un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum să mergi la curse de Formula 1 ca un boss

23 Nov 2018  ·

GÂNDURI  ·

9 comentarii

Formula 1 are și un program oficial de ospitalitate, adică mai multe tipuri de pachete ce includ nu doar biletul pentru cursă, ci și accesul la petreceri, pit lane walk (te plimbi pe linia boxelor, într-o perioadă de pauză) sau posibilitatea de a da un tur pe pistă. Cum ar fi, le dai bani și te tratează ca pe un VIP. Mulți bani.

M-am uitat pe site-ul oficial la câteva pachete pentru ultima cursă a sezonului, cea din Abu Dhabi. Exemple:

  • Hero – cel mai ieftin pachet, include bilet într-o tribună bună, pit lane walk, un tur de circuit (te duce cineva cu o mașină normală), acces în paddock (printre camioanele echipelor) și la o petrecere în paddock unde va fi prezent și Esteban Ocon. Costă 1.859 de dolari/persoană.
  • Ultimate Fan – față de anteriorul, turul de circuit se dă cu un monopost cu două locuri, ai acces în două zile prin paddock și ai acces la niște baruri și restaurante din Yas Hotel. Costă 12.495 de dolari/persoană.
  • Champion Diamond – aici ai acces la petreceri pe iaht și ți se garantează că vor fi pe acolo și Mark Webber și Fernando Alonso, plus că ai acces la un Q&A cu un director din Formula 1, ca să-l întrebi ce vrei tu. 4.699 de dolari/persoană pe 3 zile.
  • Ultimate Legend – include două tururi cu un monopost de două locuri, plus că te filmează și fotografiază ei în timp ce faci asta, și include și acces în cel mai bun “local” din paddock. Cost? 22.995 de dolari/persoană.

Dacă vrei și cazare aranjată de ei, aceasta costă între 2.500 de dolari la Marriott și aproape 9.000 de dolari la Yas Hotel, care probabil este cel mai luxos de acolo, plus că este amplasat chiar pe circuit.

Cum am ajuns pe site? Am dat click pe o reclamă la alt pachet, care-ți dă acces pe un iaht de unde poți vedea cursa, fiind parcat la loc de cinste pe marginea circuitului, unde poți mânca și bea diverse. 4.000 de dolari/persoană pe două zile.

Prețurile par mari, dar vorbim de ultima cursă a sezonului și număr limitat de locuri. Nu m-ar mira să se cumpere destul de multe astfel de pachete pentru cei ce vor o experiență memorabilă la circuit.

M-am uitat și pe cursele anului viitor, câteva având prețurile afișate. Acestea sunt tot mari, vorbim de bilete de 5.000–7.000 de dolari, iar pe multe circuite nu există posibilitatea de a da o tură pe acolo, fiind mai puține opțiuni disponibile.

Cea mai șmecheră, însă, mare a fi la Monte-Carlo. Poți plăti pentru un circuit de 8 zile unde conduci mașini de top și locuiești în hoteluri de 5 stele. Turul începe în Barcelona și te poartă prin Pirinei spre circuitul Paul Ricard, apoi spre Saint-Tropez și Monte-Carlo, te cazezi în tot felul de castele transformate în hoteluri și mănânci în restaurante cu stele Michelin și apoi privești cursa cu acces la ce combinație de petreceri și iahturi vrei tu. Nu știu cât costă, nu este afișat, dar probabil se duce spre zeci de mii de dolari.

    9 comentarii

  1. Pentru 50 de euro poți viziona cursa de Formula 1 din Monte Carlo de pe Rue des Remparts adică de pe dealul unde este Palatul Princiar.
    Mi s-a părut interesant ca în Monte Carlo se montează garduri metalice cam peste tot în oraș, în zonele unde ai avea vizibilitate sa vezi spectacolul și fiind un oraș construit pe deal aceste zone nu sunt puține însa cu un obiectiv bun poți fotografia cursa de pe balconul din Jardin Exotique de Monaco.

    În perioada cursei de la Monaco, în ziarele din Franța sunt anunțuri de închiriere a apartamentelor care au balconul spre strada unde trec mașinile, văzusem un anunț la 300Euro pentru a închiria un apartament timp de 3 ore în Odeon Tower, clădire care are piscină pe acoperiș –
    Poze pe dailymail.co.uk/news/article-2729501/Inside-worlds-expensive-apartment-Penthouse-Monacos-new-Odeon-Tower-complete-water-slide-private-chauffeur-caterer-set-potential-owner-240MILLION.html

      (Citează)

  2. Ce bine ca nu ma intereseaza formula unu.

      (Citează)

  3. F1 e unu din cele mai tari biznisuri ever. Si atat.

      (Citează)

  4. Sezonul viitor vreau sa ma duc la cursa de la Monza, dar mai low cost asa cu bilete de oameni de rand.

    Oricum am impresia ca de cand au cumparat Liberty Media F1, scot bani din orice. Mai astept sa vanda bucati din resturile de pe circuit si aia e.

      (Citează)

    • Nu știu cum e la Monza, dar nu pare prea bun pentru spectatorul de la fața locului. Eu recomand Budapesta, la Hungaroring poți să stai în locuri de unde vezi foarte mult din circuit și totodată și ecran (indispensabil dacă vrei să înțelegi exact ce se petrece în cursă). Plus că am impresia că e mai ieftin, iar Budapesta e foarte mișto, în perioada aia chiar sînt multe spectacole și manifestări culturale.

        (Citează)

  5. vezi ca ii faci gelosi pe aia cu fotbalul, ei primii apoi f1

    BlackSkull:
    F1 e unu din cele mai tari biznisuri ever. Si atat.

      (Citează)

  6. Cum e aia monopost cu doua locuri? :))

      (Citează)

  7. .. ai pus-o de titlu de țigănie .. “boss” .. și mai ești și om deștept ! .. A3 !

      (Citează)

  8. Uite cine cumpăra biletele alea scumpe :)
    http://mobile.hotnews.ro/stire/22831890

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus