un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 7 ianuarie 2019

7 Jan 2019  ·

ȘTIRI  ·

12 comentarii

Instagram românesc: Andra Oprea.

A început Consumer Electronics Show în Las Vegas, dar voi scrie pe larg ce-i mai interesant de acolo mâine, pe măsură ce vin anunțuri.

    12 comentarii

  1. Huawei P30, pentru nostalgici :D

      (Citează)

  2. Salut! Cum vezi povestea cu multinaționalele care au profit infim (raportat la cifra de afaceri) şi beneficiul nostru, ca țară, a faptului că aceleași multinaționale activează în România și nu în altă parte. Mă refer, în cazul de față, la producătorii de mașini și industria orizontală de sector.

    La economia de liceu elevii (români, maghiari, tătari, sași, etc.) sunt învățați că din taxele plătite de firme (deci și din impozitul pe profit), statul are resurse să asigure serviciile sociale (de sănătate, de ordine și siguranță publică, etc.)

    Dacă taxele plătite de firmele multinaționale sunt mici, de unde servicii publice de calitate?

      (Citează)

    • In toate tarile se intampla acelasi lucru. Crezi ca tesla sau facebook declara profit maxim in SUA? Citeste pe aici, in special comentariile ca sa iti faci o idee mai buna legata de subiect https://www.zoso.ro/3lamuririlungi/

        (Citează)

    • Fara un studiu comparativ privind marjele de profit ale sectorului din care fac parte companiile alea la nivel european si marjele acelorasi companii in alte tari, articolul ala este in cel mai bun caz irelevant. Zic irelevant ca sa fiu dragut si sa nu zic “propaganda pentru prosti”.

      Concret, faptul ca Carrefour are marja de profit de 0.5% (sau cat o fi) in Romania nu inseamna absolut nimic atat timp cat nu stim care e marja Carrefour in Franta (probabil e mai mica, ca concurenta e mai mare) si care e marja sectorului din care face parte in Europa.

      Si dupa ce le stim pe alea, mai trebuie facute analize sa vedem de ce e asa, ca e absurd sa tragi direct concluzia ca se transfera profituri pentru a scapa de taxe. Pot fi 100 de alte motive, de la investitii de dezvoltare la piata cu putere de cumparare scazuta.

      Cand bancile fac profituri mari, nu e bine, ca sunt prea mari. Cand alte companii fac profituri mici, nu e bine, ca sunt prea mici.

      Jenant.

        (Citează)

    • Statul asigura servicii publice de calitate din taxele si impozitele platite pe salariile angajatilor. Adunate toate aceste taxe, sunt mult mai mari decat impozitul pe profit. Plus ca aceste servicii sunt pentru cetatean si nu pentru firma, ca doar nu se duce firma la medic sau ia pensie. Intr-adevar, firmele au nevoie de infrastructura, iar aici statul si-a cam batut joc.

        (Citează)

  3. Tot ceva legat de tehnologie.

    Testele ADN au descoperit misterul civilizatiei indiene.

    Aparent, a avut loc o migratie foarte veche, din zona Iran, si respectivii s-au amestecat peste indienii originali, care erau mai negri la piele. ADN original, 50%. ADN iranian, 20%. Indo-europenii, veniti mult mai tarziu, au adus si ei contributia.

    Si asa s-a lamurit si misterul oraselor indiene de la Mohendjo Daro si de ce semanau asa bine cu cele din Sumeria. Semanau pentru ca cei din Iran erau vecini cu ele si au adus cu ei know-how-ul.

      (Citează)

  4. Cu tehnologia (smartfon cu recorderul pornit) , mai deschidem ochii – dacă dorim… :
    “Florica Roman, judecător la Curtea de Apel Oradea, susține că înregistrările în care ar apărea mai mulți procurori de la DNA Oradea arată că acestia “puneau la cale “linistirea”, prin dosare penale masluite, a unor judecatori incomozi de la Tribunalul Bihor si Curtea de…

    “Din acea discutie aparuta in spatiul public, ce nu a fost contestata pana in prezent de catre procurorii DNA a caror voce se aude in inregistrare, rezulta clar intentia premeditata a acestora ca, prin dosarele penale pe care le faceau judecatorilor, sa manipuleze actul de justitie dupa cum urmeaza:”
    Restul e pe net..
    Un an lumat!

      (Citează)

  5. Cel.ro si-a luat amenda de la Consiliul Concurentei, in timp ce eMAG a avut voie bine mersi sa faca abuz de pozitie dominanta pe piata cand a luat PC Garage.ro

      (Citează)

  6. Comunitatea fericitilor utilizatori de android cu Kodi pe Sony isi exprima regretul acum cand a aparut addon-ul miraculos si românesc T4K..

    Lupta se va continua in munti cu ultima rezistenta a celor catorva utilizatori de Kodi pe Philips android.. Fire Amazon Stick-uri si receptoare satelit enigma2..

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus