un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 8 noiembrie 2018

8 Nov 2018  ·

ȘTIRI  ·

15 comentarii

Astăzi, pe la 10:30, are loc o conferință de presă eMAG despre Black Friday, când vor anunța și surprizele din acest an. Voi încerca să fac un live streaming pe pagina de Facebook a blogului.

  15 comentarii

 1. A vrut cineva vreodata ecran flexibil?

    (Citează)

  • Nimeni nu a vrut un telefon cu ecran mai mare de 4″… oh wait.

     (Citează)

  • Nimeni nu a vrut un telefon cu ecran 3D… oh wait.
   Nimeni nu a vrut un telefon cu proiector… oh wait.
   Nimeni nu a vrut Galaxy K Zoom… oh wait.

   Cum apar asa dispar. Sa ma anunti cand va scoate si Apple telefon flexibil. ;)

     (Citează)

  • Păi aia e ideea… ‘boss’. Scoți pe piață, vezi feedback, continui dacă există cerere. Nu presupui de dinainte că va merge sau nu.

   Apropo de Apple:
   “When Steve Jobs introduced the very first iPhone, he said, “We’ve designed something wonderful for your hand, just wonderful.” That was a phone with a 3.5-inch screen, a small enough to be held and operated with the fingers on one hand. He insisted that the company had designed the perfectly proportioned gadget, even as rivals running Google’s Android operating system began rolling out bigger phones. “You can’t get your hand around it,” Jobs harrumphed over the inferior products. “No one’s going to buy that.”

     (Citează)

  • Inteleg cum functioneaza, insa la unele chestii iti dai seama cam dinainte. Nu trebuie sa mai investesti timp si bani aiurea. Stiu ce a zis Jobs, insa acolo e vorba doar de diagonala unui telefon, nu ecran 3d, flexibil, cu masaj in degete, cu benoclu in lentile, cu tuner TV integrat, cu statie walkie-talkie, etc. Dupa cum s-a dovedit in timp, lumea nu vrea balarii de genul asta. Evident, vor fi 10 persoane care vor cumpara dar cam atat. Vom vedea. :)

     (Citează)

  • Cred ca in loc de telefon mai bine scoateau un TV cu ecran flexibil, cel putin in Romania sigur prindea. Il faceai mic si il puneai in bucatarie sa nu pierzi Acces direct cand mananci si dupa il faceai mare si il asezai frumos in living. :D

     (Citează)

 2. Cum adica sa ii tii pe muncitorii straini in Romania prin faptul ca scazi salariile minime? Care-i logica? Aia se duc unde sunt mai multi bani.

  Oricum, asta cu forta de munca ieftina e o politica falimentara social. Peste tot unde s-a facut asta au urmat niste dezechilibre sociale mari de tot. Si nu vorbesc de tari gen Qatar, Arabia Saudita sau UAE care oricum ii vad pe aia la propriu ca niste sclavi, ci la tari din vestul Europei unde ai enclave si cartiere unde politia nu intra in numar mai mic de 20.

  Lucrez la randul meu intr-un domeniu unde e foarte greu de gasit angajati si e frustrant sa aud prentetiilor unora. Dar cheia e ca in afara de niste salarii si beneficii decente, cursuri si libertatea e sa le arati mai ales respect.

  Din cauza lipsei de respect si modului in care-si trateaza angajatii cei din turism nu-si gasesc oameni. Nu a banilor. Sunt hoteluri la care mergi si de 5 ani vezi acelasi personal si atele unde in fiecare an e altcineva.

  Cheia in atragerea fortei de munca ca stat e sa creezi niste conditii si o infrastructura astfel incat sa te faci atragator ca destinatie nu sa devii o tara de saraci ce cauta alti saraci.

    (Citează)

  • Companiile nu angajau muncitori străini pentru că era complicat procesul și trebuia să le ofere salarii mari. Acum că se schimbă asta, sunt încurajați să găsească străini, dacă nu găsesc români.

     (Citează)

 3. Nu telefonul se poate inddoi. Tableta se indoaie si devine telefon. ;)
  Informatia din articolul cu trotinetele care m-a dat pe spate: “Spin had a contract with electric scooter manufacturer Ninebot, owned by Segway, to purchase 30,000 scooters a month through the end of this year”. 30000/luna!

    (Citează)

 4. Lucrez la randul meu intr-un domeniu unde e foarte greu de gasit angajati si e frustrant sa aud prentetiilor unora. Dar cheia e ca in afara de niste salarii si beneficii decente, cursuri si libertatea e sa le arati mai ales respect.

  Corect, cea mai usor de indeplinit pretentie a unui angajat e respectul. Exact asta nu inteleg cei mai multi dintre patronii de IMM-uri, care se gandesc doar la viitoarea vila, la viitorul bea,weu, la urmatoarea vacanta la Disneyland cu progeniturile. Au ramas efectiv fara angajati si tot nu isi schimba atitudinea.

    (Citează)

  • Andrei Serbanescu

   08/11/2018 la 1:37 PM

   Asta pentru că visul oricărui patron român (îmi vine greu să le spun antreprenori) e să se îmbogățească instant. Nu contează că într-un anumit număr de ani va da faliment. Bani multi repede, tun, furt, contract cu statul. Asta vor toți.

     (Citează)

  • @Andrei Serbanescu

   Haide la lupta de clasa! Te primesc si fara basca de proletar.

     (Citează)

 5. @nashu_mare, e foarte usor de facut misto din tastatura, de la birou. E cel mai misto. Ia intreaba-i pe bietii angajati respectivi ce patesc si cat de bine se simt. Nu ma contrazice te rog, am cazuri in familie.

    (Citează)

  • Raspunsul meu era pentru Andrei Serbanescu, dar ma indoiesc ca si tu ai cazuri in familie pentru toate “cele mai multe IMM-uri”. Altfel, daca angajatii aia sunt buni, isi gasesc de lucru chiar si in tara. Totul e cerere si oferta.

     (Citează)

 6. ma indoiesc ca si tu ai cazuri in familie pentru toate “cele mai multe IMM-uri”.

  E clar, ai sindromul Stockholm.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus