un blog de Radu Dumitru

Robotesc și la canalul meu de YouTube, dați un Subscribe dacă vă place.

Știri despre tehnologie – 16 octombrie 2018

16 Oct 2018  ·

ȘTIRI  ·

9 comentarii

  9 comentarii

 1. Ce ofera in momentul de fata Aimp ….nu ofera nici un player ! nu cred ca winamp poate sa ma surprinda cu ceva incat sa trec inapoi la ei in tabara !

  O stire interesanta e ca nvidia incetineste cu noile drivere seria 1000 https://www.youtube.com/watch?v=mFSLro_OXLQ&t=16s

    (Citează)

 2. Ma amuza Sri cu siguranța națională repetata în fiecare fraza de câteva ori.
  Ar fi bine sa detalieze dat desigur, siguranța națională mai.

    (Citează)

  • Din acel articol cred ca lipsesc parti importante, sau e praf in ochi… Nu stiu in ce masura datele colectate de Vodafone sunt fara consimtamantul clientului… Vorbin de CNP, pe care nu il dai daca nu esti de acord. Nu cred ca intinzi buletinul oricui pe strada. Daca exista o relatie contractuala cu clientul, atunci, chiar daca nu te obliga legea sa inregistrezi cartela SIM pe numele unei persoane, este perfect legal sa o faci.

   In 2015 eram in tara deschizand subsidiara unei companii de telecom. La vremea respectiva nu era obligatoriu sa inregistrezi cartelele SIM. Nu mai stiu acum care este legea in Romania pe tema asta, dar imi aduc aminte ca baietii cu ochi albastri voiau acces nelimitat si direct la baza noastra de date. Cum compania mama activa in vreo 16 tari iar centrul de date era comun, nici n-am vrut sa auzim de acces direct, cu atat mai putin nelimitat… Acordul incheiat a fost simplu: in caz de nevoie, va oferim datele cerute, dar in termen de X zile ne trimiteti o hartiuta de la judecator prin care sa se specifice ca aveti nevoie de datele alea. Daca nu, nu mai vedeti nimic. SRI nu poate cere datele unui client fara sa existe o baza legala pentrru asa ceva. Iar asta e valabil in toata Europa.

   Intamplator, lucrez tot intr-un teleco, nu in Romania, si situatia e aceeasi. Vin si politia si serviciile secrete cu pachete intregi de cereri pentru datele clientilor… Fara o hartie de la judecator nu li se da nimic.

   Revenind la articol, daca exista o relatie contractuala cu clientul, Vodafone poate retine datele pesonale, iar SRi poate avea acces la ele in limitele legii. Daca relatia contractuala nu mai exista, legea prevede posibilitatea clientului de a cere stergerea datelor. Iar aici SRI nu poate face nimic, iar Vodafone e obligat sa le stearga.

     (Citează)

 3. Mi-am dat seama că se apropie Black Friday când am observat că telefonul Google Pixel de 32 GB de era 1600 de lei pe eMag acum o săptămână, iar acum s-a făcut 2500 de lei – https://www.emag.ro/telefon-mobil-google-pixel-32gb-4g-black-pixel-32gb-black/pd/DTW662BBM/. Cam penal, ca să zic așa…

    (Citează)

 4. nwradu:
  Poate ai intrat pe alt vânzător, văd în continuare oferte cu 1.650 de lei pe eMAG, dar de la alți vânzători.

  Asta-i bună. Dă-mi link dacă zici că vezi încă oferte cu 1650 de lei.

    (Citează)

 5. Giumbix: Asta-i bună. Dă-mi link dacă zici că vezi încă oferte cu 1650 de lei.

  Hai că-i bine, între timp a crescut prețul la același telefon la 2800 de lei da’ cică e redus la 2000 — https://imgur.com/a/w9lK4EB

  Abrambureală maximă cu prețurile la eMag, doar cine are interese nu recunoaște asta.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea.

sus