blog demisec cu note fine de tehnologie

Out of office pentru o vreme. Mă găsiți în Instagram Stories și o să pun diverse și pe Facebook. Robotesc și la canalul de YouTube.

Diamante și cai

1 May 2018  ·

GÂNDURI  ·

12 comentarii

Am fotografiat scena de mai jos undeva pe lângă Pitești. Diamante pe panouri, căruțe pe șosele. Mi se pare că reprezintă bine contrastul dintre ceea cum am vrea să trăim și cum trăim de fapt în România.

Nu-i nimic în neregulă cu a visa la mai bine, totul este să faci și pași în acea direcție. Noi îi facem cu viteză de mârțoagă.

  12 comentarii

 1. Macar se plimba ziua, ci nu noaptea…:(

    (Citează)

 2. Cai și potcoave înfipte în asfaltul rural. ..
  Noroc că se mai fac alegeri periodic…

    (Citează)

 3. Pisica alba, pisica neagra. :)

    (Citează)

 4. In orice tara mai mult sau mai putin civilizata exista asemenea contraste.
  In Romania din zilele noastre cel mai elocvent exemplu este discrepanta enorma intre salariile bugetarilor si ale celor care (inca) mai produc ceva in tara asta. Si ca sa nu incing din nou spiritele in randul celor care se simt “lezati” ( daca se simt…), nu ma refer la toate categoriile de bugetari.
  Una peste alta Radu, si altcineva putea face o poza in care sa apara masina ta si caruta din fata si sa spuna acelasi lucru. No offense, stiu ca ai muncit pentru ea, ca de altfel marea majoritate a celor care se afla in a doua categorie exemplificata mai sus.
  Toate urarile mele de bine si un 1 Mai “muncitoresc” si celor care au fost liberi si celor care au muncit (inclusiv azi).

    (Citează)

  • In ce tara civilizata ai mai vazut carute? :)

     (Citează)

  • Doru: Una peste alta Radu, si altcineva putea face o poza in care sa apara masina ta si caruta din fata si sa spuna acelasi lucru. No offense, stiu ca ai muncit pentru ea, ca de altfel marea majoritate a celor care se afla in a doua categorie exemplificata mai sus.

   Sigur că putea. Nici nu contează asta. Important este să nu te mulțumești doar cu căruța, iar uneori trebuie ca societatea să te ajute prin educație și șanse în viață. La noi mediul privat s-a dus la “diamante”, dar societatea a rămas la stadiul de căruță în multe aspecte.

     (Citează)

 5. Dii, Cocos…

    (Citează)

 6. Madalin:
  In ce tara civilizata ai mai vazut carute? :)

  Întrebarea corectă ar fi, în ce ţară civilizată ai mai văzut căruţe pe drumuri naţionale şi autostrăzi. Există căruţe şi în ţările civilizate, dar nu ajung pe drumurile naţionale.

    (Citează)

 7. Când însuși guvernatorul BNR face totul sa ne mențină la stadiul de căruță…

    (Citează)

 8. Catalin Tanase

  02/05/2018 la 5:36 PM

  Nu stiu cat e de adevarat sau nu, dar o povestesc si eu mai departe, ca e amuzanta:

  Povestea cineva ca venea cu un neamt din Germania. Dupa ce au trecut de vama Nadlac, in prima localitate, neamtul (care era la volan) a tras masina pe dreapta cand a vazut prima caruta. Intrebat de ce face asta, el a marturisit ca a crezut ca se turna un film si nu a vrut sa le strice filmarea :)))))))))

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verifică ce-ai scris. Dacă vrei să mai adaugi ceva, lasă un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pentru a le prelua doar pe acelea.

sus