un blog de Radu Dumitru

Robotesc și la canalul meu de YouTube, dați un Subscribe dacă vă place.

Aprindeți bat-semnalul, este din nou nevoie de tricoul alb!

10 Dec 2018  ·

GÂNDURI  ·

23 comentarii

Am auzit în ultimele trei zile mai multe pocnitori pe aici prin cartier decât în ultimii 3 ani de sărbători.

Ați observat cum, aproape în orice aspect oricât de mărunt al vieții, se simte că ne ducem tot mai mult spre paragină, spre dezordine și nepăsare și haos?

Mă întreb unde o fi Poliția Locală. Acum câțiva ani nu puteai arunca un covrig pe stradă fără să lovești o mașină a poliției locale ce patrula vizibil, cu girofarul pornit deși nimic nu cerea asta. Unde or fi acum? I-a băgat Firea în vreo companie locală și i-a îngropat?

Apropo de Firea, mai știți când Balena Albastră era o problemă reală în România, că se sinucideau copii (nu s-a sinucis nimeni) jucând un joc periculos (jocul nu exista)? Și Digi24 dădea zilnic știri despre Balena Albastră, până când Firea a luat măsuri, s-a îmbrăcat într-un tricou și, alături de incompetenta de la Interne, au ținut unor copii dintr-un liceu un discurs despre pericolul acelui joc?

Știți câte alte știri a mai dat Digi24 despre Balena Albastră ulterior acestui eveniment?

Zero.

Serios, nici una. Subiectul n-a mai existat în zilele următoare. Nu pot decât să cred că Firea l-a stopat complet în România, apoi i-a găsit pe inițiatori și i-a eliminat în secret.

În lumea reală, petardele lasă anual câțiva copii fără degetele de la mâini, uneori și fără câte un ochi. Plus că sunt în general deranjante, îmi mai sperie și pisicile prin casă.

Sper că Doamna Noastră Firea va îmbrăca și acum tricoul de supererou și va rezolva și această problemă.

sursa foto: Adevărul.

  23 comentarii

 1. Se vând petarde în Auchan. Au un ditamai raionul. Deci…

    (Citează)

 2. … “mai știți când Balena Albastră era o problemă reală în România, că se sinucideau copii (nu s-a sinucis nimeni) jucând un joc periculos (jocul nu exista)?”
  Așa… nici microbii nu existau până nu a apărut microscopul.

    (Citează)

  • Vrei tu sa pari dejtept și rebel dar nu prea îți iese. Microbii existau și produceau efecte înainte de apariția microscopul doar că oamenii nu aveau mijloacele necesare să îi vadă și să îi studieze. Prostia aia cu balena albastra a fost folosită doar ca scuză pentru incompetența unor părinți și s-a fâsâit la fel de repede cum a apărut.

     (Citează)

  • Nu s-a fâsâit de la sine putere. S-a fâsâit că au intervenit cele două gloabe cu tricou alb.

     (Citează)

  • @adi: cuvintele “profesor” sau “diriginte” ți se par cunoscute? (ca să nu te întreb dacă ai luat învățămintele de la aprozar)
   Sau doar vrei să contrazici o opinie?

     (Citează)

  • Catalin Tanase

   10/12/2018 la 3:03 PM

   @TheSame, despre ce opinie vorbim aici, prietene? Exemplul tau nu are sens, in conditiile in care microbii existau chiar si fara sa fie vazuti, in schimb jocul ala nu exista. Nu stiu ce ai vrut sa demonstrezi cu asta, da’ nu prea ti-a iesit :)

     (Citează)

 3. La noi in cartier cineva a zgâriat mașinile de pe două străzi, și poliția locală are și ceva dispecerat/centru pe acolo, la ce să te aștepți. Să nu mai vorbesc că toți pereții sunt plini de graffiti in cartier și se cam știu cine sunt băieții veseli (niște adolescenți).
  Așa că nu știu care este utilitatea reală a poliției locale..

    (Citează)

 4. Practic… vrei să nu se mai dea cu petarde pentru că se sperie pisicile, colindătorilor nu le deschizi uşa şi vrei să nu se mai dea la TV Home alone.

  Radu “Scrooge” Dumitru? :D

    (Citează)

  • Da bre, se știe doar că încă din moși strămoși se utilizau pocnitorile, e tradiție păstrată din tată în fiu. Chiar nu se poate sărbători Crăciunul fără niște pocnitori acolo. Cred că și Steaua sus răsare sună mai cool pe ritm de pocnitoare.

     (Citează)

  • mircea 2:
   Da bre, se știe doar că încă din moși strămoși se utilizau pocnitorile, e tradiție păstrată din tată în fiu. Chiar nu se poate sărbători Crăciunul fără niște pocnitori acolo. Cred că și Steaua sus răsare sună mai cool pe ritm de pocnitoare.

   http://stiri.tvr.ro/article.php?article_id=68767#view
   Daca citim articolul asta vedem ca de fapt este o traditie destul de veche… si nu doar in Romania.

     (Citează)

  • pocnitul este o traditie veche, nu pocnitorile, care oricum au fost inventate acu’ 150 de ani cum se zice chiar in acel articol

   la bunicii mei la tara se pocnea din bici, de exemplu, ceea ce nu e complet lipsit de pericol, dar nici nu se compara cu cretinatatile astea de petarde care te pot lasa fara degete, auz sau vaz

     (Citează)

 5. Cine arunca cu covrigi in masina politiei e nesimțit.

    (Citează)

 6. o pocnitoare impotriva petardelor, asa se va numi campania.

    (Citează)

 7. “Ați observat cum, aproape în orice aspect oricât de mărunt al vieții, se simte că ne ducem tot mai mult spre paragină, spre dezordine și nepăsare și haos?”

  Nu cred că obiectiv este aşa ceva în ultimii ani, cred că este părerea ta subiectivă influenţată puternic de site-urile de ştiri şi blogurile deprimante pe care le citeşti.

  Unii sunt spălaţi pe creier de Antena 3 alţii de Digi/Hotnews/G4. Dacă nu credeţi că este aşa, şi că de fapt sursa dvs. preferată de ştiri spune doar adevărul obiectiv, gândiţi-vă mai bine şi veţi constata cel mai probabil că toate părerile voastre sunt exact ce e transmis pe post/site fără nici un filtru personal.

    (Citează)

  • Thumb up!

     (Citează)

  • Andrei: Nu cred că obiectiv este aşa ceva în ultimii ani, cred că este părerea ta subiectivă influenţată puternic de site-urile de ştiri şi blogurile deprimante pe care le citeşti.

   Nu chiar, că nu la știri văd despre pocnitori sau despre cum este mai puțină poliție în cartier decât acum 4 ani. Și nu la știri aud despre spargeri de mașini pe străzile din jur, ceea ce n-am mai auzit de minim 10 ani.

   Dar de dragul discuției, spune-mi tu acele domenii în care consideri că România a evoluat pozitiv. În afară de aspectul general al orașului, care arată constant mai bine, spune-mi ce consideri că s-a îmbunătățit mult.

   Merge mai bine educația? Spitalele sunt mai performante? Ți-a crescut încrederea în poliție? Traficul e mai lejer? Unde ți se pare că am evoluat în ritmul în care ar trebui să evolueze o țară în dezvoltare?

     (Citează)

 8. Am observat și eu ca Politia Locala nu mai patrulează cu mașinile, poate fac economie, dar au rezolvat câteva probleme semnalate prin email.

    (Citează)

 9. Duamna Firea poate rezolva numai problemele imaginare. Pe chestia asta e ca vrajitoarele.

    (Citează)

 10. Ba e extrem de adevarat.

  Marcaje pe strazi se traseaza din an in Paste. Sunt zeci de strazi si bulevarde fara marcaje.
  STB si Metrorex merg la full la orele de varf, mult mai rau decat acum cativa ani.
  Intarzierile in trafic au crescut de la 50% la 150-200%.
  NImeni nu se mai fereste de politie. Dovada trotuarele si trecerile de pietoni blocate de masini.
  Poluarea e la cote ingrijoratoare. Primaria a luat masuri: a dezactivat senzorii.

  Poate va e voua mai bine in buzunar daca sunteti bugetari. Insa, in Bucuresti mai ales, conditiile de trai sunt in degradare totala.

    (Citează)

  • În 2010 făceam Piața Sudului – Băneasa în 30 de minute cu mașina. Acum fac Șincai-Băneasa în 45 de minute. Chiar sunt curios în ce privințe vede Andrei îmbunătățiri.

     (Citează)

  • Cipper: Poluarea e la cote ingrijoratoare. Primaria a luat masuri: a dezactivat senzorii.

   Nici măcar, s-au stricat și nu i-a mai reparat nimeni.

     (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea.

sus