un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ghete bune de noroi, apă și zăpadă

15 Jan 2019  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

36 comentarii

De Black Friday mi-am luat ghetele de mai jos. Sunt Columbia, impermeabile, au costat 199 279 de lei la ofertă. Se numesc Buxton Peak, dar cei de la Columbia au multe alte modele mișto în ofertă.

Au fost printre produsele vedeta Fashion Days, așa că se explică prețul bun pentru modelul lor și marca aceasta. La diverse campanii Fashion Days le puteți găsi sub 300 lei.

Le-am luat pentru a merge ca un tanc prin bălți și nămeți și fac asta cu succes atunci când le port. Nu intră apă în ele, iar purtându-le am descoperit că sunt foarte călduroase și zic asta în condițiile în care mie îmi îngheață foarte rapid extremitățile. Cu aceste ghete în picioare, mi-a fost mereu cald chiar și cu șosete normale.

Talpa are o formă bună pentru a se înfige în pământ și zăpadă. Exteriorul este o combinație de textil și piele întoarsă neagră. Asta m-a speriat inițial, dar este o piele întoarsă bine prelucrată și se întreține foarte bine. Dacă o umpli de noroi, se curăță imediat cu o perie. Șireturile par rezistente, ușor elastice. În interior sunt moi, talpa este confortabilă pentru mers îndelungat, cum te aștepți de la ceva de trekking.

Nu știu dacă sunt la fel de bune precum Salomon-urile despre care scrie Zoso aici (și altă discuție aici), dar nici nu costă cât acelea.

Mai jos sunt fotografiile lor oficiale:

    36 comentarii

  1. alea sunt ghete de munte, alea de iarnă sunt Quest Winter https://www.zoso.ro/salomon-kaipo-utility-quest-winter/

      (Citează)

  2. eu fac toate iernile in adidasi cu goretex. usori, impermeabili, respira (!)
    not cheap, dar na, pot sta toata ziua cu ei in picioare

      (Citează)

    • In principiu, si eu as fi facut la fel, doar ca, pe santier, mi se cere sa am echipament corespunzator, adica “no trainers”. Prin urmare, am varsat o caruta de bani la Costwold pe o pereche de Scarpa – la fel, goretex, dar piele intoarsa pe exterior, aparent usor de curatat etc. Ala de mi i-a vindut mai avea un pic si plingea de mila lor, explicindu-mi cit de usor sint de curatat si cit de multa grija de ei sa am. I mean, like really passionate about it. Duda e ca nu-mi pare rau de bani, bocancii sint extrem de caldurosi, waterproof si cam antijeg. Dar as fi preferat niste trainers tocmai din acelasi motiv: ca-s mai comozi si mai usori. But no, pe santier tre’ sa venim la costum si cravata, iar business casual inseamna minim chinos etc. Asta e, dam cu var la costum, dar cu bocanci in picioare, ca aia nu-s exclusi in dress code policy.

        (Citează)

    • Eu alunec pe zăpadă cu orice formă de adidași. Prefer și o talpă un pic mai groasă (mai înaltă) pentru bălți și zăpadă.

        (Citează)

    • De aia mi-am luat bocancii aia (vezi link in reply-ul de la comentariul de dedesubt), ca sa pot trece prin balti ca tractorul. And it works. Altfel, de alunecat, bocanci-bocanci, da’ daca e gheata sub zapada, proaspata te duci in cap oricum.

        (Citează)

  3. Alex Mihaileanu:
    Prin urmare, am varsat o caruta de bani la Costwold pe o pereche de Scarpa – la fel, goretex, dar piele intoarsa pe exterior, aparent usor de curatat etc

    Ce model?

      (Citează)

    • Dupa poza, cred ca pe astia mi i-am luat. Vad ca pe site au si pantofi, nu doar bocanci. Bine, nu e vreo mare diferenta de pret, doar vreo zece lire. Sint insa comozi, caldurosi si nu se ia HR-ul de mine ca nu respect dress code-ul :))

        (Citează)

  4. Pentru iarna este cea mai potrivita incaltamintea din piele naturala. Pielea intoarsa se poate uda sau, chiar daca este impermeabila, arata urat dupa ce intra in contact cu apa sau noroiul. Si cand o cureti cu periile alea speciale se toceste repede, pe urma arata foarte urat.

      (Citează)

  5. Sunt de o uratenie greu de descris in cuvinte

      (Citează)

    • Bai sa stii ca si mie mi se par foarte urate, dar nu cred ca le porti ca sa arati bine, ci ca sa iti fie bine. De cateva ori pe an poti sa faci un compromis si sa iti bagi picioarele in ele (la propriu). Nu vei fi dezamagit.

        (Citează)

    • nu cred că le iei ca să le fuți…

        (Citează)

    • Dacă mă uit prin birou, e drept că cizmulițele colegelor mele sunt mult mai arătoase decât bocancii mei de munte (480 lei acum 3 ani), dar diferența dintre mine și ele e că ele tremură dacă merg mult prin frig, nu musai zăpadă, ocolesc bălți și noroaie, transpiră și le îngheață degețelele, iar mie, în bocanci urâți, NU. Cu siguranță e o chestie de gust, ca la orice pe lumea asta, dar articolul nu pare despre fashion, cât despre un raport excelent calitate-preț.

        (Citează)

    • La petreceri, ce-i drept, port altceva în picioare.

        (Citează)

  6. Glue:
    Sunt de o uratenie greu de descris in cuvinte

    Asa este si cu Fiat Multipla. Nu o sa zica nici un proprietar de asa ceva ca e cea mai urata masina. El doar o sa-ti spuna avantajele de ce e practica si atat. Asa si cu incaltarile astea. Le cumperi sa-si faca treaba pe zapada sau apa cu noroi.

    Nu uitati ca Radu are Jeep Compass si poate-l duce in offroad la primavara (chiar daca a plouat sau nu)

      (Citează)

    • Nu uitati ca Radu are Jeep Compass si poate-l duce in offroad la primavara (chiar daca a plouat sau nu)

      Hahahahahahahahahahaha

        (Citează)

    • Dragos: Nu uitati ca Radu are Jeep Compass si poate-l duce in offroad la primavara (chiar daca a plouat sau nu)

      De ce-aș face asta? Este pentru urcat pe borduri mai înalte aici prin oraș, nu pentru offroad.

        (Citează)

  7. dupa ce am scris la vali cat de excitat sunt de salomoni, luandu-mi cate o pereche in ultimii 2 ani, a dat blestemu si in a 2a pereche. m-am gandit ca prima poate e cu defect dar a cedat si a 2a. efectiv s-a rupt panza in zona degetului mic.
    1. https://www.mountainoutlet.ro/salomon-xt-salta.html
    2. https://www.hervis.ro/store/Incaltaminte/Incaltaminte-Outdoor/Trekking-&-Hiking/Salomon/Hatos-4/p/COLOR-2094483.
    in schimb astia, la 99 de lei, sunt la a3 sau a 4a iarna https://www.zoso.ro/img/2017/12/gheata-decathlon-laba-lata.jpg

      (Citează)

  8. Alex Mihaileanu:
    Dupa poza, cred ca pe astia mi i-am luat.

    Cool, mersi.Sunt in cautare de niste bocanci si de aia intrebam.

    Am o pereche de semighete Scarpa (Enigma XCR) luate prin 2008-2009 care sunt inca perfect utilizabile. Purtate toamna-iarna-primavara de atunci, in oras, la munte si peste tot (inclusiv 1 an in Africa). Au costat o tona (350 ron acu 10 ani) dar tinand cont ca inca ii port si-au scos banii cu varf si indesat.

    Scarpa FTW!

      (Citează)

  9. Eu mi-am jurat anul asta ca nu mai iau nimic de la Columbia dupa ce am avut o perecehe de boots waterproof (ceva ca ale tale), sosete, cizme de iarna cat si geaca de iarna Columbia.

    Sosetele de iarna s-au dus intr-un an (nu mai tinea elasticul), boots waterproof le-am returnat dupa o saptamana pentru ca nu erau waterproof, geaca de iarna dupa 2 ani a trebuit sa o cos pe la arici si e genul de geaca cu care ingheti daca stai pe loc si nu te misti (ceva cu omniheat de arata ca o folie de aluminiu pe interior). Singurele care au rezistat sunt cizmele de iarna, si chiar si acelea au avut nevoie de sireturi noi dupa 2 ani. O amica a luat cizme de iarna Columbia pentru fata ei, au rezistat exact o iarna pana a intrat apa in ele.

    Tocmai am luat o pereche de Salomon Kaipo CS WP2, sunt curios cum tin astea, sa inlocuiasca cizmele de iarna. Diferenta de 300 de grame fata de cele Columbia (sesizabil cand mergi pe jos) si calde pentru iernile de aici. Toate luate doar la reduceri, pentru ca nu imi vine sa dau bani de Salomon pe Columbia.

      (Citează)

  10. Eu am gasit la kaufland niste reduceri prin luna mai la acest tip de incaltaminte de iarna pe care am dat vreo 25 de lei . Le-am luat la misto pentru ca stiam ca o sa se rupa in doua saptamani dar upsi.. le port de prin noiembrie si fac cu brio fata iernii. Fireste ca e o marca obscura dar ca design seamana cu ghetele sport de firma. Mai am in dotare si o pereche de bocanci masivi grisport din piele cu tot felul de tehnologii dar sunt grei ca niste pietre. La anul o sa trec si eu pe genul asta de ghete sport usoare ca niste fulgi, dar o sa imi iau ceva de firma.

      (Citează)

  11. Cand au fost 200?
    De BF au fost 270 sau 280.

      (Citează)

  12. Eu le-am luat pe astea anul trecut, din humanic baneasa, la pretul de 500 lei(erau reduse atunci de la 800 parca): https://www.amazon.de/Legero-MONTANA-Herren-gef%C3%BCtterte-Schneestiefel/dp/B00VV48OB6

    Usoare, comode, impermeabile(goretex), calduroase si cu o talpa ce se tine bine pe suprafete alunecoase. Bonus, fata de modelele de la salomon sau columbia, se pot asorta mai usor la o tinuta casual/smart casual. Chiar daca sunt din piele intoarsa nu se murdaresc usor si nici nu trebuie sa le cureti cu perii/solutii speciale.

      (Citează)

  13. Arata bine, sper ca sunt si rezistente.

      (Citează)

  14. Alex Mihaileanu:
    De aia mi-am luat bocancii aia (vezi link in reply-ul de la comentariul de dedesubt), ca sa pot trece prin balti ca tractorul. And it works. Altfel, de alunecat, bocanci-bocanci, da’ daca e gheata sub zapada, proaspata te duci in cap oricum.

    eu ma distrez cand ies de la metrou dimineata si vad lumea facand tot felul de acrobatii ca sa nu calce in balti/ zapada etc cu pantofiorii office…

    am o pereche de Salomon (cu piele intoarsa apropo), sunt la a trei iarna cu ei si arata ca noi…

      (Citează)

  15. GabiD: Cool, mersi.Sunt in cautare de niste bocanci si de aia intrebam.

    Am o pereche de semighete Scarpa (Enigma XCR) luate prin 2008-2009 care sunt inca perfect utilizabile. Purtate toamna-iarna-primavara de atunci, in oras, la munte si peste tot (inclusiv 1 an in Africa).Au costat o tona (350 ron acu10 ani) dar tinand cont ca inca ii port si-au scos banii cu varf si indesat.

    Scarpa FTW!

      (Citează)

  16. Cu atatea cusaturri nu pot fi impermeabile.

      (Citează)

    • E cusut doar materialul exterior, nu și membrana de sub el.
      În plus, dacă intră apă și încălțămintea e descrisă ca impermeabilă, există garanția, care nu e de 30 zile ca la sandale.
      Am avut o experiență amuzantă la S-Karp, recent.
      Eu: “Și cum vă dovedesc că mi-a intrat apă în ele (semighete, piele întoarsă + material textil la exterior)?”
      Vânzătorul: “Veniți și ne spuneți”
      Eu râd.
      Vânzătorul: “Noi le luăm, le verificăm, reparăm dacă se poate sau vă dăm altele noi la schimb”.
      Aș vrea să-mi intre apă în ele când mă satur de culoare lor. :))

        (Citează)

  17. lowa ranger sau tibet si subiectul este incheiat pana la adanci batraneti

      (Citează)

  18. S-Karp, produse romanesti, super faine. Impermeabile si talpa vibram. Eu folosesc asta: https://www.s-karp.com/pantofi-sport-trail-runner-sx-portocaliu
    Si asta:
    https://www.s-karp.com/bocanci-explorer-rs-negru-albastru

      (Citează)

  19. Kopa_Kopan:
    Urati mai sunt!

    Mai, nu ii iau de nevasta, nu ma intereseaza :) I-am luat sa aiba aderenta, sa fie usori si sa imi tina picioarele uscate. Cum fac aceste 3 lucruri si nu am dat faliment cumparandu-i, rock on!

    Mai am o pereche de Aku, vor implini 20 de ani in 2019, dar nu ii mai pot purta in “civilizatie”, in schimb pe munte i-as lua oricand (dar talpa s-a intarit prea mult si nu mai are aderenta la fel de buna, stratul de goretex insa este impecabil). Cei mai faini bocani pe care i-am avut vreodata, i-am folosit din varful muntilor pana in Vama.

    https://www.aku.it/en/product/catalogo_en/backpacking/conero-gtx_en.html

      (Citează)

  20. Gabriela:
    E cusut doar materialul exterior, nu și membrana de sub el.
    În plus, dacă intră apă și încălțămintea e descrisă ca impermeabilă, există garanția, care nu e de 30 zile ca la sandale.
    Am avut o experiență amuzantă la S-Karp, recent.
    Eu: “Și cum vă dovedesc că mi-a intrat apă în ele (semighete, piele întoarsă + material textil la exterior)?”
    Vânzătorul: “Veniți și ne spuneți”
    Eu râd.
    Vânzătorul: “Noi le luăm, le verificăm, reparăm dacă se poate sau vă dăm altele noi la schimb”.
    Aș vrea să-mi intre apă în ele când mă satur de culoare lor. :))

    Sa stii ca asa mi-au zis si mie, mi-au zis sa le trimit la Brasov sau sa vin eu direct la ei cand am drum, sa vada ce si cum si se repara sau se inlocuiesc, dupa caz. Bineinteles ca trebuie sa pastrezi bonul.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus