un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 4 mai 2018 (și fotografii de la lansarea Fitbit Versa)

4 May 2018  ·

ȘTIRI  ·

25 comentarii

Conturi românești de urmărit: Sofia Bianca Manole, recomandată de Vlad.

Am fost ieri la lansarea ceasului Fitbit Versa în România. Prima impresie este foarte bună, ceasul este ușor ca un fulg (30 de grame), curelele sunt foarte ușor de schimbat, iar Fitbit a pregătit modele de piele, silicon, textil și metal (cea mov, Lavander, arată foarte bine pentru femei). Elementul principal pare a fi software-ul Fitbit care te asistă să ai un stil dinamic de viață, amintindu-ți să faci mișcare și îți sugerează și exerciții. Când faci sport, recunoaște activitatea și-i poți da feedback dacă antrenamentul a fost prea dur pentru a-ți putea recomanda unul mai lejer.

Bonus, rezistă și la apă și scufundări. Am unul pentru review, acum îl instalez. Îl puteți găsi la eMAG, AltexOrange, în curând Flanco și Vodafone.



    25 comentarii

  1. FITBIT Au cumparat VECTOR ca sa-l omoare ( suport zero , portalul developer.vectorwatch.com nu mai merge de cateva saptamani cel putin ) si acum lanseaza kkturi…

      (Citează)

    • De ce kkturi? Fitbit face ceasuri bune, iar Versa e un nou model cu preț bun.

      N-au cumpărat Vector cu forța, cei de la Vector au acceptat și ei să fie cumpărați, știind ce se va întâmpla.

        (Citează)

  2. Idee de articol: win 10 autumn creators edition, upgrade-ul.

    Am avut timp sa intru un minut sa ma interesez. Parea interesant, dar mno, n-am apucat sa vad prea multe.

      (Citează)

    • Am instalat, nu a explodat nimic. That’s a win.

        (Citează)

    • Meh. Încă au câte două tipuri diferite de interfețe pentru anumite setări, încă nu poți ruta sunetul unei aplicații pe ce ieșire vrei tu, încă au probleme cu configurarea Cortana șamd. Prea multe echipe care lucrează la prea multe chestii și iese o struțocămilă.

      Eu instalez update-urile și aia e, sper să iasă bine. Când o să găsesc un articol care să explice bine tot ce vine la un update mare, o să văd atunci ce iese.

        (Citează)

  3. Microsoft ar trebui să înceteze să mai vină cu căcaturi în Windows 10. Pentru un PC care rulează 2 aplicații chiar aș vrea să mă scutească de update-uri care se instalează în 3 ore, de feature-uri inutile și orice altceva. Dar nu, trebuie să faci magii ca să poți bloca update-urile alea și nici așa nu le poți opri permanent.

      (Citează)

    • Catalin Tanase

      04/05/2018 la 10:18 AM

      Pai daca ai un cazan de PC normal ca se instaleaza in trei ore! La mine a durat 20 de minute, cu tot cu restart, iar actualizarile de securitate nici nu se simt. i5 6400

        (Citează)

    • Catalin Tanase

      04/05/2018 la 10:19 AM

      Ma refer la Spring Update

        (Citează)

    • Cazan? E i7, dar nu aveam SSD în el la Creators fall update căcat ăla și a durat vreo 2 ore jumate. Acum dă-o în plm daca ne trebuie SSD-uri pentru update-urile de Windows.
      N-am cronometrat cât a durat pe alea cu SSD și DDR4, dar update-ul ăla vechi și mare ori-cum nu a fost sub 20 de minute.

        (Citează)

    • Catalin Tanase

      04/05/2018 la 10:41 AM

      Pai daca ai i7 inseamna ca ai altceva care-ti trage performanta in jos. Poate un hard mecanic lent. ALtfel cum iti explici ca pe i5-ul meu a mers mult mai rapid? Da, am SSD si 16GB RAM
      Care era configuratia la momentul instalarii?

        (Citează)

    • Păi vorbim de update-uri diferite. Poate ăla din toamnă e mai mare. Dat fiind că el practic reinstalează Windowsul mă gândesc că pot cântări și aplicațiile care sunt instalate și pe care trebuie să le pună la loc.
      HDD Seagate, performanțe normale, similar cu Seagate hibrid. 16 GB RAM.

        (Citează)

    • De ce nu incerci un lubuntu? L-am instalat pe laptuca taicului ( dual core din ala vechi la 2.2, 4 gigei ram) si se misca excelent. Pentru internet si ceva office e perfect. Cu win7/10 “murea” cand deschideam mai mult de 2 taburi (win instalat curat cu licenta)

        (Citează)

    • Pentru că nu am ce face cu Ubuntu :) La i7 și 16 GB RAM nu cred că ar trebui să caut OS care să se miște bine. Am nevoie doar să mă pot baza pe el și să știu că dacă îl las să ruleze undeva nu mă trezesc peste 2 săptămâni că își dă singur restart pt update-uri, că își dă restart, dar apoi trebuie să treci tu prin wizard etc. Să facă mai mult din ce îl pun eu să facă și mai puțin din ce vrea el. :)

        (Citează)

  4. nu stii tu dom’le, e cu strategii, business, chestii…
    vector au murit in mom cand au vandut, ce credeai ca o sa continuie tot asa bine?

    geretus:
    FITBIT Au cumparat VECTOR ca sa-l omoare ( suport zero , portalul developer.vectorwatch.com nu mai merge de cateva saptamani cel putin ) si acum lanseaza kkturi…

      (Citează)

    • Nu ma asteptam sa continue si sa dezvolte – dar au promis ca mentin suportul in momentul vanzarii…
      In fond – vb de o platforma in care utilizatorii isi faceau aplicatii si fete de ceas, la modul simplist. Platforma mergea de la sine – nu-i trebuie nimic in plus… Nu cerea nimeni noutati – doar s-o lase sa mearga… Ooops – nu mai merge…

        (Citează)

    • L-au ținut. Problema este că a evoluat Android, iar platforma Vector n-a mai ținut pasul cu asta.

        (Citează)

  5. Umila mea parere referitor la Win10 este ca nu e asa important cat dureaza update-urile, ci faptul ca iti sunt pur si simplu bagate pe gat.
    Stiu, o sa imi spuneti ca nu MAI e asa, ca acum poti alege, dar come on..dupa cat timp de la lansare ?
    Plus o groaza de bells and whisles pentru nimic, care incarca degeaba

    Eu am un umil i5 cu SSD nou. Aceleasi aplicatii, acelasi wireless etc. – trecut de la 7 la 10 (updates la zi) si pe langa ca se misca mai greu (clean install), bateria mi-a scazut de pe la 7 ore la maaaxim 5. Nu mai zic de productivitate..

      (Citează)

    • Productivitatea se poate sa iti fi scazut mai degraba pt ca o arzi aiurea si comentezi pe bloguri in loc sa lucrezi.

        (Citează)

    • Eu nu mă plâng de 10, merge foarte bine, update-urile se instalează rapid șamd. Mă deranjează lipsa de consecvență prin interfață, au îmbinat elemente noi cu unele vechi, partea de Settings / Control Panel este o varză totală.

      În plus, unele funcții simple sunt date peste cap, de exemplu conectarea unor căști bluetooth sau transferul sunetului unei anumite aplicații pe o anumită ieșire (de ex să pun sunetul de la Twitch prin HDMI pe televizor, iar restul să rămână pe boxe). Chestii de bază într-o lume conectată, dar nu pt MSFT.

        (Citează)

    • Uită-te la ce procese și aplicații îți rulează în fundal. Poate ai niște chestii agățate, update-uri sau scaneaza windows defender chestii. Asta e încă una din marile probleme cu W10 pe laptopuri – lipsa de optimizare a consumului bateriei.

        (Citează)

  6. John:
    Productivitatea se poate sa iti fi scazut mai degraba pt ca o arzi aiurea si comentezi pe bloguri in loc sa lucrezi.

    Da, adevarul ca am multe comentarii pe aici..

    Sa inteleg ca tie iti place Win10, nu ii gasesti defecte si productivitatea ti-a crescut comparand cu Win7 de ex. ?

      (Citează)

  7. acum poti sa alegi: info de aici https://youtu.be/BYx8ofnM_hU?t=1m43s

      (Citează)

  8. nwradu:
    De ce kkturi? Fitbit face ceasuri bune, iar Versa e un nou model cu preț bun.

    N-au cumpărat Vector cu forța, cei de la Vector au acceptat și ei să fie cumpărați, știind ce se va întâmpla.

    Poate ca cei de la Vector au stiut, dar ce vina am ca am cumparat un smartwatch cu 3 luni inainte de preluare si am primit fix o actualizare de software. Astfel incat am dat banii pe smart dar am un stupid.
    Noroc ca inca are notificarile, cateva fete interesante si 30 zile baterie. Dar asta nu inseamna ca merita pretul.

      (Citează)

  9. arată bine ceasul

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus