un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 11 decembrie 2018

11 Dec 2018  ·

ȘTIRI  ·

22 comentarii

    22 comentarii

  1. eMag va vinde mistery boxes probabil… e la moda de cativa ani pe afara deci trebuie sa apara si la noi.

      (Citează)

  2. Noroc cu Revolut ca a impins bancile sa mai miste cate ceva la capitolul inovatie.

      (Citează)

    • Da, sigur Revolut a făcut asta. Tot ei au inventat și coada de la prună și de atunci nu au mai fost prune fără coadă pe piață.

        (Citează)

  3. Postolachi Dumitru

    11/12/2018 la 9:53 AM

    Cred că eMAG va lansa pe 12.12.2018 12:00 PM serviciul eMAG Pay :)

      (Citează)

  4. lol daca americanii pot sa lanseze asa nava cu numele lui Lyndon B. Johnson, probabil ca si noi vom avea peste 50 de ani macar un parc Liviu Dragnea si o piata Viorica Dancila.

      (Citează)

    • Mie mi se pare că Johnson a fost un președinte ok, în ciuda Vietnamului. A încercat să facă ce-i mai bine pentru țara lui chiar și în această privință, iar în politica internă este considerat un președinte bun.

        (Citează)

  5. eo-s curios de ceva: am numarat 8 antene la router-ele astea noi de la TP Link… nu-s adeptul teoriei conspiratiei si nu port tinfoil hat, dar totusi router-ul meu prezent, Archer C9, are 3 antene, nu 8.

    ce vreau sa zic e ca puterea acestor noi routere care incorporeaza noile standarde wiFI cu siguranta este mai mare decat ce era pana acum si am vazut ca asta e tendinta la toti producatorii, sa aiba cat mai multe antene.

    in acelasi timp, tendinta consumatorului e sa aiba cat mai multe device-uri wi-fi, de exemplu eu in ultimul an am mai adaugat vreo 4 prize wi-fi, un hub Broadlink si un google home, asa ca acum am in total probabil peste 25 de device-uri care se conecteaza la wi-fi.

    la care se adauga comunicatia de la sistemul smarthome, am si la ala vreo 10 senzori.

    asa ca intreb: cand e cazul sa incep sa ma ingrijorez in legatura cu radiatiile?

      (Citează)

    • Nu cred că este cazul.

      Puterea unui router este limitată prin lege, indiferent de câte antene are.

      Antene mai mari = simte mai bine semnalele slabe (explicație grosieră, dar na).
      Antene mai multe = dialoghează simultan cu mai multe echipamente, pe mai multe frecvențe, MU-MIMO etc.

      De wifi nu mi-aș face griji, chiar este semnal slab și are adâncime de pătrundere mică în piele. În plus, nu poți scăpa de el orice ai face. Instalează Wi-fi Analyzer pe telefon și probabil vei vedea că ai în jurul tău zeci de rețele wifi de la vecini.

      Dacă vrei, intră în meniul routerului și redu-i puterea. Archer C9 are acestă opțiune, dar nu știu dacă mai acoperă întreaga casă.

      Nu mi-aș face griji nici pentru smarthome dacă-i pe zigbee.

      Telefoanele mobile sunt singurele cu care ar trebui să ai un pic de grijă, dar în anumite situații:
      – telefoanele în oraș emit la o putere foarte mică pentru că turnurile operatorilor sunt apropiate de tine (și dese).
      – telefoanele în afara orașului emit la putere mai mare, ca să bată semnalul lor câțiva kilometri până la cea mai apropiată antenă.

      O problemă cu telefoanele este și că le purtăm non-stop la noi. Poți lua câteva măsuri aici:
      – ține-le pe birou, nu în buzunar. Nu are rost să emită atât de aproape de corpul tău.
      – mai ales la bărbați, ar putea fi o problemă dacă le tii în buzunar la pantaloni. După 50 de ani de emisie lângă ouăle tale, s-ar putea să apară ceva (nu musai la toți, dar să zicem la 0,1 la mie din oameni).
      – un sfat bun este să-l ții cu ecranul spre exterior în buzunar, că de obicei antenele emit prin ecran și nu are rost să o facă spre corpul tău. Asta depinde mult și de arhitectura internă a telefonului.

      Ca regulă generală, efectul pelicular sau adâncime de pătrundere depinde de frecvență. Cu cât frecvența este mai joasă, cu atât pătrunderea este mai mare. https://ro.wikipedia.org/wiki/Efect_pelicular

        (Citează)

    • Nu ma pricep foarte bine, dar telefonul meu, un Huawei, vibreaza cand apelezi pe cineva si respectivul raspunde. Mi se pare deranjand sa-mi vibreze telefonul cand il tin la ureche, asa ca am incercat sa dezactivez asta, dar pare imposibil. Cand am citit pe help-ul telefonului, Huawei spuneau ca atunci cand incerca sa se conecteze, telefonul emite o radiatie mai mar decat in mod normal. Respectiva vibratie are rolul sa stii cand ti s-a rezlizat conexiunea, fara sa tii telefonul la ureche. Chestia asta mi-a dat de gandit.

        (Citează)

    • Daca tu crezi ca toti producatorii de echipamente din China respecta standardele UE, te inseli amarnic. Tot ce vine din China ar trebui testat, sa nu fi fost “imbunatatit” la fabrica.

        (Citează)

  6. emag pana lanseaza serviciul lor de pay ar face bine sa se miste mai cu talent la livrarea comenzilor…

      (Citează)

    • eBogdan:
      emag pana lanseaza serviciul lor de pay ar face bine sa se miste mai cu talent la livrarea comenzilor…

      Super de acord. Au achizitionat Sameday si este cea mai oribila firma de curierat. Au angajati nesimtiti, care habar nu au sa vorbeasca si umbla beti cu duba prin oras. ( Si nu, nu e o gluma. Mi-as dori sa fie.)

        (Citează)

    • True story. Am asteptat 2 saptamani pentru o comanda, alte doua saptamani pentru alta. O luna pentru 2 comenzi amarate…WTF?!

      Si mai am una acum data pe 3…e in status predata curierului. Vedem cand ajunge :))

        (Citează)

  7. Ca sa folosesti ContAll de la BRD, se pare ca trebuie mai intai sa ai cont de internet banking la ei, adica nu e chiar pentru oricine, ci doar pentru clientii existenti ai BRD.
    Cam limitata.

      (Citează)

  8. Dirty: Super de acord. Au achizitionat Sameday si este cea mai oribila firma de curierat. Au angajati nesimtiti, care habar nu au sa vorbeasca si umbla beti cu duba prin oras. ( Si nu, nu e o gluma. Mi-as dori sa fie.)

    Lunea trecuta am facut o comanda la PC Garage. De mierucri incoace, in fiecare zi tot primesc SMS ca azu va livra SameDay pachetul… Ba nu suna curierul, ba cand il sun nu are semnal, ba e de fapt la alt coleg… Le doresc faliment rapid, sunt absolut infecti.

      (Citează)

  9. DOOM: iddqd ;-)

      (Citează)

  10. Ce a lansat emag la 12 ? Nu văd nimic

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus