un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Eu cred că stăm acasă și la Euro 2020

3 Dec 2018  ·

GÂNDURI  ·

22 comentarii

Grupa F: Spania, Suedia, Norvegia, România, Insulele Feroe, Malta.

Adică stăm acasă și la Euro 2020. Din fiecare grupă se califică doar primele două echipe, iar în grupa F sunt favorite Spania și Suedia, zic eu.

M-au amuzat declarațiile a diverși oameni din fotbal care spun că ne luptăm pentru locul doi cu Spania și Norvegia. Corect, de altfel, chiar ne luptăm cu ei, doar că șansele noastre de izbândă sunt mici. Probabil că, atunci când ești antrenor sau fotbalist sau fostă vedetă, este frumos să zici ceva care să îmbărbăteze actualii jucători, că un sincer “suntem rupți, ne omoară toți” n-ar face bine nimănui.

Aștept meciurile și clișeele cu “trebuie să ne concentrăm pe partidele următoare” și “încă avem șanse matematice” și din astea.

Partidele interesante sunt:

  • 5 septembrie 2019: România – Spania (ora 21:45)
  • 15 noiembrie 2019: România – Suedia(ora 21:45)

Pe 5 septembrie vin spaniolii la București, când m-aș duce la stadion ca să văd meciul, iar despre cel din 15 noiembrie nu pot spune decât că va fi cu adevărat vinerea neagră (atunci pică Black Friday 2019, apropo).

Soarta calificării va fi decisă ceva mai repede, însă. Suedia-România se joacă pe 23 martie, iar Norvegia-România pe 7 iunie. Vom ști de atunci cum stă lupta pentru locul 2 în grupe.

În caz că nu știați, România a fost în urna 4 valorică la tragerea la sorți pentru că, pe 20 noiembrie, am bătut Muntenegru cu doar 1-0. Dacă băteam cu 2-0, am fi fost în urna 3 valorică. Jucătorii au spus atunci că nu le-a fost clar că trebuie să bată cu 2-0, că altfel trăgeau mai tare pe teren.

Urna 3 valorică ne-ar fi eliminat din grupă, teoretic vorbind, Norvegia, și ar fi adus o țară din urna 4, adică Ungaria, Grecia, Albania, Muntenegru, Cipru, Slovenia, Estonia, Lituania, Georgia. Dintr-o dată grupa ar fi fost mai accesibilă, nu?

Patru meciuri de la Euro 2020 vor avea loc în România indiferent dacă ne calificăm sau nu, așa că poate în 2019 sau 2020 vă planificați niște vizite la stadion pentru spectacol bun.

    22 comentarii

  1. Initial am zis ca avem sansa la locul intai, ca am mai batut Spania sau am fost egali cu ei. Apoi mi-am dat seama ca m-am gandit la Nationala de pe vremea lui Hagi si … mi-am amintit ca si Insulele Feroe “joaca bine” si pot crea surprize. :)

      (Citează)

  2. Inca un articol fatalist marca nuradu.

    Fa-ne un serviciu si nu iti mai da cu parerea unde nu te pricepi. Ramai la formula unu.

    Albanezii ne-au batut la europene, iar cu muntenegrenii ne-am chinuit mereu. Dintr-o data grupa nu mai pare asa inaccesibila, nu?

    Nu stiu cine a spus ca ne luptam cu SPANIA si Norvegia pentru locul doi, dar important e sa luptam. Nu sa-l ascultam pe NUradu si sa ne dam batuti dinainte.

    Nu tin minte ultima data cand am citit un articol de bine despre Romania pe blogu asta..

      (Citează)

    • cu 5 de “nu”, il esti pe primul loc la negativism.

        (Citează)

    • Și chiar ar trebui să scrie pe alt site, cum îi lindică oameni îmbuibați de arta perfecțiunii…
      #bah, ai normă de comentarii?

        (Citează)

    • o scrie de bine cand s-o intampla si de bine, how about that?

        (Citează)

    • “Nu tin minte ultima data cand am citit un articol de bine despre Romania pe blogu asta..”

      Subscriu :)

        (Citează)

    • @add: va scrie prin iunie 2019, după ce bețiva nu mai merge la Bruxelles, dacă… dacă… pesedeu’ pierde engross…

        (Citează)

    • Radu, comentarii ca acesta te-au convins ca toata lumea se pricepe la fotbal si la politica? Gabriel asta te mai si cearta! Cu astfel de personaje nu ne mai miram ca ne conduce PSD. Sa nu cumva sa nu ceri voie sa spui ceva negativ despre amaratii aia din nationala de fotbal.Aia care nu au mai jucat la CM de 20 de ani.Iar urmatorul este peste alti 4.Nuuuu, sa nu cumva sa ai o parere negativa despre astia care au fost eliminati de Albania de la Euro! Nuuuuu , sa nu spui ceva de campioana Romaniei, CFR Cluj, eliminata de niste amatori din Lucemburg! Dar cum FRF e condusa de un habarnist care vine de la mini-fotbal, cum sa fie altfel fotbalul nostru decat….mini!

        (Citează)

    • Nu era vorba numai de articolul asta, dar nu te-ai prins. Si eu subscriu, iar in caz ca nu stiati in fotbal se poate intampla orice, in 96 a castigat Grecia desi nimeni nu le dadea sanse ca trec de grupe.

      Adi:
      Radu, comentarii ca acesta te-au convins ca toata lumea se pricepe la fotbal si la politica? Gabriel asta te mai si cearta! Cu astfel de personaje nu ne mai miram ca ne conduce PSD. Sa nu cumva sa nu ceri voie sa spui ceva negativ despre amaratii aia din nationala de fotbal.Aia care nu au mai jucat la CM de 20 de ani.Iar urmatorul este peste alti 4.Nuuuu, sa nu cumva sa ai o parere negativa despre astia care au fost eliminati de Albania de la Euro! Nuuuuu , sa nu spui ceva de campioana Romaniei, CFR Cluj, eliminata de niste amatori din Lucemburg! Dar cum FRF e condusa de un habarnist care vine de la mini-fotbal, cum sa fie altfel fotbalul nostru decat….mini!

        (Citează)

  3. Eu cred că orice cuvânt scris pe tema naționalei României de fotbal și a “fotbalului” din Romania este un consum inutil de curent electric/cerneală/etc.
    Sper din toată inima ca naționala să ia bataie de la toate echipele din grupă.

      (Citează)

  4. Faza e că locul 2 în grupa de Nations League ne duce la un baraj. Ca să ajungem acolo trebuie să se alinieze nu-ştiu-câte planete, dar a făcut GSP la un moment dat nişte calcule, nişte incantaţii şi cică ajungem la acel baraj dacă nu vor fi multe surprize mari în aceste preliminarii.

    Deci nu suntem necalificaţi 100% nici dacă ocupăm locul 3 sau 4 în această grupă.

    Pe de altă parte, eu zic să fim optimişti, echipa e în creştere. Ok, nivelul de la care pornim e apropiat de Albania, dar măcar creştem. :)

    Eu zic că e bine că jucăm în Spania ultimul meci, spaniolii ar trebui să fie mai relaxaţi atunci. Probabil că un clasament realist ar fi Spania – Suedia – România – Norvegia, dar mingea e rotundă, no?

      (Citează)

  5. theSame:
    Și chiar ar trebui să scrie pe alt site, cum îi lindică oameni îmbuibați de arta perfecțiunii…
    #bah, ai normă de comentarii?

    Hai c-ai zis-o lindica…

      (Citează)

  6. eu am un feeling ca de data asta ne calificam.
    nu prea mai ma intereseaza fotbalul de cand nu mai contam pe nicaieri (as fi interesat si de divizia z daca am fi acolo si daca jucatorii / antrenorii / conducatorii / federatia / etc ar munci sa progresam, dar nu cu atitudinea actuala), dar parca de data asta o sa trecem mai departe :)

      (Citează)

  7. Dar cu Malta de ce sa nu ne luptăm? Ce, ăia nu e tot tara?

      (Citează)

  8. voiam doar sa zic ca nu ma pricep la fotbal, dar avand in vedere ca simt ca se discuta un subiect important aici, voi urmari cu atentie.

      (Citează)

  9. S-ar putea ca norvegia sa fie o nuca mai tare decat suedia. Suedezii sunt pe final de generatie si ce vine din urma nu e chiar wow. La noi e fix invers, in toamna vom avea niste U21 rodati in meciuri foarte tari la Euro2019, nu vad de ce nu am bate Suedia in meciul decisiv.
    In schimb cu Norvegia sa zicem bogdaproste daca scoatem 3 puncte si golaveraj pozitiv din dubla.
    Serbia poate bate oricand Ucraina, deci barajul Nations League nu e asa SF ( doar ca acolo surpriza, putem da de…Norvegia :). Asta daca nu se califica nici ei din preliminarii EC2020. In rest Finlanda si Scotia par abordabile).
    Mie unuia imi place toata complicaraia asta, e mai interesant si da miza tuturor meciurilor.

      (Citează)

  10. În sfârșit teoria mea se confirmă, după 2008 nu vom mai merge la nici un campionat, ne uităm la TV dar băgăm mai mulți bani în fotbal.

      (Citează)

  11. Nu cred ca e mare diferenta intre Norvegia si alte echipe din urna 4. Grecii ne-au eliminat la braj, albanezii ne-au batut la Euro, Muntenegru ne-au luat 4 puncte in calificarile precedente, cu ungurii 2 egaluri… Plus ca daca ii batem noi, ii bat si suedezii.
    Oricum nu avem sanse la locul 2, dar ce sa zicem si noi? ca ne batem pentru locul 3?
    Pur si simplu jucatorii nostri sunt mai slabi decat ai lor.
    E ca si cum am vrea ca Dacia sa bata Volvo.

      (Citează)

  12. Nimic despre nationala de handbal? In seara asta au batut Germania la Campionatul European. Sambata au batut nationala Cehiei.

    Nationala de fotbal a Romaniei e o pierdere de vreme si de bani.

      (Citează)

  13. Dintr-o dată grupa ar fi fost mai accesibilă, nu?

    Nu. Dacă tot Suedia și Spania sunt pe primele două poziții. România e acum mult sub oricare două.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus