un blog de Radu Dumitru

Oferte bune de decembrie, plus ghid de whisky, gin și alte băuturi fine. Robotesc și la canalul meu de YouTube, orice Subscribe ajută.

Adobe lucrează la Project Rush, un editor video mai simplu decât Premiere Pro

8 Aug 2018  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

Am aflat recent că Adobe lucrează la o altă aplicație de editare video, numită Rush, pe care o va menține și vinde în paralel cu Premiere Pro. Mi se pare un răspuns bun la aplicația Quik a lui GoPro, despre care vă scriam că o folosesc pe mobil cu rezultate foarte bune (o mulțime din clipurile de aici sunt făcute în Quik).

Rush este deja disponibilă în beta pentru Windows, Mac și iOS, cu o versiune de Android urmând să fie disponibilă în curând. Puteți să faceți cerere pentru acces la beta pe site-ul oficial. Probabil că versiunea finală va fi lansată spre finalul anului și va fi pe bani (deși poate îl vor da gratuit celor ce au deja Premiere Pro).

Aplicația pare gândită pentru amatori, mizând pe nevoie curentă de a uni clipuri, adăuga tranziții și titluri, o muzică de fundal, plus editarea de bază a parametrilor uzuali. Puteți citi aici un first look cu multe screenshoturi și-mi place ce scrie pe acolo: trei layere video și trei audio, posibilitatea de a înregistra voce peste video, editare de titluri și import de fișiere .mogrt (inclusiv dacă ați cumpărat unele din alte surse și vreți să le utilizați în clipuri).

În plus, în Rush este prezent o mare parte din workflow-ul clasic de Premiere Pro, cu ales in și out de la clipuri sursă, îmbinarea lor, inserat tranziții (deși sunt disponibile doar câteva), filtre de culoare și chiar și câteva efecte simple.

Cum ar fi, Quik are un concurent serios. Îmi place în special faptul că poți folosi titlurile sau intro-urile create pe PC, adică poți adăuga brandingul personal chiar și în clipuri făcute pe mobil; în plus, proiectele se pot salva în cloud-ul lor, adică le poți începe pe mobil și continua pe laptop, că Rush este multiplatformă.

  5 comentarii

 1. Welcome to the world of secure :)

    (Citează)

 2. Pentru editare video pe mobil am renuntat la Quik cand am descoperit InShot (Video Editor Music,Cut,No Crop – asa se cheama pe Android), pe care chiar o recomand.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verifică ce-ai scris. Dacă vrei să mai adaugi ceva, lasă un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pentru a le prelua doar pe acelea.

sus