un blog de Radu Dumitru

Oferte bune de decembrie, plus ghid de whisky, gin și alte băuturi fine. Robotesc și la canalul meu de YouTube, orice Subscribe ajută.

Ofertă bună la aparatele de gătit sous vide Anova

29 Dec 2018  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

12 comentarii

Dacă nu aveți ce face cu banii, zilele acestea aparatele de gătit sous vide Anova se vând la niște reduceri bune de preț pe site-ul oficial, iar ei livrează și în România.

Sunt două aparate:

  • cel mare, Anova Precision Cooker – 99 euro redus de la 159 euro. Elementul de încălzire a apei are 900 W, pompa de circulare este mai mare, poate fi controlat și prin wifi și integrat cu Google Assistant.
  • cel mic, Anova Nano – 69 euro redus de la 99 euro. 750 W încălzire, corp mai mic, conectivitate doar Bluetooth, pompă mai mică.

Practic, un soi de fierbător de cafea foarte precis, deși nu duce

În opinia mea, cel Nano este suficient pentru o cantitate normală de mâncare, celălalt pentru familii mari/cantități mari/oale mari. Livrarea până în București costă 9,18 euro cu GLS (7-8 zile livrare) și mult mai mult dacă preferați DHL.

Sous vide, pronunțat grosier “su vid”, este o metodă de a găti prin care ingredientele se pun într-o pungă sigilabilă și aceasta se introduce în apă cu temperatură controlată. Aparatul Anova este cel care, atașat unei oale cu apă în ea, o încălzește și o circulă pentru a o menține constantă la valoarea aleasă de bucătar.

De ce ai găti astfel? Pentru că gătitul în pungă ține acolo sucurile interne ale cărnii, care astfel rămâne suculentă, iar gătitul lent și la temperaturi joase nu doar că va contribui suplimentar la acest aspect, dar nu distruge tot felul de vitamine și alte substanțe din ingrediente. Aparatul ține temperatura constantă cu toleranțe de 0,1 grade Celsius, ceea ce nici un cuptor sau tigaie nu va putea reuși. Un fel de slow cooker în care totul iese mai suculent, uniform gătit și cu alte arome decât dezvoltă cuptorul sau tigaia clasică.

Puteți băga orice acolo, de la un file de somon și până la un întreg curcan, ba văd prin rețete inclusiv supe, fructe, deserturi, cocktailuri și sosuri, plus ouă poșate.

    12 comentarii

  1. Trimite si ramburs?

      (Citează)

  2. Eu: Oa, fierbator cu bluştuț -> şarap end teic mai mani.
    Colega de apartament: doar daca ti-l bagi undeva.

    Asa ca a ramas “nu”.

      (Citează)

  3. Hai ca mi-ai dat de lucru…. ma uit de 2 ore numai la videouri cu sous vide. Pare interesanta chestia asta. Unu’ a gatit o bucata de friptura 48 de ore!!!! la 55 de grade.

      (Citează)

  4. Ai prea mult timp liber…..

    Cezar:
    Hai ca mi-ai dat de lucru…. ma uit de 2 ore numai la videouri cu sous vide. Pare interesanta chestia asta. Unu’ a gatit o bucata de friptura 48 de ore!!!! la 55 de grade.

      (Citează)

  5. Ai mâncat ceva gătit suvid și poți confirma cu propriile papile că e megacalifragilistic, în comparație cu metodele consacrate ?

      (Citează)

  6. cum calculezi cata cantitate de apa poate incalzi la modul optim? 10W/litru? sau….?

      (Citează)

  7. Mai oameni buni, voi nu mai folositi clasica tigaie?! Vreti sa mancati totul fiert, gatit la aburi, totul fad si anost?

    Eu imi caut tigaie din fonta, sa incercati si voi sa faceti pomana porcului la tigaie si apoi sa incercati si la abur. O sa va aruncati aparatele astea pe geam!

      (Citează)

    • Gătire in vid. Pui friptura in vid, o scufunzi in apa și se gătește câteva ore. Toate sucurile și aromele rămân în friptura. Berbecule!

        (Citează)

  8. E pe principiul de functionare “gatesti azi, mananci la anu'” :D :D

      (Citează)

    Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verifică ce-ai scris. Dacă vrei să mai adaugi ceva, lasă un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pentru a le prelua doar pe acelea.

sus