un blog de Radu Dumitru

Uitați-vă și pe canalul meu de YouTube! Un subscribe ajută enorm.

Un bar bun în Brno, Cehia

19 Sep 2018  ·

TURISM  ·

14 comentarii

Barul de mai jos se numește Bar Ktery Nexistuje – Barul care nu există. Este în Brno, Cehia, în zona centrală a orașului, descoperit cu ocazia cursei MotoGP, iar dacă ajungeți pe acolo mergeți într-o seară pentru o băutură bună.

Interiorul arată foarte bine, cu un perete stil bibliotecă plin de toate sticlele posibile de tării și netării, iluminate de jos, din raft, pentru acel efect care arată foarte bine. Barul era atât de plin încât nu s-a spus că nu avem loc înăuntru, dar iei ei din când în când afară și aduc băutură.


Oamenii pe care-i vedeți aici erau tot clienți ai acestui bar:

Și aceștia:

Și aceștia:

Și o parte dintre cei de mai jos:

Și când zic că ieșea personalul barului afară din când în când, nu glumesc, oamenii chiar ies cu PDA-uri și poți comanda orice vrei tu. M-am uitat prin meniu, aveau cam orice gin sau cocktail ți-ar trece prin minte și ofereau consultanță destul de bună. Dacă voiai un cocktail pe bază de gin, de exemplu, te întrebau cam ce fel de gust ai vrea să aibă sau ce alt ingredient ți-ar plăcea și-ți recomandau sau făceau ceva pe loc.

Prețurile sunt bune, cred că ieșeam cam 4 euro un Old Fashioned. Singura problemă este că socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, de exemplu un shot de gin The Botanist costa 60 de coroane sau ce au cehii ca monedă, dar în bonul final de la un gimlet cerut de mine cu așa ceva am văzut că mi-au pus 3 shoturi de gin.

Un alt local mișto în Brno, aproape de biserica dominicană, este Pub U Dvou Pratel, un local mic, dar cu beri artizanale foarte bune. Am băut una remarcabilă numită God is Dead de la berăria Crazy Clown, dar toate ale lor sunt bune și merită încercate pe rând. Acum trebuie doar să mai găsesc acest God is Dead și în România, că aș mai bea unul.

Într-una dintre piețele lor centrale am găsit un festival de street food. De fapt jumătate erau cu mâncare, jumătate cu bere artizanală, asemănător cu cele de la noi. Diferențele erau că ei serveau berea la halbă, nu la pahar de plastic, și cereau 50 de coroane garanție pe acesta, iar la mâncare aveau inclusiv preparate la ceaun sau în tigăi imense, pe lângă burgeri și altele.

  14 comentarii

 1. Super ideea cu “biblioteca” cu bauturi !
  Dar daca alegi ceva dintr-un raft de sus, cum aduce jos sticla ?

    (Citează)

 2. Este și în Atena un bar similar, cu un perete înalt plin de sticle colorate iluminate, foarte fain efectul.

    (Citează)

 3. Urat ca nu vi s-a spus ca nu e loc inauntru, eu as fi plecat direct la faza asta. Ce fac, intru, vad ca nu e loc, ies, apoi astept pe cineva sa imi ia comanda si beau pe trotuar? Mai bine anuntau din start ca e plin si sa dea un termen de asteptare pentru o masa, ca daca era 10 minute, poate statea, la o bere scurta, daca era o ora, mergeam in alta parte.

    (Citează)

  • Ba da, cum am intrat ne-a spus unul că nu au locuri, dar putem comanda și sta afară.

     (Citează)

  • Înseamnă că e ceva typo aici :”Barul era atât de plin încât nu s-a spus că nu avem loc înăuntru, dar iei ei din când în când afară și aduc băutură.”, cred că ni s-a spus” sau ceva.

     (Citează)

 4. Te plimbi, te plimbi.

  Dar faza cu bautul pe trotuar e penibila.

    (Citează)

 5. bar bun my ass, bei in strada, pe bordura. alcoolul e acelasi peste tot

    (Citează)

  • Nu te forțează nimeni să bei pe bordură dacă nu vrei. Au zeci de mese, dacă nu găsești loc poți pleca spre alt bar. Dacă găsești (sau vrei pe bordură), te poți bucura însă de foarte multe tipuri de băuturi.

   Nu știu de ce toată lumea are impresia că barul e marfă pentru că poți bea pe bordură.

     (Citează)

 6. Deci te duci la bar si platesti preturile de acolo dar stai in picioare pe trotuar ?? Afara ??? WTF…

    (Citează)

 7. nwradu:
  Păi ce are? Compania potrivită și băutura bună fac experiența reușită, nu lemnul mesei la care iei loc.

  Atunci poate fac și livrări.

    (Citează)

 8. Ce bine e pusa piatra aia cubica, plus linia de tramvai la nivel…zici ca n-au intrat rusii deloc

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus