un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 23 ianuarie 2019

23 Jan 2019  ·

ȘTIRI  ·

15 comentarii

    15 comentarii

  1. “Chrome va bloca anumite ad-blockere” – welp, cuplat cu faptul ca optimizarea Chrome pentru touchscreen este dezastru, se pare ca ma intorc la Opera/Firefox.

      (Citează)

  2. Arata bine ceasul ala dar pare total inutil. :)

      (Citează)

  3. stire de tehnologie:
    incet incet devine obligatoriu sa declari daca postul pe social media e publicitate sau nu – cum e si normal

    “Sixteen social media stars including singers Ellie Goulding and Rita Ora, models Rosie Huntington-Whiteley and Alexa Chung, and vlogger Zoella have agreed to change how they post online.

    They will have to clearly state if they have been paid or received any gifts or loans of products they endorse.

    It follows warnings from the Competition and Markets Authority that their posts could break consumer law.”

    si dupa cum vezi domnule nwradu, barter-ul intra si el la publicitate, de aia se zice acolo de “gifts”

    #numazic

    https://www.bbc.com/news/technology-46960179?fbclid=IwAR27gXF27FN4SK89Wd8WM0H3yunlxu-GRUzNg3SVVQmrre3B6JC0vm_P9mQ

      (Citează)

    • Nu sunt fan barteruri pentru că nu pot plăti facturile cu ele. Aș accepta doar dacă este ceva ce oricum aș vrea să cumpăr eu și trecem peste etapa de facturare și apoi dau eu banii pe produs. Mai sunt cazurile clasice în care cineva te duce undeva (gen o țară străină) și tu spui ce-ai văzut acolo, dar acesta nu este considerat barter.

      Starurile mari social media oricum făceau asta. Fiecare țară are legile ei, iar mai mult de atât este vorba de mulți bani la mijloc. Onorariul uzual pentru 1 milion de followeri pe Instagram este de 5.000 de dolari/poză, deci da… dacă primești produse de aceeași valoare ar fi normal să le declari pe undeva, că sunt venituri semnificative.

        (Citează)

    • Ce legatura are impozitarea cu ce discutam noi aici.
      Aici e vorba despre a-ti informa cititorii/ urmaritorii de fiecare data cand scrii contra avantaje materiale, nu despre a informa fiscul, ca pe fisc presupunem ca-l informezi oricum.

      Aia cu barterul am subliniat-o eu special pt tine, ca stiu ca ai tu teoria asta mega inovatoate ca nu tre’ sa marchezi cu P decat daca primesti bani, dar asta e doar un aspect.

      Ideea principala e ca devine obligatoriu sa semnalizezi publicitatea, ceea ce tu nu prea faci. Bine, nu e vorba doar de tine, practica e majoritara pe la noi, ca pur si simplu nu vreti sa va respectati cititorii…

        (Citează)

    • Vad ca ai mai scos o teorie inovatoare: cand cineva te duce in excursie si tu scrii despre asta, nu e barter.
      Lol
      Da ce-o fi? Quid pro quo?! :-)))

      Eu zic sa verifici dictionarul :-))

        (Citează)

    • Nu e un barter. Visul meu nu este să merg cu jurnaliști în excursii și să mă alerge lumea pe acolo ca pe cal. Nu văd asta ca pe vreun avantaj (decât în puține cazuri excepționale de experiențe), ci ca pe muncă. O fac ca să crească blogul și să câștig bani (din ăia reali, în cont) și să fac eu ce-mi doresc cu ei.

      Eu am fost mereu limpede referitor la cum văd astfel de lucruri. Tu poți citi blogul în continuare sau nu. Să încerci să-mi impui propriile tale concepte despre cum ar trebui să fac eu treaba aici nu are rost pentru că cel mai probabil nu voi proceda așa.

      În particular pentru excursii, ar pica toată presa de travel dacă nu s-ar organiza infotrip-uri. Sunt unii care merg de două ori pe lună în astfel de lucruri. Iar despre primit produse moca, nu am obiceiul, sunt alții care păstrează tot ce primesc, uneori cu japca, și nu mi se pare o idee bună. Nu-ți plătește facturile și nici nu te face mai popular. Eu prefer campanii plătite și fac eu ce vreau cu banii ulterior.

        (Citează)

    • Am inteles, tu pur si simplu crezi ca merge sa declari ca barter inseamna altceva decat inseamna :-))

      Eu nu incerc sa impun nimic, am vrut doar sa te informez incotro merg lucrurile in legatura cu marcarea publicitatii. Sigur, la noi mai tre’ sa treaca niste vreme pana ANPC sau alta indtitutie a statului se va implica in aspectul asta, dar cine stie, poate apare o directiva europeana.

      Ideea e ca pana la urma va trebui sa marcheze toata lumea cu P atunci cand primeste orice fel de compensatie pentru a scrie, sub orice forma ar fi ea, pentru ca asa e normal si etic.

      Pana atunci, eu te voi respecta ca blogger la fel de putin cat ma respecti si tu pe mine ca cititor.

      (Si nu, nu toata lumea face la fel, exista si bloggeri cu coloana vertebrala, daca ai fost pe la evenimentele lui manafu unde s-a discutat de multe ori aspectul, stii deja care sunt aia).

        (Citează)

  4. un pic ironic UE sa dea amenda in USD, conversia interna de curs USD->EUR se face prin mastecard? :))

      (Citează)

  5. Sunt curios dacă tine cineva evidenta fail-urilor Google vs restul marilor companii te tehnologie. G+, alo, hangouts și multe alte proiecte măricele au dat chix.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus