un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum este la East European Comic Con 2018

19 May 2018  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

33 comentarii

A fost prima oară când merg la un Comic Con și mi s-a părut super-mișto. Are loc la Romexpo, pavilionul B1, între 18 și 20 mai.

Am intrat cu o oră înainte de deschiderea oficială și de asta în unele fotografii standurile par goale. La ora deschiderii pentru public, însă, parcă s-a dat drumul la puhoi. Într-o oră erau deja câteva mii de tineri înăuntru, majoritatea cu aspect de liceeni, mulți îmbrăcați precum diverse personaje din filme și jocuri (nu cosplay adevărat, dar să zicem că intraseră în atmosfera Comic Con-ului). Dacă așa a fost vineri după ora 16, nu vreau să-mi închipui câți oameni vor fi acolo sâmbătă și duminică, mai ales că atunci vin și actorii din diverse seriale celebre.

Mie mi-a fost un pic și jenă pe acolo. Am vârsta probabil de două ori mai mare decât media vizitatorilor, iar o adunare mai mare de jailbait n-am văzut anterior, că fiecare venise cu hainele alea “sexy și cool”.  Nici cu unele hostese nu mi-era rușine; rochia uneia de la un stand cred că era cu 3-4 numere mai mică decât ea și în loc de un decolteu adânc avea pur și simplu două bretele de-o parte și de alta a sutienului.

Ce să faceți acolo? Păi sunt trei zone.

Prima este cu actori din seriale și diverse activări de la HBO, AMC și alții. Găsiți aici detalii.

A doua este cu magazine de toate felurile, de exemplu figurine din filme, postere, căni, tricouri, benzi desenate, muzică, jocuri șamd. N-am mai văzut de mult timp atât de multe magazine interesante, mă bucur că se dezvoltă acest segment și la noi și acum îmi pare rău că n-am luat numele fiecăruia ca să fac cândva o listă cu ele. E o zonă bună de explorat mai pe îndelete.

Sunt și câteva standuri mai netradiționale, ca să zic așa, dar aveau succes. Să vedeți câte fete erau la un stand cu cosmetică și lecții de machiaj…

A treia zonă este cea legată de IT și gaming, că aici s-au mutat toți după ce-a dispărut Dreamhack-ul. Aproape toate standurile organizează concursuri de diverse jocuri, puteți vedea accesorii de gaming, monitoare, scaune și jocuri și, într-un colț, e chiar o zonă liniștită cu board games și pinball și Pac-man pe automat clasic, cu manetă și butoane.

Câteva chestii demne de menționat:

La standul LG puteți vedea patru monitoare noi de gaming. Modelul 27GK750F-B are refresh la 240 Hz și 1 ms timp de răspuns, plus un port USB 3.0 cu QuickCharge pentru conectarea unor dispozitive. Mai sunt două modele ultra-wide 21:9 cu suport HDR10 și acoperire sRGB 99%, numite 29WK600 și 34WK650, plus monitorul de gaming 32GK850G cu rata de refresh 144 Hz (și overclocking la 165 Hz), G-Sync și design picture-on-glass.

La standul Kafune, cei cu cafeaua și reclamele vesele, îl puteți găsi pe Sergiu Vasile de la Utopia Balcanică (unde are și recomandări bune de localuri) și Times New Roman. Dacă aveți o poantă, Vasile o desenează rapid și v-o puteți tipări pe loc pe o cană de luat acasă.

La standul TP-Link puteți vedea noul router Archer C5. E un model de maxim 250 de lei cu AC1200 și porturi Gigabit și probabil va fi următorul lor cel mai vândut model, că e timpul ca Archer C2 să fie lăsat în urmă. Sper să-l testez și eu în curând.

La standul Asus puteți vedea noul Zenfone 5 (plus laptopuri și PC-uri de gaming). Zenfone 5 este destul de nou sosit pe piața din România și vine cu o cameră foto foarte bună, punctată cu 90 de puncte de DxOMark după testele lor. Pentru un telefon din gama medie, e un scor excelent.

La standul Samsung/Maguay puteți vedea celebrul monitor Samsung curbat de 49 de inchi și raport de aspect 32:9.

PC Garage cred că organizează cele mai multe concursuri de jocuri, dacă pentru asta mergeți. Aveau vreo 3-4 zone diferite în stand, pentru a organiza mai multe în același timp.

HyperX vinde și produse la standul lor, am fotografiat mai jos prețurile.

La ADATA XPG puteți vedea un PC interesant, tip wall-PC, montat vertical într-un stand portabil, răcit cu apă și cu componente a căror iluminare internă se schimba în funcție de un clip ce rulează acolo.

Într-un colț sunt și mașini Hyundai, lângă era are și Tinmar, un furnizor de energie electrică, un stand, dar nu înțeleg de ce. Cei care vin acolo nu prea par la vârsta șofatului sau a semnatului de contracte de furnizare energie.

Afară, lângă pavilion, e ditamai zona cu streetfood, sunt o mulțime de camionete duse acolo. Încercați pizza de la Camionetta și înghețata de la Maia – Butoiul cu înghețată, sunt foarte bune.

    33 comentarii

  1. Păi și poza cu hostesa unde e?

      (Citează)

  2. Niște postere de filme așa cum sunt cele folosite de cinematografe (cele afișate prin holurile cinematografelor) unde găsesc? I-am întrebat pe cei de la Cinema City dacă nu îmi dau câteva exemplare după ce le dau jos și au zis că nu pot.

      (Citează)

    • Nu știu, deși alea cred că se pot comanda ușor de pe net. Eu caut postere mai mari, înalte de 2 metri și late de maxim 80 cm. Am văzut prin străinătate, dar la noi nu.

        (Citează)

    • Incearca la distribuitori, Intercom Film, de exemplu. Pentru NBC Universal eventual la agentia lor de PR, Stuff Media.

        (Citează)

  3. Poze cu bretele?

      (Citează)

  4. Clickbait in text, si eu asteptam poza :p te rog sa te mai duci o data pentru noi astia care nu avem cum si sa documentezi bine procesul :p

      (Citează)

  5. Citit articolul, vazut pozele … total dezamagit

      (Citează)

  6. Caut poza cu bretele si nu găsesc! Caut poza cu bretele si nu găsesc….

    P.S Atât timp cât Andi Moisescu este legat de cafeaua aia, le urez fluid galben cu boltă pe produsul lor!

      (Citează)

  7. poze cu jailbait ? :))) sa nu fiu in ton cu restul.

      (Citează)

  8. Un alt articol din categoria “unde mai cheltuim banii in weekend”, in cazul de fata banii parintilor. Saptamana trecuta a fost BurgerFest. Work, buy, consume, die.

      (Citează)

  9. Frumos. Ganditi-va ca acum 15-20 de ani nici nu putea fi vorba de asa ceva in Bucuresti (nu mai vorbesc de restul tarii). Pustii trebuie sa aiba locurile lor, evenimentele lor….

      (Citează)

  10. deci tu ai mers la un eveniment inainte sa inceapa si zici “cum a fost” – de fapt a fost pt presa si piscotareala.
    esti pe alta lume

      (Citează)

    • Dacă te simți mai bine, am plătit 40 de lei intrarea.

      În rest, da, la lansările de produse de obicei te invită organizatorul, nu mă nimeresc eu prin zonă și–ce noroc–tocmai se lansa un telefon nou în acea cafenea!

      Cred cu tărie că tu ești pe altă lume, una în care-ți pasă mai mult de capra vecinului decât de a ta.

        (Citează)

  11. Nene, haterii de serviciu nu ratează niciun post. Întotdeauna aceeași.

      (Citează)

  12. Acum 20 ani nu erau dilai îmbrăcați în latex.
    Dar nu a zis nimeni ca are ceva cu ei, treaba lor

    Kopa_Kopan:
    Frumos. Ganditi-va ca acum 15-20 de ani nici nu putea fi vorba de asa ceva in Bucuresti (nu mai vorbesc de restul tarii). Pustii trebuie sa aiba locurile lor, evenimentele lor….

      (Citează)

    • Ba da, la străini a fost mereu acest fenomen. Doar la noi era tristețe pe toate planurile, de nu găseai alți oameni cu care să discuți despre diverse pasiuni.

        (Citează)

  13. Pentru boardgames sa va opriti la Lex hobby store :D

      (Citează)

  14. nwradu:
    Ce era să fac, să mă duc să-i fotografiez țâțele?

    te faceai ca fotografiezi ceva din jur, “scapai” mana cativa cm si gata.

      (Citează)

  15. nwradu:
    Trăim vremuri tulburi, te uiți pe furiș și nu fotografiezi.

    Îți recomand niste wide lens pentru situațiile
    de genul httpsww.reddit.com/r/funny/comments/2lt846/i_love_clever_advertising/

      (Citează)

  16. Am fost la primul pentru ca a venit John Rhys Davis. Nu am mai fost la urmatoarele pentru ca nu au mai avut nimic interesant.

    Si bine am facut pentru ca Romexpo este departe, inseamna 2 ore pierdute pe drum dus si intors. Actorii adusi pentru panel sunt toti niste scapatati neinteresanti. Nu am remarcat nimic in articolul tau despre comic-uri, teoretic baza evenimentului.

      (Citează)

    • E un singur magazin cu comics, din ce-am văzut eu. Apar în clipul video câteva secunde. La partea de film nu știu, cred că de sâmbătă începea acel show.

        (Citează)

  17. nwradu:
    Eu nu înțeleg asta cu Andi Moisescu vinovat pentru ce zice nevastă-sa. Ce să facă, să divorțeze și să o bată în public?

    N-ar strica, la cat de dusa este femeia. Eu nu inteleg cum un brand se poate asocia cu asa mizerie…

      (Citează)

  18. Catalin Tanase

    21/05/2018 la 10:41 AM

    De cand mi-am luat controller pt PC ma joc doar pe TV, dar monitorul ala ultra-wide….

      (Citează)

  19. nwradu:
    Ce era să fac, să mă duc să-i fotografiez țâțele?

    Înainte să ziceți “Da!”, gândiți-vă că e greu de pus în practică această idee.

    Pai nu pentru aia sunt acolo? PR, expunere etc.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus