un blog de Radu Dumitru

Uitați-vă și pe canalul meu de YouTube! Un subscribe ajută enorm.

Ofertă bună: Galaxy S9 include și o cameră Gear 360 ce filmează la 360 de grade (p)

12 Jun 2018  ·

TEHNOLOGIE  ·

12 comentarii

eMAG are o ofertă bună pentru Samsung Galaxy S9: cadou o cameră video Gear 360 ce filmează la 360 de grade sau ochelari Gear VR 4 la achiziția unui telefon.

Dacă veți cumpăra telefonul, vă sfătuiesc să alegeți camera Gear 360 și nu doar pentru că-i aproape de două ori mai scumpă decât ochelarii (1.149 lei versus 654 lei), ci pentru că este mai utilă la casa omului.

Este generația a doua a camerei, cea actuală, care a venit cu o rezoluție mai mare de filmare și o formă mai potrivită utilizării ei. Are doi senzori de 15 megapixeli cu care fotografiază sau filmează și apoi îmbină acele imagini în unele 360. YouTube și Facebook știu formatul Samsung și redau cum trebuie aceste clipuri sau imagini imediat după upload. Pentru cei care vor să le editeze, există un software pentru asta, iar în cutia camerei găsiți un cod de activare (nu pierdeți acea mică foaie de hârtie pe care e scris!).

Camera are 10 cm înălțime și comunică prin wifi cu telefonul, când vreți să descărcați clipurile acolo, folosește microSD și conector USB-C pentru încărcare.

Eu am o astfel de cameră. Rezoluția nu-i extraordinară, dar e suficientă (o fi 4K filmarea, dar se împarte la un câmp de 360 de grade). Am filmat cununia civilă cu ea, am pus-o pe masa ofițerului stării civile și clipul a ieșit foarte mișto, mă pot uita în ce direcție vreau ca să mă văd pe mine și pe Matilda, pe femeia care ne recita textul standard, pe cei din jur, pe noi semnând în catastif șamd.

Am folosit-o și cu alte ocazii. Am filmat cândva noua aripă Therme Galaxy cu această cameră, prinsă în vârful unui selfie stick (are filet de trepied în partea de jos), iar lumea se poate uita în ce direcție dorește în timp ce eu mă plimb pe acolo. Mai nou am făcut câteva fotografii și în Petromidia Năvodari cu ea, că-i genul de loc aglomerat unde e ceva de văzut în orice direcție, și le-am fost pe Facebook (iar de acolo le pot da embed în blog, dacă vreau).

Este însă bună pentru momente personale, nu filmări profesionale unde să te lupți cu montaj și editare. O pui în centrul unei mese în familie ca să-i surprinzi pe toți în cadru, o pui în vârful bradului de Crăciun când îl împodobești, fotografiezi cu ea din vârful muntelui șamd. Poate transmite și live pe Internet, iar cândva poate voi face asta la un Tech7.

Despre telefon în sine bănuiesc că nu-i cazul să zic ceva. A trecut jumătate de an și încă nu am văzut unul mai bun. Am remarcat că de la o vreme Samsung a început să se țină de treabă cu update-urile de securitate, telefonul meu (mai vechi) are Android security patch level la nivelul lunii mai 2018 și bănuiesc că la fel stă și S9.

  12 comentarii

 1. In Olanda Samsung are o promotie pe care o deruleaza prin toti vanzatorii. Dupa ce cumperi telefonul (S9 sau S9+), trimiti un mail cu factura, imei-ul etc si primesti o boxa Harman/Kardon Onyx Studio 4

    (Citează)

 2. Catalin Tanase

  12/06/2018 la 12:01 PM

  Da, rezultatele sunt spectaculoase, doar că funcționează numa’ cu telefoane Samsung și iPhone. Din fericire, vine cu un program gratuit pentru PC (in filmarea bruta, sunt doua cercuri, unul langa celălalt)

    (Citează)

 3. Camera se gaseste de cateva luni in jurul pretului de 600 de lei, 1150 a fost cand a aparut. E mai mereu la reducere. Abureala marca emag ca de fiecare data.

    (Citează)

 4. trendul 360 a picat mai repede decat chilotii Elenei Udrea la prima vizita in Cotroceni. lumea vrea sa se relaxeze cand se uita la un video, nu sa faca pe James Bond. mult mai misto e oferta aia cu boxa H/K.

    (Citează)

  • Catalin Tanase

   12/06/2018 la 1:04 PM

   Adevarul ca nu e foarte comod sa stai sa-ti pui telefonul in casca si apoi sa o pui pe ochi, dar efectul este pe masura! Daca o folosesti doar pt a filma locuri si scene deosebite, merita efortul

     (Citează)

 5. cred ca emag ar trebui sa mai adauge si optiunea de a primi un cadou de 100 de lei si unul de 1 leu, ca sa fie siguri ca acopera toata plaja de pret: 1100, 600, 100, 1

  au uitat ca pretul la camera e umflat cu pompa :))

    (Citează)

 6. si primesti o boxa Harman/Kardon Onyx Studio 4

  Adica tot o boxa Samsung

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus