un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Reduceri de preț la vinuri în Auchan

25 Sep 2018  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

9 comentarii

În Auchan are loc un târg de vinuri, cum se mai întâmplă în perioada toamnei prin hipermarketuri. Tradiția vine de la francezi, care în perioada asta își fac stocurile pentru un an întreg cu astfel de oferte.

Eram în 2012 cu Matilda într-un Auchan de pe lângă Paris și am crezut că niște francezi din fața noastră sunt angrosiști, că luaseră vreo 50 de sticle de vin. Am aflat apoi că așa este normal la ei. Plăcut obicei.

2018, România – târgul de vin din Auchan (“oșan”, da?) ține până pe 2 octombrie. Noi am fost la magazinul din Titan, dar găsiți oferte în toate hipermarketurile lor. Am luat și noi “câteva” sticle. N-aș putea să spun care au fost cele mai bune oferte, am luat mai degrabă vinuri din care nu băusem anterior, ca să încercăm diverse. Mi-a plăcut că au o gamă mare de vinuri din Republica Moldova, inclusiv Timbrus și Chateau Vartely, plus un Gitana Rose. Cei de la Gitana fac vinuri foarte bun, încercați Saperavi sau mult mai scumpul Lupi, dacă le găsiți prin vreun magazin.

Majoritatea vinurilor din ofertă sunt românești, plus câteva franțuzești, plus spumante.

Se pare că și moldovenii au Viorica lor:

Au și beri interesante în Auchan:

Chișinău am băut cu altă ocazie și nu mi-a plăcut. Acum am luat-o pe aceea numită One Beer Later, tipul American IPA, care s-a dovedit foarte bună. Am luat și un Joker, dar încă nu i-am dat cep.

  9 comentarii

 1. interesant dar totusi apare marea intrebare: cat vin pur beau la o sticla de 20-25 de lei? consum cam 150 sticle/an si momentan reusesc sa-mi produc undeva la jumatate. anul asta chiar sper sa ajung la 100. in fiecare an alt soi.

    (Citează)

  • Cat vrei, dacă nu îl amesteci cu apă.
   La vinurile de supermarket, ce-i peste 10-15 lei sticla e, în general, ok. În Germania găsești și vinuri franțuzești la 4-5 euro sticla. Nu Grand Cru, desigur.

   A nu se confunda cu fake-urile făcute din concentrat și arome care erau servite deunăzi prin cârciumi.
   E destul vin “pur” produs in România că să acopere nevoile de consum și să meargă și la export.

   În cel mai rău caz, la vinurile mai ieftine sunt întâlnite metode de producție mai industriale, iar calitatea e potențial afectată.

     (Citează)

 2. tocmai ce voiam sa zic ca au aparut o multime de beri artizanale si in Kaufland.

  Deranj d-ala am baut si eu aseara. E ok dar nu m-a dat pe spate.

    (Citează)

 3. “Faimosul târg de vinuri Auchan a ajuns la Ediția a X-a”

  asa-i cand te lingi singur, nu inteleg excitarea asta de marketing.
  nimeni nu face tracking la cata editie e, mai ales daca faci 10 editii intr-un an

    (Citează)

  • Uau, nu știam că Auchan au lansat site cu prețurile din magazin, what time to be alive …

   Apropo de bere, în Iași, după berea Capra noastră, a fost lansată berea Cearfisă (Ce ar fi să …).

     (Citează)

 4. In duty free Lupi e 10 euro, alb/negru de purcari e 13 euro .

    (Citează)

 5. De la One Beer Later e foarte bun stout-ul.

    (Citează)

 6. OBL e cea mai buna bere romaneasca din Auchan.

  M-am enervat azi pe ei. Dupa ce ca au scumpit sandvisurile, nici n-au scos pielita de pe salam.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus