un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Raikkonen părăsește echipa Ferrari și alte transferuri

12 Sep 2018  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

Formula 1 trece prin tot felul de momente interesante, chiar dramatice, în acest moment, dar nu pe circuite, ci în afara lor. Abia am trecut de jumătatea sezonului și deja s-au anunțat multe transferuri ce vor schimba campionatul în 2019.

Ultimul este transferul lui Raikkonen la Sauber, părăsind astfel echipa Ferrari. Locul său va fi luat de Charles Leclerc, monegascul de 20 de ani. Interesantă mișcarea Ferrari, echipă care de obicei miza pe piloți experimentați, ce pot aduce împreună punctele necesare câștigării campionatului la constructori, nu pe juniori. Leclern va face pereche cu Vettel.

Alonso se retrage și va concura în Indycar. Vandoorne pleacă de la McLaren, iar în locul său vine un debutant privit ca un viitor mare talent, Lando Norris. Carlos Sainz se mută de la Renault la McLaren, alături de Norris.

Ricciardo se mută la Renault, părăsind Red Bull, unde Max Verstappen rămâne pilotul principal. I se va alătura Pierre Gasly. Red Bull va face trecerea la motoare Honda începând cu 2019.

Vettel filosofează despre cum piloții tineri, bine priviți inițial, sunt rapid uitați și înlocuiți de o altă vedetă în ascensiune. Șefii de la Mercedes se întreabă de ce cei trei piloți tineri pe care-i reprezintă ei –Ocon, Wehrlein, Russell– nu sunt doriți în Formula 1.

Mai este destul timp pentru alte mișcări. Unele echipe încă nu au anunțat cu ce piloți vor concura la anul. Singurii care nu schimbă nimic par fi cei de la Mercedes, unde Hamilton-Bottas pare să meargă bine în continuare.

    5 comentarii

  1. Unde urmaresti cursele? Eu am urmarit cursa de acum 2-3 saptmani (pe circuitul de la Monza) pe Digi si nu prea mi-a placut cum au comentat comentatori romani.

      (Citează)

  2. Raikonen e foarte rapid, genul de pilot instinctual, dar nu stiu cat de mult se implica in dezvoltarea monopostului, si daca se simte motivat mereu.

    Vettle din pacate face niste prostii cat el de mari, in loc sa accepte un loc 3 ajunge pe ultimul loc, la Monza. Cumva pierde campionatul pe mana lui. La fel ca Hamilton e super ambitios, dar pilotul Mercedes e mai viclean, si stie cand sa forteze.

    Masina Ferrari pare mai rapida, dar echipa Mercedes pare ca joaca mai bine strategia.

    Nici eu n-am inteles miscarea cu Leclerc, zvonurile sunt ca asta era dorinta raposatului Sergio Marchione. Tind sa cred ca nu e mai rapid decat Kimi, insa ramane de vazut, n-ar fi o mare supriza.

    Daca Ferrari da cu picioru campionatului astuia in care chiar pot castiga titlul si la piloti si la constructori sunt absolut dezamagit…….

      (Citează)

  3. formula 1 a ajuns o mizerie trista, ca in fotbal.
    se schimba intre firme ca pe sosete, masina sufera mici modificari dar vine tot timpul alt pilot.

      (Citează)

  4. radu:
    formula 1 a ajuns o mizerie trista, ca in fotbal.
    se schimba intre firme ca pe sosete, masina sufera mici modificari dar vine tot timpul alt pilot.

    Mereu a fost așa. Cineva are o super mașină, cineva e foarte aproape. în ultimii 10-15 ani au fost Fer, RBR, Merc.
    Referitor la mici modificări nu mi se pare, ba din contră: mașinile astea au depășit în câțiva ani 1000cp (de la 700), Merc a dominat și acum are 1-2 competitori, deci au fost ceva schimbări bune.

      (Citează)

  5. EE foarte interesant silly season anu’ ăsta.
    Mie îmi pare rău de Kimi că nu va avea o mașină bună la anul, dar sînt oricum sătul de cîte mizerii a trebuit să înghită de la Ferrari. Dacă echipa ar fi mizat pe el la titlu și nu pe Vettel cred că ar fi fost mai aproape, că nu face greșeli. Sper ca la Sauber să nu-și bage italienii coada exagerat de mult.
    Leclerc e un pariu riscant, e foarte tînăr, iar la Ferrari nu au avut niciodată așa ceva, sigur i se va atrage atenția de la început să nu cumva să-l deranjeze pe Vettel (dacă iese și campion o să fie jale…). Dar orice pilot își dorește să ajungă la Ferrari, francezul (eu așa îl consider, deși e din Monaco) și-a atins visul.
    În rest, sper ca Gasly să-i taie din nas lui Verstappen, dar nu știu cum va fi motorul Honda pe RedBull. Sînt deja păreri că de fapt nu e deloc rău motorul, iar pe un șasiu de excepție va face sigur treabă bună.
    McLaren e într-o groapă mai mare decît Williams. Sainz cred că și-a cam luat țeapa, iar mie din F2 mi se pare mai bun Russel decît Norris. Dar și Vandoorne părea ceva excepțional și l-a distrus Alonso…

    Și mai am o speranță: să cîștige Kimi o cursă anul ăsta, și să-și bage picioarele în ordinele de echipă și strategia pro-Vettel.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus