un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Star Wars se pregătește de Episodul 9, dar restul proiectelor sunt oprite

30 Jul 2018  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

14 comentarii

Star Wars este o industrie în sine, una atât de mare încât nici nu putem vorbi despre ce film urmează, ci o întreagă gamă de vești bune și rele.

Săptămâna aceasta au circulat multe știri despre episodul 9, cel care vine în decembrie 2019. Producătorii îl prezintă ca fiind filmul ce va încheia saga familiei Skywalker, ceea ce este un amănunt interesant în sine. Deja este stabilit că se va produce și o trilogie nouă, cu Ryan Johnson la tastatura de comandă, dar acum este foarte clar că aceasta va avea loc într-un alt timp, cu complet alte personaje.

Producătorii au confirmat și că Carrie Fisher –Leia– va apărea în Episodul 9, deși actrița a murit în 2016. Vor folosi secvențe filmate anterior și neutilizate pentru a o introduce în film, plus probabil ceva efecte speciale. Sincer să fiu, mă miră decizia, deși e drept că Leia nu putea lipsi în filmul culminant al seriei. Personal mă așteptam să moară în episodul 8, mai ales în acea scenă în care nava este distrusă și ajunge în spațiul cosmic.

Mark Hamill –Luke– va avea un rol în film, ceea ce era de așteptat, că odată ce ești Jedi nu doar că ai bucuria de a folosi Forța pentru a îndeplini tot felul de acțiuni banale (devine foarte ușor să-ți iei o bere din frigider fără a te ridica de pe scaun), dar ai și bucuria de a-i bântui veșnic pe cei din jurul tău chiar și după moarte, opțiunea “fantomă” fiind inclusă în pachetul standard.

Filmările încep peste două zile, apropo.

Mai interesante mi s-au părut știrile de acum câteva săptămâni despre alte filme Star Wars: după ce Solo nu a avut succes, Disney a oprit temporar dezvoltarea altor filme “stand-alone” în universul Star Wars. Erau în plan filme despre Obi-Wan și despre Boba Fett, iar acum sunt on hold. Solo a avut succes pentru un film SF, dar nu pentru unul “Star Wars”, Disney și mecanismul său de marketing având nevoie de încasări ceva mai mari decât cele 388 de milioane de dolari înregistrate în total în lume; probabil avea nevoie de dublu pentru a fi considerat o afacere reușită. Ca idee, Rogue One a trecut de un miliard de dolari.

Sincer să fiu, deși îmi place universul Star Wars și-mi plac filmele relaxate, nu regret decizia de a amâna sau poate chiar amâna filmele de mai sus. Mi se pare că se bate un cal mort. Ce film ar putea fi făcut despre Obi-Wan cu acțiunea între episoadele 3 și 4? Se va lupte cu tâlhari pe Tatooine, în timp ce trăiește ca un pustnic pe acolo?

Cât despre Boba Fett, este cineva interesat de acest personaj? Adică n-a mers bine un origin story despre Han Solo, care-i mega popular, una în care găsea nava și se întâlnirea cu Chewbacca și cu Lando, dar va merge bine un film despre Fett? Nu sună foarte verosimil.

Mă întorc la ideea spusă de câteva ori: universul Star Wars are potențial, dar perioada Skywalker trebuie lăsată în pace și explorate alte posibile scenarii în istoria lungă a Republicii, Jedi și Sith-ilor.

  14 comentarii

 1. Ma surprinde diferenta mare de incasari dintre Solo si Rogue One. Pai tu, ca fan star wars, te uiti la absolut toate episoadele si sari peste Solo sau cum? Sau tu, ca nefan star wars, sari peste toate episoadele si te uiti la Rogue One? Ciudat.

    (Citează)

  • pai, exact asa am facut eu, pentru ca cu ocazia lui The Last Jedi, am incetat sa mai fiu fan – ma rog, de fapt am incetat sa mai consider ca orice film din fransiza SW e un must see, ca nu stiu daca faptul ca ai vazut toate filmele de mai multe ori inseamna ca esti fan.

   o sa vad Solo cand/daca o aparea pe HBO Go si daca n-o sa am altceva mai bun de vazut

     (Citează)

  • Da, eu dupa Rogue One am incetat sa-mi mai pese prea tare de Star Wars, drept urmare nu am fost sa vad Last Jedi (l-am vazut acasa in schimb si mi s-a parut foarte prost) si asta a adaugat inca un motiv sa nu ma duc sa vad Solo.

   Cred ca o experienta similara au avut-o multi fani Star Wars care s-au saturat de filme scoase pe banda rulanta indiferent de calitate.

     (Citează)

  • Sau ca în cazul meu:

   La Rogue One am fost de două ori la cinema.
   La fel și la Force Awakens și la The Last Jedi.

   La Solo am fost o singură dată, că n-am găsit motive să-l revăd.

   Cât despre alții, mulți nu sunt fani, ci așteaptă review-uri înainte de a vedea sau nu un film. Dacă review-urile spun că-i prost, îl așteaptă pe Netflix sau HBO.

     (Citează)

 2. de acord că Boba Fett nu are premizele unei povești captivante… mulți nici nu știu cine este Boba Fett, de ce ai face un film în jurul unui personaj așa obscur ?

  Pe de altă parte, îmi pare rău să văd cum ratingurile calculate pe baza unor încasări sau altor criterii pe care publicul nu le vede duc la retragerea unor programe bune… de ex mie mi-a plăcut f. mult Strgate: Universe și știu sigur că avea mulți fani, dar a fost retras după doar 2 sezoane din motive de “ratings”. Exact ca acest film cu Solo care în general a plăcut tuturor dar… aparent ratingurile nu sînt așa bune (a se citit încasările)

    (Citează)

  • alias: Pe de altă parte, îmi pare rău să văd cum ratingurile calculate pe baza unor încasări sau altor criterii pe care publicul nu le vede duc la retragerea unor programe bune…

   În cazul filmelor, incasările sunt direct proporționale cu numărul de oameni cărora le-a plăcut filmul, că altfel nu dădeau bani să-l vadă. Pentru cinematografie, mi se pare un calcul și mai precis decât al ratingurilor TV, care sunt statistice.

   Filmul are un buget X. Marketingul și publicitatea au alt buget Y. Se zice că încasările trebuie să fie de două ori X+Y ca să se cheme că a fost un film bun, pentru că altfel producătorii nu au din ce să finanțeze alte filme și să suporte inevitabilele eșecuri.

   alias: de ex mie mi-a plăcut f. mult Strgate: Universe și știu sigur că avea mulți fani, dar a fost retras după doar 2 sezoane din motive de “ratings”

   Mie mi-a plăcut la început, dar apoi devenise plictisitor, iar tipul deștept rezolva orice problemă cu un pic de hacking prin PC-ul navei. În plus, mi s-a părut că scenariștii se băgaseră singuri într-un colț fără ieșire, că nava aia tot mergea și era greu să urmărești o poveste mai complexă. Plus că nici actorii nu aveau chimia din SG-1, nici măcar din Atlantis.

     (Citează)

 3. Zice cineva si dau si io mai departe:

  Star Wars a ajuns pe mainile unora care nu inteleg nimic.

  Nu mai bine renuntam la universul asta si ne mutam pe alta franciza SF? Inca nu exista un film din universul Mass Effect. Ca sa nu mai zic de Starcraft.

    (Citează)

  • de la blizzard daca se apuca de filme si sa zicem ca au pe mana Starcraft, Warcraft si Diablo, au marfa pentru urmatorii 300 de ani.

     (Citează)

  • Sper să nu se mai facă filme după jocuri. Aproape toate au fost proaste, parcă făcute la mișto pe ideea “lasă că oricum vin să le vadă fanii jocului”.

   Warcraft, cel puțin, a fost oribil.

     (Citează)

 4. Ender:
  de la blizzard daca se apuca de filme si sa zicem ca au pe mana Starcraft, Warcraft si Diablo, au marfa pentru urmatorii 300 de ani.

  Nu stiu ce sa zic despre filmele facute dupa jocuri (de succes). Assassin’s Creed parca nu a fost asa bine primit.

    (Citează)

  • Și nici celelalte. Warcraft a fost foarte prost, Prince of Persia cam banal, Need for Speed și Mortal Kombat neinteresante, Doom la fel, poate Tomb Raider ce-a mai salvat renumele, deși acolo a fost combinația cu Angelina Jolie și faptul că era un soi de Indiana Jones

     (Citează)

 5. Problema cu Star Wars e ca a ajuns pe mainile unei feministe care nu are nici cea mai mica idee ce sa faca cu intregul lore. Dovada si toate scandalurile interne din Lucasfilm. Adica, scuza-ma, dar cand iti obligi angajatii sa vina la munca cu tricouri cu “The Force is Female” ai o problema.

    (Citează)

  • lol, acum si SW s-a stricat din cauza feminismului, in curand si berea va fi calda tot din cauza asta, feministele distrug lumea, sariti!

   PS faza cu angajatii obligati sa poarte tricouri – tricourile alea nu au nici o legatura cu Lucasfilm, sunt o campanie publicitara de-a lui Nike.

     (Citează)

 6. La filme totul e marketing. In primul rand ca 99% vad un film o singura data la cinema. Si afla ca filmul e prost sau bun abia dupa ce a dat banii pe el. Deci diferenta e facuta de reclame, reviewuri, marketing care sa te aduca in sala. Si in saptamana aia cat ruleaza nu poti influenta asa multa lume din bula proprie, fie pozitiv fie negativ.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus