La celelate trebuie sa ai grija sa cumperi alt tub de spray, sa inlocuiesti bateriile, sa nu scapi device-ul pe jos (mai greu dupa juma de sticla de vin).

    (Citează)

 7. Cum mi-a spus un oenolog faimos, un vin de calitate trebuie sa reziste macar 2 zile cu dopul pus in frigider (bineinteles, pot aparea mici modificari). Iar daca nu esti in stare sa bei o sticla de vin in 2 zile, lasa-te si apuca-te de bere sau altceva.

    (Citează)

 8. Secretul este sa il lasi sa respire 10 minute iar in urmatoarele 30 sa bei toata sticla. :))
  Eu asa fac si nu am avut probleme.

    (Citează)

 9. Cea mai buna metoda e sa bei toata sticla. Daca nu poti singur chemi un prieten.

    (Citează)

 10. The Gadgetist:
  Adevarat…Depinde cat este de dispus sa astepti transportul din China.Pana acum am gasit cel mai ieftin pe acesta la 112 lei. http://www.accesoriivin.ro/accesorii-servire-conservare-vin/pompe-vacuumat-pentru-sticle-vin/pompa-vacuumat-automata

  Eu comand des de pe Aliexpress, acum, nu cred ca sta nimeni in drum dupa capacul ala de vin, comanzi o data si iti vin in vreo 3 saptamani :)) Eu merg pe pricipiul: cum am stat atatia ani fara asa ceva, n-oi mai muri inca 3 saptamani :))

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea.

sus