un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câteva articole interesante de citit astăzi – 14 octombrie 2018

14 Oct 2018  ·

GÂNDURI  ·

28 comentarii

Luni la ora 9 dimineață probabil că Guvernul va da un OUG de modificare a legilor justiției. Din textul ordonanței par a fi mai degrabă modificări administrative. Să sperăm că în ședință nu se mai strecoară și alte prevederi. Zilele trecute, o mare parte dintre modificările Codului Penal de Procedură au fost declarate neconstituționale.

Castelul Hearst din California. Omul de afaceri William Hearst și-a construit o casă impresionantă între 1919 și 1947, dar acum poate fi vizitată. Și mai deținea și tot terenul din jur, cât poți vedea cu ochii.

Dezastrul cu legea pensiilor. În 2022, cheltuielile cu pensii, salarii și ajutoare sociale vor ajunge la 24% din PIB. Deficitul bugetar va fi foarte mare, așa că Guvernul va tăia fonduri din alte părți și va reduce masiv investițiile în țară, deși suntem în perioada când avem nevoie de așa ceva. Nu exclud ca România să dea faliment.

Doi ziariști au fost prinși cu o țigară cu marijuana și acum DIICOT îi pune sub acuzație. Citiți reacții la Eftimie și din nou aici. Mi se pare că exagerăm cu legea ce pedepsește consumul unei țigări, când în restul lumii marijuana este în curs de legalizare pentru că nu are efecte negative.

Al doilea oraș ca mărime din lume ar putea rămâne fără apă. Delhi are 29 de milioane de locuitori (și crește), iar pânza freatică nu mai este suficientă.

O elevă din Vaslui visează la un piure cu carne. L-a primit, după apariția articolului, din donații, dar câte mii de copii mai sunt ca ea? În schimb, Ministerul Educației dă 45 de milioane de euro pentru a instala wifi în 4500 de școli, deși nu văd cui ar fi util.

Oameni care se mută la Cernobîl. Din sărăcie, preferă să locuiască acolo.

O femeie a cheltuit peste 20 de milioane de euro în ultimii 10 ani la magazinul Harrods. Acum autoritățile se întreabă de unde a avut banii, pentru că așa funcționează o țară normală. Numai la noi vezi bugetari cu vile și mașini de lux și nimeni nu se întreabă din ce bani.

Jumătate de milion de moldoveni s-au înscris în loteria vizelor pentru SUA. În curând și Republica Moldova rămâne depopulată.

O sticlă de whisky s-a vândut cu 1,1 milioane de dolari. Nu doar că băutura a stat 60 de ani în butoi, dar și eticheta este una dintre cele 12 desenate de un artist. Interesant că o sticlă similară s-a spart în Japonia la un cutremur. Daună de 1 milion dintr-o sticlă spartă.

Zilele Recoltei în sector 5. 200.000 de euro dați degeaba.

Obezitatea în tinerețe poate micșora speranța de viață cu până la 10 ani.

8 județe din sudul țării au fost campioane la votul pe liste suplimentare. Multe în zone izolate, în sate aflate la granița județelor, aproape de alte sate din județele vecine. Nimeni nu va investiga asta, desigur.

Și YouTuberii străini profită de fanii lor pentru a câștiga bani recomandând servicii suplimentare. Dar aici măcar e vorba de depresie, nu de bursă.

În Formula 1, Williams a luat un pilot tânăr de la Mercedes.

Soroș este vinovat pentru toate relele din lume.

    28 comentarii

  1. “Doi ziaristi” zi clar, Emma Zeicescu si sotul/concubinul 🤘

      (Citează)

  2. De ce mereu in articolele recomandate se strecoara articole vechi la tine? Faza cu eleva cu piure si internetul are deja cateva zile..
    Nu mai bine postezi seara pe la zece, nu de alta dar dimineata sa postezi articole recomandate este aiurea cand deja multe stiri au avut timp sa tot apara in ziua precedenta, asa ai posta stiri fresh din ziua respectiva.

      (Citează)

    • Se numește “articole interesante”, nu de astăzi. Nici nu-mi pasă când sunt scrise; în general sunt recente pentru că, făcând asta săptămânal, nu găsești așa multe din urmă.

      Pe câte dintre cele de astăzi le citiseși deja, de este așa o tragedie?

        (Citează)

  3. Nu exclud ca România să dea faliment.

    Sigur or sa taie masiv la investitii si sigur o sa dea tara faliment, daca asa a scris un nene Radu pe blogul lui. :D

      (Citează)

    • Nu ne lasa UE sa dam faliment, sunt suficiente mecanisme care se activeaza inainte de asta, insa România se indatoreaza din ce in ce mai mult si mai scump pentru ca statul cheltuie mai mult decat ce poate strange din taxe si impozite.
      Poate tot răul este spre bine, vor impozita Biserica, legaliza drogurile usoare si taxa prostitutia.

        (Citează)

    • Propun sa desfiinteze armata, si asa sunt platiti degeaba.

        (Citează)

    • Mădălin, ai fi surprins cum stau cu ochii pe ruși ca să ridice avioanele imediat ce se apropie vreun avion de la ei. În multe zone alte țării stau destul de încordați din cauza asta cel puțin.

        (Citează)

    • Aia cred ca reprezinta doar 1% din angajatii armatei. Macar sa mai reduca din putorile astea care pleaca de acasa doar ca sa aiba de unde veni iar la 40 de ani ies la pensie. Nu ai idee cati angajati are armata, care nu fac decat sa incaseze salariul lunar, fara sa faca nimic concret.

        (Citează)

  4. Aia cu ziaristii carora sa le luam apararea nu o inteleg. E ilegal in momentul de fata? Este! Conteaza cantitatea? Nu!

    Ganditiva ca acele tigari au fost cumparate de la cineva care face parte dintr-o retea de trafic de droguri! Nu le-au aparut ziaristilor dupa ce au visat noaptea. Aceste retele nu vand doar “iarba” si de cele mai multe ori corup si multi politisti / procurori. Cum ar veni acei ziaristi finanteaza asta.

    Vor sa fumeze legal? Sa mearga in Olanda, Colorado U.S.A. si pe unde o mai fi legala. Pana una alta in Romania finanteaza tot felul de clanuri interlope facand asta.

      (Citează)

    • Cu atat mai mult cu cat acei ziaristi sunt foarte vocali impotriva coruptiei insa ei alimenteaza piata de droguri ce la randul ei se bazeaza pe coruptie pentru a se sustine. Multi ipocriti in tara asta. Eu daca as fi sustinator #rezist m-as delimita de cei doi.

        (Citează)

    • Pai si nu ar fi mai usor sa le legalizeze asa ar opri o mare parte din coruptie si din infractionalitate. Trebuie sa se determine cum se comporta comparativ cu alte droguri usoare ex alcool, tigari si in functie de asta sa se aplice o taxa. In felul asta impusti 2 iepuri de o data scazi infractiunile si cresti bani la buget.

        (Citează)

    • Eu nu am zis nimic de legalizare. Nu cred ca e ceva rau dar la cum verifica statul vanzarea celorlalte “droguri usoare” catre minori nu cred ca rezultatele vor fi bune. In Romania minorii cumpara alcool si tigari fara probleme.

      Iar ca jurnalistii erau cu #rezist sau nu ma intereseaza mai putin, doar ca nu mi se pare normal sa li se ia apararea unora care fac ceva care in acest moment este ilegal in Romania. Si prin acel lucru finanteaza fix o industrie acaparata de clanuri interlope.

        (Citează)

    • parca si portuglia! exemplul cu olanda e clișeu!

        (Citează)

    • Colorado parca a fost primul stat, acum parca sunt 25, si Canada in curand

        (Citează)

    • @Alex: ideea e că de-aia s-a trezit mediul online să le ia apărarea, că sînt ziariști din “ăia buni”, cu #rezist. Dacă l-ar fi prins pe Badea, sau Ciutacu sau Gâdea să vezi cum erau înfierați. Acum se supără pe Badea că s-a luat de ei…

        (Citează)

    • Da…Olanda e cliseu, nu le stiu pe toate, nu faceam o lista. In Romania in schimb e ilegal si traficul e facut de clanuri interlope. Cand mai vedeti reportaje cu nunti de interlopi cu salon auto la poarta sa nu va mai revoltati, pe langa prostitutie, santaj, delapidare acele masini sunt si din trafic de droguri. Ca ANAF si DIICOT nu isi fac treaba e partea a doua, tot nu mi se pare ok sa le luam apararea unora care finanteaza acea activitate. Cand il tot arestau pe baiatul ala de la “la familia” nu erau asa multi sa ii ia apararea…

        (Citează)

  5. Dragos:
    De ce mereu in articolele recomandate se strecoara articole vechi la tine? Faza cu eleva cu piure si internetul are deja cateva zile..
    Nu mai bine postezi seara pe la zece, nu de alta dar dimineata sa postezi articole recomandate este aiurea cand deja multe stiri au avut timp sa tot apara in ziua precedenta, asa ai posta stiri fresh din ziua respectiva.

    Cateva zile?? A pus un articol care vorbeste de o faza de acum cateva zile??? Nwradu, mai bine inchizi blogul, e clar ca habar n-ai, ne pui sa citim lucruri de acum cateva zile, ma simt ca in evul mediu.

      (Citează)

  6. Castelul ala din California are facute super multe fotostere!

      (Citează)

    • Castelul din California are piscina exterioara si cea interioara ok, in rest e doar un kitsch. O structura din fier beton si ciment peste care au lipit “limestone”. 100.000 de hectare de teren, vreo 10 km de la baza dealului pana sus, la 70 de km de cel mai apropiat oras cand a fost construit. La un drum pe PCH din LA pana in SF, mai bine te opresi la Big Sur, Carmel.

        (Citează)

  7. Îmi aprobi şi mie comentariul anterior te rog? (Pe ăsta nu). Mulţumesc.

      (Citează)

  8. Marijuana cica opreste dezvoltarea creierului la minori.

      (Citează)

  9. ‘Mi se pare că exagerăm cu legea ce pedepsește consumul unei țigări, când în restul lumii marijuana este în curs de legalizare pentru că nu are efecte negative.”

    crezi ca exageram si cand un politician primeste o sacosa cu caltabosi si unii spun ca ar fi mita?
    dar cand alt politician primsete niste milioane de euro pentru a aranja un contract?
    cam unde sa tragem linia?

    este evident ca nu poti sa respecti 100% legea (in forma in care este ea in romania), dar fiecare e responsabil pentru faptele lui si nu este o exagerare nici macar cand esti sanctionat pentru traversare neregulamentara (desi toti am facut-o candva).

    ps. ba da, are si efecte negative

      (Citează)

    • E ok…ca dupa aia ne plangem ca nu respecta politicienii legea,dar astia sa fie mai iertati doar pentru ca marijuana nu are efexte negative..
      Cand o sa inteleg ca tara merge prost ca nu se repecta legea ?

        (Citează)

  10. absolut, ca tot romanul expertul in toate.
    dar e misto sa mai strecori cate una de asta online, sa vezi cum reactioneaza lumea

    IonP: Sigur or sa taie masiv la investitii si sigur o sa dea tara faliment, daca asa a scris un nene Radu pe blogul lui. :D

      (Citează)

  11. Pe de o parte nu vrem gratieri, pe de alta e nasol cand se vrea procesata o infractiune minora.

    Nu poti sa ceri justitie siimediat ce nu iti convine sa o dai la intors.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus