un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Moș Crăciun în Germania

28 Dec 2018  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

Clipul de mai jos, dacă este adevărat (și n-am motive să cred că n-ar fi), arată că nemții s-au complicat foarte mult când a fost vorba de Moș Crăciun, Father Christmas, copilul Christos și Moș Nicolae. N-au putut și ei, ca noi, să aibă un Moș Gerilă care să aducă pe 30 decembrie cadouri pentru proletarii cuminți? Nu, le-a trebuit un Martin Luther…

    3 comentarii

  1. E foarte simplu, de fapt. Nemtii au nspe religii catolice si protestante. Deci nspe Mos Gerila.

      (Citează)

  2. Este foarte simplu, de fapt, cum zice Gaelex. Luther si-a dat seama ca crestinismul e de fapt o religie politeista, pentru ca poti sa venerezi tot felul de sfinti sau alte creaturi care au provenit din vechii zei, asa ca a incercat sa mai salveze ce se mai poate salva si l-a interzis pe Sf Nicolae.

      (Citează)

  3. ce mai conteaza cum arata sau ce nume are?!

    importante-s cadourile, nu?

    in vest cei cu adevarat religiosi is mai putini decat in estul Europei, deci importanta e redusa.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus