un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câteva articole interesante de citit astăzi – 23 decembrie 2018

23 Dec 2018  ·

GÂNDURI  ·

10 comentarii

50 de ani de la lansarea misiunii Apollo 8. Aceasta a fost misiunea care, cu 3 astronauți la bord, a ajuns la Lună și a orbitat-o de multe ori, dar fără aselenizare. Practic, a fost testat totul în afară de modulul lunar, care în decembrie 1968 încă nu era gata. Citiți pe Wikipedia câte probleme au avut și ce nesigur era totul. Citiți și despre celelalte misiuni Apollo 9 și 10; 10, de exemplu, aproape că a aselenizat, misiunea prevăzând o apropiere până la 15 km altitudine.

Povestea costumelor de baie Kiini. O femeie le-a copiat de la o braziliancă, apoi a creat un brand mondial și a dat în judecată orice altă încercare de imitare. Într-un final, a fost prinsă că nu le-a inventat ea, dar asta nu cred că-i oprește vânzările.

Remarcați însă și următorul paragraf, apropo de influenceri:

Sales were unremarkable until January, when Ms. Irgit’s product got its first significant Instagram plug. The model Dree Hemingway posed provocatively by a surfboard in a bikini with dark panels and green-and-orange detailing. She captioned: “Thank you for my Kiini!!”

“I was, like, bombarded,” Ms. Irgit said. “That was it.”

Jungla din Amazon Marketplace. Vânzătorii înscenează concurenței review-uri bune, astfel încât Amazon să suspende concurența pentru cumpărare de review-uri. Problema nu este recunoscută—Amazon doesn’t like pointing fingers—așa că de multe ori soluția este să zici că da, tu ai fost de vină, astfel încât Amazon să te relisteze la vânzare. Sunt o mulțime de consultanți care încasează 2.500 de dolari pentru a încerca să-ți rezolve problema. E ca o planetă separată și fascinantă.

Articolul vorbește și despre un tip care, suspendat după ce i-au apărut 16 review-uri ciudate la produse (și le-a raportat chiar el către Amazon), a pierdut vânzări de 150.000 de dolari până când a găsit cum să fie relistat.

Un jurnalist Der Spiegel inventa sau exagera articolele sale. Lua premii și era apreciat pentru reportajele sale, dar multe erau false. Personal, cred că este un fel de boală.

Hotelul lui Jose Mourinho a costat 679.000 de dolari în 2,5 ani. N-a vrut să închirieze sau să cumpere casă, ci a locuit la hotel, într-un apartament de lux.

Primarul Negoiță i-a crescut cu 50% salariul cumnatei sale. Care este angajată la firma primăriei cu 12.000 de lei/lună, deși firma respectivă nu are profit și nici nu se știe exact ce face. Așa sunt firmele acestea de primărie, tocmai bune să mai dai niște bani unor pile și cunoștințe.

Momente culturale din 2018. Nu știam că Daniel Glover este și rapper sub numele de Childish Gambino.

Cum Tinder, Bumble, Hinge, Coffee Meets Bagel, Happn și alte aplicații de dating au schimbat lumea. Mulți dintre cei ce se căsătoresc acum spun că s-au întâlnit prin astfel de aplicații, ceea ce arată o modificare substanțială în felul în care lumea se “agață”.

O analiză despre John Rambo și schimbarea de perspectivă dintre filme. În primul film, Rambo este un vagabond traumatizat de război, o victimă care reacționează urât la abuzurile poliției. În următorul film, este un erou care se duce în Vietnam cu atitudine de învingător și îi distruge pe toți. Articolul analizează ce s-a întâmplat în SUA între cele două filme de a avut loc și această transformare de mentalitate și perspectivă.

Bombele nucleare or fi greu de fabricat, dar să cureți zona fabrici după aceea este și mai greu.

Legile slabe protejează navele de croazieră în cazul în care pasagerii cad peste bord. Și cad destui în fiecare an.

    10 comentarii

  1. Nu ai auzit de Daniel Glover (care e Donald, apropo) pentru ca esti ignorant. Imi aduc aminte de topul facut de yt, ziceai ca ai auzit doar de doi dintre artisti. Apoi ai bagat-o pe aia cu “sunt batran” si ai lasat-o asa.

      (Citează)

    • Când am citit de Donald Glover mi-am amintit de serialul Atlanta văzut la recomandarea lui zoso, un serial comedie foarte bun.

        (Citează)

    • io unul cand am auzit de glove asta, m-am gandit la Danny Glover, scuza-ti-mi lipsa de majuscule si semne de punctuatie. deci, ce?

        (Citează)

    • Si eu tot la danny glover m-am gandit, aveam impresia ca a murit.

        (Citează)

    • Omul poate asculta doar muzica românească. Eu am sa recomand aici încă vreo 2-3 artiști din genul lui Gambino, pentru cei interesați.

      – Frank Ocean (albumul anterior)
      – Tyler the Creator
      – Chance the Rapper
      – Kendrick Lamar

        (Citează)

  2. Tare de tot analiza cu Rambo. Tocmai am revăzut partea 1 și o să revăd cu alți ochi partea a 2-a.

      (Citează)

    • Interesantă dar cred că a ratat puțin Rambo 3 ,unde ar fii putut pune punctul pe i din punct de vedere istoric-propagandist: talibanii erau prezentați ca niște luptători nobili și iscusiți care-l ajută pe eroul american sa distrugă invazia sovietică.

      Iar după câțiva ani….

        (Citează)

  3. Că sa nu mai cadă trebuie transportați în containere … Și și atunci ar găsi o metodă…
    Este atât de greu sa cazi încât părerea mea este că ori se aruncă ori sunt atât de proști încât doar întâmplarea a făcut să fie pe nava de croazieră când li se termină norocul chior…

      (Citează)

  4. Am revazut First Blood acum vreo cativa ani, am ramas surprins ce film bun a fost. Ca si la Rocky, urmarile sunt doar gunoaie, da; Stallone avea ceva in cap in tinerete.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus