un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Discuția săptămânală cu Radu și Matilda – episodul 6

22 Aug 2018  ·

GÂNDURI  ·

15 comentarii

Am discutat întâi despre haine și despre ce poate fi considerat prea sexy la birou –cu exemple– și dacă stilul curent de muncă, cu 10-11 ore petrecute în drum spre și la birou, nu cumva solicită oamenii să fie atrăgători și acolo.

Apoi am dezbătut cum eu simt că reclamele la tehnologie m-au păcălit, promițându-mi că munca va fi mai simplă și voi avea mai mult timp liber. În practică, tehnologia a automatizat multe task-uri, ceea ce doar a crescut dificultatea sarcinilor pe care le îndeplinesc oamenii în continuare sau le-a mărit numărul de sarcini de efectuat per zi. Matilda n-a fost de acord, că-i place munca.

Primele 8 minute sunt standard-def, că am uitat să apăs Record și a trebuit să iau imaginile din Facebook.

Dacă doriți audio-only, puteți asculta pe Podbean, de unde poate fi și copiat un fișier .mp3.

Găsiți emisiunea și pe Anchor.fm, dar și pe Spotify, iTunes, Google Podcasts și alte servicii.

    15 comentarii

  1. Mai de 20 de minute dacă ar fi… poate aș avea răbdare să ascult. :)

      (Citează)

    • Eu când ascult ICR Podcast sau Între Show-uri regret că nu au două ore. Pui sunetul pe fundal și-l asculți în timp ce faci și altceva.

        (Citează)

  2. Eu tot nu înțeleg conceptul ăsta de video-blog. Mi se pare că are sens atunci cînd imaginile sînt esențiale pt că se filmează ceva special și deci, nici măcar nu se vede tot timpul moaca vorbitorului, de ex în cele tehnice de aici:

    http://www.eevblog.com/

    dar așa, să ascult doi oameni obișnuiți vorbind despre subiecte obișnuite pt care nu au autoritate specială ci doar simple păreri… nu văd rostul. Da, discutăm chestii din astea între prieteni, dar atunci ne dăm cu toții cu părerea, nu eu tac și voi vorbiți 30 de minute. Este psihologic recunoscut că oamenilor le place să vorbească despre sine și părerile proprii, că e greu să te abții și să nu zici nimic.

    În varianta scrisă e mult mai bine, deși scriitorul (tu) este același, cu aceeași autoritate în materie, dar în primul rînd că citesc mai repede decît ascult cum faceți voi pauze de mîngîiat pisica, și mai ales, pot skipa “din ochi”… iar revenind la ultimul punct, tu bloggerul îți dai cu părerea în scris, și noi cititorii tot în scris, în comentarii… este mai multă egalitate !

      (Citează)

    • Clipurile cu Radu si Matilda sunt de fapt live-uri facute pe facebook unde poti sa vii cu intrebari sau poti sa spui ce ai de spus si ei vor vedea/raspunde.

      V-ati gasit toti haterii sa comentati azi.

        (Citează)

    • De asta ofer și o variantă audio (chiar mai multe) pe care o poți asculta când vrei tu. Dacă nu-ți place să asculți, ci preferi text, e ok… podcastingul nu-i pentru tine. De asta am și blog cu text :P

        (Citează)

  3. Radu considera interesant sa filmeze discutiile cu sotia ceea ce mi se pare normal.

    Pentru un simplu viewer insa…..nu vad deloc farmecul.

    Tu spui ceva…sotia altceva…mda…grozav ? si ce daca ?

      (Citează)

    • azorel: Tu spui ceva…sotia altceva…mda…grozav ? si ce daca ?

      Practic definiția unui podcast în două persoane sau a unei emisiuni de la televizor. Se adresează celor care agreează formatul, nu celor care nu-l agreează.

      Nici eu nu eram mare fan podcasts, dar am ascultat câteva, mi-au plăcut subiectele și felul în care le discută și am rămas fan, trecând cu ușurință peste faptul că nu pot da skip sau că trebuie să ascult o oră de audio.

        (Citează)

  4. E un cuplu dragut. Pare ca el nu o bate. Si nici ea ca il insala.

    M-a lovit o intrebare. Voi aveti bugete separate? Sau la comun? :)))

      (Citează)

    • IonutB, sa stii ca asta e un subiect interesant si se preteaza la un articol de blog, o discutie, un poll… Ce zici Radule? Desi cred ca la Vasilescu ar merge mai bine, ca acolo publicul e mai dospit.

        (Citează)

  5. Iona:
    IonutB, sa stii ca asta e un subiect interesant si se preteaza la un articol de blog, o discutie, un poll… Ce zici Radule? Desi cred ca la Vasilescu ar merge mai bine, ca acolo publicul e mai dospit.

    Stiu. De-asta am si zis.
    Depinde de ce tip de oameni formeaza cuplul. Cei mai multi prieteni care au buget comun sunt mereu pe 0 cu bugetul, pt ca fiecare baga mana ca intr-un sac fara fund.

      (Citează)

  6. Doar mie mi se pare ca tipa are mereu ceva prune in gura? Parca vorbeste intr-un mod afectat artificial si rotunjeste cuvintele ca la teatru.

      (Citează)

  7. Comentez rar, dar pentru ca sunt prea multe comentarii negative/pe langa subiect astazi, voi comenta. Mie-mi place de voi, este singurul vlog pe care-l urmaresc. Ca si cel de mai sus, imi place sa citesc, nu sa urmaresc clipuri pentru ca mi se pare ca pierd timpul. Insa amandoi imi pareti foarte simpatici si Radu, admir de mult timp bunul tau simt si echilibrul tau in gandire si comportament, in conditiile in care internetul pare sa fie un loc destul de agresiv si e ceva normal sa te folosesti de frustrare ca sa creezi trafic/discutii/revolta, atat comentatorii, cat si bloggerii. Imi place cum orice ati discuta fiecare ia o alta pozitie si o faceti reusit, desi la prima vedere una ar fi unanim acceptata. In ultimile 2 clipuri pe la inceput tu sau Matilda v-ati mai uitat un pic la telefon, asta mi-a placut mai putin. E destul de deranjant ca ne confruntam cu asta in viata de zi cu zi, sa vorbim cu celalalt si el sa se uite in telefon si nu la noi.
    Arata mult mai bine background-ul acum, fiind colorat si homie, si cu pisicile care-s tot timpul pe acolo. Reusiti sa faceti din subiecte banale dpdmdv discutii chiar interesante. In momentul asta nu as avea recomandari sa va fac.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus