un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Încep să cred că un film Star Wars cu Obi-Wan ar fi fost bun

23 Oct 2018  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

8 comentarii

Au început filmările la un serial plasat în universul Star Wars. Se numește The Mandalorian și urmărește aventurile unui mandalorian cândva în perioada dintre căderea Imperiului și apariția First Order (între episoadele 6 și 7, cum ar fi). Mandalorienii erau niște luptători șmecheri ce aveau și armuri frumoase, dar prezența lor în filmele clasice Star Wars este practic zero.

Serialul este făcut pentru Disney și va fi distribuit prin viitorul lor serviciu de streaming video on demand.

Bine. Asta vine după ce CEO-ul Disney a anunțat că va micșora ritmul spin-off-urilor Star Wars, după ce Solo nu a avut succesul anticipat. Zvonurile ziceau asta încă din iunie.

Mă gândeam recent, cugetând la Solo, că un spin-off în particular ar fi putut avea succes. Mă refer la cel ce urma să-l aibă ca personaj principal pe Obi-Wan, între episoadele 3 și 4.

Am zis într-un articol mai vechi că acest film n-ar avea mare sens. La ce să te uiți, la Obi-Wan trăind ca un pustnic în praful de pe Tatooine, luptându-se cu bandiți? Eh, cu mintea de acum pot vedea un posibil scenariu foarte bun. Sigur, filmul ar putea începe cu Obi-Wan punând la punct niște bandiți, doar ca să ni se arate că încă este un badass, dar apoi am fi putut vedea o scenă în care Jimmy Smits sau cum îl cheamă venea să-i ceară ajutorul în lupta cu niște clanuri mafiote de amploare, iar Obi-Wan acceptă.

Scenariul l-ar fi putut duce pe Obi-Wan pe alte planete unde, în cele din urmă, s-ar fi luptat în Forță și sabie cu Darth Maul, despre care am văzut în filmul Solo că este în viață și conduce gangsteri. Or, Darth Maul îl omorâse pe mentorul lui Obi-Wan (ce telenovelă iese aici!), așa că Obi-Wan nu doar că l-ar fi putut răzbuna pe acesta, dar s-ar fi explicat și de ce Maul nu apare deloc în perioada Episodului 4.

Ah, putea fi în film și o scenă scurtă în care Obi-Wan o cunoaște pe Leia, acum o adolescentă care crește în casa lui Jimmy Smits. În fond, Leia trebuia să-l fi știut de undeva pe Obi-Wan atunci când îl trimite pe R2D2 către acesta cu lacrimogenul mesaj “you are my only hope” în începutul Episodului 4.

Mie mi-ar fi plăcut să văd un astfel de film. Dacă-l convingeau și pe Ewan McGregor să joace era și mai bun.

Iată singura fotografie oficială din producția noului serial, cu mandalorianul ieșit probabil să mănânce o shashuka.

  8 comentarii

 1. Deja Obi Wan si Darth Maul au avut lupta decisiva in serialul animat Star Wars Rebels despre care Disney zice ca e canon.

    (Citează)

 2. Bucura-te de ce a fost si mergi mai departe. Filmele curente nu au nimic in comun cu seria initiala. Echipa curenta nu mai impartaseste viziunea colectivului care a creat franciza, ei creeaza alt Star Wars pentru noile generatii.
  Eu as vrea sa vad alte filme/serii noi, nu sa lungesca la infinit aceleasi francize.
  PS nu am Solo.

    (Citează)

 3. Lord Dark Vapeur

  23/10/2018 la 1:04 PM

  Darth Maul e mort deja, răpus chiar de cel pe care îl pomenești, exact pe planeta aia plină de nisip. 😂😁🤗

    (Citează)

 4. Sau cu Bobba Fett iarasi ar fi mers un spin off. Personal cred ca or sa se le scoata pe amandoua doar ca acum sper sa nu se mai grabeasca sa iasa un ghiveci cum au fost ultimele 2 filme, in special IX – Last Jedi.

  In Ep. 2 atacul clonelor dupa ce Obi Wan il omoara pe taica-su , Jango Fett care era tot mandalorian , ramane copilul Bobba Fett pe care il mai vedem apoi de abia in episodul VI cand e deja adult. Povestea despre cum se antreneaza si cum ajunge un vanator de recompense cred ca ar fi foarte interesanta.

    (Citează)

 5. Asa cum bine spune un domn,am dorii de la Star Wars filme mai inchegate si idei mai noi,nu reluarea vechilor concepte(ex.Steaua Mortii)Era absolut normal ca franciza sa regreseze si sa aiba pietderi financiare.In goana dupa profit Disney are scapari multe si dese.Astia sunt buni numai de desene animate/George Lucas ramane unic!

    (Citează)

 6. Nu cred ca i s-ar potrivi prea multe lui Kenobi intre episoadele 3 si 4. Jedi trebuiau sa se ascunda si mai important pt el era sa aiba grija de Luke, deci nu cred ca ar fi parasit planeta prea usor.
  Mai departe:
  1 Jango si Bobba erau mandalorieni (nu erau chiar zero, parerea mea)
  2 Maul a murit de mana lui Kenobi in episodul 2 (sper ca n-ai pierdut partea cu taiatul in doua)
  3 Leia stia de Kenobi de la taica-su, Bail Organa

  Dar, poate un spin-off al lui Kenobi intr-o perioada cand era mai tanar impreuna cu Anakin? (doar ca aici s-ar cam baga peste seriile de animatie…)

    (Citează)

 7. Sunt curios cum explica re-aparitia mandalorienilor, care in episoadele 4, 5, 6 erau disparuti de pe fata galaxiei.

    (Citează)

 8. Nu renunță ei, se diversifică. Pot face mai multe episoade decât filme, nu? Nu fac ei un film despre Leia? Mai ales acum? Haide, Disney, capitalizează moartea lui Carrie Fisher. Sunt suficiente personaje în lumea Star Wars care ar merita film de sine stătător. Faptul că se pune accentul pe desenele animate nu e rău, eu am pierdut contactul cu seria animată Clone Wars pentru că au tras de ea mai mult decât trebuia.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus