un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Unde dai și unde crapă, varianta cu PSD și proteste

22 Aug 2018  ·

GÂNDURI  ·

49 comentarii

Când Simona Halep a jucat finala de la Toronto, acum vreo săptămână, câțiva spectatori români din tribune au scandat împotriva PSD-ului, transmițându-le celor din partid deja clasica urare din ultima vreme.

Mă gândeam, văzând această știre, cât de departe a ajuns acest scandal! Nu știu dacă ați conectat cu linie dreaptă evenimentele din perioada precedentă, dar deciziile incompetente și servilismul politic al Ministerului de Interne și al Poliției Rutiere —dornică să pupe mâna șefului de la partid— au dus la ridicarea abuzivă a unor plăcuțe de înmatriculare ale unui cetățean care, până în acel moment, era doar o glumă obscură pe Facebook.

Ridicarea plăcuțelor au determinat un protest de amploare la care  s-au prezentat bucureștenii, oameni din provincie și din diasporă. Din dorința de a aplana amploarea protestelor și de a intimida participanții, jandarmii primesc ordin să fie mai duri decât este necesar, dar surpriză – au fost și alții duri în piață! Protestul a sfârșit prost, jandarmii au părut niște incompetenți ce nu sunt în stare să-și păzească nici propriul buzunar, servilismul politic al acestei instituții a devenit la fel de vizibil, iar orice urmă de respect pe care o mai aveau Poliția, Jandarmeria și cei din Ministerul de Interne a dispărut.

Ideea de a trimite poliția pe capul unui om, exact ca-n vremea comunismului, pentru a pedepsi o glumă ce era pe cale să dispară singură în uitare pe Facebook după încă vreo două zile (că așa sunt lucrurile pe Internet) a stârnit cel mai mare scandal politic și social din acest an, dovedind mai puternic ca niciodată cât de incompetenți sunt cei ce conduc țara. Lovitura de imagine pentru PSD este la fel de mare precum în zilele imediat ulterioare Ordonanței 13.

Asta s-a întâmplat în ultima vreme. O decizie proastă urmată de alta, totul într-o cascadă ce s-a amplificat puternic.


Mi se pare hilar cum prezintă cei din PSD evenimentele din 10 august și o spală pe Carmen Dan, deși însăși fața doamnei ministru trădează că este total depășită de situație. Din păcate, nu e doar hilar, ci și trist pentru că milioane de români nu vor auzi decât varianta PSD.

Mă uitam la Digi24 cum un deputat PSD, Marius Budăi, declara cu seninătate că cei din PNL au instigat la violență. Luat la întrebări de un alt deputat PNL din studio, care i-a cerut să numească un singur membru PNL ce a instigat la violență, PSDistul n-a putut numi nici unul.

Dar asta a fost la Digi24. Aceeași declarație, probabil făcută de altcineva la Antena 3 sau la România TV, mai mult ca sigur a fost primită acolo cu aprobări și reconfirmări. Telespectatorii lor o vor lua ca pe un fapt împlinit, nu vor cere dovezi în acest sens.

Deputatul PSD respectiv a continuat apoi spunând că au fost instigări prin răspândirea pe Facebook a unei imagini cu o vamă din China, foarte aglomerată, prezentată ca fiind din România, cu diaspora care vine în număr mare acasă. Și, vezi doamne, o astfel de imagine a instigat cumva la violență, pentru că în mintea sa oamenilor le vine să se bată cu jandarmii pentru că văd o fotografie cu o trecere vamală.

Explicația spunea că jandarmii, văzând și ei acele imagini de pe Facebook, s-au temut de violențe de amploare și au reacționat mai dur, bătând preventiv protestatarii. Aș vrea să spun că Jandarmeria ar trebui să aibă surse de informații mai bune decât bănuieli pornite de la imagini de pe Facebook, dar să nu uităm că la conducerea ministerului este femeia care aștepta SMS-uri de informare de la SRI, care a găsit microfoane puse de soră-sa în priză și prima ei reacție a fost să spună asta presei, nu să ceară discret o anchetă, care probabil a coordonat întreaga acțiune de ridicare a plăcuțelor de înmatriculare de la care a pornit totul.

Trebuie să fii idiot ca să crezi că asta este o imagine de la Vama Nădlac.

Liviu Dragnea a declarat, tot ieri, că protestul a fost o lovitură de stat eșuată și că #rezist este finanțat de multinaționale, care inclusiv dau liber angajaților pentru a merge la proteste (la 8 seara).

Cam așa sună faptele pe care televiziunile partidului le dau nu ca posibili factori ce-au influențat jandarmii, ci ca pe explicații clare, de netăgăduit. Și milioane le vor crede. De asta am spus de mai multe ori că pe votanții PSD nu-i poți convinge să-și schimbe simpatiile, ci bătălia se dă pe a-i convinge pe cei indeciși sau nepăsători să iasă la vot cu următoarea ocazie.

Pâna atunci, însă, nu mai puneți pe Facebook decât imagini cu pisici. Ăștia cred și meme-urile.

    49 comentarii

  1. Hai sa nu exageram. Protestul nu a fost o urmare a ridicării plăcuțelor cu muie PSD.

      (Citează)

  2. Pe mine m-au lasat blocat 2 aspecte:
    – jandarmeria romana nu are destule casti sa ajunga la toti jandarmii si de asta erau acoperite seriile
    – Liviu Dragnea a fost victima unei tentative de asasinat, dar nu de curand, ci anul trecut si stie cine este in spatele ei dar este un viteaz si nu ne spune

      (Citează)

  3. Se pare că uita să își mai ia și tratamentul; îmi dă impresia unui om schizofrenic mr Dragnea.

      (Citează)

  4. Radu, eu vad putin altfel lucrurile:

    Voi pleca de la ridicarea abuziva a placutelor. De acord, ridicarea a fost abuziva, insa tu spui ca acel nene a facut doar o gluma. Mie mi s-a parut mult mai mult decat o gluma. Acel om a calatorit prin intreg sudul tarii sa se fotografieze cu acele numere in cele mai simbolice locuri: Primaria Alexandria, Craiova Olgutei, etc. A fost o actiune organizata. Daca politistii erau destepti, asteptau sa Suedia sa anuleze acele placute si abia apoi i le ridicau. Si da, cred ca trebuiau ridicate. Nu e ok nici muiepsd, nici muieamerica, muierusia. Cum era sa vina unul cu numere muieevrei? Crezi ca ar fi fost bine pentru politica externa? Eu nu cred.

    As mai vrea sa te atentionez ca ridicarea placutelor nu au determinat in niciun caz acest protest, acest miting de fapt, el a fost organizat oficial cu mult timp inainte, nu stau acum sa caut, dar eu imi aduc aminte ca am vazut evenimentul pe facebook in iunie, cred.

    Nu vreau sa vorbesc despre interventia jandarmilor, nu am fost acolo, clar nu a fost ok. Iar despre televiziuni… Fiecare manipuleaza de cate o parte, niciuna nu e corecta. De fapt asta ma si supara foarte mult, faptul ca este foarte greu sa iti formezi o parere cat mai aproape de realitate. Ori te manipuleaza PSD-ul, ori te manipuleaza anti-PSD-ul.

    Cateva chestiuni de final: Imaginea PSD-ului nu a fost deloc slabita! Deloc! Se va vedea la urmatoarele alegeri. Am crescut la tara, in TR, intr-o comuna unde au fost mai mult primari PNL. Ce vreau sa iti spun este ca in anii trecuti oamenii satului discutau politica la carciuma, PNL sau PSD, acum nu se mai discuta pentru ca nu exista altceva in afara de PSD, din pacate (doar USR, dar la tara nu sunt reprezentati).

    Mai vreau sa reamintesc de #rezist, mai precis de Dide, Ceausescu, Sandy, Bot, adica acei oameni care timp de cateva luni s-au tras de sireturi cu jandarmii prin PV, agitand spiritele aiurea, incercand sa demonstreze nimic.

    Nu incerc sa justific nimic, nu sunt de acord cu multe din legile date de PSD, da, am iesit la vot, am votat USR, da am fost la multe proteste. Tot ce vreau sa spun este ca jos PSD si hai anarhia nu mi se pare ok, iar manipularea nu e buna de nicio parte.

      (Citează)

    • Coco: De acord, ridicarea a fost abuziva, insa tu spui ca acel nene a facut doar o gluma.

      Nu, am spus și înainte, pentru mine e o mârlănie ce-a făcut ăla. Dar era la mintea cocoșului că vânarea sa abuzivă va escalada mult scandalul. Dacă-l lăsau în pace, după două zile se sătura lumea de sharuit mașina sa pe Facebook și dispăreau toate acestea.

      Sau, ca să aplice legea cum trebuie, puteau la vamă să-i ceară să monteze pe mașină plăcuțele originale, nu cele personalizate, sau puteau să ceară Suediei retragerea lor.

      Coco: ridicarea placutelor nu au determinat in niciun caz acest protest, acest miting de fapt, el a fost organizat oficial cu mult timp inainte

      Da, dar amploarea sa și îndârjirea mulțimii au fost direct determinate de acest scandal. De exemplu, părinții mei și-au exprimat dorința de a veni și ei la protest, deși se deplasează foarte greu, și chiar au făcut asta. Nu ar fi venit dacă nu era acest întreg scandal care arată servilismul administrației.

      Le-am zis să stea la intrarea pe Calea Victoriei, că e mai bine acolo. Habar n-aveam că urma să fie prima zonă gazată de jandarmi :))

      Coco: Mai vreau sa reamintesc de #rezist, mai precis de Dide, Ceausescu, Sandy, Bot

      Nu știu la cine te referi. Am tot auzit de cineva numit Mălin Bot, din ce enumeri tu, dar habar n-am cine este și nu mi-a păsat niciodată suficient de tare pentru a afla.

        (Citează)

  5. As vrea sa imi pun si eu la mașină nr. IF 001 COI. Stie cineva daca este deja luat?

      (Citează)

  6. referitor la a3, mi se pare incredibil cum cineva dotat cu neuron se poate uita la asa ceva..e sub limita oricarei decente ce fac ei acolo…mai intru cateodata la mb pe pagina de fb si e jale. acolo insigare la violenta si abuz. cati bani sa primesti sa faci un asemenea circ? merita? oare copilul si sotia se vor avea in viata de-a face numai cu sustinatori si fani mb? inteleg o oarecare apartenenta politica dar sa denigrezi si sa denaturezi in asa fel e josnic

      (Citează)

    • Da inapoi pe Taraf ca sa-ti iei doza zilnica de intligenta

        (Citează)

    • Marius M:
      Da inapoi pe Taraf ca sa-ti iei doza zilnica de intligenta

      Hopa, s-a atacat Marius ca a zis cineva ceva rau de Latrina 3, locul de unde suge material pentru comentat pe bloguri. De libertatea de opinie ai auzit, “intligentule”? Robert s-a exprimat chiar prea decent.

        (Citează)

    • ahahahahahhhahahahaahhahahhahahahahahaha
      ahahahahhahahahahahahahahhaahahhahahaaha
      ahahahahahahahahhaahahhahahahahahahahaha

      in prostia ta ai spus un adevar. pe taraf e mai multa inteligenta si decenta decat pe a3

        (Citează)

    • Ia zice-ti ma, cu Realitatea TV de ce nu aveti nimic de comentat? E post de propaganda #rezist indubitabil, se abereaza non stop, acum cateva zile dezbateau poza ca si-a pus silicoane jandarmerita batuta, ieri comentau poza cum ca aceasta a murit. Un fel de OTV mai exact, insa un OTV pe bani publici pentru ca Realitatea este in insolventa de multi ani, a depasit cu mult termenul legal, iar datoriile catre stat cresc pe zi ce trece. Nu am vazut pe nimeni ca sa injure Realitatea, nu am vazut ca Rares Bogdan sa fie injurat pe Facebook sau pe strada. Se pare ca lumea normala foloseste telecomanda la televizor si nu isi face nervi prea multi pe un anumit post. Numai voi astia cu hastag intrati pe paginile de facebook ale prezentatorilor de acolo si injurati. Cam cat de anormal si hater sa fi ca sa faci asa ceva?

        (Citează)

    • @Marius M
      Este foarte probabil ca cei care spun de A3 să nu urmărească nici Realitatea, B1 sau alte posturi TV care se joacă cu tot felul de manipulări sau poziționări politice care nu au de a face cu obiectivitatea.
      Cel puțin eu nu urmăresc ca sursă de informare niciunul dintre aceste posturi TV.

        (Citează)

    • Ideea e ca daca nu-ti place un post de televiziune nu te uiti la el. Daca nu-ti place o pesoana nu o urmaresti pe facebook. Daca e sa injuram posturile tv cred ca am incepe cu Realitatea din motivele invocate mai sus, insa se pare ca doar cei cu # sunt hateri si injura, iar Realiatetea TV la place, Antena3 nu. Totul se rezuma la ura, caracteristica ce afecteaza grav ratiunea de gandire.

      Claudiu:
      @Marius M
      Este foarte probabil ca cei care spun de A3 să nu urmărească nici Realitatea, B1 sau alte posturi TV care se joacă cu tot felul de manipulări sau poziționări politice care nu au de a face cu obiectivitatea.
      Cel puțin eu nu urmăresc ca sursă de informare niciunul dintre aceste posturi TV.

        (Citează)

    • Cum zicea și Claudiu mai sus, cred că majoritatea nu ne uităm la televiziuni de gen. Singura Ok-ish este DIGI24, că nu se urlă în platou.

      M-am uitat pe youtube o dată la emisiunea lu Rareș Bogdan cu Oreste. E bună de urmărit cu suc și popcorn gen pentru o porție de râs dar în nici un caz nu îți poți baza opiniile pe ce se zice acolo.

      Se manipulează la TV? Evident! Asta se întâmplă unde singura ta opțiunea este doar să asculți, nu poți comenta, pune întrebări sau schimba opinii cu alți oameni. Stai ca oaia și asculți de dejecții scot unii pe gură. Chiar dacă ai o opinie separată, maxim o poți împărtăși cu pisica or something.

      @Marius M, nu este Steaua – Dinamo aici. Nu e fiecare cu o tabără! Din partea multor “rezistenți” probabil chiar ne-am bucura dacă ar dispărea Realitatea, B1 TV sau ce televiziuni “de știri” mai sunt. Evident și România TV și Antena 3.

        (Citează)

    • Nu sunt la curent, datoriile Realitatii sunt mai mari decat suma pe care o are de dat inapoi Voiculescu, dom’ patron al Antenelor?

        (Citează)

    • Marius M: Ideea e ca daca nu-ti place un post de televiziune nu te uiti la el.

      Eu nu mă uit la niciunul dintre cele enumerate. Dar aud din alte surse cam ce s-a zis pe acolo sau văd câte un clip și mă îngrijorează faptul că alți oameni se uită și cred orbește ce aud acolo pentru că nu-i duce mintea să gândească dacă o fi și adevărat sau nu cunosc alte alternative.

        (Citează)

  7. E destul de clar ca jegul de Dragnea a incercat si va mai incerca o schema a la Erdogan.
    In loc sa ne miram cum poate fi cineva atat de prost incat sa se uite la antene, mai bine am incepe sa ne mobilizam si sa vorbim cu parintii si rudele noastre poate poate o sa ajungem si la oamenii aia care se uita la antene si-l cred pe Dragnea.

    Altfel, data viitoare cand va mai fi un protest s-ar putea decreta starea de urgenta si se va cam fi terminat cu libertatea, democratia si alte cacaturi care-l incurca de dragnea.

      (Citează)

  8. Nu cred ca trebuie sa fii idiot sa crezi ca aia e o poza din vama Nadlac. Exista oameni care nu au vazut vamile romanesti niciodata

      (Citează)

    • Dar te poti lauda cu infrastructura :)

        (Citează)

    • chiar si aia care nu le-au vazut (eu nu le-am vazut, am iesit numai zburand din tara), te uiti un pic la tine, la nivelul tau de trai, la faptul ca ai wc in fundul curtii si imediat iti dai seama ca nu are cum plm sa fie aia vama noastra…dar trebuie sa vrei sa cercetezi

        (Citează)

    • Sunt sarac, am wc in curte, da-o-n colo de treaba, nu are cum sa fie aia vama noastra.

        (Citează)

    • Anghel: Exista oameni care nu au vazut vamile romanesti niciodata

      Eu nu mai țin minte deloc cum arată vama Nădlac, dar nici pentru o clipă nu m-am gândit că ar putea fi ea. Chiar dacă n-ai fost în vamă, tot o mai vezi la televizor sau te uiți în jurul tău și te prinzi că nu e la noi.

        (Citează)

  9. tati, inteleg ca o arzi intens de gigi24 – un post cateodata mai penibil decat irealitatea tv – dar vezi ca finala aia s-a jucat la Montreal ffs…check the facts, check the facts.

      (Citează)

  10. Marius M:
    Ia zice-ti ma, cu Realitatea TV de ce nu aveti nimic de comentat? E post de propaganda #rezist indubitabil, se abereaza non stop, acum cateva zile dezbateau poza ca si-a pus silicoane jandarmerita batuta, ieri comentau poza cum ca aceasta a murit. Un fel de OTV mai exact, insa un OTV pe bani publici pentru ca Realitatea estein insolventa de multi ani, a depasit cu mult termenul legal, iar datoriile catre stat cresc pe zi ce trece. Nu am vazut pe nimeni ca sa injure Realitatea, nu am vazut ca Rares Bogdan sa fie injurat pe Facebook sau pe strada. Se pare ca lumea normala foloseste telecomanda la televizor si nu isi face nervi prea multi pe un anumit post. Numai voi astia cu hastag intrati pe paginile de facebook ale prezentatorilor de acolo si injurati. Cam cat de anormal si hater sa fi ca sa faci asa ceva?

    la fel de anormal ca ceea ce sustii tu: sa moara si capra vecinului.
    a3 a fost un exemplu pornind de la articol . daca ai putina minte, chiar daca esti si fan taraf, te uiti peste tot, te uiti la tine in ograda si tragi o concluzie. sunt atatea surse de info, nu tre sa sari ca rata la muci.

      (Citează)

    • omul scrie “zice-ti”. ce incerci sa ii explici tu, desi pare la mintea cocosului, pentru el e rocket science.

        (Citează)

    • acu nu tre sa-l tragem in teapa..poate omu e foarte bun la altceva. poate chiar e un cameraman bun pe la a3 si asta e motivul pentru care e suparat ca s-a zis de acel post. inteleg sa sustii psd-ul atunci cand esti un bugetar si de acolo iti vin banii (sau pe la un cabinet al unui ales) dar poti sa alegi intre a fi prostit si a avea ce pune pe masa

        (Citează)

    • la ce si cat a comentat in trecut, esti prea optimist. o sa te convingi si tu in curand

        (Citează)

  11. Marius M: Ia zice-ti ma, cu Realitatea TV de ce nu aveti nimic de comentat?

    Ohoo, risipa de material organic contraataca cu niste whataboutism. Sa-ti explic -nu comenteaza nimeni pentru ca nu se uita nimeni. De ambele parti sunt si mizerii, dar doar intr-o parte mizeriile devin politica si strategie.
    Also, un pic de whataboutism si din partea mea – o tot dadeai inainte cu indemne la violenta din partea #rezist, dar nu ai nimic de comentat la jegul din comentarii de pe pagina spagatistului.

      (Citează)

    • Ce sa comenteze coane, omul e postac toata ziua.
      La fel cum te duci tu sau eu la munca de la ora x la ora y asa se duce si el si asta e treaba lui, intra pe bloguri si arunca cu noroi dupa scenarii primite pe mail.
      Evident, dupa un timp probabil ca i s-au prajit creierii de tot si acum chiar crede toate aberatiile de le primeste de la superiori dimineata. :))

      Nici nu stiu daca are sens sa ne mai chinuim cu argumente, omul e in universul lui, daca i-am spune noi aici ca soarele rasare de la rasarit probabil ca ne-ar replica ca de fapt rasare de la apus pentru ca asa au zis la A3 si a mai vazut el la niste protestatai rezist ca au pus pe facebook ca e de la rasarit, dar aia sunt platiti de soros asa ca mai bine sa ne uitam la antena 3 ca acolo e lumina si adevarul. :))))

        (Citează)

    • Nu cred ca e postac (nu profesionist cel putin), doar idiot. De acord ca nu merita atentie, dar aveam 20 secunde libere.

        (Citează)

  12. Da, sa zicem ca e idiot cine crede ca poza e de la vama Nadlac.

    Dar despre poza aia cu americanul care ii trage un picior in cap femeii ce statea pe bordura ce ziceti? S-a spus ca e un jandarm care agreseaza o femeie venita la protest. Pe facebook avea share-uri de ordinul k-urilor. Si aia e putin manipulare.

    Si nu, nu sunt de partea pesede.

      (Citează)

    • Păi nu știu, a declarat cineva, bazat pe acele fotografii de la americani, că trebuie desființată Jandarmeria? Pentru că asta e diferența. Una e să spui că s-au propagat niște imagini, alta e să susții că instituții ale statului, cu structuri clare de operare și suport de la agenții de informații, au acționat pe baza imaginilor respective.

        (Citează)

  13. Pe o stanca de pe marginea unei sosele (Epar. Od. Machairadou-Anafonitrias) din zakynthos era scris sapt trecuta cu spray verde “MUIE PSD”. Atat de departe a ajuns :))

      (Citează)

  14. Marius M:
    Ia zice-ti ma, cu Realitatea TV de ce nu aveti nimic de comentat? E post de propaganda #rezist indubitabil, se abereaza non stop, acum cateva zile dezbateau poza ca si-a pus silicoane jandarmerita batuta, ieri comentau poza cum ca aceasta a murit. Un fel de OTV mai exact, insa un OTV pe bani publici pentru ca Realitatea estein insolventa de multi ani, a depasit cu mult termenul legal, iar datoriile catre stat cresc pe zi ce trece. Nu am vazut pe nimeni ca sa injure Realitatea, nu am vazut ca Rares Bogdan sa fie injurat pe Facebook sau pe strada. Se pare ca lumea normala foloseste telecomanda la televizor si nu isi face nervi prea multi pe un anumit post. Numai voi astia cu hastag intrati pe paginile de facebook ale prezentatorilor de acolo si injurati. Cam cat de anormal si hater sa fi ca sa faci asa ceva?

    Pai simplu, pentru ca momentan nu afecteaza pe nimeni ca aia masoara silicoane, in schimb afecteaza cand minti dspre subiecte care tin de siguranta nationala… sunt niste diferente. Faptul ca tu nu vrei sa le observi si il compari pe bufonul rares bogdan cu cretinii de la a3 e dreptul tau, dar nu mai veni cu comparatii inutile pe aici.

      (Citează)

  15. Am stat o gramada sa scriu si eu un comentariu cu parerea mea si nu a fost aprobat.. Te-ai fi asteptat la asa ceva de la cetin sau zoso, dar de la Radu? Pacat…

      (Citează)

    • Vezi ca la Radu intra automat in moderare comentarii ce contin anumite cuvinte. Problema e ca Radu nu le mai citeste si nu le aprobă.
      Am si eu cateva comentarii absolut banale care au intrat la moderare.
      Zoso e penibil cu cenzura si vad ca in ultimul timp si cu ideiile.

        (Citează)

  16. Nu cred că abia acum ai aflat că doamna e depăşită de situaţie.
    Uneori simt că n-o să putem scăpa de impostura şi prostia care s-au instalat bine de tot în frunte. Nasol sentiment.

      (Citează)

  17. Cezar:
    Vezi ca la Radu intra automat in moderare comentarii ce contin anumite cuvinte. Problema e ca Radu nu le mai citeste si nu le aprobă.
    Am si eu cateva comentarii absolut banale care au intrat la moderare.
    Zoso e penibil cu cenzura si vad ca in ultimul timp si cu ideiile.

    Vezi ca la zoso mai scrie cineva. Nu doar el o da in balarii cu articolele in ultima vreme. Pentru mine ma dispera atitudinea asta generala “aia nu ajuta, aia nu faceti bine, haha ce prosti sunteti”, dar cand le ceri o solutie se fac ca ploua…

      (Citează)

  18. Cezar: Citează

    Am inteles. Multumesc de lamuriri. Am comentat cu simt de raspundere, insa am folosit si muu.iee PSD, chiar daca nu sunt de acord. Si Radu a folosit expresia asta.

      (Citează)

  19. nwradu: Nu, am spus și înainte, pentru mine e o mârlănie ce-a făcut ăla. Dar era la mintea cocoșului că vânarea sa abuzivă va escalada mult scandalul. Dacă-l lăsau în pace, după două zile se sătura lumea de sharuit mașina sa pe Facebook și dispăreau toate acestea.

    Sau, ca să aplice legea cum trebuie, puteau la vamă să-i ceară să monteze pe mașină plăcuțele originale, nu cele personalizate, sau puteau să ceară Suediei retragerea lor.

    Da, dar amploarea sa și îndârjirea mulțimii au fost direct determinate de acest scandal. De exemplu, părinții mei și-au exprimat dorința de a veni și ei la protest, deși se deplasează foarte greu, și chiar au făcut asta. Nu ar fi venit dacă nu era acest întreg scandal care arată servilismul administrației.

    Le-am zis să stea la intrarea pe Calea Victoriei, că e mai bine acolo. Habar n-aveam că urma să fie prima zonă gazată de jandarmi :))

    Nu știu la cine te referi. Am tot auzit de cineva numit Mălin Bot, din ce enumeri tu, dar habar n-am cine este și nu mi-a păsat niciodată suficient de tare pentru a afla.

    Iti multumesc mult ca mi-ai aprobat comentariul! :)

      (Citează)

  20. Sa convingi votanții PSD sa voteze cu altcineva, e la fel cu a încerca sa convingi votanții Iohannis sa voteze cu Macovei. Tot așa cu argumente care s-au dovedit a fi importante: justiția pe primul loc, pro-DNA, fără legături dubioase cu PSD-ul, etc.

    Câți și-ar fi schimbat opinia și ar fi votat? Acum in oglinda retrovizoare mulți vor zice ca ei ar fi votat cu Macovei. Dar de ce nu au făcut-o deși știau ca femeia candidează? Din același motiv pentru care votanții PSD o vor tine cu a lor.

    Îndoctrinarea merge in ambele sensuri și nu e ceva ce poate fi schimbat printr-o simpla discuție. E nevoie de evenimente tragice in viața unor oameni pentru a înțelege ca au greșit.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus